Çocuğa Ceza İşlemi Nasıl Verilmeli ?

fatoş123

New member
Merhaba arkadaşlar bazı uzmanlar ceza uygulamayı uygun görüyorlar,bunları sizde görüyorsunuzdur acaba ceza hangi durumlarda uygulanmalı ? çocuğun hangi yaramaz durumlarında hangi aşırılılık durumlarında ceza verilmeli. Çocuk uyumak istemiyor veya yemek yeme istemiyor bazı program televizyonlarda kural koyanlar oluyor bu duruma ne dersiniz bakışınız nasıl nasıl davranmak gerekiyor ?

Anadolu Pedagojisi sisteminde ceza ve ödül yok. Kizim 4 yasinda şart şurt sunmadan, cezaya basvurmadan bugune geldik. Acikinca yiyor, doyunca kalkiyor. Uykusu gelse uyuyor. Gelmese 8 takla atsak genede uyumuyor. Ceza cocuga yapilabilecek en buyuk haksizlik. Ceza ile terbiye insana has bi durum asla degil. Cezasiz egitimi arastirmanizi tavsiye ederim. Cok guzel, hem cocuk rahat hemde biz anne babalar.

fatoş123

New member
Anadolu Pedagojisi sisteminde ceza ve ödül yok. Kizim 4 yasinda şart şurt sunmadan, cezaya basvurmadan bugune geldik. Acikinca yiyor, doyunca kalkiyor. Uykusu gelse uyuyor. Gelmese 8 takla atsak genede uyumuyor. Ceza cocuga yapilabilecek en buyuk haksizlik. Ceza ile terbiye insana has bi durum asla degil. Cezasiz egitimi arastirmanizi tavsiye ederim. Cok guzel, hem cocuk rahat hemde biz anne babalar.

Nalan hanım neden televizyonlarda bu tür yayınlar yapıyorlar.Cezanın nasıl verilmesine kadar anlatılıyor ?

Televizyondaki herşey doğru diye birşey yokki? Anne baba olarak bizim secici olmamiz en doğrusunu araştırarak ogrenip uygulamamız, değiştirmemiz oyle elzemki. Sonuc odakli yasamak malesef bizi yanlisa dusurebiliyor. Cocuga yemegini yemezsen..... Şeklinde bir cumle ile yemek yedirilebilir peki bu cocuk yemek yemenin dogal bir ihtiyac oldugunu acikinca yenir, damak tadi diye birşey vardir, nimete sukur edebilmek taamdan gecer, bunları ceza ile yiyerek nasil ogrenebilir? Icsellestirebilir?? Cocumuz iki gram fazla yiyecek diye verdigimiz odul ve cezalarla dinamiti duyarliligina, guzel duygularina iradesine koyuyoruz farkında degiliz. Bu programlarda malesef bu kadar incelikli ve ayrintili dusunulmuyor. You tube da da hersey var, akliniza gelen her konuda bir video bulabilirsiniz ama Adem hocamin Pedagoji Okulu dersleri de var. Tercih meselesi. Tv secici izlenmeli.

fatoş123

New member
Televizyondaki herşey doğru diye birşey yokki? Anne baba olarak bizim secici olmamiz en doğrusunu araştırarak ogrenip uygulamamız, değiştirmemiz oyle elzemki. Sonuc odakli yasamak malesef bizi yanlisa dusurebiliyor. Cocuga yemegini yemezsen..... Şeklinde bir cumle ile yemek yedirilebilir peki bu cocuk yemek yemenin dogal bir ihtiyac oldugunu acikinca yenir, damak tadi diye birşey vardir, nimete sukur edebilmek taamdan gecer, bunları ceza ile yiyerek nasil ogrenebilir? Icsellestirebilir?? Cocumuz iki gram fazla yiyecek diye verdigimiz odul ve cezalarla dinamiti duyarliligina, guzel duygularina iradesine koyuyoruz farkında degiliz. Bu programlarda malesef bu kadar incelikli ve ayrintili dusunulmuyor. You tube da da hersey var, akliniza gelen her konuda bir video bulabilirsiniz ama Adem hocamin Pedagoji Okulu dersleri de var. Tercih meselesi. Tv secici izlenmeli.

Evet güzel söylediniz yukarıdada dediğiniz gibi ceza çokda hoş gözükmüyor, belki kısa süreli ceza işe yarayabilir lakin belki çocuk içinde neler bırakıcak ebeveyn ile olumsuz ilşkisi olucak ileride dimi :( paspas olayına nasıl bakıyorsunuz

Sabah

New member
Merhaba

Paspas olayina ben cok gicik oluyorum da Nalan Hanim gelene kadar ben icimi dokeyim. Ilk tv de gordugumde 10 dk dayanamadim izlemeye, Adem Gunes niye bunlar hakkinda bisey demiyor diye dusundum, sonradan gördüm ki diyormus :)

Yani boyle bir rezillik olabilir mi Sevgili [MENTION=4209]selam[/MENTION].. Cocugu bir paspasin uzerinde zorla tutup sonra da ondan sizden zorla ozur dilemesini isteyeceksiniz, ozur dileyince birden aman da ne iyi ebeveyn olup cocuga sarilacaksiniz.. Bana o kadar igrenc bir yaklasim olarak geliyorki anamdan delicesine yedigim dayaklar bile bundan daha serefliydi biliyor musunuz? En azindan annem beni zorla kendisinden ozur dilemek zorunda birakmiyordu. Siddet uygulayarak incittigi benligimin bir de bu sekilde cikip ustunde tepinmiyordu diyorum. Elbetteki cezanin her turlusu insan vicdanina yakışmayacak davranis lakin bu hepten berbat. Siddetle uzak durunuz..

Paspasi adem hocayı tanimadan once yeni evliyken izledigimde vav ne kadar etkili diye dusunmustum. Cocuklari nekadar kisa surede "yola getiriyorlar"demistim. Boyle disiplinli bi anne olucam diye de dusunmustum ah ben :((( Allah razi olsun kayinvalidem vesilesiyle tanidim adem hocami. Okudum dinledim dinledikce ebeveyn tutumlarinin cocuklarin ruhunda biraktigi izleri, kendi çocukluğumu, cevremdeki cocuklarin hissettiklerini gormeye anlamaya basladim. Paspasin, cezanin, şiddetin, psikolojik siddetin ne oldugunu ogrendim. Cogu zaman saskinlikla. Ve yillar gecti paspasli programi gecenlerde yeniden gorme izleme durumum oldu. Kizim uyuyordu Allah'tan. Gorse ordaki cocuklarin hallerini eminim cok etkilenirdi. Paspadin üzerinde durmadigi icin dakikalarca zorladiklari bir cocugun tişörtü ipislak olmustu terden :.( okadar bunaldi daraldi ki cocuk. Mucadele etti etti, caresizleserek pes etti. Ben gozyaslarimi tutamadim. Icim ezildi. Oyle uzuldumki yavruya. Bi zamanlar wauw dedigim yöntemi cocugun acisindan bakabilmeme, cocuga verdigi zarari gorebilmeme sebep olan adem gunes ve onun gibi duyarli kisilere dua ettim. Iyiki tanidim diyorum hala. Dua ediyorum. Duymayan herkes duysun cocuga hakettigi gibi davransin istiyorum :_(

Son düzenleme: