Delirmek üzereyim

Sevgili [MENTION=4496]Ayhumeyra[/MENTION] iç sesimiz geçmişte kalan izlerin bizlerde bıraktığı yaraların şimdiki hali...ne diyor iç sesiniz..nasıl birisiniz?
Nasil bir es nasil bir annesiniz?ailenizle cevrenizle baginiz nasil?kendinizi nekdr taniyorusunuz?iradeniz ne kadsr kuvvetli?neleri sever nelerden hoslanmazsiniz?kısacası kendini kesfeden kainati kesfeder dusturunca icinize yonelip once kendinizi sonra da duygularinizi kesfedip kendinize yeni bakış açıları kazandirabilirsinzi...herkesin geçmişte çok büyük kayıpları olmuş olabilir ama herzmn telafisi vardır diye inanmak lazim:)
Bu noktada adem hocamizin terapi tadında radyo programlarını hayatınıza soksaniz keşke..hiç zaman kaybetmeden...çocukluk sirri kitabıyla kendi cocuklugunuzun kesfine yolculuk yapsanız..ozmn peeeek çok duygu ve davranisinizin geçmişteki hangi histen kaynaklandığını çok kolay bulabilirsiniz..bunu kendi başınıza herkesler uyurken gecenin sessizliğinde veya sabah erkenden tüm kainat uyanırken yapmanız hislerinizi daha hızlı devreye sokacaktır emin olun..
Yağan yağmur,esen rüzgar,öten kuşlar daha anlamlı olacak ozmn sizin için..
Rabbim gönüllerimizi genisletsin.sevgilerimle

Son düzenleme:

Emine Teke

New member
Keşke telegrami telefonunuza indirmekle başlamanız Emine teke..
Kısa kısa adem hocamızın sesinden terapi şeklinde tikandigimiz noktalar adına o kadar çok farkındalık kazandıracaktır ki size...bir süre sonra kendinizde ve yavrunuz daki değişimlere siz bile şaşıracaksınız..
Tek yapmanız gereken düzenli hergün Dinlemeniz...
15_20dk belki...
Çocuk yetiştiren her annenin mutlaka bır yerden beslenmesi gerek ki ruhen dingin durabilir ve yavrularına yetebilsin.
İnş zaman ayırıp telegrami hayatınıza dahil edersiniz:)
Sevgiler

Telegramı indirdim dinlemeye başlayacağım inşaallah.

Emine Teke

New member
Sevgili @EMİNE teke hayatın yükü sırtiniza çok binmis..Allah yardımcınız olsun öncelikle..
Tüm bu karmaşıklık içinde oğlunuz yavrunuz cigerpareniz sizden yardım istiyor aslında..yavrunuzun çığlıklarının davranışa dökülmüş halini gördüm yazdıklarınızda..biraz daha çocuklarıniza yonelebilseniz keşke...etrafınızdaki diğer olaylara biraz daha gozle4inizi kapayıp,kulaklarınızı tıkasanız...mümkün olmaz mı...önce çocuklarım diyerek ve belki yigenelrinizi dei bu daireye alarak..evin içindeki coxukalra yönelip belki..tıpkı bir iyi edici gibi hepsine birden sevgi ve şefkat dolu sinenizi açsanız..eminim herkes bu iyi edici ruhunuzdan etkilenecek ve silkelenecektir...burda eşinizden yardım isteseniz biraz..El birliği ile hem kendi evlatlarinizin bozulan duygu dünyasını hemde zorda olan gorumcenizin yavrularinin hayatlarina dokunsaniz...eminim sizde icinde bulundugunz bu ruh halinden siyrilacaksinz...
"Çocuk insanı iyi eder "adem hocamız..
Sizde elinizdeki bu hazineleri biraz deseleseniz..ne dersiniz?
Olmaz mi?

Görümcem taşındı şuan rvi ayrı. İnanın bu söylediğinizi de uygulamaya çalıştım ama olmadı beceremedik. Ben oğluma rlinden geldiğince sabretmeye çalışıyotum ama öyle bir an geliyor ki aniden patlıyorum ve çocuk beye uğradığını şaşırıyor. Bu ikimiz içinde daha çok yıkıcı oluyor. Ama şimdilerde biraz daha iyiyim.sürekli boynumu sıkma huyundan vazgeçirebilsem herşey daha da kolaylaşacak sanki ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Emine Teke

New member
Sizi asla yanlış anlamıyorum keşke o yetişkinler biraz anlayışlı olsa dediğiniz gibi kotu gelin ilan ediliyorsunuz ve huzur göremiyorsunuz bir de eşiniz anlayissizsa hatta dayak yiyen eşler biliyorum bu beni çok uzuyor bu durumda kadın kendini çocuğa birakamiyor :(

Çok şükür eşim anlayışlı biri ama şuan başka şehirde iş değişikliği yüzünden.

