Delirmek üzereyim

Emine Teke

New member
Lütfen bana yardımcı olun artık çıldıtmak üzereyim. 2 buçuk yaşında bir oğlum 6 aylıkta bir kızım var. Oğlumla 2 yaşına kadar beraber uyuduk. Ama oğlumda hiç bitmeyen vurma huyu hala devam ediyor. Dökmesine kırmasına etrafı dağıtmasına hiç sinirlenmiyorum ama bana vutmasına tahamöül edemiyorum çünkü öyle böyle vurmuyor fazlasıyla can acıtıyor. Sofradayken kendi doyduktam sonra bana yemeği bırnumdan getiriyor iki eliyle boğazıma yapışık sıkıyor veya başka şekilde zarar veriyor. Birdei sıkma huyu var. Beş dakika oynuyorsa yarım saat ya beni ya banaannesini hırpalıyor. Dur durak bilmiyor. Uykudan gözleri kapanıyor ama gece yarılatına kadar direniyor. Artık tahammül edemiyorum dövüyorum sonra üzülüyorum ama yine dövüyorum. Birde devamlı eli bounumda sıkıp duruyor inanın boynumu kararttı sıkmalarından nasıl davranmalı ne yapmalıyım.boynumu sıkmadanda uyumuyor. Kitap okuma imkanım hiç yok neredeyse.biz kayınvalidemle yaşıyoruz.bu arada kızıma hamileyken görümcem eşinden ayrıldı 2 kızıyla beraber bizde kaldılar. Bu süreçte herşey benim üzerimdeydi görümcemin kızlarıda dahil oğlumu dışlayıp hırpakıyorlsrdı biri 8 diğeri 5 yaşında büyük olan hala oğluma kötü davranır.lohusalığımda bile herşeyi ben yaptım birde ne varmış diye sözler işittim ankatmaya kalksam konu uzar gider bende de hiç tahammül kalmadı napmalıyım. Oğlumu oyun terapisine götürsem yararı olur mu. Boynuma dokunup sıkmasından nefret ediyorum cinnet hali geliyor

Üsküdar

New member
Çocuğunuz size doyamiyor belli.Sizin de ortamınız yükünüzü artıran bir ortam bu da net.Ayri bir eviniz olsa ne iyi olur yükünüz hafiflerdi.

Bytl

New member
Lütfen bana yardımcı olun artık çıldıtmak üzereyim. 2 buçuk yaşında bir oğlum 6 aylıkta bir kızım var. Oğlumla 2 yaşına kadar beraber uyuduk. Ama oğlumda hiç bitmeyen vurma huyu hala devam ediyor. Dökmesine kırmasına etrafı dağıtmasına hiç sinirlenmiyorum ama bana vutmasına tahamöül edemiyorum çünkü öyle böyle vurmuyor fazlasıyla can acıtıyor. Sofradayken kendi doyduktam sonra bana yemeği bırnumdan getiriyor iki eliyle boğazıma yapışık sıkıyor veya başka şekilde zarar veriyor. Birdei sıkma huyu var. Beş dakika oynuyorsa yarım saat ya beni ya banaannesini hırpalıyor. Dur durak bilmiyor. Uykudan gözleri kapanıyor ama gece yarılatına kadar direniyor. Artık tahammül edemiyorum dövüyorum sonra üzülüyorum ama yine dövüyorum. Birde devamlı eli bounumda sıkıp duruyor inanın boynumu kararttı sıkmalarından nasıl davranmalı ne yapmalıyım.boynumu sıkmadanda uyumuyor. Kitap okuma imkanım hiç yok neredeyse.biz kayınvalidemle yaşıyoruz.bu arada kızıma hamileyken görümcem eşinden ayrıldı 2 kızıyla beraber bizde kaldılar. Bu süreçte herşey benim üzerimdeydi görümcemin kızlarıda dahil oğlumu dışlayıp hırpakıyorlsrdı biri 8 diğeri 5 yaşında büyük olan hala oğluma kötü davranır.lohusalığımda bile herşeyi ben yaptım birde ne varmış diye sözler işittim ankatmaya kalksam konu uzar gider bende de hiç tahammül kalmadı napmalıyım. Oğlumu oyun terapisine götürsem yararı olur mu. Boynuma dokunup sıkmasından nefret ediyorum cinnet hali geliyor
. ALLAH yardımcınız olsun. Siz rahatladığınızda oğlunuzda rahatlıyacaktır henüz size bağlı olduğundan sizi yansıtıyor. Eğer oyun terapisine katılabilecekseniz birlikte rahat Zaman geçirmek size de iyi gelecektir. Kuzenleri de psikolojik olarak rahat olmadıklarından bu durumdan sizin çocuklarınız etkileniyor. Evet cok zor ama çocuklarınızın rahatlayacaği yer olmalısınız. İnşirah suresi okuyun bol bol inşallah.

