doguma kadar 4 ay icinde guvenli baglanip güvenli ayrilabilir miyim

gizembetül

New member
Merhaba 42 aylii bir kizim var kaynanamin kizimi.bana karsi doldurmasi yuzunden ve bunu 2 yasnda farketmem yuzundenkizim bana hep uzak durdu seni sesevmiyorum istemiyorum diyordu drumu fark edince kaynanamla yalnz gorusturmemeye basladim sanirim bu surecte ona guvenlibaglandi 2 yasndan itibaren yanima aldim ve hersey cok.degisti bana baglandi mi.bilmiyorum kaynanamin esimle de aramda acyihi ucurumlar yuzunden tahammulsuz bir es ve tahammulsuz bir anneyim ikisine de bağırıyorum ikisiyle de tartışıyorum kizim disari ciktigimizda kaldirimda elimi tutmaz acelem.yoksa ozgurce istedgni yapar dakikalarca duruo.bir bocegi inceleyebiliriz yaoraklari ezebiliriz egleniriz yola cikarken hemen elimi tutar evde kendisine ait islere mudahale etmiyrm tuvaletine kendisi gdyr kendisi yapiyor sadece temzligini destekliyorum suyunu kendisi aliyor bagimli bir cocuk degil bu konuda da yanlis bir uygulama mi yapiyorum bilmiyorum 6 aylik hamileyim jastaneye gderken ayda 2 3 kere anneanneye birakiyorum onun.haricinde hic ayrilmiyorum ama kizim beni cok bunaltiyor butun gun elimi kolumu cekiyor surekli oyun oynayalim diyor sem buyudun kendim oyna ben yemegimizi yapinca gelecem.diyorum ama butun gun oyun istehi beni cileden cikariyor banyoya girecez dynce aglamaya basliyor gunduz uykusu dryince agliyor artik biraktim gunduz uyutmayi başka bir sorunumuz daha var gece odasinda uyutuyorum bir suredir uykusumdam bagirarak.aglayarak korkarak.uyaniyor ve geceleri yanimiza gelio yatiyor tekrar yanima almayi dusunuyorum ama bebek dogunca nasil yapabilirim yatakta halimiz icler acisi uzerini ortmedgi icin biz usuyrz ve 2 ayri yorganla yatıyoruz sirtim boynum agri icinde uyaniyorum doguma kadar sorunlari halletmem lazim yardımci olur musunuz lutfen nasil bir yol izlemeliyim

merhaba, siz çalışıyor muydunuz 2 yaşına kadar? "sanirim bu surecte ona guvenli baglandi" diye bahsettiğiniz süre zarfında, kayınvalideniz mi bakıyordu kızınıza?

gizembetül

New member
merhaba, siz çalışıyor muydunuz 2 yaşına kadar? "sanirim bu surecte ona guvenli baglandi" diye bahsettiğiniz süre zarfında, kayınvalideniz mi bakıyordu kızınıza?
merHaba uzun zamandir inetrenete gifemiyordum hayir calismiyordum kayiinvalidemle terasli evde altli ustlu oturuyoruz iceriden merdiven var yani ayni ev gibi diyelm kızımı kayinvalideme 7 8 saatten daha az gonderdigim zaman esime torunumu.göremiyorum bana yuzunu.gostermiyot dye yalanlar soyluyordu ve cok.cok buyuk kavgalar ediyorduk kizimda kotu etkileniyordu onun icin genelde asagida kayinvalidemin yaninda duruyordu zaten kizimda yanimda durmak.istemiyordu sevmiyorum.istemiyorum dye itiyordu beni

merHaba uzun zamandir inetrenete gifemiyordum hayir calismiyordum kayiinvalidemle terasli evde altli ustlu oturuyoruz iceriden merdiven var yani ayni ev gibi diyelm kızımı kayinvalideme 7 8 saatten daha az gonderdigim zaman esime torunumu.göremiyorum bana yuzunu.gostermiyot dye yalanlar soyluyordu ve cok.cok buyuk kavgalar ediyorduk kizimda kotu etkileniyordu onun icin genelde asagida kayinvalidemin yaninda duruyordu zaten kizimda yanimda durmak.istemiyordu sevmiyorum.istemiyorum dye itiyordu beni

