Annelik mı zor yoksa ben mı zor anneyim

Melih mirac

New member
İki gündür aşırı derece de tükendiğimi hissettim evet gerçekten hiç iyi değilim psikolojim çok bozuk ne yapacağıma hayatımi nereden düzeltmeye başlayacağımi bilmiyorum iki erkek çocuğu annesiyim ve aşırı derecede hareketli oğullarım ve ben enerjisi yüksek bi anne olarak tükendim yetişemiyorum onlara büyük oğlum 9 yaşında küçük oğlum 2 ikisininde ayrı ayrı çok büyük sorunları var ama en büyük sorun benim çünkü bağıran sabırsız çok öfkeli bi anneyim ve değişmek iyi bir birey olmak ve onların mutluluk la anacaklari anneleri olmak istiyorum 😫😢😭😭😭

Serranur

New member
Annelik zor şey malesef bazen bende tükeniyorum ama sabır annelik sabır demek annelik cennet demek

Ruken

New member
bu aralar bende çok sıkıntı yaşıyordum. hatta oğlumun yatacağı saati bekliyordum.hep içimden sabır çekiyordum. ama sonra anladım ki annelik sabır ile olmuyor ancak ve ancak genişlemek ile oluyor....

Ruken

New member
evet genişlemek gerçekten zor. ben bunu azda olsa evde yapmaya başardım. biraz dışarıda zorlanıyorum. oğlumla oynadığımda bir işim olsa bile yapmıcam diye kendimi odaklıyorum. ilk zamanlar hep aklım işe gidiyordu ama şimdi ev işlerini pek önemsemiyorum. sanki daha rahatladım... bide sık sık empati yapıyorum oda çok işe yarıyor...

şifa

New member
Biraz daha bahsedermisiniz mahzuru yoksa nasıl genişleyebildiğinizden. Bizlerde faydalanalım

Ruken

New member
bende yolun çok başındayım. çalışan bir anne olduğum için eve gittiğimde hep aklıma ev işleri takılırdı. oğlumla bile oynarken arada kalkıp işleri yapıyordum. sonra kendimi şartladım ne kadar işim olursa olsun yapmıcam dedim. ilk zamanlar kendimi zor tutum içim içimi yedi. ama artık ev dağınık olsa bile hiç umrumda değil onu yendim çok şükür. bide oğlum geçen gün kreşte düşmüş burnu kanamıştı. yanında olamadığım için çok üzüldüm. o an kendimi onun yerine koydum ne kadar yalnız olduğunu bana ne kadar bana ihtiyaçının olabildiğini düşündüm. şimdi ne yaparsa yapsın önce onun gözüyle bakıyorum sonra karar veriyorum. onun doğası gereği yaptığı şeyler artık bana batmıyor hatta hoşuma gidiyor....
kusura bakmayın daha yolun başında olduğum için çok detaylı anlatamadım... inşallah biz tüm anneler en kısa zamanda genişleriz....

Sümeyyeee

New member
Annelik cok zor Melih mirac hanim adem hocanin bi arsivini dinleyerek genisleyebildim bende bazi sozler beni hayatimin davranislarimin degismesine sebeb olabiliyor bunuda adem hoca sayesinde farkettim :) eskisinden cok cok iyiyim hic bir seyi kafaya takmiyorum yavas hareket ediyorum zaten normaldede uyuşuk bi insanim :) oglum bisey kirsin doksun tepkisizim hemen empati kuruyorum zaten oglum kirip dokunce gozlerimin icine bakiyor ne diyecem diye dunyayi dertleri umursamayin yani kafanizda bi seyi cok buyuturseniz gergin olursunuz buda cocuklariniza yansir soğukkanlı olmaya calisin mesela bu formda okumustum lunaparkta buyuk aletlere binin o bile ise yariyormuş :)

İki gündür aşırı derece de tükendiğimi hissettim evet gerçekten hiç iyi değilim psikolojim çok bozuk ne yapacağıma hayatımi nereden düzeltmeye başlayacağımi bilmiyorum iki erkek çocuğu annesiyim ve aşırı derecede hareketli oğullarım ve ben enerjisi yüksek bi anne olarak tükendim yetişemiyorum onlara büyük oğlum 9 yaşında küçük oğlum 2 ikisininde ayrı ayrı çok büyük sorunları var ama en büyük sorun benim çünkü bağıran sabırsız çok öfkeli bi anneyim ve değişmek iyi bir birey olmak ve onların mutluluk la anacaklari anneleri olmak istiyorum

