Acil yardım! Uykuya aşırı direnç ve ağlayarak geçme

Sldagr

New member
Merhabalar.6 aylık bir kızım var. 4. Ayından beri uykuya aşırı direniyor ve ağlayarak geçiyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Psikolojik olarak çökmüş durumdayım 😞

aybüke

New member
Şu kadar bilgi ile size öneride bulunmak çok zor.acaba fizyolojik bir durum mu yoksa duygusal bir baglanamama mi? Siz nasılsınız evde herşey yolunda mı?

Naide

New member
Merhabalar.6 aylık bir kızım var. 4. Ayından beri uykuya aşırı direniyor ve ağlayarak geçiyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Psikolojik olarak çökmüş durumdayım

Nasil uyutuyorusunu mesela yavrunuzu? Biraz daha bilgi verin. Ama cokmeyin. Uyumasin hatta uyutma cabasina hic girmesiniz daha iyi. Zaten daha cok kucuk 6 aylik kucaginizda tutun surekli. bi ara uyuyacktir anne aman uyusun diye strese girince uyumasi daha zor oluyor inanin.

Sldagr

New member
Şu kadar bilgi ile size öneride bulunmak çok zor.acaba fizyolojik bir durum mu yoksa duygusal bir baglanamama mi? Siz nasılsınız evde herşey yolunda mı?

Alerji çıktı yavrumda. Doğduğundan beri koynumda hep kanguru ile gezidirdim uyuttum. Her istediğinde kucağıma aldım. Güvenli bağlanma olup olmadığını nasıl anlayabilirim acaba ? Ben iyi değilim uykuları yüzünden çok stres yapıyorum. Bir de üstüne işe başlamam gerek anneme bırakacağım. Nasıl uyutacak derdindeyim.

Sldagr

New member
Doğru söylüyorsunuz sanırım uyutma stresi ona da geçiyor. Kucağımda uyutuyorum bazen kanguruda ama artık ağırlaştı zor oluyor. Nasıl uyutacağımı da şaşırmış durumdayım Annem benim gibi kucağında uyutamaz.

Sldagr

New member
Nasil uyutuyorusunu mesela yavrunuzu? Biraz daha bilgi verin. Ama cokmeyin. Uyumasin hatta uyutma cabasina hic girmesiniz daha iyi. Zaten daha cok kucuk 6 aylik kucaginizda tutun surekli. bi ara uyuyacktir anne aman uyusun diye strese girince uyumasi daha zor oluyor inanin.

Bıraktığım anda uyanıyor. Bana güvenmiyor sanırım. O ağlamalarına dayanamayıp uyku eğitimi vermek gibi bir gaflete düştüm nasıl onarabilirim bilmiyorum :(

Naide

New member
Bıraktığım anda uyanıyor. Bana güvenmiyor sanırım. O ağlamalarına dayanamayıp uyku eğitimi vermek gibi bir gaflete düştüm nasıl onarabilirim bilmiyorum :(

Ah ah lutfen suclamayin kendinizi hersey zamanla duzelecek.. Uyku egitimi vermeye calismissiniz olabilir, sarin sarmalayin yavrunuzu oyle onarilir zaten daha cok kucuk merak etmeyin.. Hemen uyaniyor diyorsunuz ya, uyuduktan ne kadar sure sonra birakiyorsunuz? Acaba derin uykuya gecisi mi olmamis oluyor o sirada yada derin uykuyu uyudu ondan birakinca hissediyor olabilir mi?

aybüke

New member
Evet evet sakin olun kesinlikle...sizdeki kaygı çocuğunuza geçmiş demek ki? Ek gıdaya geçiş dönemi genelde alerjinin de hayatımiza girdiği dönemdir.aglamalarin yediginden olmadığıni varsayarak konuşalım o halde.kesinlikle Adem Güneş hocanın radyo programlarını dinleyin kitabı okuma firsatiniz olmaz diye böyle söyledim ama kitabı basucunuzda muhakkak olmali ders kitabı gibi altını çizerek okuyun mümkünse.bebeginiz henüz 6 aylık hla bağlanma döneminde sizi arzuluyor siz onun güvenli tek limanisiniz.kendi bıraktığı yer kollariniz o yüzden teslim oluyor ve uyuyor uyku eğitimi ile hayatina giren ufak hasar sizin onu bidaha birakabileceginiz yönünde o yüzden güvensiz.3gununuzu hiç aglatmadan mümkünse gece de dahil birlikte yatarak geçirin hemen farkı görürsünüz bebeğinizin algısı dahi gelişecek stres hormonu kanda büyümeyi gelişmeyi engel oluyor buda kaygılı anlarda salgılanıyor ona kendinizi bırakın herşey düzelecek insaAllah çünkü büyüdükçe yeniden bağlanma zorlaşır ama siz daha yolun basindasiniz. Calisacaginizi soylemissiniz çocuğunuz kaç aylikken baslayacaksiniz