Sevgili Emine teke gorumceniz kendi hayatını toparlarken sizde evladınız la ve eşinizle aranızı yeniden yenileme niyetine girseniz..oğlunuzun davranışı tamamen duygusal eksikliğin bir yansımasi..siz sakın ve sekine dolu bir anne haline gelince emin olun evladınız da kendini güvende hissetmeye başlayacağı için tüm olumsuz huylarını geride bırakacaktır..
Çocukların her davranışınin altında mutlaka kok sebep vardır..buna odaklanmak lazım...burda da bol bol adem hocamızın radyo programlarını yada telegram dan gönderilen kısa kısa günlük programları dinlemeniz şart diye düşünüyorum..insanın kendini duyabilmesi için dış destek şart..biraz zamana ihtiyacınız var...
Birde şunu söylemek istiyorum..çocuğunuza sabretmeyi!!!bağlanın...sabreden anne sabrı tükendiği yerde patlar ve çocuğu yer...bu da çocuğu deliye çevirir..kaygıya sürükler...ama güvenle bağlanan bir anne çocuğa sadece huzur verir...bu huzur bütün evin cennet köşesi olmasına vesile olur Allahın izniyle...
Allah kolaylik versin...

Mona roza

New member
Çok şükür eşim anlayışlı biri ama şuan başka şehirde iş değişikliği yüzünden.

Ne mutlu o zaman size eşinizin desteğini alın ve arkanıza bakmadan oglunuzun tadını çıkarın çünkü hiçbir an geri gelmiyor tek cocuksa işiniz daha da kolay aslında kendinizi ona verebilmek bütün iş burada zorluk burada ama burası var uzmanlarimiz var iyi ki Adem Güneş hocamız var adı gibi yuvalarimizi isitiyor aydınlatıyor bizi belki size kolay geliyor diyenler de vardır ki var ama bizlerde rahat bir hayatın içinde değiliz düşüp düşüp kalkıyorum iki aziz misafirim dustugum yerden kaldiriyorlar beni:)

Mona roza

New member
Sevgili Emine teke gorumceniz kendi hayatını toparlarken sizde evladınız la ve eşinizle aranızı yeniden yenileme niyetine girseniz..oğlunuzun davranışı tamamen duygusal eksikliğin bir yansımasi..siz sakın ve sekine dolu bir anne haline gelince emin olun evladınız da kendini güvende hissetmeye başlayacağı için tüm olumsuz huylarını geride bırakacaktır..
Çocukların her davranışınin altında mutlaka kok sebep vardır..buna odaklanmak lazım...burda da bol bol adem hocamızın radyo programlarını yada telegram dan gönderilen kısa kısa günlük programları dinlemeniz şart diye düşünüyorum..insanın kendini duyabilmesi için dış destek şart..biraz zamana ihtiyacınız var...
Birde şunu söylemek istiyorum..çocuğunuza sabretmeyi!!!bağlanın...sabreden anne sabrı tükendiği yerde patlar ve çocuğu yer...bu da çocuğu deliye çevirir..kaygıya sürükler...ama güvenle bağlanan bir anne çocuğa sadece huzur verir...bu huzur bütün evin cennet köşesi olmasına vesile olur Allahın izniyle...
Allah kolaylik versin...

O kadar güzel ki anlattiklariniz rüya gibi şiir gibi ama gerçek ama cokk uzun vadeli sabır gerektiriyor yanınızda bir esin olması gerekiyor ki kolay olsun eş yoksa malesef cook zor buda işin gerçeği kayığın kuregini tek başınıza cektiginizde kayik olduğu yönde döner durur ilerleyemez bu durumda ne yapmalıyız peki yanınızda eş yoksa anlayışlı olacak tek bir kişi yoksa ne yapacağız peki çocuklarımıza nasıl faydalı olacağız yardımcı olur musunuz

Mona roza

New member
Görümcem taşındı şuan rvi ayrı. İnanın bu söylediğinizi de uygulamaya çalıştım ama olmadı beceremedik. Ben oğluma rlinden geldiğince sabretmeye çalışıyotum ama öyle bir an geliyor ki aniden patlıyorum ve çocuk beye uğradığını şaşırıyor. Bu ikimiz içinde daha çok yıkıcı oluyor. Ama şimdilerde biraz daha iyiyim.sürekli boynumu sıkma huyundan vazgeçirebilsem herşey daha da kolaylaşacak sanki ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Boynunu sıkıyor diyorsunuz ya Adem hocamız vurma ısıtma gibi eylemlere şöyle der iletişim kanalı kurmaya çalışıyor çocuk bir kanal yakaladığında ordan devam ediyor gerçekten benim oglumda sıkıyor isiriyor kollarim mosmor bunun sebebi bizimkilerin çocuk sevme anlayışı hoşlarına gidiyor cocgu kizdirip cildirtmak amaaa boynumuzu sıktıgında hiç tepki vermeden durabilirseniz yani yüzünüzde hiçbir ifade olmayacak acı hissettiğiniz belli etmeden durabilirseniz inanın bir kaç kez daha yapar sonra bırakır biraz sabır bunu denedim kizimda da oglumda da su an bana yapmıyor :)