Sevgili @EMİNE teke hayatın yükü sırtiniza çok binmis..Allah yardımcınız olsun öncelikle..
Tüm bu karmaşıklık içinde oğlunuz yavrunuz cigerpareniz sizden yardım istiyor aslında..yavrunuzun çığlıklarının davranışa dökülmüş halini gördüm yazdıklarınızda..biraz daha çocuklarıniza yonelebilseniz keşke...etrafınızdaki diğer olaylara biraz daha gozle4inizi kapayıp,kulaklarınızı tıkasanız...mümkün olmaz mı...önce çocuklarım diyerek ve belki yigenelrinizi dei bu daireye alarak..evin içindeki coxukalra yönelip belki..tıpkı bir iyi edici gibi hepsine birden sevgi ve şefkat dolu sinenizi açsanız..eminim herkes bu iyi edici ruhunuzdan etkilenecek ve silkelenecektir...burda eşinizden yardım isteseniz biraz..El birliği ile hem kendi evlatlarinizin bozulan duygu dünyasını hemde zorda olan gorumcenizin yavrularinin hayatlarina dokunsaniz...eminim sizde icinde bulundugunz bu ruh halinden siyrilacaksinz...
"Çocuk insanı iyi eder "adem hocamız..
Sizde elinizdeki bu hazineleri biraz deseleseniz..ne dersiniz?
Olmaz mi?

HiRÖASE

New member
o vurdukça siz sarılıp deyin'' oğlum ben seni çok seviyorum .''gece beraber yatıp uyuyun sonra kalkın . 6 aylık bebek ile zor .bende de var 6 aylık bebek ve 3 yasında oğlum .ilk önce bebeği uyutuyorum . sonra büyük oğlum ile beraber yatıp onu uyutuyorum . baba yardım etse bile çocuklar anneyi istiyor . 6 aylık oğlum bile bensiz yatmıyor . olması gereken de bu .büyük oğlum ile yattığımda sarıldığımda daha verimli geçiyor günümüz . insanın her anı bir olmuyor . anlıyorum sizi ben de çalışıyorum . iş yorgunluğu ev çocuklara yansıyor ister istemez . ama çocuklara sarılmak öpmek ve onların bize sarılması kokuları her şeyi alıp götürüyor insandan .

Emine Teke

New member
İyi dilekleriniz için sağolun. Elimden geldiğince sabretmeye çalışıyorum ama ani patlamalar yaşıyorum..buda yavrumun dengesini hepten alt üst ediyor:(

Annedeki anı patlamalar çocuğunuzu daha da kaygilandirabilecegi gibi daha da agresif yapacaktır sevgili Emine teke..
Sizin öncelikle kendi icsesinizı dinlemeye vakit ayirmaniz lazım ki adem hocamız bunu anlatırken 15dklik sürelerden bahseder...belki günde iki sefer olmak üzere..içinize yönelip kendinizı duyup kesfwdebilmek adına...sabah mesela..hickimsecikler uyanmadan..
Veya gece herkesler uyurken..iki hafta deneyin ..kendinizde cokseyin değiştiğine şahitlik edeceksiniz:)
Allah gönlünüzü genisletsin ins:)

ece deniz

New member
Yazınızı okudum ama burnumun direği sızladı derler ya öyle oldum kendinizi pişman hissettiğinizde çocuklarınız için bi karar alın ve onları herşeyin üstünde tutun çocuklarınızla savaşacağız bırakın başkalarını onlarla savaşın çocuklarınızı alın yanınıza gerisini duymayın nasıl. Duymazdan gelirseniz o şekilde inanın siz kendinize inanırsanız basarirsiniz

