Eşim Ve Ben Uzaylı Mıyız?

Antiseptiq

New member
Merhaba Arkadaşlar;

32+2' de 1230 gram doğan ve şu an 2 yaşında olan prematüre bebek sahibiyiz, bebeğimiz bugüne kadar hiç açık TV görmedi, eline telefon, tablet, bilgisayar...vs dokunmadı, işte "uzaylı mısınız" yakıştırmaları buradan çıkıyor, 2 yıldır gittiğimiz misafirliklerde tv kapattırıyoruz, hastane, doktor kontrollerinde bile tv açıksa ya kapattırıyoruz ya da ortama girmiyoruz, sıramız gelene kadar dışarda bekliyoruz. Bu şekilde hareket edince konu, komşu, akraba "biz izlettik de ne oldu siz uzaylı mısınız" diyor, sizce de uzaylı mıyız, teşekkürler.

Saidem

New member
merhaba arkadaşlar;

32+2' de 1230 gram doğan ve şu an 2 yaşında olan prematüre bebek sahibiyiz, bebeğimiz bugüne kadar hiç açık tv görmedi, eline telefon, tablet, bilgisayar...vs dokunmadı, işte "uzaylı mısınız" yakıştırmaları buradan çıkıyor, 2 yıldır gittiğimiz misafirliklerde tv kapattırıyoruz, hastane, doktor kontrollerinde bile tv açıksa ya kapattırıyoruz ya da ortama girmiyoruz, sıramız gelene kadar dışarda bekliyoruz. Bu şekilde hareket edince konu, komşu, akraba "biz izlettik de ne oldu siz uzaylı mısınız" diyor, sizce de uzaylı mıyız, teşekkürler.

mükemmellllllsinizzzzzzzzzzzzzzzzzzz

şima

New member
[MENTION=4105]Antiseptiq[/MENTION] merhaba sizi tebrik ederim siz uzaylı değilsiniz. Bir Alimin Sözü var ''Televiyonlu odadan Televizyonsuz Odaya geçmek Hicret Etmektir'' ve bu beni çok etkiledi Allahrazı olsun , gittiğiniz yerlerde sizin duruşunuzu bilsinler saygı göstersinler lakin Televizyon kapattırmak bilemedim , Adem hocanın tavsiyesi çok fazla önemli olmadığı gittiğiniz yerde açıksada çünkü sizin yaşantınızda yok..

suhande

Member
keşke herkes uzaylı olsa :) geçen bir anne baba gördüm avm'de bebeği hafif arkaya yatırmışlar baba öne eğilmiş elinde cep telefonundan bir şey açmış izletirken anne ağzına birşeyler yediriyordu. gidip sarsmak istedim napıyorsunuz? diye :(( kabus gibi...

Afacannn

Banned
Merhaba Arkadaşlar;

32+2' de 1230 gram doğan ve şu an 2 yaşında olan prematüre bebek sahibiyiz, bebeğimiz bugüne kadar hiç açık TV görmedi, eline telefon, tablet, bilgisayar...vs dokunmadı, işte "uzaylı mısınız" yakıştırmaları buradan çıkıyor, 2 yıldır gittiğimiz misafirliklerde tv kapattırıyoruz, hastane, doktor kontrollerinde bile tv açıksa ya kapattırıyoruz ya da ortama girmiyoruz, sıramız gelene kadar dışarda bekliyoruz. Bu şekilde hareket edince konu, komşu, akraba "biz izlettik de ne oldu siz uzaylı mısınız" diyor, sizce de uzaylı mıyız, teşekkürler.

Şahsen çok imrendim size kulak asmayın denilenlere :)

hafsa5

New member
Cok iyi yapiyorsunuz bizdede tv yok ancak misafirliklerde doktorda acik olursa onceden mudahale ediyordum adem hocamiz evdeki kurallari disari tasirsaniz sikici olursunuz ondan birsey olmaz demisti daha etmiyrm mudahale

