Bizde hersey tam tersi :( kizim beni istemiyor mu ?

Duydu

New member
Cok aradim ama bi cevap bulamadim bu konuyla ilgili. Ne olur bir tavsiyede bulunun arkadaslar. Benim kizim dogdugundan beri sanki beni istemiyor ben asiri duygusal bir insanim adem hocayida eskiden beri takip ettigim icin dogar dogmaz bebisimle temas halinde olmak istedim daha yeni dogdugu halde agladi durmadi.suan 6bucuk aylik Mesela gogsumde kokumu ala ala uyusun yanimda uyusun o kadar istiyorum ki inanin bunu ben istiyorum ama kizim memesini emer doyunca hemen aglar beni yatagima birak ve salla diye. Cok denedim uyumuyor yanimda yada gogsumde cok fazla agliyor. Bana karsi gun icinde ilgisiz degil yani kisa bir sure isim olsa babasi ilgilense gelince cok mutlu oluyor beraber cok guzel zaman geciriyoruz ama kucagimda durmak istemiyor mesela. Baskasina bahsedince guluyor bana ama siz anlarsiniz beni anneler daha birkere bagrima omzuma basini yaslamadi :( tek tesellim bunu baska kimseyede yapmiyor. Ama ne olur bir cevap verin bebegim neden benimle uyumak istemiyor neden basini omzuma yaslamak istemiyor neden kucagimda olmak istemiyor. Birde bebegin guvenli baglanmasiyla bizden kopmasi ile umrunda olmadigimiz icin bizden kopmasink nasil ayirt edebiliriz? Acaba bebegimin umrundami degilim ?

Son düzenleme:
Cok aradim ama bi cevap bulamadim bu konuyla ilgili. Ne olur bir tavsiyede bulunun arkadaslar. Benim kizim dogdugundan beri sanki beni istemiyor ben asiri duygusal bir insanim adem hocayida eskiden beri takip ettigim icin dogar dogmaz bebisimle temas halinde olmak istedim daha yeni dogdugu halde agladi durmadi.suan 6bucuk aylik Mesela gogsumde kokumu ala ala uyusun yanimda uyusun o kadar istiyorum ki inanin bunu ben istiyorum ama kizim memesini emer doyunca hemen aglar beni yatagima birak ve salla diye. Cok denedim uyumuyor yanimda yada gogsumde cok fazla agliyor. Bana karsi gun icinde ilgisiz degil yani kisa bir sure isim olsa babasi ilgilense gelince cok mutlu oluyor beraber cok guzel zaman geciriyoruz ama kucagimda durmak istemiyor mesela. Baskasina bahsedince guluyor bana ama siz anlarsiniz beni anneler daha birkere bagrima omzuma basini yaslamadi :( tek tesellim bunu baska kimseyede yapmiyor. Ama ne olur bir cevap verin bebegim neden benimle uyumak istemiyor neden basini omzuma yaslamak istemiyor neden kucagimda olmak istemiyor. Birde bebegin guvenli baglanmasiyla bizden kopmasi ile umrunda olmadigimiz icin bizden kopmasink nasil ayirt edebiliriz? Acaba bebegimin umrundami degilim ?

Henüz 6 aylık bir bebek için çok şey bekliyorsunuz :) başını omzuna yaslayıp durma gibi hareketler sosyal jestlerdendir ve bebeğiniz bunu öğrenmek için henüz çok küçük. Siz onun başını göğsünüze omzunuza koymaya çalışsanız da o başını kaldırıverir. Sebebi sizi istememesi değil bunu henüz öğrenmemiş olması yani. Büyüdükçe başını göğsünüze saklayacak, sarılmaya çalışacak, öpmeyi öğrenecek size sevgisini belli edecek.

Sallayarak uyutmayı bırakmaya çalışın, sağlıklı bir yöntem değil. Emzirirken pışpışlayıp ninni söyleyebilirsiniz, yüzünü başını okşayabilirsiniz, elini tutabilirsiniz. Siz teması bırakmayın, o zamanla öğrenecek size karşılık vermeyi. Göz teması kuruyor değil mi sizinle?

Duydu

New member
Henüz 6 aylık bir bebek için çok şey bekliyorsunuz :) başını omzuna yaslayıp durma gibi hareketler sosyal jestlerdendir ve bebeğiniz bunu öğrenmek için henüz çok küçük. Siz onun başını göğsünüze omzunuza koymaya çalışsanız da o başını kaldırıverir. Sebebi sizi istememesi değil bunu henüz öğrenmemiş olması yani. Büyüdükçe başını göğsünüze saklayacak, sarılmaya çalışacak, öpmeyi öğrenecek size sevgisini belli edecek.

Sallayarak uyutmayı bırakmaya çalışın, sağlıklı bir yöntem değil. Emzirirken pışpışlayıp ninni söyleyebilirsiniz, yüzünü başını okşayabilirsiniz, elini tutabilirsiniz. Siz teması bırakmayın, o zamanla öğrenecek size karşılık vermeyi. Göz teması kuruyor değil mi sizinle?

Evet evet goz temasi var hatta ilgilenemedigim zaman beni istiyorda ama benimle uyumak istemiyor. Gogsumde pispislayip uyutmayi cok denedim ama emmesi bittikten sonra kendini kucagimdan atmak icin resmen cabaliyor. Geriyor kendini belini kaldirip indiriyor birak beni kucagindan diyor. Sallamaya cok karsiydim ama gunlerce uyumadigini bilirim uykuya dalma problemi var simdiye kadar bir kere bile kendi kendine sizip uyudugunu gormedim uykusuzluktan mahvolmus durumda gozleri kapaniyor olsa dahi uyumuyor agliyor.

