Anneye yapışma

Gülceninannesi

New member
Merhaba.. kizim 11 ay 4 günlük.. yeni yeni yurumeye basladi.. guvenli baglanmayi da sagladigimizi dusunuyorum şu aşamaya kadar.. birkikte uyuyoruz birlikte uyaniyoruz zaten calismiyorum surekli evde benimle birlikte. Genel anlamda sakin bir cocuk. Ancak son 1hafta kadardir bana o kadar yapisti ki gic bir sey yapamaz oldum neredeyse.Lavaboya dahi gitmem onun icin buyuk sıkıntı. Surekli elinden tutmamizi istiyor gezerken. Ya da oyuncak sepetinden oyuncak alacak benim elimi tutup sepete sokuyor vs. Bir sey istediginde olmazsa ellerini tuzune koyup agliyor. Dikkatini dagitirsak geciyor ama. Yalniz eger kalabalik bir ortamdaysa ben de oralardaysam daha az yapisik bana. Evdeki gibi degil. Daha rahat takilabiliyor. Simdi tüm bunlar normal mi? Yoksa yanlis bir seyler mi var 😦

Zeynepanne

New member
Merhaba
Benimde oğlum 9 gün sonra 1 yaşında olacak Allah nasip ederse. Bir kaç haftadır anlattığınız her şey (birlikte uyuma, evde hep birlikte olmak da dahil) aynı. Ben de sorduğunuz sorunun cevabını Merak ediyorum. Bir de tutturmaya başladı. Almak yapmak istediği şey hemen olsun istiyor olmayınca ağlama, sinirlenme halleri var. İnşaallah cevap alabiliriz sorununa.

savaşçı

New member
Merhaba.. kizim 11 ay 4 günlük.. yeni yeni yurumeye basladi.. guvenli baglanmayi da sagladigimizi dusunuyorum şu aşamaya kadar.. birkikte uyuyoruz birlikte uyaniyoruz zaten calismiyorum surekli evde benimle birlikte. Genel anlamda sakin bir cocuk. Ancak son 1hafta kadardir bana o kadar yapisti ki gic bir sey yapamaz oldum neredeyse.Lavaboya dahi gitmem onun icin buyuk sıkıntı. Surekli elinden tutmamizi istiyor gezerken. Ya da oyuncak sepetinden oyuncak alacak benim elimi tutup sepete sokuyor vs. Bir sey istediginde olmazsa ellerini tuzune koyup agliyor. Dikkatini dagitirsak geciyor ama. Yalniz eger kalabalik bir ortamdaysa ben de oralardaysam daha az yapisik bana. Evdeki gibi degil. Daha rahat takilabiliyor. Simdi tüm bunlar normal mi? Yoksa yanlis bir seyler mi var

Bu değişikliği hissettiğiniz zamanlarda çocuğunuzu kaygılandıracak bir olay oldu mu?

Figen84

New member
Benim kızım da 1 yaşını doldurdu.çok mutlu bir bebekte kendisi yalnız birkaç gündür sürekli birşeyler tutturuyor isteği olmayınca da yüzünü kesiliyor.ağlıyor.ben de bir yerlerde hata mi yaptım bilmiyorum.tutturduğu şeyler de beni çok yoruyor.örneğin beni kucağına al diyor lavaboya götürüyor musluğu açtırıyor kendisi suyla oynuyor.bikincaya kadar kalmamizi istiyor bu hal gúnde birkaç defa oluyor.bunlar normal mi acaba bu durumları yaşarsınız var mi

Gülceninannesi

New member
Bu değişikliği hissettiğiniz zamanlarda çocuğunuzu kaygılandıracak bir olay oldu mu?
10 gün kadar sehir disindaydik anneaneye gitmistik.. orada da mutluydu ama herhangi ozel bir sey de olmadi. Babasi bizi almaya geldigi son gece cok siddetli agladi uykusundan uyanip.. atesi yoktu gozle gorulur bir seyi yoktu. Acaba dis mi cikariyor dedik.. sonra da evimize döndük.. suan evimizdeyiz..

