Adem Hoca'nin kitaplarına geç kalmak...

HeM

New member
Adem Hocamızın Mahremiyet Eğitimi ve Cinsel eğitim kitaplarını okuyan anneler sizce bu kitapları okumak için bi sıra gözetilmeli mi önce hangisinin okunması daha faydalı olur
Kitapları alalı 1 seneyi geçti ama yemesiydi..vs derken üzülerek söylüyorum okuyamadım şimdi kızım 4.5 yaşında ne dersiniz okuyum mu faydalanabilir miyim bu kitaplara geç mi kaldim?

Güvenli bağlanmayı da geç okudum içim çok acıdı okurken gözlerim doldu doğru yaptığım şeyler de var yanlışlar da... cezasız eğitimi vaktinde okudum şükr... ama onda bile ister istemez hatalarım oluyor velhasıl önemli bir şey belirteyim çok içim acıyor okurken Adem Hoca'nin kitaplarını ve coğu noktada çaresiz hissedip ister istemez uzaklaşıyorum. Ben geç mi kaldım bu kitaplara?

Nfs

New member
Mahremiyet eğitimini okumak icin geç kalmamışsınız bence tam da zamanı diğer kitabı da ondan sonra okuyabilirsiniz

Merve1987

New member
Kitaplara bence gec kalmamissiniz. aslinda muhim olan isin özünü kavrayabilmek. Ben de gec tanisanlardanim adem beyin kitaplariyla. Tanistigimda oğlum 1.5 yasinda falandi ama adamakilli kitaplari okuyup dinlemelre basladigimda 3 yas kadardi oğlum. Evet basta öyle oluyor sanki çok gecikmisim çok yanlıslar yapmisim gibi hissediyor insan fakat oyle degil. Doğru ilk 2 yıl Tam baglanma donemi ama bunla bitmiyor 2-4 yas arasinda da duzeltebiliyor insan. Hatta 4-6 yasa da telafi donemi diyor adem bey. Ben ilk iki yıl adem beyi takip etmememe ragmen çok da duyarsız bir anne degildim. Oğlum kendi besiginde yatardi fakat sizin de dediginiz gibi hik dese bsindaydim. Hatta çoğu zaman besikte degil koynumda tamamlardi uykusunu. Gece emek için uyandiginda geri yatagina birakmazdim genelde. Bazen hic bir pedagog takip etmesem de sanki dogruyu annelik hislerimle yapacakmisim gibi hissediyorum. Fakat tehlikeli olan daha Iyi bir anne olayim derken uyku eğitimi vs gibi seylerle Araştırma sonucu tanisip bu fitrata aykırı seylere baslamak. Ki bir ara adem bey le tanismadan once Ben de bu uyku eğitimi denen şeyle karsilasmis hatta bir ara mantıklı bile bulmustum. Bir kere denemeye kalktim aglasın uyusun diye odada biraktim ama olmadi icimde bir his kesinlikle doğru bir sey yapmadigimi soyluyordu. Sonra bana göre birsey olmadığını anlayip denemekten vazgecmistim çok sükür ki...
Yani demem o ki kaygilanmayin rahat olun hic bir zaman gec degildir. Hatta benim icimde yeniden baglanmayi mutlaka denemeliyim gibi bir his sürekli beni baski altina aliyordu. Sonra bunu bir formaliteler yumagi halinde yapmama gerek olmadigini hissedip vazgectim. Çünkü zaten siz isin özünü kavrayinca Hal ve davranislariniz daha da Iyiye gidiyor. Ve siz bunu icselletirince 6 ay kadar bir surede bu sizin karakteriniz haline geliyor. Dogal olarak baglanma da tamamlaniyor. Siz bilinclenmeye doğru kaynaklardan faydalanmaya ve bunu icsellestirmeye gayret edin. Bunlar sizin karakteriniz olsun sonra gerisi geliyor Allah in izniyle....

Son düzenleme:
Adem Hocamızın Mahremiyet Eğitimi ve Cinsel eğitim kitaplarını okuyan anneler sizce bu kitapları okumak için bi sıra gözetilmeli mi önce hangisinin okunması daha faydalı olur
Kitapları alalı 1 seneyi geçti ama yemesiydi..vs derken üzülerek söylüyorum okuyamadım şimdi kızım 4.5 yaşında ne dersiniz okuyum mu faydalanabilir miyim bu kitaplara geç mi kaldim?

Güvenli bağlanmayı da geç okudum içim çok acıdı okurken gözlerim doldu doğru yaptığım şeyler de var yanlışlar da... cezasız eğitimi vaktinde okudum şükr... ama onda bile ister istemez hatalarım oluyor velhasıl önemli bir şey belirteyim çok içim acıyor okurken Adem Hoca'nin kitaplarını ve coğu noktada çaresiz hissedip ister istemez uzaklaşıyorum. Ben geç mi kaldım bu kitaplara?

Merhaba sevgili [MENTION=592]HeM[/MENTION]
Kitaplar bize yol gösterici olabiliyor ancak annelik hissini bırakmadan. Siz zaten bunu yapmaya çalıştığınızı söylemiştiniz. Bence yolunuza devam edin. Okuyun ama benim gibi okuduklarınızın altında kalmayın. Hislerinizle kendinize yol çizin. Allah kimseyi kalbinden vicdanından ayırmasın. Selametle..,