Evet evet goz temasi var hatta ilgilenemedigim zaman beni istiyorda ama benimle uyumak istemiyor. Gogsumde pispislayip uyutmayi cok denedim ama emmesi bittikten sonra kendini kucagimdan atmak icin resmen cabaliyor. Geriyor kendini belini kaldirip indiriyor birak beni kucagindan diyor. Sallamaya cok karsiydim ama gunlerce uyumadigini bilirim uykuya dalma problemi var simdiye kadar bir kere bile kendi kendine sizip uyudugunu gormedim uykusuzluktan mahvolmus durumda gozleri kapaniyor olsa dahi uyumuyor agliyor.

Bebeğiniz henüz çok küçük, kendi kendine uykuya dalmasını beklemeyin. Emzirme onu rahatlatıyorken siz de nini söylerek, ten teması kurarak uykuya dalmasına yardımcı olmaya çalışın. Emzirirken daima ayrı bir odada baş başa olun ve sadece onunla ilgilenin.

baharibeklerken

New member
Bahsettiginiz uyumak istememe vb bebegimde de vardı. Hâlâ kucagimda emmez bile. 6 ay olduktan sonra yatakta bana sokulmaya çalıştığını farkettim, meğer küçük olduğu içinmis. :) zamanla sizde göreceksiniz, beklenti çok olduğunu. Bende üzülür, beni istemiyor galiba derdim, çünkü uyanık emmiyordu da.
Şimdi 9 aylık yazdıklarınızın bir kısmını hala yapamıyor, ama ben beklentimi ve kaygımi azalttim. Sanırım kaygılı halimizde onları yoruyor.
Bende uyumayip babada uyuduğu da çok olmuştu başlarda. Yatma vaktinde odaya gidip sadece ikimiz oynayarak vb uyutmaya çalıştım bende, 1 2 saat sürdüğü oldu ama devam ettim. artık sallamiyorum.

Bir de kokulu şeyler rahatsız edebiliyor bebekleri, bunlara da dikkat edebilirsiniz. Kiyafetiniz , dus Jeli vb onu da sevmeyebilir

Ecem

New member

Daha kucucuk bebeginiz.omzunuza yaslanmanin neydigini,nasil uyunacagini,nasil sevecegini hicbisey bilmiyirki biz buyuklere dunyalilara dair.daha cok yeni burada.bakin biz 24 aylik olduk daha bi kac aydir annemmm diyor, kocamanca opuyor.ogrenecek annesi vakit var daha.ben cok hatirlarim bende uyumayip babasinda misil misil uyudugunu ilk aylarda.simdi uyku faslinda kimseyi istemez ben disinda.annelerdeki kaygi babalarda olmadigindan babalarda sakinlesmeleri kolay olabilirmis bazen.icinizi ferah tutun siz annesisiniz.sizi bizi degilde komsuyu isticek halleri yokya.

Son düzenleme:

Duydu

New member
Cevaplariniz icin hepinize tesekkurler. Peki hani emiyor karni doyunca kendini cekiyor eger uykusuda varsa aglamaya basliyor ama kesinlikle kucagimda durmak istemiyor diyorumya. Ne yapayim aglamasina musade mi edeyim o uyuyana kadar kucagimda. Sallamadan mumkun degil uyumuyor cok agliyor. Onun aglamasina dayanamayip salliyorum ne yapayim aglasada kucagimda ninni soyleyerek sakinlestireyimmi cok aglarsa bana karsi guvenini yitirmesinden korkuyorum.

Emek

New member
Cevaplariniz icin hepinize tesekkurler. Peki hani emiyor karni doyunca kendini cekiyor eger uykusuda varsa aglamaya basliyor ama kesinlikle kucagimda durmak istemiyor diyorumya. Ne yapayim aglamasina musade mi edeyim o uyuyana kadar kucagimda. Sallamadan mumkun degil uyumuyor cok agliyor. Onun aglamasina dayanamayip salliyorum ne yapayim aglasada kucagimda ninni soyleyerek sakinlestireyimmi cok aglarsa bana karsi guvenini yitirmesinden korkuyorum.

Sevgili anne hani demissiniz ya emiyo doyuyo sonra kendisini uykusu oldugi halde geri cekiyo diye.Bi muddet bekleyin kucaginizda gezdirin ninniler soyleyin yani emdigi sutu biraz sindirmesine firsqt verin daha sonra uyutmaya calisin.Benim aklima boyle bi sey geldi.cunki benim oglumda o aylards karni doydugu icin kendini geri atiyodu.Sallamayi birakin biraz zorlanacaksiniz belki ama alisacaktir emin olun.Guveninizi yitirecek diye de endise duymayin ne kadar cok tensel temas kurarsaniz o kadar guvniniz artar birbirinize insaAllah.Ben de de bazen oluyo acaba guvenli baglanamiyo muyuz gibi dusuunceler ama emin olun ben kaygilandikca daha kotu oluyo.Ama kaygilanmazsam het sey cok guzel seyrinde gidiyo:)O yuzden kaygiya mahal yok insaAllah:)

Son düzenleme:

baharibeklerken

New member

Ben başlarda ayagimda sallamayi hafifletmistim. Uyanık emmeye basladikca emerek uyumaya da geçiş yaptık yavaş yavaş. Beşik hiç kullanmamistik. Siz de besikte veya başka birşeyde salliyorsaniz önce ayaginizda, sonra yavaş yavaş bırakabilirsiniz. Aklıma bu geliyor şu an ama daha iyi bir çözüm sunan olur umarım.
Sirtini okşamak, kollarının vs de olabilir. Ama kayginiz olduğu sürece zor olur ne yapsanız.