Bebeğim Bezini Değiştirmek İstemiyor

usdtwins

New member
merhaba ben yurt disinda yasiyorum ikiz ogullarım var ve bir hafta sonra 3 yaslarina girecekler. cocuklarida 6 ay yanliz 6 ay da annem ile birlikte bakiyoruz ve onlara tuvalet wc egitimi vermek istiyorum ben annem olmadan denedim ama bezlerini cikarmak değiştirmek istemiyolar annem turkiye den geldi o da denedi ama hala bir sonuclari yok bexleri doldugunda bile degistirmemek icin kaliyolar ne yapacagimizi bilmiyorum nasil bir yol izlemeliyiz lutfen yardimci olun bize saygilar. merry Christmas Bebeğim Bezini Değiştirmek İstemiyor

Sabah

New member
merhaba ben yurt disinda yasiyorum ikiz ogullarim var ve bir hafta sonra 3 yaslarina girecekler. cocuklarida 6 ay yanliz 6 ay da annem ile birlikte bakiyoruz ve onlara wc egitimi vermek istiyorum ben annem olmadan denedim ama bezlerini cikarma istemiyolar annem turkiye den geldi o da denedi ama hala bir sonuclari yok bexleri doldugunda bile degistirmemek icin kaliyolar ne yapacagimizi bilmiyorum nasil bir yol izlemeliyiz lutfen yardimci olun bize saygilar. merry Christmas

Merhaba
Tuvalet egitiminin baslangici cocugun kendi verdigi sinyallerle olur. Cocuk tuvaletini durarak, size bakarak yani tuvaletini yaptiginin farkinda olarak yapmaya baslamissa kaslarini kontrol etmeyi ogrenmeye hazirdir. Ona rehberlik edebilmek icin islakliktan rahatsizlik duymasina musaade etmelisiniz. Bunun icin islakligi hemen icine çekmeyecek kalitesiz bez baglayip altini islattiginda da hemen degistirmeyip bunu hissetmesini bekleyin. Rahatsizligini belli ettiginde istersen artik bez baglamayayim seni tuvalete gotureyim gibi onunla konusun. Bu sureden sonra bez baglamayin. Gunduz tuvalet egitimi basari ile tamamlandiginda gece de kendiliginden ogrenecektir. Bu surecte bol yedek camasir, su gecirmeyen alez bulundurun. Altini islattiginda asla kizmayin, baskı kurmayin. Surekli tuvaletin geldi mi diye sormak da baski hissi dogurabilir unutmayın. Bir de cocuklarinizin tuvalet egitimi icin sfinkter kaslarini kullanabilecegini ogrenmeye calistiklari bu dönemde en cok ihtiyac duyduklari sey anneden alacaklari guven hissidir. Bu sebeple egitim suresince onlarla siz ilgilenirseniz bu sureci daha kolay atlatirlar.