şifa

New member
Ayyy neguzel keşke bende tv cikarabilsem hayatimizdan. Keşke bende sizin gibi "uzaylı" olabilsem

savaşçı

New member
Merhaba şöyle ki, tv izlettirmeyen uzaylılardanız biz de, ancak Adem hocam başka yerlerde tv kapattırmadan ziyade önemli olan evin kalitesi olduğunu söylemişti . Bu bir süre sonra dalmış olduğu tv. keyfinden kendisini mahrum bırakan anneye karşı tepki oluşturabilir.
Biz nazımızın geçtiği yakınlarımıza rica ediyoruz, nerde olunursa şiddet içerikli dizi, haber belgesel vs denk gelince bir anlık bir sahne veya söz ile bile-ki hele şu sıralar çok var-ciddi etkilenebilir o yüzden ordan uzaklaştırıyoruz, ancak maç vs gibi ise bişey demiyoruz...

ya siz harikasınız bence, benim eşim 9 aylık oğluma video kanalından şarkı açıp klip izletiyor her gün görüntülü olarak akrabalarıyla görüştürüyor adem hocanın her dediğini anlatıyorum. hepsi kalıpmış eşime göre, her çocuk aynı büyümezmiş. adem hocam kusura bakmayın, eşim sadece mahremiyet eğitimi konusunda benimsedi sizin düşüncenizi, onda da alt değiştirmekten kurtulduğu için :)))) böyle bi eşe sabret sabret işte gel de sabret.

Tuba12

New member
[MENTION=1162]Mina Gül[/MENTION] hanım
Bizde tv hayatımızdan çıkarmaya karar verdik ama önce nasıl bir yol izlemeliyiz onu öğrenmek istiyorum kızım 5 yaşına girecek kimi zaman sabah uyandığında sorusu anne çizgi film izleye bilirmiyim oyalıyorum kahvaltı hazırlayalım daha sonra falan diye tamam diyor daha sonra 2 saat falan izler günde ve anneannesinin evine gitmeyi çok istiyor orada uyarılarıma rağmen sınırsız tlf ve tv olduğu için 9 aylık oğlumda var kimi zaman oda magruz kalıyor tv ye ablası izlerken ben hiç açmam ama eşimde tv alışkanlığı var gece geç saatlere kadar

savaşçı

New member
[MENTION=1162]Mina Gül[/MENTION] hanım
Bizde tv hayatımızdan çıkarmaya karar verdik ama önce nasıl bir yol izlemeliyiz onu öğrenmek istiyorum kızım 5 yaşına girecek kimi zaman sabah uyandığında sorusu anne çizgi film izleye bilirmiyim oyalıyorum kahvaltı hazırlayalım daha sonra falan diye tamam diyor daha sonra 2 saat falan izler günde ve anneannesinin evine gitmeyi çok istiyor orada uyarılarıma rağmen sınırsız tlf ve tv olduğu için 9 aylık oğlumda var kimi zaman oda magruz kalıyor tv ye ablası izlerken ben hiç açmam ama eşimde tv alışkanlığı var gece geç saatlere kadar

Bu konuda kararlı olmak gerekir, öncesinde seveceği oyun, etkinlik ve kitap hazırlığı yaparsanız televizyonun yokluğu çocukta bir boşluk duygusu oluşturmaz. Başka yerde de izlemesi çok problem olmaz, önemli olan sizin evinizin kalitesidir diyor Adem hocam...

@Mina Gül hanım
Tuba Hanım, merhaba :)

Çocuk içindeki yaşam enerjisi ile sürekli bir şeyle meşgul olmak ister. Kendi kendinize şunu sorabilirsiniz: Şimdi kızım ne ile meşgul? Eğer hiç bir şeyi yoksa, o Zaman bir meşguliyet olarak TV ye yönelmesini bekleyebiliriz.

Ama ona çoook meşguliyet üretebilirsiniz :)
Duvara büyük kağıt yapıştırıp üzerine resim yapmak
Kurabiye hamuru yoğurmak, şekil vermek
Artık kumaşlarla dikiş dikmek, düğme dikmek
Köpüklü su ile bulaşık veya oyuncak yıkamak
Sprey şişesi ile çiçek sulamak

Aklıma gelenler bunlar şimdilik :) Hem kızınızın el kol kasları gelişir okul öncesi dönemde, hem de meşguliyeti ile "var olma" ihtiyacına cevap bulmuş olur :)

TV yi kaldırdıktan sonraki sürecinizi lütfen bizimle de paylaşın olur mu?

