Bir anda banyodan korktu

Duydu

New member
Merhaba anneler kısım 18 aylık bebeklikten bu yana banyodan hiç korkmuyordu hatta banyodan çıkmak istemiyordu su kuşu bi bebekti gecen gün vücudunu yıkarken yine ses yoktu ama herzamanki gibi başına su döktüğümde ağlamaya başladı. Son 4yıkamamda başına su geldiği an ağlamaya başlıyor çığlık çığlığa kendi mini küveti var oradan kaçmaya çalışıyor kaç kere ayağı kaydı düşecekti😔cok üzülüyorum ne oldu ki ne yapmam lazım başını yıkamak zorundayım sonuçta ama cok ağlıyor bana olan güvenini kaybetmesinden korkuyorum. Çığlık çığlığa kaçıyor. Halbuki yüzüne su geldiğinde bile gözlerini açıp kapar gülücükler atardı

Naide

New member
Merhaba anneler kısım 18 aylık bebeklikten bu yana banyodan hiç korkmuyordu hatta banyodan çıkmak istemiyordu su kuşu bi bebekti gecen gün vücudunu yıkarken yine ses yoktu ama herzamanki gibi başına su döktüğümde ağlamaya başladı. Son 4yıkamamda başına su geldiği an ağlamaya başlıyor çığlık çığlığa kendi mini küveti var oradan kaçmaya çalışıyor kaç kere ayağı kaydı düşecekticok üzülüyorum ne oldu ki ne yapmam lazım başını yıkamak zorundayım sonuçta ama cok ağlıyor bana olan güvenini kaybetmesinden korkuyorum. Çığlık çığlığa kaçıyor. Halbuki yüzüne su geldiğinde bile gözlerini açıp kapar gülücükler atardı
Butun bebekler ara ara onu yapiyor saniyorum. Biz semsiye gibi sapka almistik gozlerine su girmesini engelliyordu takinca rahatladik bence deneyebilirsiniz. Takarken de aciklayin bunu takiyorum cunku gozune suyun girmesini istemiyorum sanirim rahtsiz oluyorsun deyin.. insallah ise yarar.

baharibeklerken

New member
Merhaba anneler kısım 18 aylık bebeklikten bu yana banyodan hiç korkmuyordu hatta banyodan çıkmak istemiyordu su kuşu bi bebekti gecen gün vücudunu yıkarken yine ses yoktu ama herzamanki gibi başına su döktüğümde ağlamaya başladı. Son 4yıkamamda başına su geldiği an ağlamaya başlıyor çığlık çığlığa kendi mini küveti var oradan kaçmaya çalışıyor kaç kere ayağı kaydı düşecekticok üzülüyorum ne oldu ki ne yapmam lazım başını yıkamak zorundayım sonuçta ama cok ağlıyor bana olan güvenini kaybetmesinden korkuyorum. Çığlık çığlığa kaçıyor. Halbuki yüzüne su geldiğinde bile gözlerini açıp kapar gülücükler atardı

Telaslanmaniza gerek yok rahat olun normal bir tepki. Bizde son banyolarda yaşıyorduk bunu. Sabun gözünü yakmıştı korktu. Başına su dökünce hemen kaçmaya çalışıyordu. Once arka kismini yikayip sonra Hızlıca tepesini yıkıyordum. Lambaya bak desemde telaşla geri indiriyordu. Dün o banyoda suyla oynarken ben de başımı yıkadım. Fıskiye yi tuttu vs. Saçımı Sabunladım. Ben yapınca rahatladı sanırım. Yavaşça onun da saçına tuttum. Yüzüne akmasını engelleyerek sabunladım. En son su yüzüne gelince yine tedirgin oldu bitirdik yikamayi.
Bir süre yüzüne su akmasına mani olarak ve yanında sizde saçınızı vs yıkayarak rahat hissetmesine yardımcı olabilirsiniz. Gerekirse tasta köpüklü suyu hazırlayıp saçını onunla hızlıca yıkayarak yüzüne kaçırmadan baş temizliğini halletmiş olursunuz. Zaten yaz günü günlük suya girince her banyoda sabuna da gerek yok.

