Bebeklerde otizm

Deryarjen

New member
Bebeklerde otizm belirtisi nelerdir. 5 aylık oğlum sürekli ellerini izliyor bu normal mi inler gibi seslerde çıkarıyor ve ben çok endişeleniyorum
[MENTION=3961]Gülbahar Sulu[/MENTION] [MENTION=5246]baharibeklerken[/MENTION] [MENTION=1236]Esma[/MENTION] ışık

Esraa.

New member
Bebeklerde otizm belirtisi nelerdir. 5 aylık oğlum sürekli ellerini izliyor bu normal mi inler gibi seslerde çıkarıyor ve ben çok endişeleniyorum
[MENTION=3961]Gülbahar Sulu[/MENTION] [MENTION=5246]baharibeklerken[/MENTION] [MENTION=1236]Esma[/MENTION] ışık

merhabaalar bı ara bende nettten bakmıstım , google dan bakabılırsınız, ama suan daha cok kucuk ellerını kesfedıyordur, yanı otızm bıldıgım kadarıyla bu kadar erken farkedılmez sankı. Daha ıyı bılen arkadaslar fıkır werecektır, endıselenmeyın lutfen..

baharibeklerken

New member

Belirtileri bilmiyorum ama neden bu kadar endişelendiniz merak ettim. Bahsettiğiniz bu aylarda olması gereken şey zaten. Otizm le ilgili bir kaygı vesvese durumu mu var. Veya olma ihtimalini artıran bir şey mi yaşadınız ilaç genetik vb gibi.

Naide

New member
Bu konuda uzman degilim ama bence gereksiz yere kendinizi strese sokuyorsunuz.. 5 aylik bir bebekte Otizm tanisi nerdeyse imkansizdir(bildigim kadariyla) otizm olan kisiler genelde yalniz kalmayi severler, insalarla bir arada bulunmaktan hoslanmazlar, en ufak seslerden rahatsiz olurlar. Surekli bir oyunu oynarlar mesela araba yarisi yaparlar ama araba sadece iki karis oteye gidip geri gelir yaptiklari tek sey budur, siz onlara seslenirsiniz onlar sizi duymaz (duymazdan gelmek degil) gercekten duymazlar, surekli bir nesneye odaklanirlar donen camasir makinesi donen arabanin tekeri, gec yurume olasikliklari yuksektir gec konusurlar ve cok az konusurlar..
Zaten 5 aylik bir bebek bunlari yapamiyor ki tanisini nasil yapsinlar..