bebeğimi bakıcıya nasıl bırakacağım

Yaman Ozlem

New member
Sevgili anneler,

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Çıkmazdayım. Yardımcı olabilirseniz müteşekkir olacağım.
Kızım 11 aylık. Doğduğundan beri bakımı ile yalnızca ben ilgileniyorum. 2 yaşına kadar böyle olmasını planlamıştık ancak maddi durum artık buna izin vermiyor. 2 ay içerisinde işe başlamam gerekiyor. Bakıcı dışında baktıracak kimsemiz yok. Bu süreçte sorularım şunlar olacak;
- Kızımın bakıcı ile yalnız kalabilmesi, güvende hissetmesi için ne kadar bir süre üçümüz birlikte olmalıyız?
- Bu sürede kesin olarak alışır mı? Kendini rahat ve güvende hisseder mi?
- Bu durumun kızımın psikolojisini bozmaması için neler yapabilirim?
- Bakıcıya bırakabilmem için memede uyuma alışkanlığını bitirmem gerekecek ( gündüz uykusu için ). Önerdiğiniz bir yöntem var mı?

Şimdiden yardımınız için çok teşekkürler,

Betül

New member
Sevgili anneler,

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Çıkmazdayım. Yardımcı olabilirseniz müteşekkir olacağım.
Kızım 11 aylık. Doğduğundan beri bakımı ile yalnızca ben ilgileniyorum. 2 yaşına kadar böyle olmasını planlamıştık ancak maddi durum artık buna izin vermiyor. 2 ay içerisinde işe başlamam gerekiyor. Bakıcı dışında baktıracak kimsemiz yok. Bu süreçte sorularım şunlar olacak;
- Kızımın bakıcı ile yalnız kalabilmesi, güvende hissetmesi için ne kadar bir süre üçümüz birlikte olmalıyız?
- Bakıcıya bırakabilmem için memede uyuma alışkanlığını bitirmem gerekecek ( gündüz uykusu için ). Önerdiğiniz bir yöntem var mı?

Şimdiden yardımınız için çok teşekkürler,

İnanın bu durum çok zor olmalı değil mi hayat şartları zorluyor daha öncede calisiyormuydunuz

Yaman Ozlem

New member
Evet, kızım doğmadan önce 15 yıl aralıksız çalıştım. Kızımın doğumuna bir ay kalana kadar ofisteydim. En son ayrıldığım firma hala dönmemi bekliyor. Nasıl yapacağımı hiç bilmiyorum. Delirecek gibiyim. :((

Betül

New member
Evet, kızım doğmadan önce 15 yıl aralıksız çalıştım. Kızımın doğumuna bir ay kalana kadar ofisteydim. En son ayrıldığım firma hala dönmemi bekliyor. Nasıl yapacağımı hiç bilmiyorum. Delirecek gibiyim. :((

Yok canım delirmeyin bence çok fazla takıntı yapmayın dunyalik haller anlıyorum burda ki uzman psikolog Pedagog uzman anneler var muhakkak sizlere yardimci olurlar

Zeynepanne

New member
Sizi çok iyi anlıyorum. Benim de oğlum 11 aylık ve ben de Doğuma 2 hafta kala işi bıraktım. Nasıl tekrar çalışmaya başlayacağım bilmiyorum. Allah yardımcınız olsun.

Sirac_melik

New member
Sevgili anneler,

Şimdiden yardımınız için çok teşekkürler,[/QUOTEm
Mrb bende çalışan bir anneyim.bakiciyla en az bir bir buçuk ay birlikte evde olmanız gerekiyor.gerçekten ise yarıyor şuan ise gittiğim zaman çocuklar el sallıyorlar mutlu ayrılıyoruz.benim oğlumda memede uyuyan bir çocuktu ama siz evdeyken ihtiyaçlarını bakıcıya son haftalarda bıraktığınız zaman alışıyor.benim bakıcı kucağında sallayarak uyutuyordu mesela.ben eve gittiğimde yine memede uyumaya devam ediyor.Allah yardimciniz olsun bu şekilde halloluyor merak etmeyin

adem güneşin sitesindeki arşivde bununla ilgili adem hocanın çok güzel ve ayrıntılı açıklamaları vardı. bakıcıya kademeli bırakmayı anlatıyordu. bulabilrsem size yolliyim, sizde sitede aratarak bakabilirsiniz.