Tv izlettirmemek izlememk guzel birsey.ama soylediginiz cok yersiz.tv izleyen cocuklar uzaylimi oluyo.yada izlettiren aileler.herkez sizin gibi dusunmek zorunda degil.gidilen yerlerde bile tv kapattirmakda cok sacma degilmi.bu goruslere saygim var.zamaninda bende tv seyrettim cocukken yani ama ne ailem nede biz uzayli degiliz yani.evet teknoloji caginda cocuklara izlettirmemek gerekir ne kadar uzak tutarsak okadar iyi.ama izleyenle izlemeyen arasindaki farklari cok merak ettim gercekten biraz aciklarmisiniz.
Sadece TV izlettirmeyen aileler, toplum tarafından yadırganıyor ve sanki uzaylı muamelesi yapılıyor diye anladım ben.

Aşkın Koçer

New member
İki yaşına kadar nazımızın geçtiği yerlerde rica ettik. Ancak artık gittiği yerlerde karışmıyorum merakla bakıyor. Evde televizyon olsa bu kadar izlemez, bakın nasılda ilgili izliyor "cümleleriyle sık sık karşılaşıyoruz :)

Mahirhira

New member
Merhaba cevap verme ihtiyaci duydum..cunki zira abartildigini dusunuyorum..burada beni bilen bilir.tam bir.anadolu pedagojisi uygulayan anneyim her acidan basardigima.inaniyorum.benim.kizim.1.5 yasinda ona montessori etkinlikleri ile.buyutuyorumm. 10 a kadar sayiyor...3 kelimeli cunle.kuruyor...anlayacaginiz cok aktif..ama.ben yemegini yedirirken cogu zaman niloya aciyorum..cunku oturmuyor pesindede kossam yemiyor...yemek.bitince kapatiyorum ve buna mecburum.denmis ya alisveris.merkezinde izletiyorlar doye..cocugun disi agriyodur hastadir biseydir mecbur kalinir acilir..e bende insanim.bazen o.oyun oynarken tv de bi yemek programi olsun elbet acik olur ama.onlara zaten bakmaz kizim..yani gittiginiz yerde doktora.falan kapatmak benim gibi cocuk yetistirmeyi sanat belleyen bir anneye bile.abartili geldi.bence abartiyorsunuz evet..bence bu tv olayi saatlerce karsisina.birakma ile.alakali bir durum.kadin cocuguna bir tas corba yapacak e kendide yicek sutu olsun yardimcisi yoksa..cocuk guvenli.baglama surecinde kucaktan inmiyorsa ee odada yalniz birakilmaz agzina bisey atacaksa neden acmasin 10.dakika cizgi film allah askina yapmayin..kadinlarda insan.kimse sen otur.cekirdek citle cocuk cizgi film izlesin demiyor ki yaparsin yemegini sonra alisrsin cocugunu saatlerce kitap okur aktivite yaparsin..

Son düzenleme:

kaktüs

New member
Merhaba cevap verme ihtiyaci duydum..cunki zira abartildigini dusunuyorum..burada beni bilen bilir.tam bir.anadolu pedagojisi uygulayan anneyim her acidan basardigima.inaniyorum.benim.kizim.1.5 yasinda ona montessori etkinlikleri ile.buyutuyorumm. 10 a kadar sayiyor...3 kelimeli cunle.kuruyor...anlayacaginiz cok aktif..ama.ben yemegini yedirirken cogu zaman niloya aciyorum..cunku oturmuyor pesindede kossam yemiyor...yemek.bitince kapatiyorum ve buna mecburum.denmis ya alisveris.merkezinde izletiyorlar doye..cocugun disi agriyodur hastadir biseydir mecbur kalinir acilir..e bende insanim.bazen o.oyun oynarken tv de bi yemek programi olsun elbet acik olur ama.onlara zaten bakmaz kizim..yani gittiginiz yerde doktora.falan kapatmak benim gibi cocuk yetistirmeyi sanat belleyen bir anneye bile.abartili geldi.bence abartiyorsunuz evet..bence bu tv olayi saatlerce karsisina.birakma ile.alakali bir durum.kadin cocuguna bir tas corba yapacak e kendide yicek sutu olsun yardimcisi yoksa..cocuk guvenli.baglama surecinde kucaktan inmiyorsa ee odada yalniz birakilmaz agzina bisey atacaksa neden acmasin 10.dakika cizgi film allah askina yapmayin..kadinlarda insan.kimse sen otur.cekirdek citle cocuk cizgi film izlesin demiyor ki yaparsin yemegini sonra alisrsin cocugunu saatlerce kitap okur aktivite yaparsin..

