Merhaba,
Ben Aidin Hanım'ın söylediklerine inanmıyorum diyemiyorum. Ama mesela Aidin Hanım, mizaca uygun (kan gruplarına göre) beslenmeden bahsediyor. Bu günlük hayatta nasıl uygulanabilir. Özellikle de her bir üyesi, farklı kan grubuna sahip bir aile içinde kime uygun yemek hazırlanacak? [MENTION=5246]baharibeklerken[/MENTION] [MENTION=6773]Istanbultadinda[/MENTION]
Aslında kitapta yazanları uygulamak sadece ilk zamanlar zor oluyor. Alışma sürecinde yani. Rutine bindikten sonra günlük hayatın bir parçası olup çıkıyor. Beyin alıştıktan sonra refleks olarak yemek vs durumlarını planlıyor, elleriniz bir bakmışınız yapıvermiş
Bizim evde de iki farklı kan grupları var. Ben otçul, eşim ve çocuklar etçil bir gruptalar. Eskisi gb herkese göre yemek yapamıyorum ama dengeyi bulmaya çalışıyorum. Bazen feragat ediyorum salata ve pilav yiyorum, bazen de sebze ağırlıklı yemek oluyor. Zaten ne etçil grup sürekli et yiyecek, ne de otçul grup sürekli ot... Haftada bir bana da izin var et için. Dediğim gb bir süre sonra alışıyorsunuz.
Birlikte yenecek ve yenmeyecek yiyecekler konusunda da sık sık tekrar yaptım. Bir süre sonra onları da iyice hafızaya yerleştirdim. Ama bazen unuttuğum oluyor hala. Dışarda yiyeceğim zaman falan iyice düşünmem gerekiyor. Mesela, et ve süt ürünleri aynı anda yenmemesi gerekiyor. Ki bu bizim kültürde çok zor. Ama yapınca oluyor. Yeterli isteyin.
Bir iş bütün bütün yapılmazsa bütün bütün terk edilmez. Kitapta yapılanların hepsini yapamazsak da ne kadaryapabilirsek o kadar kardır bilmeliyiz. Zaten bu tarz değişimlerde yapılacak ilk adım, zararlı alışkanlıkları terk etmektir. Sırf bunu yaptığımızda bile birçok iyileşme görebiliriz. Zararlıları terketmediğimiz sürece ne kadar oruç tutsak da çok etkili olmayacaktır. Kendimizi gereksiz yormuş olacağız. İstediğimiz sonuçlara ulaşamayınca da moralimizi bozulacaktır. Niyet edip başlayın, gerisi gelir inş...