Annelere fırsat vermeyen büyükler

selinelif

New member
Merhabalar.Kayınvalidemle bizde çok yakın oturuyoruz.Çalışmadığım için kızıma ben bakıyorum. 16 aylık bir kızım var.Şöyle ki kızımla ilgili her konuda sürekli bi uyarma bir ikaz içerisindeler.Mesela öyle yapma böyle davranma alışmasın etmesin vb...cümleler kullanılıyor sürekli.Bir de sanki ben annesi olarak düşünemiyormuşum gibi sürekli benden önce kızımı koruma içerisine girmeler beni rahatsız ediyor.Kızım denizkenarında yürürken sürekli panik halinde düşer düşücek diye hareketleriyle de kızımı kollama durumunda mesela.Annesi olarak ben bu kadar müdahalede bulunmazken büyüklerimizin bu şekilde davranmaları bizi çocuklarımızın gözünde ilgisiz mi kılar acaba?Uzun oldu biliyorum ama son kez şunu sormaknistiyorum.Çocuğun yanında babaannenin anneye "anne seni yaktı mı anne seni yediremiyo mu anne şöyle mi böyle mi"gibi olumsuz ifadeler kullanmak ne kadar doğru ve çocuğa ne gibi etkileri oluyor merak ediyorum.tavsiyelerinizi bekliyorum.Teşekkür ederim.

selinelif

New member
Evet evet çok haklısınız örneğin bi fotoğraf atıoyoruz özelden orasına ne oldu morardı mı bişey mi oldu?sürekli panik halde soru sormalar.Ya da üşür bununla niye içine bişey giydirmedin az mı uyudun kızım sen gibi sanki çocuğu bilerek uykudan uyandırmışım gibi imalarda bulunmalar yok değil.Dediğiniz gibi söyleyince biz kötü oluyoruz ya da sanki biz çocuk büyütmediğe geliyo konu.Bana da seninle işimiz var denilmişti bi keresinden çocuğun bir davranışına nasıl davranmalıyız dediğimde.Benim sizin gibi olan birçok anne vardır eminim.İkaz etmekte fayda etmiyo bi yerden sonra.Allah kolaylıklar versin bizlere.

Sumeyye91

New member
Sizinkiler gene iyiymis, benimkilerin eline kimse su dokemez bu konuda :D ben telefonu azcik gec acsam ya da musait olup arayamasam düşünün ki 2 saatlik yoldan gelmislikleri.vardir :) cocuklarini da oyle buyutmusler, yazik bazen üzülüyorum 14 sene sonra cocuk sahibi olmuslar, esimi ve abisini nerdeyse hic oyuna bile cikarmamislar aman su olur aman boyle.olur 45 gundur beni de bezdirdiler, umarim boyle gtmez, zira.guvenli baglanmak icin ayni yatakta yatmama bile.musaade etmediler 10 kere gece gelip kontrol ettiler vallahi sonunda pes ettim, bazen kalpleri kırılsın da istemiyorum ama bu pedagojik gercekleri onlara nasil anlaticam bilmiyorum.. bu arada bu kadar pimpirikle cocuk büyütmek aşırı yanlis, esim hala hayiflanir bize hic oyun oynatmadilar diye..ozguven eksikligi ve sosyallesme problemi vardir hala

Sumeyye91

New member
Bence cok onemseyip kendimizi yipratmaya gerek yok, o aman seni dövdü mu annen aglatti mi vs eger gercek degilse yani cocuk dovulmediyse neden etkilesin ki cocugu, olsa olsa azicik simartilmis olur sanki :)

selinelif

New member
Allah yardımcınız olsun öncelikle.Böyle bir yetiştirme tarzı çocuğu ebeveyne bağımlı hale getirir büyüdüğünde de bunun eksilerini görebiliyosunuz bakın eşinizde.Benim eşimde öyle büyümüş bu yüzden çocuğa tek başına bakamıyo bişey yaparım bişey olur endişesinden.

sevgi

New member
Zor bir hamilelik geçirdim doğum yapana kadar mide bulantısı ve kusma oğlum doğdu gebelik alerjisi oldum 40 gun bütün vücudum kabar kabar oldu kaşıntı üzerine gazlı kolik ve reflusu olan bir bebek yavrumun küçücük bedeni bir suru şeyle savasti. Kayinvalidem 3 ay boyunca sürekli annem diye seslendi ogluma ama öyle sıradan değil şöyleki ilk aşısında o kadar abarttiki annem sözcüğünü doktorumuz donup kaldı sadece yuzume baktı Duzelir diye düşündüm ama her gecen gün sahada abartmaya başladı arada söyler anlarim esinle konuştum annelik kutsal kabul ediyorum saygim sonsuz ama onun annesi benim lütfen tatlı bir dille uyar dedim tamam haklisin dedi bu sorunu atlattik bunun yaninda bir suru şey esleriniz destek olmadığı surece hiçbirşeyi degistiremezsiniz allah bin kere razi olsun o olmasaydı asla duzeltemezdim bu durumu