Emerek uyuyan bebekte memeden ve yataktan ayirma siralamasi nasil olmali ?

Yusufkerem

New member
Merhaba, 22 aylik cok istahla emen, emmeden uyuyamayan, gece uykusundan emmek icin uyanan bir oglum var. Besin alerjisi de var ki, bu emmesini daha cok tetikliyor sanirim, huzursuz oldugu zamanlarda daha cok memeye sariliyor. Birkac sorum olacak ;

-Guvenli ayrilma siralamasinda degisiklik yapilsa sonuclari ne olur ? Mesela iki ay sonra, once yatagimizi ayirsak daha sonra memeden ayirsak.. cunku oglumun yan yana yatarken meme istemeden durabilecegini pek sanmiyorum.

-Memeden ayirma ve yataktan ayirma kismina gelmeden once memesiz uyuyabilme calismalari mi yapmali ? Oncelikle sadece uyku oncesi memesini kesip daha sonra gun icindekileri zamanla mi azaltsak..
Ayrica az once denedik ki memesiz uyumasi da kolay degilmis, bir saat kriz seklinde aglayip yorularak uyudu.

Durum karisik, bir fikriniz, tavsiyeniz varsa lutfen yardimci olun. Cocuguma zarari dokunmadan atlatmak istiyorum bu donemi.

Yusufkerem

New member
Benim oglumda cok istahla emerdi bagimliydi resmen onu nasil kesecem memeden diye dusunup durdum uzun zaman.kesemedim.sonrasinda hamile kaldim.hamileligimin son aylarinda kesmem gerektigini iyice anladim ve tek gogus verdim hep.sonra birinde sut bitince hep biteni verdim bakti sut gelmiyo kendiliginden birakti.Allah yardimciniz olsun zor bi durum

Tesekkur ederim, ama bize uyar mi bilmiyorum. Hangi memeyi emecegine kendisi karar veriyor zaten . Bi bahane bulup yok desem hircinlasiyor, kendini yerlere atiyor, isirmaya bile kalkisti. Hicbir konuda hayiri kabul etmiyor.

Yusufkerem

New member
Ve eger bugun bir cevap alabilirsem bir sorum daha olacak ; dun gece basladigimiz memesiz uyuma calismasina devam etmeli miyiz ? Yoksa siralama daha farkli mi olmali?
Gece once emzirdim uykuya dalmadan yaninda yatarak uyutmaya calistim ama tepinerek yumruklarini sikarak agladi. Sakinlestikce meme istedi ben sabah uyaninca verecegimi soyledim. En son yorularak uyudu. Gece birkac kez uyandiginda emzirdim.
Cok planlayarak basladigim bir surec degildi, tutarli olup devam etmeli mi, yanlislar varsa duzeltmeli mi ?

Merhaba, 22 aylik cok istahla emen, emmeden uyuyamayan, gece uykusundan emmek icin uyanan bir oglum var. Besin alerjisi de var ki, bu emmesini daha cok tetikliyor sanirim, huzursuz oldugu zamanlarda daha cok memeye sariliyor. Birkac sorum olacak ;

-Guvenli ayrilma siralamasinda degisiklik yapilsa sonuclari ne olur ? Mesela iki ay sonra, once yatagimizi ayirsak daha sonra memeden ayirsak.. cunku oglumun yan yana yatarken meme istemeden durabilecegini pek sanmiyorum.

-Memeden ayirma ve yataktan ayirma kismina gelmeden once memesiz uyuyabilme calismalari mi yapmali ? Oncelikle sadece uyku oncesi memesini kesip daha sonra gun icindekileri zamanla mi azaltsak..
Ayrica az once denedik ki memesiz uyumasi da kolay degilmis, bir saat kriz seklinde aglayip yorularak uyudu.

Durum karisik, bir fikriniz, tavsiyeniz varsa lutfen yardimci olun. Cocuguma zarari dokunmadan atlatmak istiyorum bu donemi.

