Aidin Salih Kitabı Beni Bunalıma Soktu

Hira Yıldız

New member
Vallaha bunalima.girdim artik kitabi okudukca...gece sut icme bobrek tasi yapar.sabah su icme bunalim.yapar..ee benim.bebe gece bile.kalkip sut istio..yatmadan sut icmeyen bebe var mi ya....buna da karsiyim:)kitaba gore ben aslinda 5 yil once ölmüsum.bu durumda..simdi.birde vallahi meraktan soruyorum.kitabi okudunuz peki.dogruluguna nerden kanit buldunuz.yani okudugunuz kitaba hemen inaniyor musunuz? Ben sorguluyorum...nie inanayim.mesela

Son düzenleme:

bir anne

New member
Yok vallahi ya okudum.suan ölumumu bekliyorum...ona gore ben aslinda yokum

Ben en son doğumla ilgili kisimlari okudum.Suni sanci ile dogan bebeklerin beyinlerinin farkli derecelerde hasara ugradigini anlatiyor sentetik oksitosinden dolayi.En büyük hasari ise suni sanci verilip sonra sezeryane alinan bebeklerin beyni görür diyor. Sabahtan beri kendimi toparlayamiyorum. Bunlarin hicbiri benim kontrolümde olmamisti...

bir anne

New member
Ben en son doğumla ilgili kisimlari okudum.Suni sanci ile dogan bebeklerin beyinlerinin farkli derecelerde hasara ugradigini anlatiyor sentetik oksitosinden dolayi.En büyük hasari ise suni sanci verilip sonra sezeryane alinan bebeklerin beyni görür diyor. Sabahtan beri kendimi toparlayamiyorum. Bunlarin hicbiri benim kontrolümde olmamisti...

Sorguluyorum tabi ki ama etkileniyorum cok fena.

Hira Yıldız

New member

Bunlara inaniyor musunuz? Neden hemen inanmayi tercih edelim.

deryakerem

New member
Bende birkac gundur bunu dusunuyordum cunku burda bir arkadasimiz hamileligini bu doktora gore yonetiyormus onun yazisini okuyunca bi arastirdim kimdir diye ama bende fazla okuyamadim mesela cok ogun yemek kotu hastaliga yol acar yaziyodu simdi yemek yerken korkmaya basladim ve dahada arastirmadim zaten devir hastalik hastaligi

bir anne

New member
Benim çok hoşuma gidiyor bu kitap, 2,5 günlük açlık orucu yaptım ilk defa kendimi buldum, Herkese uygun olabileceğini düşünmüyorum. Pedagog Adem güneş bazılarına mükemmel gelsede bazılarına çok ters bazı bilgileri güzel gelsede bazıları başkalarına farklı geliyor kabul edilmiyor. Bla bla :) Galiba benim hoşuma gidiyor. Aidin salih kitabını genel anlamda değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Şu zamanda tamamen araştırma yaparak uğraşarak birşeyler yapmak gerektiği için kitaptaki bilgiler çoğu insana zor gelebilir.

Haklisiniz her seyi arastirarak hareket etmeli. Iste beni bunalima soktu :)dedigim noktalardan biri bu. Zamaninda arastirmadan kuzu gibi kendi dogumuna bile sahip cikmazsan,verme bana suni sanci ya da habersiz mi verdin bana sordun mu diyemezsen sonra gercekliginden emin olup olmadigin her bilgi mideni bulandirir. Az yeme konusundaki fikirlerine ben inaniyorum.Mesela sık yiyen gazdan,hazimsizliktan kurtulamaz diyordu günümüz diyetleri hep buna dayali. Aciklamasi da cok anlasilir ve mantikliydi. Gercekten öyle oluyor sık ögün yapinca.

AyBil

New member
Vallaha bunalima.girdim artik kitabi okudukca...gece sut icme bobrek tasi yapar.sabah su icme bunalim.yapar..ee benim.bebe gece bile.kalkip sut istio..yatmadan sut icmeyen bebe var mi ya....buna da karsiyim:)kitaba gore ben aslinda 5 yil once ölmüsum.bu durumda..simdi.birde vallahi meraktan soruyorum.kitabi okudunuz peki.dogruluguna nerden kanit buldunuz.yani okudugunuz kitaba hemen inaniyor musunuz? Ben sorguluyorum...nie inanayim.mesela

Merhaba,

Ben Aidin Hanım'ın söylediklerine inanmıyorum diyemiyorum. Ama mesela Aidin Hanım, mizaca uygun (kan gruplarına göre) beslenmeden bahsediyor. Bu günlük hayatta nasıl uygulanabilir. Özellikle de her bir üyesi, farklı kan grubuna sahip bir aile içinde kime uygun yemek hazırlanacak? [MENTION=5246]baharibeklerken[/MENTION] [MENTION=6773]Istanbultadinda[/MENTION]

