doğum sonrası süt gelmesi için ne yenmeli

Sevim

New member
Değerli anneler sizin tecrübelerinizden yararlanarak doğum sonrası süt gelmesi için ne yenmeli doğrum sonrası süt gelmesi için ne içmeli bu tür bilgileri bu başlık altında paylaşalım. Yeni anne adaylarının bu güzel bilgilerle daha rahat davranmalarını onlara yaşadığımız tecrübeleri aktaralım daha rahat etsinler.İnşallah doğum sonrası çok fazla süt gelir tüm annelerimizden bebek mamalarına esir olmazlar.

Sevim

New member
* Günde en az 3 litre su içmek
* Süt ve süt ürünleri kalsiyum yönünden zengin gıdaları hergün tüketmek
* Protein gereksinimini sağlayacak kuru baklagiller ,et ,tavuk , balık tüketmek
* Havuç,ıspanak,pişmiş yeşil sebzeler ile beslenmek
* Arpa,siyah susam,kimyon,fesleğen,dereotu,sarımsak,yulaf ezmesi,zeytinyağı,rezene,keten tohumu yağı ,susam yağı gibi gıdaları öğünlere eklemek
*İyi bir uyku da süt miktarını arttıran önemli etkenlerden biridir.Bebeğiniz uyurken siz de her fırsatta dinlenin ve uyumaya vakit ayırın

Afacannn

Banned
Bol bol su dereotu incir ve rezene yedin içtim ve yedim ilk hafta hiç sütüm olmadı bu saydıklarımdan sonra çoğaldı çok şükür emzirirdim sonrada bir biberon sağardım her gün ama ağzım uyuşana kadar dereotu yerdim abartımı bilemiyorum ama

Afacannn

Banned
Birde tereyağı yemek sütü yağlandırır derler yağlı sütte çocuğun kilo almasına neden olurmuş duyduğuma göre