Değişim

New member
Sevgili Emine Teke,ben de çok üzüldüm durumunuza,hepimiz benzer sorunlar yaşıyoruz ve öyle hemen çıkıvermek bu moddan çok zor biliyorum.beyin o kadar olumsuzluklara adapte oluyor ki tebessüm etmeye bile izin vermiyor.siz kendiniz iyi değilken,çocuklarınıza nasıl sevgi göstereceksiniz,ben de yaşıyorum bu duygusal hali.ama ilk düşünceniz kendiniz ve çocuklarınız olsun.bırakın diğer tüm insanları diğer tüm işleri.siz iyi olursanız çocuklarınız da olur,başka türlüsü çok zor.konuşun evdekilerle sizi biraz kendinizle bıraksınlar.dışarı çıkın,yürüyüş yapın, oğlunuzla zaman geçirin,birlikte gülün oynayın.onun seveceği yüzünün güleceği aktiviteleri paylaşın.ona hiç kızmayın,hep sevgiyle bakın.çocuk o kadar sizsiz kalmış ki acısını size zarar vererek çıkartıyor.

nureddinelmas

New member
Emine Hanım,
Şartlarınız hakketen zor ancak şöyle diyebilirim, zor şartların acısını gücünüz yettiği için çocuğunuzdan çıkarıyorsunuz. zor şartları düzeltmek elinizden gelmediği için zihninizde bunalıyor, kimseye sesiniz de çıkaramadığınız için çocuğunuzun sizin ile vakit geçirme isteğini ile cinnet haliniz ortaya çıkıyor olabilir. Uzman değilim, sadece kendi durumum ile baktığım zaman böyle görüyorum. Biz de de çocuk bir dakika durmuyor, nefes almıyor, uykusundan çatlayacak ama uyumuyor. en son bir yerde pat diye sızıp kalıyor. tüm çocuklar böyledir. Yerinde duran çocukta problem vardır.

Size acizane tavsiyem, eğer yapabilirseniz cinnet halinde iken çocuklarınızın 20'li yaşları aklınıza gelsin.

çocuklarınıza iyi davranmış iseniz zor şartlar bitmiş, çocuğunuz ile bağlanmış, çocuklarınız birer beyefendi olarak hayata güven adımlar ile ilerlemiş. siz de muhteşem bir iç huzur ile mutlu olursunuz.

ama kötü davranmış iseniz, zor şartları unutamadığınız gibi bir de çocuklarınızın her geçen gün büyüyen problemleri , becerisizlikleri, bir işe tutunamamaları, hayatta başarılı olamamaları ile beraber pişmanlıklarınız ortaya çıkacaktır.

Bence her şeye rağmen sabredin çevresel şartlara... ve eşiniz çocuklarınız ile bağ kurmak için mücadeleden asla ödün vermeyin. zor şartlar elbette düzelir, ama çocuğunuza cinnet hali ile kötü davranmanız kalıcı olup problemler yumağının başlangıcı olur.

Eğer imkanınız var ise profesyonel yardımda almanızı tavsiye ederim. Allah yardımcınız olsun.

Emine Teke

New member
Yorumlarınız için çok teşekkürker şimdi daha iyi gibiyiz oğluma daha sabırlı yaklaşmaya çalışıyorum. Boynumu sıkma huyundan bi vazgeçirebilsem sanki herşey daha da kolaylaşacak gibi çünkü öyle bir sıkıyor ki aklımı başımdan alıyor. Bunun için ne yapmam gerekir acaba

bahar1234

Banned
çocuğun ortamı boğucu, gergin. Ayrıca farkındaysanız erkek ile iletişimi yok. Bir erkek baba ya da onun kabul ettiği yaşça büyük bir erkek onu toparlar

Keşke telegrami telefonunuza indirmekle başlamanız Emine teke..
Kısa kısa adem hocamızın sesinden terapi şeklinde tikandigimiz noktalar adına o kadar çok farkındalık kazandıracaktır ki size...bir süre sonra kendinizde ve yavrunuz daki değişimlere siz bile şaşıracaksınız..
Tek yapmanız gereken düzenli hergün Dinlemeniz...
15_20dk belki...
Çocuk yetiştiren her annenin mutlaka bır yerden beslenmesi gerek ki ruhen dingin durabilir ve yavrularına yetebilsin.
İnş zaman ayırıp telegrami hayatınıza dahil edersiniz:)
Sevgiler