Duydu

New member
Telaslanmaniza gerek yok rahat olun normal bir tepki. Bizde son banyolarda yaşıyorduk bunu. Sabun gözünü yakmıştı korktu. Başına su dökünce hemen kaçmaya çalışıyordu. Once arka kismini yikayip sonra Hızlıca tepesini yıkıyordum. Lambaya bak desemde telaşla geri indiriyordu. Dün o banyoda suyla oynarken ben de başımı yıkadım. Fıskiye yi tuttu vs. Saçımı Sabunladım. Ben yapınca rahatladı sanırım. Yavaşça onun da saçına tuttum. Yüzüne akmasını engelleyerek sabunladım. En son su yüzüne gelince yine tedirgin oldu bitirdik yikamayi.
Bir süre yüzüne su akmasına mani olarak ve yanında sizde saçınızı vs yıkayarak rahat hissetmesine yardımcı olabilirsiniz. Gerekirse tasta köpüklü suyu hazırlayıp saçını onunla hızlıca yıkayarak yüzüne kaçırmadan baş temizliğini halletmiş olursunuz. Zaten yaz günü günlük suya girince her banyoda sabuna da gerek yok.

Evet benimde sacımı yıkamam belki onu rahatlatabilir fikir için teşekkür ederim. O kadar cok aglıyorki cok telaşlandım. Birde bugüne kadar istemediği hiçbirşeyi yapmadık ama şimdi mecburen yapınca cok fazla içlendi umarım bağlanmamıza bir zarar gelmez

Duydu

New member
Butun bebekler ara ara onu yapiyor saniyorum. Biz semsiye gibi sapka almistik gozlerine su girmesini engelliyordu takinca rahatladik bence deneyebilirsiniz. Takarken de aciklayin bunu takiyorum cunku gozune suyun girmesini istemiyorum sanirim rahtsiz oluyorsun deyin.. insallah ise yarar.

Cok iyi fikir teşekkür ederim mutlaka deniycem umarım işe yarar:)

[MENTION=3961]Gülbahar Sulu[/MENTION] hanım yardımcı olabilir misiniz acaba

Çocukların kendi vücut farkındalığı 18-24 ay arası tavan noktaya ulaşıyor ve belli bir hassasiyet dönemi geçiriyorlar. Bu dönemde bunu yaşamanız çok normal.. endişelenmeyin. Süreci onun yönetmesine izin verin, istemiyorsan yapmayalım diyerek bir kaç kez gerçekten yıkamadan çıkın sadece oynasın bazen bazen sadece vücut temizliği yapıp çıkabilirsiniz mesela. Biraz güveni sağladığınızda ona teklif edin, “saçların biraz kirlenmiş yıkamamız gerekiyor sen rahatsız oluyorsun sanırım yüzüne gelince/kulağına gelince vs, nasıl yapsak” deyip gözlerini kapattırıp kulaklarını elleriyle örtmesini gösterebilirsiniz. İlk seferler çok kısa tutabilirsiniz. Bebek teni kendini temizleyen mikroorganizmalarla çevrilidir ve aslında biz kimyasallarla bunu öldürüyoruz. Sabun da onların gözleri için uygun olmuyor. Bu konuda uzmanlar Kaya tuzlu su yada sirkeli su karışımıyla dahi çocuğun tüm vücudunun temizleneceğini söylüyorlar. İçinize sinerse böyle deneyebilirsiniz. Hem az bir su yeterli olacaktır hem de sağlığı için de güzel bir adım olabilir. Belki de zaten böyle yapıyorsunuz ama diğer annelere de önermek istediğimden sormadan böylece tarif etmiş bulundum. Yavaş yavaş düzelecektir inşallah..

