Bu konuda fikirlerini dile getiren herkese çok teşekkür ediyorum.
Ben de hamileliğimden beri sürekli okudum, okudum.. içim bilgi ile doldu taştı,elimden geldiğince uygulamaya çalıştım. 2 yıl sonra işe başlayınca fark ettim ki kızımdan resmen korkar hale gelmişim. ''Anne oyuncaklara gidelim'' demesi beni öyle sıkmış ki. kızımla oynarken sürekli okuduklarımı sorguluyordum, bağlandık mı, bağlanamadık mı,neden öyle yaptı bir sorun mu var......(hala da tam düzelmiş değilim) 2 yıl boyunca kendime doğru dürüst bir kıyafet dahi almadım, avmye gidip denememek için..
sonuçta herşeyi çok bilen, eşini sürekli yargılayan, işe başladığımda ne olacak diye düşünmekten kendini yiyip bitiren bir insan oldum. Yeni yeni kendime ne kadar eziyet ettiğimi fark ediyorum. kızıma olan davranışlarımın kitaplardan öğrendiğim şeylerden olması beni rahatsız etmeye başladı. tamamen içimden gelerek, kitapta ne yazmıştı diye düşünmeden içgüdüsel davrandığım zamanlara ne kadar çok ihtiyaç duyduğumu yeni yeni hissetmeye başladım.
Annelik yolculuğunda belli başlı şeyleri öğrenmek için çocuklarla ilgili kitaplar okumak kesinlikle gerekli, buna hiç bir itirazım yok. Ancak okuduklarımızı sürekli uygulamaya, sorgulamaya ve kendimizden uzaklaşmaya başladığımız zaman, bunu fark edip anneliğimize iç güdülerimizle devam etmemiz gerekiyor.
bende bu farkındalık yeni başladı. Mesela dün kitap fuarı vardı. Merak ediyorum aslında cinsel eğitim kitabını ama 3 yıldır o kadar dolmuşum ki.. sayfasını açıp bakacak enerji bulamadım kendimde. Hatta bizlerin bu bunalımlarını fark eden başka anneler yeni yeni kitaplar yazıyorlar.. Annelere bu kadar yüklenmeyin, merak etme iyi bir annesin diye... (Bu da ayrı bir konu: annelik bu kadar da boşverilecek birşey değil, yavrularımızdan hesaba çekileceğiz)
Bir süreliğine hepsinden, herşeyden uzakta kendi bildiğim gibi bir annelik yapmak için bir karar verdim. Bir de böyle deneyelim, belki içime döndüğümde anneliğimin fark etmediğim yönlerine ulaşırım ve herşey daha güzel olur..