Akran zorbalığı

Gokceguclu

New member
Merhaba herkese,
3,5 yaşında oğlum var. Kreşe gidiyor. Son birkaç haftadır okulda tuvalete girme konusunda sorun yaşıyoruz. Tuvalete girip ağlayarak yapmadan tekrar dışarı çıkıyormuş. Önceleri klozet örtüsünün düğmesinin çıkardığı sesten korktuğu için yapmak istemediğini düşünmüştüm ancak durum farklıymış. 4-5 yaş grubundaki çocuklarla tuvalette karşılaştığında ona bağırmışlar ve bu yüzden erkekler tuvaletine girmek istemiyormuş. Haftalar sonra kendi söyledi bunu bana. Okula bile gitmek istemiyor. Ne yapabilirim, bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler..

Sıkıntı şu ki kreşlerde hatta birçok anaokulunda, anasınıfında öğretmenler çocukları hep beraber tuvalete götürüyorlar. Özellikle de yemek zamanı bütün sınıflar tuvalete üşüşüyor. 60 tane çocuk... Ben dikkat ederim hengame olmaması için. Ayrıca oluşturduğum sistemde en fazla 2 çocuk tuvalete gidebiliyor. Biraz açıklayayım;

Bizde 2 adet wc var. Sınıfımda 2 tane kart hazırladım, "tuvalet dolu" ve "tuvalet boş" kartları. Tuvaleti gelen çocuk bana sadece gideceğini söyler, izin istemez... Tuvalete gideceği zaman "Tuvalet Boş" kartını çevirir ve tuvalete gider. Aynı anda 2 çocuk gidebilir tuvalete. Ancak 3. de gitmek isterse karta bakarız, tuvalet dolu ise arkadaşının gelmesini bekler. Hiç problem yaşamadım bugüne kadar. Malumunuzdur ki bir çocuğun tuvaleti gelince hepsinin gelir :) bu sistem kız öğrencilerim ve erkek öğrencilerim için ayrıdır... Yani toplamda 4 kişi tuvalete gidebilir. 2 Erkek, 2 Kız... Sonuçta tuvaletleri ayrı...

Bazen eleştiriyorlar gerçekten 3. çocuğun da tuvaleti gelmiştir diye, ancak gitse bile birini beklemek zorunda çünkü sadece 2 wc var...
Böyle bir ortamda da hengame de yaşanmıyor doğal olarak.