İki gündür aşırı derece de tükendiğimi hissettim evet gerçekten hiç iyi değilim psikolojim çok bozuk ne yapacağıma hayatımi nereden düzeltmeye başlayacağımi bilmiyorum iki erkek çocuğu annesiyim ve aşırı derecede hareketli oğullarım ve ben enerjisi yüksek bi anne olarak tükendim yetişemiyorum onlara büyük oğlum 9 yaşında küçük oğlum 2 ikisininde ayrı ayrı çok büyük sorunları var ama en büyük sorun benim çünkü bağıran sabırsız çok öfkeli bi anneyim ve değişmek iyi bir birey olmak ve onların mutluluk la anacaklari anneleri olmak istiyorum
Annelik de zor sevgili anne, bizler de bazen zor anneler olabiliyoruz. Anneliğin sorumluluğu, hep enerji güler yüz ve gönüllülük istemesi ve mesai bitimi olmayan yanı zor tabii, Rabbim içimize anne olma sevk hissini vermese insan nesli tükenirdi düşünsenize, bir nev'i ağır işçilik. Ama doğuyorlar pıtır pıtır ilk o karnımızdaki hareketleriyle bile gönlümüzü çelebiliyorlar, o aciz muhtaç halleri bir mıknatıs gibi bizi çekiyor, o kadar ki vücudumuz onun için bir sıvı bile üretiyor, mucizevi anne sütü.. sevk hislerini kaybetmesek annelik her daim bizim canı gönülden baş tacı edeceğimiz, anne olmayana delilik gibi görünecek bir hâl haline gelir bizde. Hâl istemsizce oluşan artık bize yapışmış bir durumdur, komik bir olayda dirskt mütebessim hald geçmemiz gibi. Yavrumuzun ihtiyacını ondan önce sezecek, sorunları ise derli toplu berrak bi kafayla kıyas edebilecek bir hâl olur bizde annelik. Lakin annemizden doğduğumuz gibi de anne olmuyoruz ki. Kim bilir neler taşıyoruz içimizde; sevk hislerimizin bozulmaları mı dersiniz, aşağılama mı dersiniz, dayak, ihmal, bazen suistimal... bu da bizi "zor anne" yapıyor işte, biz sebebini anlamadan yavrularımızla ahenkle dansettiğimiz atmosferden çok ayrı bir yerde çocuklara uzaktan bakıp kendimizi yorgun ve yabancı hissedebiliyoruz. Elimizde değil, eteğimizde taşlar var, bir rüzgar bizi bi an savuruyor işte buna ne biz ne çocuklarlmız anlam veremiyor. O yüzden eteğimizdeki taşları dökmekle başlayabiliriz işe. Adem hocanın bahsettiği "genişlemekten" söz ediyorum. Radyo arşivinden genişleme, sekine hali, yaşama sevinci yazarsanız kayıtlar benim anlatacağımdan daha güzel anlatır size. Dinlediyseniz eğer takıldığınız yeri burada konuşalım isterseniz ben de genişlemeye kendini adamış bir anneyim, tecrübelerimiz birbirimizi iyi eder inşallah.