4 yaş kızım odadan ayırmak istiyorum

Hasret

New member
Merhaba 4 yaşında kızım odasını nasıl ayirabilirim daha önce kendi istemişti kendi kaygılarım yüzünden odama getirdim doğru yapmadığını düşünüyorum şu an benim yatağımda yatmak ve göğsüme dokunmak istiyor odasında ablası yatıyor kendi yatağını nasıl götüre bilirim.onu kırmadan neler yapmaliyim lütfen yardım edermisiniz

Merhaba Değerli [MENTION=1868]Hasret[/MENTION] Hanım :)

Sanırım daha önce odasını ayırma ile ilgili duyduğunuz kaygı hala devam ediyor :) Bu kaygıyı çocuğun hissedip sizden kaygı almamasına dikkat etmek gerek sanırım.

Yatağını, güzel bir değişikliği yaparkenki coşkuyu duyarak diğer odaya taşıyabilirsiniz. Şuraya mı koysak, kenarına bunu mu koysak, üzerine bunu mu örtsek diye, tatlı bir heyecan ile tamamlanabilir taşınma işi.

Eğer çocuk gece sizi yanında isterse, o taktirde siz onun yatağına giderek yanında olabilirsiniz. Ama istemezse, hiç öyle bir fikri uyandırmamak gerek.

Uyurken yanında bulunuşunuz da çocuğun ihtiyacı kadar olmalı. Mesela yanına yatmanıza değil de yalnızca odada bulunmanıza ihtiyacı varsa, belki yanıbaşında ona hikaye okumanız da yeterli olabilir.

Bu birlikte uyuma süreci de, kademeli olarak ayrılma şeklinde tamamlanabilir. Yanında yatma, yanında oturma, yatağın dışında oturma...vs gibi.

Kolaylıklar dilerim :)

Hasret

New member
Merhaba Değerli [MENTION=1868]Hasret[/MENTION] Hanım :)

Sanırım daha önce odasını ayırma ile ilgili duyduğunuz kaygı hala devam ediyor :) Bu kaygıyı çocuğun hissedip sizden kaygı almamasına dikkat etmek gerek sanırım.

Yatağını, güzel bir değişikliği yaparkenki coşkuyu duyarak diğer odaya taşıyabilirsiniz. Şuraya mı koysak, kenarına bunu mu koysak, üzerine bunu mu örtsek diye, tatlı bir heyecan ile tamamlanabilir taşınma işi.

Eğer çocuk gece sizi yanında isterse, o taktirde siz onun yatağına giderek yanında olabilirsiniz. Ama istemezse, hiç öyle bir fikri uyandırmamak gerek.

Uyurken yanında bulunuşunuz da çocuğun ihtiyacı kadar olmalı. Mesela yanına yatmanıza değil de yalnızca odada bulunmanıza ihtiyacı varsa, belki yanıbaşında ona hikaye okumanız da yeterli olabilir.

Bu birlikte uyuma süreci de, kademeli olarak ayrılma şeklinde tamamlanabilir. Yanında yatma, yanında oturma, yatağın dışında oturma...vs gibi.

Kolaylıklar dilerim :)

Rümeysa hanım çok mutlu oldum cevabınız için çok teşekkür ederim kızıma soruyorum napalim diye kızım anne seninde yanımda yatmani istiyorum diyor.bu durumda yanındami yatmalıyım ve ne kadar adem bey güvenli bağlan kitabında 3 buçuk yasa kadar aynı oda demişti başka bir programda 4 yaş olunca benim bu konuda kafam karıştı napcami bilemedim bir küçükken 2 yasa kadar birlikte uyuduk emdi sadece arada bir ben babasına bırakıp dışarı çıktım birde emmeyi bıraktıktan sonra göğsümü dokunmak istedi şu an hala devam ediyor napcami bu konuda bilemiyorum lütfen yardım edermisiniz