37 Aylık Çocuğum banyo yapmak İstemiyor

Hayat

New member
Merhabalar.oğlum 37 aylık. Banyo yapmaktan hiç hoşlanmıyor. Banyo yapmak istemiyor .Sorun saçını yıkamak ağzına gözüne su gidecek diye kendini parçalıyor. Resmen ağlama krizine giriyor.daha önceden çok zevk alırdı.önerilerinizi dört gozle bekliyorum.teşekkür ederim.

Merhabalar,

Adem Hoca bu konuyla ilgili şöylesi bir açıklama yapıyor...
Bu yaşlarda çocuklar yüzlerine su gelmesinden hiç hoşlanmazlar, kafalarından su döküldüğü zaman nefes almakta zorluk çekerler. Bunu çocuğa yaşatmamak gerek. Suyu akıttığınız zaman yüzüne doğru değil de, kafasının arka tarafına doğru akıtırsanız çocuğunuz rahat eder.
Kola gelsin :)

savaşçı

New member
Merhabalar.oğlum 37 aylık. Banyo yapmaktan hiç hoşlanmıyor. Sorun saçını yıkamak ağzına gözüne su gidecek diye kendini parçalıyor. Resmen ağlama krizine giriyor.daha önceden çok zevk alırdı.önerilerinizi dört gozle bekliyorum.teşekkür ederim.

Merhaba, geçenlerde aynı problemi yaşayan bir anne sormuştu,öneri olarak yazmıştı birisi, dalış gözlüğü kullanıyormuş.
Bir de banyo şapkaları var, su yüzüne değmiyor, netten bakabilirsiniz.
Bu malzemelere merak hissini uyandırarak banyoya girmesini kolaylaştırabilirsiniz.
Sana sürpriz hazırladım, bunları takınca yıkanırken şarkı bile söyleyebiliriz, diyerek sürpriz yapabilirsiniz. Ve beraber o ilk su dökülürkenki kaygısına yoğunlaşmasının önüne geçecek enteresan ve eğlenceli bir şarkı uydurabilirsiniz.
Bir de böyle durumlarda çocuk kontrol kendisinde olmadığı için kaygılanyor, o yüzden suyu kendi eline verin kendisi döksün diyor Adem Hoca, inşallah çözülür...

degerli arkadasim
36aylik kizimda bikac kere yasadigimiz birsorundu..bikac seferde halloldu coksukur..saclari.uzun oldugu icin basini yikarken ayni sorunu yasadik.tepki gostermeye baslayinca sacini yikarken enine boyuna yikamadim,suyu hafif hafif arkasindan tuttum,sarki turku uydurarak:) alismasi icin biraz zaman tanidim..bisefer sadece sacinin arkasini yikadik mesela..sonrada musaade isteyerek yuzunu yikadik..sonrki hafta banyo yaparken kontrol tamamen kendisindeydi..sacimi bikere yika,suyu ben tutayim gibi..asla zorla yuzune su dokmeden,hele habersiz kesinlikle..kendini guvende hissederse problem cok kolaylikla asilabilir..yeterki "bitti bitti diyerek tepesinden suyu boca etmeyin:(
simdi basini yikarken ellerini gozlerine kapatiyor ve sadece 1sefercik yikiyoruz basini..
bitti gitti:)
Allah yar 've yardimciniz olsun..

Hayat

New member
Oyun şeklinde banyo yapmayı denedik.hatta küvete bende girdim ellerimle gözlerine şu gelmemesi için engel bile yaptım. Oyuncaklarını koyduk bu konuyla masallar okudum.ama maalesef sonuç alamadık
BİR de şapkayı denemek istiyorum.çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

HeM

New member
Merhabalar.oğlum 37 aylık. Banyo yapmaktan hiç hoşlanmıyor. Banyo yapmak istemiyor .Sorun saçını yıkamak ağzına gözüne su gidecek diye kendini parçalıyor. Resmen ağlama krizine giriyor.daha önceden çok zevk alırdı.önerilerinizi dört gozle bekliyorum.teşekkür ederim.

biz de kızımızla aynı durumu yaşadık önceleri her gün banyo isteyen severek yıkanan kız banyodan kaçar oldu aynen başından su dökülmesinden hoşlanmıyordu çocuklar kafalarından aşağı su dökülünce kısa süre de olsa nefes alamadıkları için huzursuz olurmuşş .. vs siperli banyo şapkalarından aldık ( şunlardan: http://www.n11.com/arama?q=bebek+banyo+şapkası ) sorun çözüldü banyo oyuncaklarını da devreye soktuk bir büyük üç küçük ördeği var küçük ördekler büyük ördeğin yavrusuymuş büyük ördeğe de kızım yardım ediyormuşş küçük ördekler gelip kızıma diyor ki "yavrulsrım pis olmuş yıkamam gerekiyor" kızım da diyor ki "tamam ben sana yardım edeyim hadi banyoyaaa" şapkasını taktırıyor üstünü çıkarttırıyor banyo küveti var biraz ılık su dolduruyoruz giriyor içine banyoda kullandığı plastik bardak ve tabakları var onları da küvete alıyor büyük ördekle beraber yavruları yıkıyorlar biz de onu yıkıyoruz.. gibi gibi pyunlarla banyosu yine keyfe dönüşüyor tabi bu arada tertemiz olmanın mis gibi kokmanın rahatlamanın da farkına varmasını sağlayacak konuşmalarımız oluyor böylerce de farkındalık kazanıyor ördekler ve kızım tertemiz olunca mis gibi kokunca mutlulukla banyodan çıkıyor uyku saatine yakın yıkıyoruz iyice yorulup uykusu geliyor bu da rahatlıkla banyodan çıkmasını sağlıyor umarım size de faydası olur şapkayı unutmayın gerisi teferruat... mutlu keyifli banyolar... :)

Neda

New member

Gerçekten banyo şapkası çok işi yaradı.Kızım suyu çok sevmesine rağmen saçını yıkarken sudan korkup ağlıyordu.Banyo yaptıracağım Zaman çok üzülüyordum ağlıyor diye.Bugün şapkayla banyo yaptık Mutlu olduk :) Sorun yaşayan herkese tavsiye ederim.Niye daha önce almamışım dedim

şifa

New member
Bende aynı sorunu yaşıyorum çocuklarıma banyo yaptırmak resmen hem onlara hem bana eziyet oluyor bazen yüzlerini havluyla kapatıyoruz ama küçüğüm onuda yapmak istemiyor hemen almak istiyorum çok beğendim çok da kolay bi çözümü varmis tesekkurler bu güzel fikir icinn