çikartma içerikli kitaplar

hemsi

New member
Merhaba değerli editörler ve ebeveynler,

matketten 19 aylık kızıma aşağıda yer alan türde çıkartma kitapları alıyorum zaman zaman. Çok seviyor beraberce hayvan veya hangi matetyalse onu arayıp uygun alana yapıştırıyoruz. Kızımın böylece ince motor (çıkartmaları almayı öğrendi) ve alan kavramını öğrenirken bir yandan da hayvanları, taşıtları öğrendiğini düşünüyorum.
Bakıcı teyzemiz onunla yapıştırırken kulak misafiri oldum bu alanın dışına taşıtmamalıyız boyarken olduğu gibi dedi.
Renksiz boyama kitabı da alıyoruz, özgürce istediği renge boyasın diye.

Bu konuda sizlerin görüşünü almak isterim;
*Bu tarz materyaller pedagojik aöıfan uygun mu?
*Uygunsa nasıl bir yöntem uygulamak özgür düşünceyi destekler?
*Çalışma yöntemimiz uygun değilse nasıl bir yol izlememizi önerirsizniz?
*Bakıcı teyzemizin tutumu mükemmelliyetçi bir yaklaşıma neden olur mu?
Şimdiden teşekkürler ve sevgiler..

Ekli dosyalar

• Screenshot_20170913-102826.jpg
    Screenshot_20170913-102826.jpg
    11.7 KB · Görüntüleme: 1

Neşem

New member
Bende A 101 de satılan çıkartma kitapları var ondan almak istiyorum ama ne kadar faydası olur bilemediğimden almıyorum ve oğlumun dikkatini cekmeyecegini alıp hemen yirtacagini bildiğimden almıyorum

hemsi

New member
Sevgili [MENTION=9010]Neşem[/MENTION] umarım bilen bir editörümüz bu konuda bizi yönlendirir.

Belki [MENTION=31]Ayşe Gençer[/MENTION] hanımın bilgisi vardır?

Ayşe Gençer

New member
Sevgili [MENTION=9010]Neşem[/MENTION] umarım bilen bir editörümüz bu konuda bizi yönlendirir.

Belki [MENTION=31]Ayşe Gençer[/MENTION] hanımın bilgisi vardır?

Merhaba Sevgili Hemsi,

Bana çıkartma kitabı demeyin :) :) :)
Sanırım İş Bankası yayınlarının çıkartma kitaplarından almadığımız kalmadı. Hatta bazılarında ikinci tura geçtik.
Her çocuk öyle midir bilmiyorum. Kızım çok seviyordu. Bu aralar demiyor alalım diye.

Şaka bir yana şikayet edermiş gibi yazdığıma bakmayın. Ben seviyorum o kitapları. İnce motor dediğiniz gibi el göz koordinasyon için faydalı olmasının yanında bir de İş Bankası Serisinde her bir kitap farklı konuda olduğu için o konular hakkında bilgi de veriyor. Örneğin dansçılar kitabında bir sayfayı yapmadan önce o dansın tanıtım yazısını okuyup tabletten dansı açıp seyredip hatta beraber yapmaya çalışıp işi bir eğlence ve genel kültür kazanımına dönüştürmüştük. Beraber keyifli vakit geçirmemize yarıyordu. Ayrıca bir yerde beklemesi gerekiyorsa, havalimanı, restoran, doktor muayenesi gibi o zamanlarda da çok işime yarıyordu. Arkadaşlarımla bir kahve içerken onun için de keyif anı oluyordu öncesinde aldığımız yapışma kitabı ile oynamak.

Burada şunu söyleyebilirim. Çocuğunuz daha çok küçükmüş. Belirlenen alan içine tam fit yapıştırması pek mümkün değil sanıyorum. O yaşta serbest yapıştırılacak çıkartma kitapları oluyor. Örneğin çiftlikteki hayvan resimlerini gönlünce istediği yere yapıştırması gibi. Ben kızınız için onları tavsiye ederim.

Ben çocuğa taşırmadan boya yönlendirmesi yapmıyordum. Çok karaladığı zaman özenerek boyayalım diyordum. Bilmiyorum doğru mu söylüyordum. Vakti saati gelince eline hakim olabilince zaten taşırmadan boyamayı kendilerine amaç edinip hatta taşınca kendileri memnuniyetsiz olabiliyor.

Boyamanın karalamanın keyfini çıkarsın derim ben.

Düşünceme değer verip fikrimi almak istediğiniz için teşekkürler

Sevgiler :)