Merhaba. Bende de ayni sorun vardı. Kızım cok ama çok düşkündü. Ben önce gündüz emmelerini biraktirdim. Onunla konuştum. Çok acıyor annecim sadece aksam oldugunda vereceğim dedim. Bunu gerçekten anlayışla karşıladi. O sıralar yaklaşık 22 aylık falandi. Iki ay kadar sadece akşam olduğunda verdim. Bir de öğlen uykusuna geçerken. 2 ay sonra ise sadece uykuya geçerken verdim. Yani oglen uykuya dalarken ve gece uykuya dalarken. Gece uyandığında artık biberonla süt verdim. Memenin yerini süt almaya başladı yani. 26 aylıkken tamamen bıraktı. O da yoğun geçen 4 günun ardindan unuttu meme istemeyi. Aşırı bir yolculuk yapmistim o ara. Fırsatı degerlendirdim ve unuttu. 4 günün asonunda aklına geldi. Ben artık meme yok dedim (galiba ben daha çok uzulmustum o ara) (hatta gizlice aglamistim) o da biraZ ağladı, zaten biberona alismisti 4 aydır, her uzuldugunde ya da uyurken biberona sarildi. Böylece bitti surecimiz.

kaktüs

New member

-sıralamada bir değişiklik yapmayın bence, hepsinin bir mantığı bir manası var. Sütten kesme aşamasında olan çok kişinin durumu sizinki gibi, bu sıralama da ona göre yapılmış

-uyku en son aşamadır, çünkü uykulu iken çocuk duygusal bir ihtiyaç halindedir. Siz gündüz emmeyi bitirmeden gece vermezseniz çocuk anlam veremez, duygusal olarak zara görür.

-ağlatmadan sütten kesmeye çalışın, bir planlama yapın ve ona göre başlayın.
Ben kendimce bir plan yaptım ve tek damla gözyaşı dökmeden bitirdik süreci - ki 5 dakika aralıkla emerdi- 1,5 ay sürdü süreç...

Yusufkerem

New member
Merhaba. Bende de ayni sorun vardı. Kızım cok ama çok düşkündü. Ben önce gündüz emmelerini biraktirdim. Onunla konuştum. Çok acıyor annecim sadece aksam oldugunda vereceğim dedim. Bunu gerçekten anlayışla karşıladi. O sıralar yaklaşık 22 aylık falandi. Iki ay kadar sadece akşam olduğunda verdim. Bir de öğlen uykusuna geçerken. 2 ay sonra ise sadece uykuya geçerken verdim. Yani oglen uykuya dalarken ve gece uykuya dalarken. Gece uyandığında artık biberonla süt verdim. Memenin yerini süt almaya başladı yani. 26 aylıkken tamamen bıraktı. O da yoğun geçen 4 günun ardindan unuttu meme istemeyi. Aşırı bir yolculuk yapmistim o ara. Fırsatı degerlendirdim ve unuttu. 4 günün asonunda aklına geldi. Ben artık meme yok dedim (galiba ben daha çok uzulmustum o ara) (hatta gizlice aglamistim) o da biraZ ağladı, zaten biberona alismisti 4 aydır, her uzuldugunde ya da uyurken biberona sarildi. Böylece bitti surecimiz.

Ben oglumun o kadar anlayisli olacagindan supheliyim :) ozellikle kis aylarinda evde daha cok birlikte vakit gecirdikce meme aklindan cikmaz oldu. Yerini sutle doldurma durumumuz da olamaz sut urunlerine alerjisi var.
Bizimki biraz daha zor olacak galiba. Tesekkur ederim cevap verdiginiz icin :)

Yusufkerem

New member
-sıralamada bir değişiklik yapmayın bence, hepsinin bir mantığı bir manası var. Sütten kesme aşamasında olan çok kişinin durumu sizinki gibi, bu sıralama da ona göre yapılmış

-uyku en son aşamadır, çünkü uykulu iken çocuk duygusal bir ihtiyaç halindedir. Siz gündüz emmeyi bitirmeden gece vermezseniz çocuk anlam veremez, duygusal olarak zara görür.

-ağlatmadan sütten kesmeye çalışın, bir planlama yapın ve ona göre başlayın.
Ben kendimce bir plan yaptım ve tek damla gözyaşı dökmeden bitirdik süreci - ki 5 dakika aralıkla emerdi- 1,5 ay sürdü süreç...

Tesekkur ederim. Aslinda yaz aylarinda uygulamayi dusunmustum gundduz daha az aklina gelir diye ama mart ayinda 24 aylik olacak memeden kesme, yataktan ayirma , kendi kendine uyumasini saglama cok uzun bir surec gibi gorundu. Gec mi kalirim acaba ?
Planlama konusunda biraz daha detay verebilir misiniz ? Ben kafamda sekillendiremiyorum henuz.

kaktüs

New member
Sütten kesme sürecini şöyle planladık...