Gülceninannesi

New member
Dün yine arastiriyordum bu meseleyi şoyle bir sey cikti karsima.. 'ataklar çatısmasi' diş,yürume vs. Gibi durumlar bi araya geldiginde olabiliyormus boyle durumlar.. bir de baska bir yerde daha okuduguma gore 11.ayda siddetlenip 12.ayda maksimum duzeyde anneye yapisma durumu olabiliyormus bu normal bir surecmis.. ama ben anadolu pedagojisindeki karsiligini ogrenmek istiyorum:( cunku okudugum kaynaklar batidaki arastirmalar hep.. orada dogru olan anadolu pedagojosinde dogru olmayabiliyor.

Gülceninannesi

New member
Benim kızım da 1 yaşını doldurdu.çok mutlu bir bebekte kendisi yalnız birkaç gündür sürekli birşeyler tutturuyor isteği olmayınca da yüzünü kesiliyor.ağlıyor.ben de bir yerlerde hata mi yaptım bilmiyorum.tutturduğu şeyler de beni çok yoruyor.örneğin beni kucağına al diyor lavaboya götürüyor musluğu açtırıyor kendisi suyla oynuyor.bikincaya kadar kalmamizi istiyor bu hal gúnde birkaç defa oluyor.bunlar normal mi acaba bu durumları yaşarsınız var mi

Evet tutturmalar bizde de oluyor.. israrla yapmak istiyor.. ben bunun onun merakindan ve ogrenme isteginden oldugunu dusunuyorum.. suyla oynamak vs. Gibi durumlarda.. ama aglmasi oldugunda bu iyi mi kotu mu ben de bilmiyorum:( ellerini yuzune koyup agliyor ki bazen numaradan agliyor sanki..

savaşçı

New member
Dün yine arastiriyordum bu meseleyi şoyle bir sey cikti karsima.. 'ataklar çatısmasi' diş,yürume vs. Gibi durumlar bi araya geldiginde olabiliyormus boyle durumlar.. bir de baska bir yerde daha okuduguma gore 11.ayda siddetlenip 12.ayda maksimum duzeyde anneye yapisma durumu olabiliyormus bu normal bir surecmis.. ama ben anadolu pedagojisindeki karsiligini ogrenmek istiyorum:( cunku okudugum kaynaklar batidaki arastirmalar hep.. orada dogru olan anadolu pedagojosinde dogru olmayabiliyor.

Merhaba, bahsettiğiniz gibi fiziksel bir huzursuzluk da buna sebep olmuş olabilir veya sizin belki kalabalık bir ortadayken fark etmediğiniz bir kaygı oluşmuş olabilir.
Ancak bunlar olmamış olsa bile 2 yaşına kadar çocuk zaten anneye yapışık gezmek ister, evet lavaboya dahi gitsin istemez, sizi göremediği an geri geleceğinizi bilemez. Sizin durumunuzun da normal olduğunu düşünüyorum, o ne kadar size yapışmak istiyorsa sizden bunu karşılayabilsin, hiç reddetmeyin, indirmeyin kucağınızdan, size doydukça ayrılması kolay olacaktır...

Son düzenleme:

Gülceninannesi

New member
Merhaba, bahsettiğiniz gibi fiziksel bir huzursuzluk da buna sebep olmuş olabilir veya sizin belki kalabalık bir ortadayken fark etmediğiniz bir kaygı oluşmuş olabilir.
Ancak bunlar olmamış olsa bile 2 yaşına kadar çocuk zaten anneye yapışık gezmek ister, evet lavaboya dahi gitsin istemez, sizi göremediği an geri geleceğinizi bilemez. Sizin durumunuzun da normal olduğunu düşünüyorum, o ne kadar size yapışmak istiyorsa sizden bunu karşılayabilsin, hiç reddetmeyin, indirmeyin kucağınızdan, size doydukça ayrılması kolay olacaktır...

Cok tesekkurler.. her seyin normal oldugunu duymak da rahatlatti beni.. :)