Son düzenleme:

baharibeklerken

New member
Merhaba,

Ben Aidin Hanım'ın söylediklerine inanmıyorum diyemiyorum. Ama mesela Aidin Hanım, mizaca uygun (kan gruplarına göre) beslenmeden bahsediyor. Bu günlük hayatta nasıl uygulanabilir. Özellikle de her bir üyesi, farklı kan grubuna sahip bir aile içinde kime uygun yemek hazırlanacak? [MENTION=5246]baharibeklerken[/MENTION] [MENTION=6773]Istanbultadinda[/MENTION]

Bu kısmi bende merak ediyorum. Esim ve ben darkli grubuz. Uygulamam mümkün olmadı çoğu şeyi. Alışageldiğimiz hayat tarzini birakmak Birden bire değiştirmek pek mümkün olmuyor. Yapabildiğim kadar diyorum. Neticede gücüm yettiginden sorumluyum. Sebepler sadece araç şifayı da hastalığı da veren Allah. Bir gıda dan faydayı şerri de O dilerse alırım. Tabi Bu gune kadar böyle yaşadım ne olacak sanki herkes böyle yaşıyor zaten diyemiyorum. Elimden geleni yapmaya da çalışıyorum.

Uygulayamasam da yazdıklarının çoğunun doğru olduğunu düşünüyorum. Değiştirilebilecek şeyleri de vardır mutlaka. Kimsenin dediği yüzde yüz doğrudur denemez.

Bir de ilk defa Aidin hanımdan duyunca o söylüyormuş gibi geliyor ancak söylediği çoğu şeyi biraz araştırsak dünyada yüksek sesle dile getirilen şeyler. Ülkemize dile getiren sayisi az olduğu için bilmiyoruz, duyduğumuz kimse o söylüyor sanıyoruz. Tıpkı Adem Güneşin söylediği bağlanma birlikte yatma vb şeyleri sadece O söylüyor sandığımız gibi.

Kendi hayat tecrübemden dr hanımın ifade ettikleri modern tıp dr. larının söylediğinden daha inandırıcı geliyor. Bu sübjektif tabi kendi görüşüm. Aksini düşünenler içinde farklı bir bakış açısı da var diye bilmek birgün lazım olursa onu da değerlendiririm diyebilmek de onemli bence.

Merhaba sevgili hira;
Kitaptaki gerekçelere ruhum ısınmıştı benim, zaten şifanın Allahtan olduğuna iman ediyoruz ama Allahın çizdiği sınırlara Peygamber efendimizle bize gönderdiği ahlaka da riayet etmeyince ya da etmeyen yöntemler uygulandığında sanki bu iman biraz havada kalıyor. O anlamda Sünnette yeri olan hallerden, İslam alimlerinin de kendi beyanatlarından eskiden okuduğum menkıbe tarzı alim aktarımlarıyla uyuştuğu için çok sorgulamadım. Örtüşüyordu çünkü.

Tüm bunların ertesinde ağır MS (multpl skleoz) hastası olan annem için öğrencisi Hatice Misge'ye gittik. Annem 26 yıldır hasta, neredeyse yatalak durumda. Modern tıbbın ağır tedavileriyle arpa boyu yol almak şöyle dursun, her bir sene daha kötüye gitti önce ayaklarında uyuşmayla başlayan hastalığı bu duruma kadar gelmişti. Aidin Salih'in yöntemiyle 4.5 aydır tedavi görüyor; ağır bir perhiz ama sağlığını kaybetmiş biri olarak kendindeki iyileşmeyi farkettikçe azimle ilerliyor. Şu anda yatağında kendisi doğrulabiliyor, bir yerden tutunup bir kaç saniye durabiliyor. Şimdiye kadarki ağır tedavilerinden sonra bu onun için mucizevi oldu gerçekten. Açıkçası bu kadarını gerçekten beklemiyorduk. Son raddede hastanenin önerdiği tedavi için Kurul kararıyla imza aldılar aileden; ölüm ve organ kaybı riski içeriyordu verecekleri ilaç. Halbu iken kaybedecek birşeyimiz yok diye düşündük samimi olmak gerekirse. Hatice hanım iyileşme vaat etmedi; şifa Allah'tan ama daha kötü duruma gelmeyeceğini temin etti. Yöntemlerin zaten doğal olup, kişiyi arındırıcı olduğunu ve hastalığı asla ilerletmeyeceğini söyleyince; bu halini korumak bile bizim için "tedavi" niteliğindeydi. O niyetle girdik ama çok şükür ki iyileşme belirtileri ilk Karaciğer temizliğinden sonra kendini gösterdi. Durum ne olur bilemiyorum, dediğim gibi var olanı korumak bile tedavi. Günümüz şartlarında bu gibi ağır hastalıklar için bu zaten böyle, ağır bi hastalığı olmayanlar için de sağlığı korumak artık gerçekten bir mesele. İçtğimiz sulardan, eve giren ekmeğe kadar herşey kimyasalda boğulmuş.. Kitaptakileri okuduğumda ben de özellikle "su" bölümünde ee yok artık ama dedim, uygulayamayacağımı da düşündüm. Yani bazen gerçekten karnımızı doyuracak basit bir yemeği yapmak dahi mesele oluyor günlük yaşantımda.. bir de bunlara kafayı takarsam delireceğimi hissettim gerçekten. Kendim de karaciğer temizliği yapmayı denedim, 7 hafta olması gerekirken 4. Cü de nefsime hakim olamadım ama farkı hissetmiş biri olarak en azından tamamlayabilecek dostlara tecrübemi aktarmak istedim, derleyip yazmaktı niyetim postun vesile oldu, teşekkür ederim..