1. Çeşitli atıştırmalıklar hazır bulundurdum-şekersiz-
2. Sütü hazır bulundurdum-köy sütü-
3. Yeni bir kaç oyun hazırladım-kinetik kum vs gibi-
4. Kova hep hazır bulundu su ile oynaması için
5. Komik sözleri olan bir şarkı öğrenmiştim:)

*Emmek istediğinde "süt bitti, gelince ben sana haber vericem" dedim. Sarıldım, öptüm.
*Yönelmeye devam ettiğini hissettiğim an komik şarkıyı söyleyip güldürdüm.
*"Süt artık bardakta, istersen içebilirsin" seçeneği
* "Bakalım dolapta neler varmııış, birşeyler yiyelim mii?" seçeneğini sundum hangisini isterse...
* O isteme anını atlattıktan sonra oyun oynayarak, su ile oynayarak süt vakti gelene kadar güzel vakit geçirdik.
* Süt vakti gelince o hatırlamasa, istemese bile "süt geldiii" deyip emzirdim.

Emme saatlerini şu şekilde belirledim.
*İlk hafta
8-10-12-2-4-6-8- uykuya geçişlerde, akşam uykuda istediği kadar...

* Sonraki hafta
8-11-2-5-8- uykuya geçişlerde, akşam uykuda istediği kadar

* Sonraki hafta
8-12-4-8- uykuya geçilerde, akşam uykuda istediği kadar

*Sonraki hafta
8-1-6- uykuya geçişlerde, akşam uykuda istediği kadar

-Sonraki hafta
8-uykuya geçişlerde-akşam uykuda istediği kadar

-Sonraki hafta
Uykuya geçişlerde-akşam uykuda istediği kadar

-Sonraki hafta
Gündüz bitmişti. Gece sürecini gündüz azaltması gibi uyguladım ve bitti...

En zoru gece uykusu diye düşünürken, gündüz hiç üzülmesine mahal vermeden bırakınca heralde, hiç zorlanmadan bir kaç günde bıraktı...

Yusufkerem

New member
Sütten kesme sürecini şöyle planladık...

1. Çeşitli atıştırmalıklar hazır bulundurdum-şekersiz-
2. Sütü hazır bulundurdum-köy sütü-
3. Yeni bir kaç oyun hazırladım-kinetik kum vs gibi-
4. Kova hep hazır bulundu su ile oynaması için
5. Komik sözleri olan bir şarkı öğrenmiştim:)

*Emmek istediğinde "süt bitti, gelince ben sana haber vericem" dedim. Sarıldım, öptüm.
*Yönelmeye devam ettiğini hissettiğim an komik şarkıyı söyleyip güldürdüm.
*"Süt artık bardakta, istersen içebilirsin" seçeneği
* "Bakalım dolapta neler varmııış, birşeyler yiyelim mii?" seçeneğini sundum hangisini isterse...
* O isteme anını atlattıktan sonra oyun oynayarak, su ile oynayarak süt vakti gelene kadar güzel vakit geçirdik.
* Süt vakti gelince o hatırlamasa, istemese bile "süt geldiii" deyip emzirdim.

Emme saatlerini şu şekilde belirledim.
*İlk hafta
8-10-12-2-4-6-8- uykuya geçişlerde, akşam uykuda istediği kadar...

* Sonraki hafta
8-11-2-5-8- uykuya geçişlerde, akşam uykuda istediği kadar

* Sonraki hafta
8-12-4-8- uykuya geçilerde, akşam uykuda istediği kadar

*Sonraki hafta
8-1-6- uykuya geçişlerde, akşam uykuda istediği kadar

-Sonraki hafta
8-uykuya geçişlerde-akşam uykuda istediği kadar

-Sonraki hafta
Uykuya geçişlerde-akşam uykuda istediği kadar

-Sonraki hafta
Gündüz bitmişti. Gece sürecini gündüz azaltması gibi uyguladım ve bitti...

En zoru gece uykusu diye düşünürken, gündüz hiç üzülmesine mahal vermeden bırakınca heralde, hiç zorlanmadan bir kaç günde bıraktı...

Sut alerjisi oldugu icin biraz sıkıntılı olabilir bizimki ama sistem olarak ornek alabilirim, tesekkur ederim :)

Esmazeynep

New member
Merhabalar benim kızım da 30 ay emdi hamile oldugünü öğrenince bıraktırma zorunda kaldim.gündüz memeleri biraktirmistim önce ama taşınma ve calistihım için kızıma yeni bir bakiciya(tanıdığım biriydi yabancı diildi )verme sureci derken süreç biraz uzaDi 22 ay kendim bakmıştım ücretsiz izin alarak.artık sen büyüdün süt acı olacak diyordum.hamile olduğumu ogenin ce mecburen bi arkadaşımdan aldığım sabır taşı diye bir bitkiyi sürmek zorunda kaldım görüntüde herhanı bir leke olmuyo acı olduğunu gördü emmeye çalıştığında. İlk gece babası ve bende yanında yattık kitap okuyarak uyuttuk her uyandığında ve tekrar uykuya dalmak için sarıldım öptüm okumaya devam ettim ilk gün çok iyiydi sonraki bi kacgundur ağladı da biraz ama bir haftada alıştı. Acaba iyimi yaptım guveli baglanada bir problem olusmusmudur? Şimdi küçük kızım 4 aylık ve ben şubatta çalışmak zorundayım nasıl birakicam bilemiyorum çok zor ama mecburen calismaliyim

