Bu bir sorun mu?

Betty.

New member
Oğlum uç buçuk yasinda.doğduğundan beri güvenli bağlanmaya çalışıyorum.çoğu zaman ruhumuzun birbirine aktığını hissediyorum.ama muhakkak yanlış yaptığımız şeyler olmuştur.mesela oyun oynarken kuralı bilmesine rağmen hep kendine gore oynar.zar atarız az sayıyı kabul etmez muhakkak dört beş gelecek eliyle katakulli yaparak istediği sayıyı getirtir.sonra oyunda diyelim ki besin geldiği yeri beğenmedi altıya yediye ilerletir yada daha önce bitirmeye çalışır kazanmak icin.saklambaç oyniyoruz diyelim hep kendisi sobelicek benim onu bulmamı istemez.önceden çok hırslıydı sinirinden hemen aglardi simdi sadece hayir sobelemedin diye çok sert bicimde bağırıyor. hayvanlar la oynarken de istemediği birşey oluca ayni tepkiyi gösteriyor. Yaşı küçük diye bu normal mi hep onun istediği mi olmalı?sizler neler yapıyorsunuz

Merve1987

New member
Oğlum uç buçuk yasinda.doğduğundan beri güvenli bağlanmaya çalışıyorum.çoğu zaman ruhumuzun birbirine aktığını hissediyorum.ama muhakkak yanlış yaptığımız şeyler olmuştur.mesela oyun oynarken kuralı bilmesine rağmen hep kendine gore oynar.zar atarız az sayıyı kabul etmez muhakkak dört beş gelecek eliyle katakulli yaparak istediği sayıyı getirtir.sonra oyunda diyelim ki besin geldiği yeri beğenmedi altıya yediye ilerletir yada daha önce bitirmeye çalışır kazanmak icin.saklambaç oyniyoruz diyelim hep kendisi sobelicek benim onu bulmamı istemez.önceden çok hırslıydı sinirinden hemen aglardi simdi sadece hayir sobelemedin diye çok sert bicimde bağırıyor. hayvanlar la oynarken de istemediği birşey oluca ayni tepkiyi gösteriyor. Yaşı küçük diye bu normal mi hep onun istediği mi olmalı?sizler neler yapıyorsunuz

Normal mi Bilmiyorum ama bizimki de ayni. Ben sadece guluyorum istedigi gibi kazanmasina izin veriyorum o yuzden belki bagiriyor. 3.5 yasta kuralli Oyun oynanmaz yani çocuk kurallari anlayamaz diye bılıyorum

Betty.

New member
Ben de o ne isterse öyle yapiyorum .kazanmasına izin veriyorum kendi kuralını kendi koyuyor ne güzel diyorum :) fakat oğlum hırslı bir çocuk.bir kez bile onun dediği gibi oynmazsam tepki gösteriyor

Merve1987

New member
Ben de o ne isterse öyle yapiyorum .kazanmasına izin veriyorum kendi kuralını kendi koyuyor ne güzel diyorum :) fakat oğlum hırslı bir çocuk.bir kez bile onun dediği gibi oynmazsam tepki gösteriyor
Aynen benimkide de var. Hatta sadece Oyunda degil asansore binsek yanlislikla Ben basmis olsam dugmeye Allah gorun kiyameti Yok Efendim Ben basacaktim vs. Bazen asansore geri binip dugmesine onun basmasini saglayarak kurtulabiliyorum. Ay acaba bu da mi iktidar mücadelesi? Kafam allak bullak su iktidar mücadelesi ne zor seymis:(

Sümeyyeee

New member
Bence normal değil çünkü bu şekildede hep ben kazanacam hep ben kazanmalıyım diye düşünüyorlar ve gereksiz hırs oluyor ileride bu hırs çocuğuda zarar verir oyunda kaybettiginde yada istedigi olmadiginda şimdiden bile öfkesini size gosteriyor

Betty.

