Öncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum. 25 aylık kızım bu günlerde korku kelimesini fazla kullanmaya başladı.Bir gün anne canavar geliyor kaç dedi durduk yere ben şok . Canavar diye bir kelime hiç kullanmadık. Sonra gözlemledim ki en yakın arkadasiyla canavar geliyor kaçalım oyunu oynuyor daha doğrusu 3 yaşındaki arkadaşı eğleniyor fakat kızım hem oynuyor hem tedirgin. Gece uykuda sayikladi ağlayarak. Bana söylediğinde canavar diye bir şey yoktur kızım merak etme ben yanındayım diyorum. Dinazor timsah gibi hayvanlar gördüğünde canavar anne diyor. O dinazor ve sadece kitapta var endişelenme diyorum sarılıyoruz. bu tür şeylerle başka çocuklar nasıl eğlenir şaşırıyorum. Neden böyle bir oyun oynarlar.gecen gün de bez oyuncak sepetini kafasına geçirmişler 3 ve 4 yaşındaki arkadaşlari sırayla biri koşuyor canavar geliyor diye biri arkasında garip seslerle kovalıyor. kızım tabiki korkarak bana geldi .bu bi oyun bak sepetin içinde arkadaşin var canavar diye bir şey yok dedim yine. Arada sırada durup durup anne canavar diye bir şey yoktur diyor. Sonra durup o bir dinazordur korkmamiza gerek yok diyor. Yaklasimim doğru mu. Çocuğun var sandığı bir seye yok demem doğru mu? Son olarak üstünde durmadan yani bir his olusturmamaya çalışarak kısa kesiyorum bu tür soruları. Bayram bayram okuyup ilgilenen cevap veren dostlara ayrıca teşekkürler bizler gurbetçi olarak bayramımız bil çocuğumuz üzerine yoğunlaşmış halde geçiyor hamd olsun.