Mona roza

New member

Durum karisik, bir fikriniz, tavsiyeniz varsa lutfen yardimci olun. Cocuguma zarari dokunmadan atlatmak istiyorum bu donemi.[/QUOTE
cocugundan çocuğuna değişiyor bu durum kimisi çok zor ayrılıyor Adem hocamız bazen 30 aya kadar sarkabiliyor diyor radyo arşivlerinden dinleyin derim sıralı gidin emme zamanlarını açarak inanın çok da zor olmuyor oğlum ya da kızım süt saati gelince vericem dediğiniz de kendinizi ona teslim ettiğiniz de inanın ise yariyor oğlum 27 aylık yaklaşık iki ay sürdü aralık ayının 15 inden beri tamamen kestik gece emmeelerinde kalkıp anne süt saati geldi mi diye soruyordu kuzum ben de evet oğlum geldi diyordum tamamen kesince annecim artık ben varım süt bitti dedim oda anladı beni sağolsun aglamadi mi çok ağladı özellikle gece ama atlattık çok şükür su an da geceleri elliyor ve öyle uyuyor

Sabah

New member
Merhabalar benim kızım da 30 ay emdi hamile oldugünü öğrenince bıraktırma zorunda kaldim.gündüz memeleri biraktirmistim önce ama taşınma ve calistihım için kızıma yeni bir bakiciya(tanıdığım biriydi yabancı diildi )verme sureci derken süreç biraz uzaDi 22 ay kendim bakmıştım ücretsiz izin alarak.artık sen büyüdün süt acı olacak diyordum.hamile olduğumu ogenin ce mecburen bi arkadaşımdan aldığım sabır taşı diye bir bitkiyi sürmek zorunda kaldım görüntüde herhanı bir leke olmuyo acı olduğunu gördü emmeye çalıştığında. İlk gece babası ve bende yanında yattık kitap okuyarak uyuttuk her uyandığında ve tekrar uykuya dalmak için sarıldım öptüm okumaya devam ettim ilk gün çok iyiydi sonraki bi kacgundur ağladı da biraz ama bir haftada alıştı. Acaba iyimi yaptım guveli baglanada bir problem olusmusmudur? Şimdi küçük kızım 4 aylık ve ben şubatta çalışmak zorundayım nasıl birakicam bilemiyorum çok zor ama mecburen calismaliyim

Maalesef bir hata olmus sutten kesmede.. Cocugu tiksindirerek korkutarak vb sutten kesmek travmatik sonuc dogurur. Sutten kesmeyi kademeli yapmak ve bu surecte cocuga kendimizle teselli vermek saglikli olan yontem.

[MENTION=1198]Psk.Sümeyye Demir[/MENTION] hocam daha iyi bilir yeniden baglanma faydali olur mu acaba travmatik sutten kesme durumunun telafisinde?

Merhabalar:))
Büyük kızınız şu an kaç yaşında? Sanırım hala ilk dört yılın içerisinde yani güvenli bağlanma döneminin güvenli ayrılma kısmında, küçük bir bebeğiniz de var ve büyük kızınızda belirgin bir davranış problemi yada yaşadığı bir duygusal zorluk yok. Bu bilgiler göre; ( yanlışlık varsa düzeltin lütfen:)) yeniden bağlanma süreci sizi zorlayabilir. Bu nedenle bu kaygıyla kızınıza yaklaşmadan, iki çocuklu ve çalışan bir anne olarak da duygusal ihtiyaçlarına cevap verebildiğinizi hissettirmeniz sütten kesme sırasındaki hatanın olumsuz yansımalarını azaltacaktır. Fakat bunu yapabilmek için sizin ruhsal durumunuzla yani dinginliğiniz, genişliğinizle yakından ilişkilidir buraya dikkat etmenizi öneririm.

Esmazeynep

New member
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için 44 aylık büyük kızım.bu aralar kardeşiyle sallamadan uyutma cabaşı içinde daha çok ilgilendigimden midır bilemiyorum ama bazen bana karşı istemediği bişiy olduğunda vuruyor ben üzüldüğümü belirtip sessiz kalıyorum sonra gelip özür diliyor