Cinsiyet Özentisi

Errva

New member
Mrb 4 yaşinda bir kizim var 3-4 aydir oyunlarinda surekli erkek rolleri almak istiyor.Bebeginin abisi,babasi olmak istiyor.Farkli oyunlarda ben erkek ogrenciyim,erkek aşçiyim vb. gibi roller ustlenmek istiyor.Son 1 aydir bu istekleri iyice artti.Kizim kiz rolleri yapalim dedigimde bana siddetle karsi cikiyor.Ben kiz olmak istemiyorum demeye basladi bu aralar.Pantolun giymeyi cok seviyor etek ve elbiseden pek hoslanmiyor.Ben cok israr edersem ikna edebilirsem pantolon disinda bisey giydirebiliyorum.Su an ne yapacagimi nasil davranacagimi bilemiyorum.Nasil yaklasirsam bu davranislari soner.Oyunlarda ona surekli kiz rolleri mi vermeliyim.Kafam cok karisik bana yarfimci olursaniz cok sevinirim..

şifa

New member
Benim kızım da o yaşlardayken etek elbise giymek istemezdi çok zor giyerdi ama şuan 6 yaşında ve çok seviyor. Kıyafet seçiminin bu konuda çok etkili olduğunu sanmıyorum ama erkek rolleri üstlenmesini bilemedim tabi uzmanlar cvp verecektir Allah yardımcınız olsun

Mahirhira

New member
Adem.beyin mahremiyet egitimi adli kitabindan bazinsatirlar aklima geldi bunu okuyunca...bu kitabi okurmusunuz lutfen...ivedilikle okuyun..eger sizinde dikkatinizi ceken birseyler olursa bir pedagog ile gorusun ..bu benim fikrim tBi

Errva

New member
Sevgili Sifa ve Mahirhira tesekkur ederim.En yakin arkadasimin kizimla yasit oglu var.En sık görustugum arkadaslariminda hep erkek cocuklari var.En yakin arkadasimla komsuyuz sık sık görusuyoruz bazen kızim onlarda kalip oynuyorlar veya oğlu bize geliyor.Sürekli yanlarinda bulunmuyorum kendileri oyun kursun diye cok mudahele yapmak istemiyorum.Mahirhira onunda mi etkisi olabilir?

şifa

New member
Adem beyin bi radyo programında buna benzer bir soru sorulmuştu sanırım erkek çocuk makyaj yapmak istiyormuş oda çevresinde kız çocukları var diye sorulmustu oda 3. 4 yaslarinda bir çocuktu diye hatırlıyorum soruya cevap olarak erkeklerle gorussun ailede erkeklerin olduğu ortamlarda bulunsun demişti yanlış hatirlamiyorsam aklımda böyle kalmis yinede tam hatırlayan arkadaşlar yardımcı olurlar

Son düzenleme:
Mrb 4 yaşinda bir kizim var 3-4 aydir oyunlarinda surekli erkek rolleri almak istiyor.Bebeginin abisi,babasi olmak istiyor.Farkli oyunlarda ben erkek ogrenciyim,erkek aşçiyim vb. gibi roller ustlenmek istiyor.Son 1 aydir bu istekleri iyice artti.Kizim kiz rolleri yapalim dedigimde bana siddetle karsi cikiyor.Ben kiz olmak istemiyorum demeye basladi bu aralar.Pantolun giymeyi cok seviyor etek ve elbiseden pek hoslanmiyor.Ben cok israr edersem ikna edebilirsem pantolon disinda bisey giydirebiliyorum.Su an ne yapacagimi nasil davranacagimi bilemiyorum.Nasil yaklasirsam bu davranislari soner.Oyunlarda ona surekli kiz rolleri mi vermeliyim.Kafam cok karisik bana yarfimci olursaniz cok sevinirim..

Freud'un da bahsettiği gibi özellikle 2-4 taş arasında erkek çocuklar kızlara karşı, kız çocuklar da erkeklere karşı ilgi gösterirler. Bundan dolayıdır ki bu yaşlarda erkek çocuklar annelerine, kız çocuklar da babalarına "aşık" olurlar ;) hatta annesini evde istemeyen kız çocuk, babasını annesinden kıskanan erkek çocuk görebilirsiniz. Bu davranışları çok da anormal değildir. Keşif aşamasındadır. 4 yaşından sonra sonra giderek azalacaktır. hatta 5-6 yaşındaki çocukların daha çok kendi cinsleri ile oynamayı tercih ettiğini çoğu kez gözlemledim.