Mona roza

New member
Kendi cocugunuza cok ihmalkar davranmissiniz.yazik degilmi o minige.sahsen oyle bi durumda kalsam cocuklarimi alir odadan cikmazdim.kim ne yicekse kalksin yapsi temizlil yapilacaksa kalkip yapsinlar.kotu gelin ilan edileceksemde ediliyim cocugumun psikolojisi ve gelisimi acisindan ne iyi gelirse o yapilmasi gerekiyo bence.esinizden destek goremiyosaniz o durum dahada vahim.destek gorebiliosaniz sayginizi yitirmeden cocugunuzu ezdirmeyin.sizede cok uzuldum gercekten herseyinbi kenara birakin ve cocugunuza butun ilgi ve sevginizi verin sarilin opun oyun oynayin odanizda oynayin.inanin buyudukce dahada zorlasir.Allah yardimciniz olsun

Ama malesef çocuğu odaya alıp gecmeyle olmuyor oldurmuyorlar çünkü böyle bir ortamda kendini de cocucuguna veremiyor insan su konu da katılıyorum size çocuğundan taviz vermesin kim ne der demesin kendisini çocuğuna bırakmayı denesin insaallah eş biraz da olsa anlayislidir RABBIM yardımcımız olsun anadolu pedagojisine gönül verip de mücadele edenlere...

Hikmet

New member
Sevgili @EMİNE teke hayatın yükü sırtiniza çok binmis..Allah yardımcınız olsun öncelikle..
Tüm bu karmaşıklık içinde oğlunuz yavrunuz cigerpareniz sizden yardım istiyor aslında..yavrunuzun çığlıklarının davranışa dökülmüş halini gördüm yazdıklarınızda..biraz daha çocuklarıniza yonelebilseniz keşke...etrafınızdaki diğer olaylara biraz daha gozle4inizi kapayıp,kulaklarınızı tıkasanız...mümkün olmaz mı...önce çocuklarım diyerek ve belki yigenelrinizi dei bu daireye alarak..evin içindeki coxukalra yönelip belki..tıpkı bir iyi edici gibi hepsine birden sevgi ve şefkat dolu sinenizi açsanız..eminim herkes bu iyi edici ruhunuzdan etkilenecek ve silkelenecektir...burda eşinizden yardım isteseniz biraz..El birliği ile hem kendi evlatlarinizin bozulan duygu dünyasını hemde zorda olan gorumcenizin yavrularinin hayatlarina dokunsaniz...eminim sizde icinde bulundugunz bu ruh halinden siyrilacaksinz...
"Çocuk insanı iyi eder "adem hocamız..
Sizde elinizdeki bu hazineleri biraz deseleseniz..ne dersiniz?
Olmaz mi?

Hocam ne kadar güzel erdemli tavsiyelerde bulunmussunuz yeni bir bakış açısı kazandırdinz. Bütün çocuklara sahip çıkmak kucaklqmak ne kadar güzel bir davranış ortamdan uzaklasmasindansa. Yasantisini nasıl olumlu çevirebilir.diye bakmissiniz tavsiyeniz beni çok etkiledi.tesekkurler

Sevgili [MENTION=5881]Hilal elif[/MENTION] burası koskocaman bir aile..adem hocamjzin vesilesi ile biraradayiz ve ortalama hepimizin yaralari ayni..dertleri ortak..sıkıntıları benzer...hal boyle olunca insanoğlu az bir destekle bile kendine gelebiliyor..yeter ki isteyelim..yeter ki vazgeçmeyecek..yeter ki duasız olmayalım..zaman çok çabuk akıyor..çocuklarımız çok çabuk büyüyor..bu güzellikleri kaçırmamak adına ve ilerde gözyaşları ile anabilmek için kaybedecek hiç vaktimiz yok inanın...
Hergün yenilemeye..hergün tazelenmeye çok muhtacız..hem maddi hem manevi olarak bu forum hepimizin iç motivasyonunu çok canlı tutacaktır Allahın izniyle...bu amaçla yola çıkıldı inş..duamız daha çok daha çok daha çok anne babaya ulasabilmek...
Rabbim bizleri hakiki anne baba eylesin:)

Mona roza

New member
Biliorum olmuyo.insan mecbur kaliyo.keske olsa.ama cocugunun simdiki durumuda cok kotu degilmi.ona yazik degilmi.sevgisiz ilgisiz hircin.cocugumun boyle olmasindansa kim ne yapiosa yapsin gibi dusindum ben yanlis anlasilmasin

Sizi asla yanlış anlamıyorum keşke o yetişkinler biraz anlayışlı olsa dediğiniz gibi kotu gelin ilan ediliyorsunuz ve huzur göremiyorsunuz bir de eşiniz anlayissizsa hatta dayak yiyen eşler biliyorum bu beni çok uzuyor bu durumda kadın kendini çocuğa birakamiyor :(