Merhabalar sevgili anne
Güvenli bağlanamadığınızı düşünüyorsanız. 6 hafta boyunca onun odasında yatarak yeniden bağlanabilirsiniz. Yavrunuza karşı tavrınız onunla ilişkiniz nasıl bilmiyorum. Bu süreçte ona hiç müdahale etmeden engellemeden size olan güveninin yeniden kazanmasını sağlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Mutlaka başka tavsiyesi olan da vardır. Editör arkadaşlar yardımcı olabilirler. [MENTION=1137]Nalan Erdoğmuş[/MENTION] [MENTION=3961]Gülbahar Sulu[/MENTION] [MENTION=11363]Zeliha Erdel[/MENTION] [MENTION=1430]Pakize Demir[/MENTION]

gizembetül

New member
Merhabalar sevgili anne
Güvenli bağlanamadığınızı düşünüyorsanız. 6 hafta boyunca onun odasında yatarak yeniden bağlanabilirsiniz. Yavrunuza karşı tavrınız onunla ilişkiniz nasıl bilmiyorum. Bu süreçte ona hiç müdahale etmeden engellemeden size olan güveninin yeniden kazanmasını sağlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Mutlaka başka tavsiyesi olan da vardır. Editör arkadaşlar yardımcı olabilirler. [MENTION=1137]Nalan Erdoğmuş[/MENTION] [MENTION=3961]Gülbahar Sulu[/MENTION] [MENTION=11363]Zeliha Erdel[/MENTION] [MENTION=1430]Pakize Demir[/MENTION]
Müdahale etmeden kismini acabilir misiniz acaba? Biraz asabi hircin bir kizim var aslnda hic iyi bir bag kuramadm kizimla surekli tartsma icindeyiz iyi olmaya calstikca mahvoluyor hersey size bir gunumu anlatsam.hangi konuda mudahele etmemeliyim soyler misiniz lutfen cok ihtiyacim.var.
Ben kizimi odaainda uyutuyorum geve yanimiza geliyor odasmda yatarsam yerde yatmam gerekecek 7 aylik hamileyim zorlamabilirim yanimda yatrmali miyim yoksa daha mi kotuye gider hersey ben size sorunlarimizi anlataym
sabah kiyafet giyerken saatlerce agliyor yirtik eski birkac kiyafeti var baska birseybgymeknistemiyrm etel ve elbise gymekmiatyr surekli 1 hafta gydrdim idrar yolu enfeksiyonu oldu kiyafetine de karsmiyrm artik simdide kulotlu coravindaki sari benekler icin agkiyor 2 haftadr 1 1.5 saatimiz byle gecyr kahvalti yaoarken midem bulniyor diyor bir arada karnim.agriyor bahanesini cok kullanirdi hastane kapilarini asindirdim doktorlar da kullaniyor dediler biryere gidince agzimi zevkleniyor birde oyle bir konusuyor ki bilmeyen insanlar ozel çocuk zannediyor misafrlige gttgmzde bagiriyor küsüyor dikkat cekmeye calisiyor ama beni yerin dibine sokuyor herkes bu cocuk neden byle bi pedagoga gotur acaba sorunumu var dyr yani anlatamiyrm o hareketleri bir degisik hareketler yapma betul etme betul demekten yoruluyorum cok asiri hircin babasina seni sevmiyorum dyr itiyor esim sirf betulun huysuzluklarindan kacmak icin mesaiye kaliyor bazen tehlikeli.hareketlerde engekkiyorum onun haricinde herseyde ozgur 11 12 ye kadar evle ugrasiyrm ara ara kizima hadi top oynayalm dyrm kovalaiyrm sakalasiyrm ama ev isi yapiyrm bu ara 12 den snra biraz uzanip dinlenince hatta cogu zaman dinlenmeden oyun oynuyrm ama braz uzanip dinleneyim desem oyna oyna diye bunaltiyor ben iyi bir anne olmak istyrm ama olamıyorum betul dogdugundan beri aglayam bir cocuk biz cok nadir guleriz oyun oynarken bile skldm der aglar kuser disari çıkarız yolda yuruken aglar beni.yern dibinr sokar bazen sadece beni mutsuz etmek icin agladigini dusunuyrm cunku sebep yok biz hic mutlu olamayacaz sanirim bazen bu kadar kotu anneyken.ikinci bir cocugunda hayatini mahvrtmeseydim keske diyorum bugun sabah kizima tokat attm snra butun vucudum tittredi kalkamadim basim uyustu agaldim agaldim zaten sn 3 4 aydr hergun ağlıyorm artik kizima tahammulum kalmadi