New member
Aynen benimkide de var. Hatta sadece Oyunda degil asansore binsek yanlislikla Ben basmis olsam dugmeye Allah gorun kiyameti Yok Efendim Ben basacaktim vs. Bazen asansore geri binip dugmesine onun basmasini saglayarak kurtulabiliyorum. Ay acaba bu da mi iktidar mücadelesi? Kafam allak bullak su iktidar mücadelesi ne zor seymis:([/QUOTE asansör olayı ya da zile basma ayni biz de de var

Merve1987

New member
Bence normal değil çünkü bu şekildede hep ben kazanacam hep ben kazanmalıyım diye düşünüyorlar ve gereksiz hırs oluyor ileride bu hırs çocuğuda zarar verir oyunda kaybettiginde yada istedigi olmadiginda şimdiden bile öfkesini size gosteriyor

Acaba kazandiginda seviniyor ya biz de Ooo sen kazandin Tebrik ederim ne kadar da guzel oynuyorsun gibi abartili tutumlarla onları ovgu bağımlısı MI yapiyoruz yani kendi adım a soyleyeyim oyle mi yapiyorum

Sümeyyeee

New member
Evet Merve hanım abartmamak gerekiyormuş adem hoca bizzat kendi söylüyor:) :)
Ben hırslı insanlardan uzak dururum mesela çünkü hırsı olan insan kazanmak için herşeyi göze alır

Betty.

New member

Evet öyle.diyorum ya önceden aglardı hatta.artık alkis yok aferin neredeyse hic demiyorum yarış kelimesini kullanmamaya çalışıyorum mesela ben kazanicam diyo kazanmak değil sadece önemli olan beraber oynamak mutlu olmak diyorum vs.biraz azaldı sanki ama

Son düzenleme:

Sümeyyeee

New member
İnşallah azalır :) benim oğlumda logoları takamadiginda ağlıyor bağırıyor olmadıysa sorun değil anneciğim diyorum sakinlesiyor

Merve1987

New member
Evet öyle.diyorum ya önceden aglardı hatta.artık yarış kelimesini kullanmamaya çalışıyorum mesela ben kazanicam diyo kazanmak değil sadece önemli olan beraber oynamak mutlu olmak diyorum vs.biraz azaldı sanki ama

Ayrıca Ben oğlum eskiden aglardi Ben ona olsun oğlum bazen kazaniriz bazen kaybederiz diyordum șimdi kaybedince ya da birseyi yapamazsa Ben soylemeden uzulmemize gerek Yok bazen kazaniriz bazen kaybederiz diyor ya da bazen yapariz bazen yapmayin. Bunu once orneklemistim bak oğlum babanın yapabildigi seyleri Ben bazen yapamayabiliyorum yada Kazayla elimden bardağı dusuruyorum demek ki her insan bazen yapabilir bazen de yapamaz bu sorunumuzu biz böyle cozduk ama yine de oyunlarda genelde kazanmasini saglamaya çalıșıyorum kazanmayinca da ayni cumleyi kendi kuruyor

Merve1987

New member
Ayrıca Ben oğlum eskiden aglardi Ben ona olsun oğlum bazen kazaniriz bazen kaybederiz diyordum șimdi kaybedince ya da birseyi yapamazsa Ben soylemeden uzulmemize gerek Yok bazen kazaniriz bazen kaybederiz diyor ya da bazen yapariz bazen yapmayin. Bunu once orneklemistim bak oğlum babanın yapabildigi seyleri Ben bazen yapamayabiliyorum yada Kazayla elimden bardağı dusuruyorum demek ki her insan bazen yapabilir bazen de yapamaz bu sorunumuzu biz böyle cozduk ama yine de oyunlarda genelde kazanmasini saglamaya çalıșıyorum kazanmayinca da ayni cumleyi kendi kuruyor
O kadar tatlı ki bazen Benim birsey yapamadigimi gorunce beni teselli ediyor Anne uzulmene gerek Yok bazen yapariz bazen yapamayiz diyor

Sümeyye46

New member
Evet Merve hanım abartmamak gerekiyormuş adem hoca bizzat kendi söylüyor:) :)
Ben hırslı insanlardan uzak dururum mesela çünkü hırsı olan insan kazanmak için herşeyi göze alır

Benim bebeğim daha bir yaşında bişeylerin kapağını kapatmayı çok seviyo kapatamayınca sinirleniyor hemen bağırıyor ben yardım edip kapattığımızda sevinip alkışlıyor o kapatınca da ben alkışlıyorum.ama kapatana kadar çok sinirleniyor, alkışlayarak hata mı yapıyorum buda bi tür ödül mü oluyo acaba hiç böyle düşünmemiştim.bu yüzden mi yapamadığı bi şey olunca sinirleniyor.

Sümeyyeee

New member
Her kapağı açtığında size bakıp alkisliyormusunuz diye bakacak ve alkislamadiginizda üzülecek ben buna benzer bi durum yaşamistim ordan biliyorum :) yooo ödül olmuş olmuyor sadece abartilmamasi gerektiğini söylemişti bi arşivinde adem hoca tepkiler abartılı olursa sıkıntı oluyormuş sadece