Cinsel sapmalar

Istanbultadinda

New member
Cinsel sapma yaşayanların birçoğu agizbirligi yapmış gibi küçüklüğümden beri kendimi kız/erkek gb hissetmiyordum, karşı cinse ilgi duymuyorum gb cümleler sarfediyorlar. Bu tarz sapmalarla karşılaşmamak için kucuklukte cinsiyete yönelik ne gb tedbirler/ uygulamalar yapmak lazım acaba bilgisi olan varmı?

Cinsel sapma yaşayanların birçoğu agizbirligi yapmış gibi küçüklüğümden beri kendimi kız/erkek gb hissetmiyordum, karşı cinse ilgi duymuyorum gb cümleler sarfediyorlar. Bu tarz sapmalarla karşılaşmamak için kucuklukte cinsiyete yönelik ne gb tedbirler/ uygulamalar yapmak lazım acaba bilgisi olan varmı?

Merhaba ,
Benim de cinsiyete yüklenen yanlış anlamlar ve bunun ileriye yansımalarıyla alakalı bir anne olarak ciddi kaygılarım var. Dediğiniz gibi yeri geliyor cinsel sapma olarak karşımıza çıkıyor yeri geliyor feminizm yeri geliyor kadına şiddet.. hepsi birer orantısız tepki, hepsi birer bataklık bence.

Bununla ilgili kendi kızımda dikkat ettiğim yaşı geldiğinde etmeyi düşündüğüm hususları burada paylaşayım inşallah eklemelerle zenginleşir bu başlık.
- öncelikle kız olmasının ona bir üstünlük sağlamadığını ve fakat bir eksiklik de olmadığını hissetirmek. Olumlu anlamda kullanılan "adam gibi yapmak" , olumsuz anlamda kullanılan "kız gibi olmak" gibi deyimlerle beynine kodlar vermemek. Yine "hükümet gibi kadın" "erkek gibi kadın" gibi deyimlerle kadın gibi deyimlere dikkat etmek
- Bir de psikolojik olarak erkek için hemcinsi olan babayı "iyi" karakter olarak görmesi, kız için de anneyi "iyi" olarak görmesinin önemli olduğunu biliyorum. Örneğin baba eğer alkolik, şiddet gösteren yada aşırı pasif ve edilgen bir tipse çocuk sırf erkek karakterin böyle olabileceği yanılgısıyla bu cinsiyetten uzak olmanın "iyi" olacağı sanrısına kapılabilir. Yada babası tarafından ezilen, hakkını koruyamayan, yanlış davranışlarla kendinden soğutan bir anneyle de kızı "kadınlığı" kötü birşey olarak görebilir.
- Bazı aileler var mesela, erkek çocuğu hep kadınlarla yetişiyor; kız kardeşleri var baba evde pasif, anne kadın günlerine çocukken oğlunu da sürekli sürüklüyor. Bu erkeklerde de erkeklik algısı pek gelişmiyor. Yani bi kadınsılık, yahut kadınlara has ekstra duygusal ve hassas olma hali cereyan edebiliyor. Daha nadir de rastlansa kızın sürekli erkek dünyasında bulunması feminenlikfen çok uzakta olması.
- Medya da bence en kötü etkenlerden biri. Kadınlar için bile doğru olmayan vücut teşhirinin, süslenmenin "idol" olarak gösterilen erkek karakterlerde olması..
- Doğal beslenmeme, doğal olmayan koku, aroma ve deterjanların da vücuttaki östrojen/testesteron hormon dengesiyle oynaması
-Bu tarz cinsel sapma hikayelerinde sık rastlanan durum olan "taciz"e karşı sağlam bir "mahremiyet eğitimi" ve temel davranış refleksiyle çocuğu donanımlı hale getirmek
- 6 yaş dönemine kadar kızıma bir cinsiyet ayrımı yapmayı düşünmüyorum. Bu ayrımı zihinsel olarak anlamayıp yanlış bir kodlama olarak kalmasından endişe ediyorum çünkü. Mesela kız-erkek oyuncağı, kız-erkek rengi kıyafeti vs gibi bir ayrım yapmıyorum. Çünkü kendimden hatırladığım bir örnek var henüz 4 yaşındaydım, Nereden geldiğimizle yani bir nevi yaratıcıyla ilgili ciddi sorularım vardı :) sürekli annemi babannemi darlıyordum hatırlıyorum. Bana bizi Allah yarattı dediler, işte ben de klasik sorular sordum nerde , kim vs vs. En uzun sorduğum soru ise şuydu "anne Allah kız mı erkek mi?" Diyorum ikisi de değil kızım diyor ben ısrarla "anne erkek dimi üzülmeyim diye söylemiyorsun, çünkü güçlüymüş" diyorum. Gücü erkekle bağdaştırmışım. Bence sıkıntılı bir şey kadının kendine göre güçlü yönleri var erkeğin kendine göre.. belki 4 yaş için bu normaldir, babanın otoritesini ve klasik ataerkil yapıda olan "erkeğe aşırı hürmet" konusundan dolayı böyle düşünmüşümdür. Ama kadının güçlü olamayacağı fikrini kızım benimsesin istemiyorum. Sadece Güç için bir erkeğe sığınma fikrinde olsun istemiyorum.

Aklıma geldikçe eklemeler yaparım inlallah..

Verimli konunuz için teşekkürler,
Biz ebeveynlere ise kolaylıklar diliyorum.

Sevgiler

mercan

New member
Annem ev işlerinde babamın yardımcı olmadığından şikayetçi. Bunu babama da söylüyor.

Bi tanıdığımızın erkek çocuğu var. Sofrayı hazırlamakta annesine yardım ediyor. Annem ve babam bu yardımlarından dolayı çocukla dalga geçiyorlar ve kız ismi takıyorlar ona.

Anneme dedim ki hem babamın yardımcı olmamasından şikayetçisin hemde annesine yardım eden çocukla dalga geçiyorsun dedim.

Annem de ablaları varken ona yardım etmek düşmez dedi.

Evlendiği zaman ablaları olmayacak eşiyle olacak dedim.