Sevgilerimle

musapmer

New member
Çocuğunuza banyoya girmeden ayet-el kürsü okuyun euzu besmele tek de çekebilirsiniz. Benim oğlum bir ara öyle yaptı be de başka bir alanda yıkadım bir kaç sefer naylonu serin odda yıkayın. Suyun zarar vermediğini anlayınca yeniden oynayacaktır. Sabırlı olun bu geçici bir surec

Ferah

New member
Aynı durumdayız kızım bebekliğinde bile bir kaç kez ağlamış tır banyo yaparmısın dediğimde beni beklemeden küvete giriyordu.. son zamanlarda sabuna dönmüştür şampuanın zararlarından dolayı bir kaç ke yıkadım sorun olnadı sonra bir keredinde gözü yandı sonradında hiç yıkanmak istemedi şampuan aldım dedim daha vucüduna suyu yaklaştrırı yaklaltrmaz duşajabini açıp dışarı fırladı ve çok ağladı bugün burdaki tavsiyelere bakarak şapka aldım izah ettim yine aynı tepki suyu eline verdim ven ken şaçımı yıkadım balıklarını kovaya koyup soktum oynadı vs hiç değişme yok balkonda havuza giriyor çıkmak istemiyor birde orda yıkamayı teklif edicem bakalım olacakmı

-kızınızın saçını yıkarken aynı seviyede olun havadan yıkamayın.
-bir kereden fazla yıkamayın usanıyor olabilir.
-sonrasındaki kurutma tarama rutinleri de saçını yıkatmama nedenlerinden olabilir.
-Ben kızımın saçını hikaye anlatarak yıkıyorum, en azından sakinleşiyor.
-saç yıkama işi en sona kaldığından artık usanmış da olabilir.
-bir de ben çocuğun banyoda gereğinden fazla (yıkanma ihtiyacı dışında) kalmasını uygun görmüyorum. Banyo tuvaletten daha necis bir yerdir islam dininde. Suyla oynama işini balkon gibi yerlere saklayın. Zannediyor ki çocuk banyoda oyun oynayacağım ama bakıyor saçları falan yıkanıyor.

İnşallah düzelir. Sevgiler.

Son düzenleme:

Duydu

New member
Umarim duzelir konustum bugun anlattim ama yine sacina su doktugum an cildirdi daha yuzune su gelmemisti arkadan saclarini islatmistim sadece. Aglamasina goz yummam umarim bagimiza zarar vermiyordur:(

Duydu

New member
Veeee yine sonuö yazmak için burdayım ortalama 2aydır yaşadığımız problemi geride bıraktık çok şükür. Yine benzer sorunu yaşayanlara yardımcı olmak için yazıyorum. Kızımın başını yıkarken çıldırmış gibi ağlamasına dayanamayıp hergün vücudunu yıkasamda başını 3-4 günde bir yıkadım. Her vücudunu yıkadığımda istersen başınıda yıkayayım dedim itiraz edince tamam deyip çıktık banyodan ama 3günün sonunda ama artık çok kirlenmişsin yıkamam lazım dedim tabi yine çığlık çığlığa ağladı hatta kaçmaya çalışırken düştü diye aydır babası banyoda tuttu ben yıkadım. Normalde küvetinde oturuyordu ama başını yıkamaya geçince ayağa kalkmak istedipi için babası tuttu. Tabi o ağlarken sakin olup canım kızım benim mis gibi oldu şimdi hemen bitecek kızım çıkacak diye hep konuştuk birkç baş yıkamamız banyodan sonra devam eden ağlamalarla sürdü sonra sırf banyoda ağladı dışarı çıkınca kurulanırkan anne kokla deyip başını gösterdi sınra banyoda yine kaçmaya çalışıp ufak tefek mızırdandı dün yine banyodunu yaptırırken hadi bakalım şimdi sıra başını yıkamamda dedim hiç ayağa kalkıp kaçmadı oturdu bende çabucak yıkayıp bitirdim banyosunu öperek koklayarak. Yani genel itibariyle banyoyu seven bir çocuksa bu dönem geçecek merak etmeyin hep konuşun hep sevgi dolu davranın hep bağrımıza basın. Sevgiler...