Annelik de zor sevgili anne, bizler de bazen zor anneler olabiliyoruz. Anneliğin sorumluluğu, hep enerji güler yüz ve gönüllülük istemesi ve mesai bitimi olmayan yanı zor tabii, Rabbim içimize anne olma sevk hissini vermese insan nesli tükenirdi düşünsenize, bir nev'i ağır işçilik. Ama doğuyorlar pıtır pıtır ilk o karnımızdaki hareketleriyle bile gönlümüzü çelebiliyorlar, o aciz muhtaç halleri bir mıknatıs gibi bizi çekiyor, o kadar ki vücudumuz onun için bir sıvı bile üretiyor, mucizevi anne sütü.. sevk hislerini kaybetmesek annelik her daim bizim canı gönülden baş tacı edeceğimiz, anne olmayana delilik gibi görünecek bir hâl haline gelir bizde. Hâl istemsizce oluşan artık bize yapışmış bir durumdur, komik bir olayda dirskt mütebessim hald geçmemiz gibi. Yavrumuzun ihtiyacını ondan önce sezecek, sorunları ise derli toplu berrak bi kafayla kıyas edebilecek bir hâl olur bizde annelik. Lakin annemizden doğduğumuz gibi de anne olmuyoruz ki. Kim bilir neler taşıyoruz içimizde; sevk hislerimizin bozulmaları mı dersiniz, aşağılama mı dersiniz, dayak, ihmal, bazen suistimal... bu da bizi "zor anne" yapıyor işte, biz sebebini anlamadan yavrularımızla ahenkle dansettiğimiz atmosferden çok ayrı bir yerde çocuklara uzaktan bakıp kendimizi yorgun ve yabancı hissedebiliyoruz. Elimizde değil, eteğimizde taşlar var, bir rüzgar bizi bi an savuruyor işte buna ne biz ne çocuklarlmız anlam veremiyor. O yüzden eteğimizdeki taşları dökmekle başlayabiliriz işe. Adem hocanın bahsettiği "genişlemekten" söz ediyorum. Radyo arşivinden genişleme, sekine hali, yaşama sevinci yazarsanız kayıtlar benim anlatacağımdan daha güzel anlatır size. Dinlediyseniz eğer takıldığınız yeri burada konuşalım isterseniz ben de genişlemeye kendini adamış bir anneyim, tecrübelerimiz birbirimizi iyi eder inşallah.

Serranur

New member
Bende genişlemek istiyorum şu arşivi nerden bulabilirim :( lunapark işi aklıma gelmedi değil :) ama eşim binmemi istemiyor şu aralar lunaparkta olan olaylardan dolayı

şifa

New member
Lunapark derken anlayamadım tam olarak ben onların hiç birine binemem mesela kaygılarımdan dolayı... binmek iyimi geliyormuş? Bilen arkadaşlar varsa bizi aydınlatabilirmi ?

Sümeyyeee

New member
Ben ne zaman lunaparktaki aletlere binsem kamikaze gibi cok ama cok mutlu olurum butun kotu enejimi gerginlimi alir simdi bide ramazan senliklerinde de olur esim goturur beni bineyim diye :) :)

Sümeyyeee

New member
Telegramdan dinlemistim cocugunuza esinize karsi sabretmeyin genis olun sabrederseniz kasılırsınız nefesinizin ritmi bile degisir...
yuz ifadenizden cocuk sabrettiginizi anlar ve rahatsiz olur ve genellikle sonucu patlamayla son bulur ondan dolayi sabretmek degil genisleyebilmek önemli...
adem hocanin bu sozlerini dinledikten sonra kendime gelmeye başladım bana cok tesir etti ...

Lunapark derken anlayamadım tam olarak ben onların hiç birine binemem mesela kaygılarımdan dolayı... binmek iyimi geliyormuş? Bilen arkadaşlar varsa bizi aydınlatabilirmi ?

Merhaba şifa hanım,
Burada olayın felsefesi "rutin dışı hareketler" aslında. Lunapark olsun, birden dil çıkartmak olsun, aniden çocuğunuzla seksek oynamak, belki bir yağmur birikintisine kir pas düşünmeden şap! Diye atlamak gibi normalde yapmadığımız bu küçük belki saniyelik hareketler genişlememize çok yardımcı oluyor. Nasıl ki bir anlık annemizin sert bakışıyla, babamızın sert bir hareketiyle saniyelik birşeylerle daraltıysak zamanında, şimdi de biz bizzat kendimiz bu ufak hareketlerle kendimizi genişletebiliriz. Muhakkak deneyin, aniden çıkın kanepelerde zıplayın mesela.. her gün bir ufak masum çılgınlık yapın, bir iki hafta sonra anlam veremediğiniz bir genişlik gelip içinize oturacak bir hoş olacaksınız inşallah. Adem hocamızın tavsiyesidir.