Yolcu

New member
Mrb 4 yaþinda bir kizim var 3-4 aydir oyunlarinda surekli erkek rolleri almak istiyor.Bebeginin abisi,babasi olmak istiyor.Farkli oyunlarda ben erkek ogrenciyim,erkek aþçiyim vb. gibi roller ustlenmek istiyor.Son 1 aydir bu istekleri iyice artti.Kizim kiz rolleri yapalim dedigimde bana siddetle karsi cikiyor.Ben kiz olmak istemiyorum demeye basladi bu aralar.Pantolun giymeyi cok seviyor etek ve elbiseden pek hoslanmiyor.Ben cok israr edersem ikna edebilirsem pantolon disinda bisey giydirebiliyorum.Su an ne yapacagimi nasil davranacagimi bilemiyorum.Nasil yaklasirsam bu davranislari soner.Oyunlarda ona surekli kiz rolleri mi vermeliyim.Kafam cok karisik bana yarfimci olursaniz cok sevinirim..
selam
Adem hocanin adim adim cinsel egitim kitabinda bu konuya deginiyor.soyleki 7 yastan onceki donemde erkekler kiz oyuncaklariyla kizlar da erkek oyuncaklariyla oynayabilir.bu meraktan dolayidir merakin bi ust derecesi taklittir cocuk kizsa erkegi erkekse kizi taklit etmege baslar.taklit yapiyorsa cocugu kizsa erkeklerden uzaklastirip kizlarin oldugu gruplara dahil etmek lazim.en son duzey ise hiss edinmesidir artik cocuk bilerekten degil elinde olmadan kiz gibi konusmaya yurumeye baslar artik bu surecte uzman destegi almak lazim.cocugu surekli uyarmak sen kizsin kiz oyuncaklariyla oyna,yada erkek gibi konusma demek yaptigink daha da pekistirir.sizin kiziniz 7 yas oncesi taklit etmege basladiysa mumkun mertebe erkek cocuklarla cok bir arada bulunmasin oynayacagi kizlar bulmaya calisin.bir de kozinizin babasi olmak istemesi.baba onun icin.guclu,koruyucu konumundadir oyle goruyor o yuzden olabilir.kizlar yaratilis olarak kendilerini.guclu.birileri tarafindan korunmaya ihtiyaclari oldugun dusunurler

Yolcu

New member
Freud'un da bahsettiði gibi özellikle 2-4 taþ arasýnda erkek çocuklar kýzlara karþý, kýz çocuklar da erkeklere karþý ilgi gösterirler. Bundan dolayýdýr ki bu yaþlarda erkek çocuklar annelerine, kýz çocuklar da babalarýna "aþýk" olurlar ;) hatta annesini evde istemeyen kýz çocuk, babasýný annesinden kýskanan erkek çocuk görebilirsiniz. Bu davranýþlarý çok da anormal deðildir. Keþif aþamasýndadýr. 4 yaþýndan sonra sonra giderek azalacaktýr. hatta 5-6 yaþýndaki çocuklarýn daha çok kendi cinsleri ile oynamayý tercih ettiðini çoðu kez gözlemledim.

Freud genellikle cocuklarin davranislarin.nedense cinsellik uzerinden acikliyor.ona kalsa.erkek cocuk annesinin memesinden sutu sehvetle emer.universitede okurken az okutmadilar bize boyle luzumsuz seyleri keske o zaman o kadar okudugum batili psikoloklarin kuramlari yerine Adem hocamizin kitaplarin okumus olsaydim bugun daha az hatasi olan bir Anne olarak daha mutlu olurdum

