Hazirladigim liste bu sekilde, yanlislikla 2 kez eklenmis.
Kiyafetleri 3 aylik boyutunda almayi dusundum ama buyuk mu olur acaba, new born beden almali miyim?
Kusura bakmayın, cevap gecikti. Aslında daha tecrübeli ve cok çocuklu anneler de paylaşım yapar diye düşünmüştüm.
Verdiğiniz liste kapsamlı güzel hazırlanmış görünüyor.
Aslında belli bir kuralı da yoktur diye düşünüyorum hazırlığın. Içinde bulunduğunuz şartlara , butcenize, hevesinize göre değişir alacağınız şeyler. Örneğin bana göre lohusa terligi, çantası elbise vb ayrıca almaya gerek olmayan evde olanlarla hastanede ihtiyacimi karşılayabilecegim şeylerdir. Bir başkasına göre suslenip özel hazır edilmesi gerekir. Yine ayrıca küvet yerine normal leğen banyo için işimi gördü. Bebek için deterjan yerine sabun tozu tavsiye ederim. Islak mendil yerine pamuk daha güvenli. Fırça bilmiyorum kullanmadım, tırnak makası evdekini kullandım. Mama onlugu lazım olur mu ilk aylar, belki. Ama 4 ay ve sonrasında salya onlugu bize çok lazım oldu, bebekten bebege değişir.
Beden boyu bebeğin doğum kilosuna , iriligine göre değişir. Gelecek hediyenin de çok olacağını göz önünde bulundurarak alışveriş yapmak gerekir bence. Battaniye 3 4 tane de olsa ilk aylar lazım oldu.
Yine bebeginizi büyütürken kullanmayı düşündüğünuz pedagojik yönteme göre değişir. Örneğin bebeğiyle birlikte yatmayi düşünen bir anne için beşik ve beraberindeki birçok eşya gereksiz oluyor.
Bütçeye göre değişir. Olurda erken doğum olursa diye, Temel birkaç şey haricinde ilk etapta başka şey almadım örneğin. Çevremdeki çocuklu tanidiklarin verdiği kıyafetleri kullandık hep, hâlâ da öyle. Çocuk bebek ürünlerinin anne babanin hevesine daha cok hitap ettigini , bunun ticari olarak kullanıldığını düşünüyorum. Ama bu benim düşüncem, bir başkası da, ilk bebeğim herşeyini alalım kardeşleri de kullanır diye de düşünebilir.
Bu arada 30. haftadan sonra yavaş yavaş doğum çantasını oluşturmanizi öneririm. 7, 5 aylikken Bir kaç saat sancı çekmiştim , ortada hicbirsey yoktu, dogum yaparsam ne olacak diye korkmustum.
. Doğum cantaniza Yasin okunmuş 3 hurmayı eklemeyi unutmayın. Hatta hastanede doğum sonrası en güzel yiyecek hurma. Bir kaç paket bulunsa hic fena olmaz. Hem siz yersiniz hem gelenlere ikram edersiniz.
. Birde hasta bezi, ped eklenebilir.
Tatlı telasenizde kolaylıklar diliyorum.