şifa

New member
Çok teşekkür ederim [MENTION=3961]ayseninannesi[/MENTION] tavsiyenizi dikkate alicam. Yapabilirmiyim bilmiyorum çocukların yapmasına kızdığımız şeyleri kendimizin yapacak olması fikri bile değişik. Aslında o yağmur birikintisine basmasınlar diye nekadar kızıyormuşum meğer siz şimdi söyleyince fark ettim bırak benim yapmamı onlara bile yaptırmıyorum. Rabbimin yardımıyla sizlerinde tavsiyelerinizle genişlemeyi başarıdan inşaallah..

şifa

New member
[MENTION=3305]Ayşen[/MENTION]ınannesi nın yazdıkarını okudugum an kalkıp koltukta zıpladım. yastıklar yere dustu koltuk ortsusu o bıcım. ama ben bır rahatlamıs gevsemıs anlamsız bır hafıflık içindeyim oh beee �� hadı sız de yapın ��

Ne güzel .. Ben şuanda çocuklarım uyudu tek başıma olduğum halde yapmaya çekiniyorum inanın. Nekadar sert katı bi insan olmuşum zamanla. Aslında gülmeyi çok seven bikişiydim şimdi gülemiyorum bile..

şifa

New member
Hay Allah. guclu olun lutfen. tertemız evlatlarınız ıcın guclu olun. hamılelıgınızı hatırlayın emınım onları korumak ıcın ne kadar caba sarfettınız. belkı yedıklerınıze belkı seyrettıklerınıze dıkkat ettınız. onlar arınmamız ıcın fırsat. farkındasınız bır seylerın sızden alınmıs calınmıs olan fıtratınızı onlar ıcın gerı kazanın. onların fıtratını bozmamak adına yenıden dogun. bol bol dua edın. koklayın mıs yavrularınızı. bır düşünün sızı nasıl karsılık beklemeden sevdiklerini. azıcık bır gulsenız kendılerını nasıl sıze bırakacaklarını dusunun. ne guzel bır nımet evlat onlaral var olun. Çocuklarınızla zıplayın hatta koltukta. ınsaallah basarırsınız yenıden gulmeyı. sızı bu hale getiren nedır . esınızle bagınız nasıl.

Eşim çok iyi bi insan bana da elinden geldiği kadar destekçi. Ama işi çok yoğun ve geç geliyor bu beni çok yoruyor ve tüketiyor. Birde çocukluğumuz maalesef... annem çok iyi bir insan ama bize her yaptığımıza kızardı şuan ben kendimde annemi görüyorum çocuklarıma her yaptıklarına kızıyorum bazen kendime bakıyorum sürekli bağırarak konuştuğumu fark ettim. Ve kızımında herşeye bağırdığını fark ettim. Bilemiyorum bir çok neden var ama 3 çocuk annesi olmak gerçekten zor işmiş. Yaşları yakın olunca daha da zorlandım. Belki başkaları için zor değildir bilemiyorum ama sanki ben bunun altından kalkamıyorum eziliyorum gibi hissediyorum

şifa

New member
Allah yar ve yardım cınız olsun ınsaallah. cok sukur esınızın ıyı bırı olmasına sevındım. onunla kurduğunuz bag ne kadar guclu olursa cocuklarınızla o kadar guclu baglanırsınız. ah cocuklugumuz onu hıc sormayın. atalım ınsaallah hepsını agır gelen butun yuklerımızı . uc cocuk elbet sızı zorluyordur. her zaman ya sabır ya selamet deyın. bol dua edın. abdest alın ofke duydugunuz anlarda cok faydalı oluyor. radyo kayıtlarını dınleyın sukur kı farkındasınız her seyın . emınım halledersınız.

Uzun zamandır farkındayım yeniden bağlanma yapmam lazım 3 çocuğumlada. Ancak ben bukadar katı ve daralmışken verimli olmaz çok tahammülsüz bir anneyim maalesef. O yüzden terapi almak istiyorum ancak bir türlü ulaşamadım numaralardan mail adresinden sürekli uğraşıyorum ama yoğunluk var sanırım. Pyüzden kendi kendime buradaki genişleyebilen sakin hissedebilen annelerden yardim istiyorum nasıl yapabildiler. Belki bende başarabilirim diyorum. Peş etmicem ama bazen olmuyor diyorum umudumu yitirdiğim zamanlar olmuyor değil.ama kendimi onarmayı çok istiyorum çocuklarıma daha fazla zarar vermeden.. Cvplarınız için teşekkür ederim iyi hissettiydiniz.