sevgili [MENTION=3289]Errva[/MENTION] kızınızla sizin aranızdaki bağ nasıl sizce?yani siz yumuşak ve sakin bir mizacmisiziniz yoksa biraz sert ve maskülen bi yapiniz var mi?
kız çocukları çoğu zaman duruşu,yürüyüşü,konusmayi anneden kopyalarlar.erkek cocuklarida babadan.ama bu kesinlikle "ask"diye nitelendirebilecegimiz bir durum değil.cocugun hayati ogrenmesi ve bizleri ortalamasıdır.durum bu olunca çocuğun bulunduğu ortama,babasiyla münasebetine ve bir arada bulunduğunuz arkadaşların cocukalrinin cinsiyetleri önem.tasiyor.
aile ortamında anne baba sert ve kaba saba tutum içinde bulunursa çocuklarda bunu davranış olarak kopyalayacakalrdir.cinsiyet ayırt etmeksizin bu boyle.
kız cocuklari babayla vakit geçirirken babanın hassasiyet ve nezaketi asla elden birakmamasinda fayda var.konuşmasıyla,dokunmasiyla,kucaklamasıyla babanın nezaket içinde olması şart.aksi halde çocuklar şiddet ile sevgiyi karistirbiliyorlar.sonra annelerin sordugu soru"oğlumkızım kardeşine sert davranarak seviyor,sert davranıyor"
birde yukarda belirtmissinz encok görüştüğünüz arkadslarinizin çocuklarınin erkek olması durumu.sizin burda yapmaniz gereken cocuklarin oyun kurarken baykuş dikkati ile ne.yaptıklarını takip etmek.eminim size pekçok ipucu verecektir.ayrıca bu konuda adem.hocamiz kizcocuklarina taki,küpe,etek,elbise gibi pekistirici malzemeler kullanılmasını tavsiye ediyor.hatta annelerinde kullanmasını tavsiye ediyor..
kolay gelsin

Mahirhira

New member
Cocuklar nasil.uygunsuz oyunlar oynayabilecek tarzdami ben yalniz birakma taraftari degilim..avaba onlar evlerinde tv de uygunsuz seylere.denk geliyorlarda ogreniyor bunu oyunlara yansitiyorlami analiz etmeye calisiyorum

Errva

New member
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim fikirleriniz için.Sevgili@arda Cansızoğlu ben kızıma karşi çok sevecenim ama biraz mükemmelliyetçi ve kuralcı bir anneyim.Kızimla iletisimimizde herhangi bir sıkıntı yok cok sükür.Giyim konusunda taki kousunda tam kızgibi giyinen br anneyim.giysi konusunda etek ve elbiseyi sevmeme 2 yasindan itibaren var diyebilirim.bende su an kiz objelerine yogunlastirmaya ca!isiyorum elimden geldigince bugun alisveris yaptik toka taki falan begendik beraber.ikimiz yalniz zaman gecirdik biraz.bazi rahatsizliklari olan biriyim yazin falan cok rahatsizdim acaba diyorum cok ilgilenemedigim icin daha cok babayla zaman gecirdigi icin boyle bir egilim mi olustu.Arkadasimin cocuguyla tv falan ilemezler ikisinde tv den uygunsuz bise gorup onun taklidini yaptigini hic sanmiyorumkizim zaten gunluk 45 dk izgi film izlior neleri izlediginide takip ediyorum.farkli yerlerden okuduklarima gore cocugun dikkatini cok bu yone cekmeyin seklindeben ilk panikle dikatini cektim ne yazikki.cok dikkatli bi cocuk su an benimle oynarken hic erkek rolu almiyor.merak ettigim husus arkadaslariyla oynarken nasil roller alacak.hepinizin bilgilerinden yararlanmak isterim cok tesekkurler...

Deryamdeniz

New member
Bence dikkatli olun boş vermeyin sonra çok zor oluyo acilen erkeklerden uzaklastırın gerekirse çevrenizi değiştirin ona uygun kız arkdaş bulun aynı durum benimde başıma geldi benim oğlum var şuan 7 yaşında ama hala onun tam anlamıyla normal olduğunu söyleyemem iki yıldır psikiyatr eşliğinde ilerlemeye çalışıyoruz ama biraz geç kalmışız siz şimdiden bir uzman eşliğinde bu durumu kontrol altına alın derim çocuklar sandığımızdan daha zekiler gerçekten ne yapmak istediklerini ne olmak istediklerini bazen gizleyebiliyorlar o yüzden anne baba olarak daha pür dikkat olmak gerekli