gizembetül

New member
Birde kendi hatalarimin.farkndaym ama baska turl naparim bilmiyrm mesela tv yi cok isliyor 2 yasina kadar hic izletmedim bende izlemedim.yannda kapattm.butun gun oynadm 2 yaandan snra tv izlemeye basladi ama suan cok cok izliyr butun gun hatta tv yi kapatnca beni cok bunaltiyor yemek yemedigi zamanlar rv yi kapatrim diye tehdot ediyorum yada disari cikarken mont gitmeyecem bot giymeyecm atki.takmayacam bere takmayacam dye agliyor annecim.disarisi sogul giymezsek hasta oluruz disarida gezmek yerine hastaneye gitmek zorunda kaliriz dyrm dnkemiyrm en sonunda tamam o zmn.gitmiyoruz deyip tehdit ediyrm tamam giycem diye agliyor bu seferde artik heraeyi tehditle yaptırıyorum tuvaletten snra elini yikamiyorsa tamam mikroplar agzina girer hasta olursun yikama sen bilirsin diyorum butun gun agladigi icin tahammulum.yok sen burda agla ben mutfaga gdyrm aglaman bite e ladar yanima gelme aglayan cocuklara sarilinmaz opulmez aglayan cocuklari kimse sevmez dyrm odada yalnz birakiyrm mutfaga gidio tvyi son ses acip sesini duymamaya calisiyrm ha bunlari sebepsiz tutturmalarinda yapiyrm cani acidiginda yada sebebi oldugunda sariliyrm opuyrm konusuyorum )bunlar yanlis biliyrm nasil duzeltecem.bilmiyrm

Müdahale etmeden kismini acabilir misiniz acaba? Biraz asabi hircin bir kizim var aslnda hic iyi bir bag kuramadm kizimla surekli tartsma icindeyiz iyi olmaya calstikca mahvoluyor hersey size bir gunumu anlatsam.hangi konuda mudahele etmemeliyim soyler misiniz lutfen cok ihtiyacim.var.
Ben kizimi odaainda uyutuyorum geve yanimiza geliyor odasmda yatarsam yerde yatmam gerekecek 7 aylik hamileyim zorlamabilirim yanimda yatrmali miyim yoksa daha mi kotuye gider hersey ben size sorunlarimizi anlataym
sabah kiyafet giyerken saatlerce agliyor yirtik eski birkac kiyafeti var baska birseybgymeknistemiyrm etel ve elbise gymekmiatyr surekli 1 hafta gydrdim idrar yolu enfeksiyonu oldu kiyafetine de karsmiyrm artik simdide kulotlu coravindaki sari benekler icin agkiyor 2 haftadr 1 1.5 saatimiz byle gecyr kahvalti yaoarken midem bulniyor diyor bir arada karnim.agriyor bahanesini cok kullanirdi hastane kapilarini asindirdim doktorlar da kullaniyor dediler biryere gidince agzimi zevkleniyor birde oyle bir konusuyor ki bilmeyen insanlar ozel çocuk zannediyor misafrlige gttgmzde bagiriyor küsüyor dikkat cekmeye calisiyor ama beni yerin dibine sokuyor herkes bu cocuk neden byle bi pedagoga gotur acaba sorunumu var dyr yani anlatamiyrm o hareketleri bir degisik hareketler yapma betul etme betul demekten yoruluyorum cok asiri hircin babasina seni sevmiyorum dyr itiyor esim sirf betulun huysuzluklarindan kacmak icin mesaiye kaliyor bazen tehlikeli.hareketlerde engekkiyorum onun haricinde herseyde ozgur 11 12 ye kadar evle ugrasiyrm ara ara kizima hadi top oynayalm dyrm kovalaiyrm sakalasiyrm ama ev isi yapiyrm bu ara 12 den snra biraz uzanip dinlenince hatta cogu zaman dinlenmeden oyun oynuyrm ama braz uzanip dinleneyim desem oyna oyna diye bunaltiyor ben iyi bir anne olmak istyrm ama olamıyorum betul dogdugundan beri aglayam bir cocuk biz cok nadir guleriz oyun oynarken bile skldm der aglar kuser disari çıkarız yolda yuruken aglar beni.yern dibinr sokar bazen sadece beni mutsuz etmek icin agladigini dusunuyrm cunku sebep yok biz hic mutlu olamayacaz sanirim bazen bu kadar kotu anneyken.ikinci bir cocugunda hayatini mahvrtmeseydim keske diyorum bugun sabah kizima tokat attm snra butun vucudum tittredi kalkamadim basim uyustu agaldim agaldim zaten sn 3 4 aydr hergun ağlıyorm artik kizima tahammulum kalmadi
Merhaba gizem hanım
Yavrunuz her ne hırçınlık yapıyorsa size ulaşmak için yapıyor. Örneğin üzerini giymiyor çünkü giymediği zaman siz onu ikna etmeye çalışırken ilginiz ona kaymış oluyor aynı şey yemediği ve dediği şeyleri yaptırmaya çalıştığı zamanlar için de geçerli. Hamileyken yalıtım öneriliyor mu bilmiyorum . Editör arkadaşlar cevap verebilir belki [MENTION=1147]Psk. Selma Şahin[/MENTION] @Psk. Sümeyye Demir . Yalıtım yapılabiliyorsa yalıtım yapmanızı öneririm.

