3 yaşındaki kızım her şeyin büyüğünü İstiyor, bu normal mi?

Sevgi Alem

New member
Merhaba bu ara 3 yaşında evladımız kız sürekli ben büyük istiyorum, sofrada ekmek var diyelim onun yiyebileceği kadar ekmek koyuyoruz bu arada köy ekmeği yeriz biz dilim kocaman olur bilirsiniz işte.

Kızım Kocaman ben onu istiyorum diyor. Büyük küçük ne olduğunu bilmiyor sanırım bir yere gidiyoruz artık bende kızıma büyük olanı verin mecburen öyle demek zorunda kalıyorum çünkü satıcı bana küçük mü olsun falan filan diyince oda büyük büyük diyor . bende göz kırpmak zorunda kalıyorum malesef Büyük istiyorum demesi bizimle mi alakalı acaba ?

sizin önemsediğiniz vurguladığınız şeylere çocukta ne olduğunu bilmeden anlam yükler ve dillendirir. siz vazgeçerseniz o da vazgeçer. misal ; kızım küçükken maviyi çok seviyor herşeyde mavi tercih ediyordu, bunu farkeden herkes ona bişey aldı diyelim ( babanne, anneanne vs, ) bak sana bebek aldım hemde mavi, bu toka mavi torunum sever diye bunu aldık.. derken çocuk herşeyin mavisine yöneldi. ve birden bana dank etti, bunu biz güdülüyoruz, farkında olmadan, sen maviyi çok seviyorsun diye şöyle aldık, böyle yaptık.. gibi. biz bunu kestik, yakın çevremizi de uygun bi dille uyardık, bir süre sonra be her rengi seviyorum aslında, kırmızı da güzel, bugün pembe giycem demeye başladı.

savaşçı

New member
Merhaba selo;)
Aynı durum bizde de var, 3,5 yaşında oğlum. Biz şöyle düşünmüştük, mesela biz büyük kaşıkla yiyoruz, büyük yastık, büyük kase, onlara da bunların hep küçüğü düşüyor.
Çocuk etrafını taklit ederek kendini bulur, bu gelişiminin bir parçasıdır der ya Adem Bey, artık taklit etmeye başlıyor.
Hiç sorun etmeden, uyum içerisinde davranmaya gayret ettik, herşeyin büyüğünü kullandı, hala da kullanıyor ama artık küçüğüne de razı oluyor neyse ki, çünkü büyük kaşık ağzına sığmıyor :D