Sevgilerimle

Istanbultadinda

New member
Merhaba,

Aslında kitapta yazanları uygulamak sadece ilk zamanlar zor oluyor. Alışma sürecinde yani. Rutine bindikten sonra günlük hayatın bir parçası olup çıkıyor. Beyin alıştıktan sonra refleks olarak yemek vs durumlarını planlıyor, elleriniz bir bakmışınız yapıvermiş
Bizim evde de iki farklı kan grupları var. Ben otçul, eşim ve çocuklar etçil bir gruptalar. Eskisi gb herkese göre yemek yapamıyorum ama dengeyi bulmaya çalışıyorum. Bazen feragat ediyorum salata ve pilav yiyorum, bazen de sebze ağırlıklı yemek oluyor. Zaten ne etçil grup sürekli et yiyecek, ne de otçul grup sürekli ot... Haftada bir bana da izin var et için. Dediğim gb bir süre sonra alışıyorsunuz.
Birlikte yenecek ve yenmeyecek yiyecekler konusunda da sık sık tekrar yaptım. Bir süre sonra onları da iyice hafızaya yerleştirdim. Ama bazen unuttuğum oluyor hala. Dışarda yiyeceğim zaman falan iyice düşünmem gerekiyor. Mesela, et ve süt ürünleri aynı anda yenmemesi gerekiyor. Ki bu bizim kültürde çok zor. Ama yapınca oluyor. Yeterli isteyin.
Bir iş bütün bütün yapılmazsa bütün bütün terk edilmez. Kitapta yapılanların hepsini yapamazsak da ne kadaryapabilirsek o kadar kardır bilmeliyiz. Zaten bu tarz değişimlerde yapılacak ilk adım, zararlı alışkanlıkları terk etmektir. Sırf bunu yaptığımızda bile birçok iyileşme görebiliriz. Zararlıları terketmediğimiz sürece ne kadar oruç tutsak da çok etkili olmayacaktır. Kendimizi gereksiz yormuş olacağız. İstediğimiz sonuçlara ulaşamayınca da moralimizi bozulacaktır. Niyet edip başlayın, gerisi gelir inş...

Esragy

New member

Merhaba ben hayatımı çok değiştirdiğini söyleyebilirim kitabın. Üç günlük açlık terapisi sonrası birçok kişi cildimdeki değişimi dahi fark etti. Kadın hastalıkları ile ilgili bir problemim var ve ilaçlarla tedavi gerçekleşmedi malesef. Aidin Salih hanımın kitabındaki yöntemle hastalığımdan çok şükür kurtuldum. Kitapta yazan şifalı bitkiler, beslenme düzeni, açlık terapisi bir çok ülkede faydası kabul edilmiş şeyler. Bizim ülkemizde ne yazık ki yeni yeni dikkat çekmeye başladı. Modern tıbbın karanlık yüzü yazıp araştırırsanız farklı ülkelerde bir çok doktor bulursunuz Aidin hanımla aynı görüşte ve Aidin Salih’in BBC ye verdiği röportajı dinlemenizi öneririm. Onun söylediği gbi yaşamak çok da zor değil aslında. Düzenli oruç, hazır gıda ve kozmetik ürünlerini hayatımızdan çıkarabiliriz. Şimdi ben hepsnin yerine farklı alternatifler buldum. İnanın yapılıyor 😌

Vuslatt

New member
bende okumaya başladım umarım uygulamak nasip olur ıcerıgı cok bılgılerle dolu kı yanlış bıldıgım ne çok şey varmıs dıyorum kendıme