Kendimle Kavgalı Olduğumu Hissettim

Yalıtıma Girmek

Benim onarim sürecim
Bu linklersize yardımcı olabilir belki. Selametle...

Merhaba, yazdıklarınızı okudum, sevgili anne, o öyle küçükki, size ulaşmak için her yolu deniyor :(
Bağlanma döneminde uzun süre babannede vakit geçirmesi sizinle bağ kurmasına engel olmuş veya çoklu bağlanma gerçekleşmiş olabilir? diye aklıma geldi. Bunu en iyi bağlanma kuramı ile uğraşan bir uzman karar verebilir.

Kurduğunuz cümlelerle ( ağlayanları kimse sevmez, öpmez..) birşey yaptırmak için tehditlerle sadece durumu daha da zorlaştırırsınız. O anlık çözüm oluştursada size, gün içinde kızınızın "burnunuzdan getirdiği" her anın altında sizin ona hissettirdiğiniz o hisler oluyor malesef ki. Yani yine kendi kendinizi zora sokuyorsunuz. Keşke bir uzman desteği alabilseniz, çünkü yavrunuzdan ziyade sizin yaklaşımınızın değişmesi çözüm olabilir. Çocuk anne ile gerçekten iyi oluyor, yeter ki anne ona ihtiyacı olanı koşulsuz, istikrarlı şekilde verebilsin. Bi sevip bi kızan, bağıran tehdit eden bir anne hiçbir çocuğa iyi gelmiyor. kıyafet giymemeleri hepimizin o yaş döneminde yaşadığımız benlik mücadeleleri, bulunduğu dönem için normal ama sizin burada ki yaklaşımınız onun bir çıkmaza giremsine sebep olabilir diye düşündürdü yazdıklarınız. 2 ay sonra doğum yapacaksınız, herşey daha da çıkmaza girebilir, burada yazılan birkaç satırla değişim çok zor, bir uzmandan destek alamazmısınız hiç değilse doğuma kadar yol alabilmek için? çünkü birkaç ay sonra biri size bağlanmayı bekleyen, biri sizden tamir olmayı bekleyen bir yavrunuz olacak. bu arada odasını erken ayırmışsınız, yeniden yatağınıza almanız bağımlılık oluşturur, ama belki 4 yaşına kadar sizin odanızda kendi yatağında yatması, (zaten gece yanınıza geliyormuş) daha sağlıklı olabilir, çünkü 0-2 yaş aynı yatakta, 2-4 yaş ayrı yatakta aynı odada yatmayı tavsiye ediyor Adem Güneş

Son düzenleme: