Canavar diye bir şey yok

Cagla

New member
Öncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum. 25 aylık kızım bu günlerde korku kelimesini fazla kullanmaya başladı.Bir gün anne canavar geliyor kaç dedi durduk yere ben şok . Canavar diye bir kelime hiç kullanmadık. Sonra gözlemledim ki en yakın arkadasiyla canavar geliyor kaçalım oyunu oynuyor daha doğrusu 3 yaşındaki arkadaşı eğleniyor fakat kızım hem oynuyor hem tedirgin. Gece uykuda sayikladi ağlayarak. Bana söylediğinde canavar diye bir şey yoktur kızım merak etme ben yanındayım diyorum. Dinazor timsah gibi hayvanlar gördüğünde canavar anne diyor. O dinazor ve sadece kitapta var endişelenme diyorum sarılıyoruz. bu tür şeylerle başka çocuklar nasıl eğlenir şaşırıyorum. Neden böyle bir oyun oynarlar.gecen gün de bez oyuncak sepetini kafasına geçirmişler 3 ve 4 yaşındaki arkadaşlari sırayla biri koşuyor canavar geliyor diye biri arkasında garip seslerle kovalıyor. kızım tabiki korkarak bana geldi .bu bi oyun bak sepetin içinde arkadaşin var canavar diye bir şey yok dedim yine. Arada sırada durup durup anne canavar diye bir şey yoktur diyor. Sonra durup o bir dinazordur korkmamiza gerek yok diyor. Yaklasimim doğru mu. Çocuğun var sandığı bir seye yok demem doğru mu? Son olarak üstünde durmadan yani bir his olusturmamaya çalışarak kısa kesiyorum bu tür soruları. Bayram bayram okuyup ilgilenen cevap veren dostlara ayrıca teşekkürler bizler gurbetçi olarak bayramımız bil çocuğumuz üzerine yoğunlaşmış halde geçiyor hamd olsun. :)

Nuray19

New member
Merhaba
Öncelıkle çocuğunuz o arkadaslarıyla bırlıkteyken onun daha fazla yanında olun. Bu tur oyunlar oynanacakken mudahale edıp daha olumlu tesırı olacak bır oyun kurun. Hem dıger cocukları kazanmıs oluruz boylece. Bunlar elınızden gelmıyorsa o ortamdan uzak tutun.
Bunların dısında hayatın akısında basımıza gelebılecek seylerden bahsetmıssınız. Cocuklar bellı donem korkular yasarlar.Olmayan seylerı gördüğünü soyler veya olan bır seyı korkunç bır seye benezetebılırler. Bu durumda Adem Hocadan edındıgım bılgıye gore tavrımız cocugu anladıgımızı hıssttırecek sekılde olmalı. " Bılıyorum korkuyorsun ben senın yanındayım.Ben de korkardım kucukken" Gıbı seyler söyleyip devamında " İstersen korktuğun seye bırlıkte bakalım. Aaa bu canavar degılmıs sadece bır sepetmıs" deyıp onu sakınlestırebılır yanında olduğunuzu ve onu anladığınızı hıssettırebılırısnız. Bunlar yerıne "korkacak bır şey yok" gıbı seyler soylersenız cocuk kendını kötü hısseder korkusunu bastırmaya calısır daha buyuk sıkıntılar dogmus olur. Azız mısafırınızı yetıstırdıgınız bu yolda Allah yardımcınız olsun ınsaallah.
Sepet var olan ve cocugun kötü biseye benzettiği bı nesne bu durumda yaklaşım böyle olmalı, peki hiç olmayan bisey durduk yere anne aslan geliyor diye koşuyor ama oyun amaçlı korkmuyor, hani ben aslanı göremedim deyince sakaciktan aslan var gibi diyor bu durumda ne yapmalı