Düzeltmek isterim, Anadolu Pedagojisinde tv karşısında çocuğa yemek yedirmenin doğru olmadığı hep anlatılır, çocuk tv karşısında yemeğin damağında oluşturduğu tadı ve o lezzet hissini alamaz,sadece hissizce midesini doldurur. Halbuki çocuğun gelişmesi gereken en önemli yönü his dünyasıdır...

Çocuk yetiştirmek elbette sanattır, bu nedenle gittiğiniz doktorda vahşet, şiddet haberleri açıksa o anda uzun süre çocuğun üzerinden atamayacağı bir his yerleşebilir, 3 saniyelik bir haberin etkisini atmak aylarını alabilir çocuğun,ne haberler var malum, bunun olmayacağının garantisini kim verebilir, ama bildiğiniz bir çizgifilmdir bir futbol maçıdır vs kapatmaya gerek yok tabi bu dengeyi sağlamak da bir sanattır...

Küçük olunca kapatmak kolay, büyüyüp sürekli kumandayı isteyince nasıl kontrol edeceksiniz mesela...

Tamamen uzak tutmak zaten çok mümkün değil ki, mutlaka bir yerlerde görüyor, ama Adem hocanın dediği gibi "önemli olan sizin evinizin kalitesi" dir...

10 dakikada yapılan yemeğin tarifini alabilir miyim?

Son düzenleme:

Mahirhira

New member
Rıca edıyorum. Anadolu pedagojısı bılen bır anne olarak barı sız abartıyorsunuz lafını kullanamyın. Bılmeyen ınsanlar bunu oyle cok kullanıyor kı bılenın kullanamsı daha incitici oluyor. Tv nın dort yasına kadar cocuga gosterılmemesı gerekıyor. Bu anadolu pedagojısınde boyle. Bunu tartısnaya gerek yok dusunun gunde sadece yarım saat olarak ancak dort yasındam sonra musade var. Acın adem hocadan dınleyın okuyun tekrar hatırlayın ama rıca edıyorum abartıyorsunuz demeyın. Barı sız demeyın. Ne guzel ne mutlu basarana keske ben de basarabılsem evet zararlı ama mecbur kalıyorum keske mecbur olmasam deyın ama abartıyorsunuz demeyın. Benim de guvenlı baglanma donemınde bır cocugım var. Malum ben lavabodayken bıle ağlıyor. Yerı gelıyor tek elle yemek yapıyorum. Kucagımdan ınmıyor. Genelde yemegı uyuynca yapıyorym ama bazen yetıstıremeyınce tek elle yapıyorum. Bazen de elıne tencere tava kasık ne bulduysam verıyorum boyle oyalanıyor. Tv olsa da acsam hıc demıyorum. Cok sukur yok. Zıra olsa da tv ızlwtmektense aglamasını tercıh ederırm. Aglaması tv ızlemesı kadar zararkı degıl. Su gerçek kı burası bılınclı annelerın ugrak yerı oldu. Sunu dusunun kı yenı evlenecek veya cocugu olaack bır cıft tv hakkında araştırma yapıyor yolu bu sıteye dustu. Sızın yorumunuzu gorunce tam tv almaktan vazgeçecekken a demek kı o kadar da zararlı degılmıs alalım dursun dedı. Bu vebalı alabılecek mısınız. Zararlıysa zararlı deyın ama yapamıyorum keske yapabılsem deyın yapanı elestırmeyın takdır edın lutfen. Evet ben bır senedır tv açmıyorum. Gıttıgım yerde de sesine bıle tahammul edemiyorum. O ıgrenc dızılere. Uzak kaldıkca daha da ıgrendım ne yapıyorlar aılelere dıye. Gıttıgım yerde boyle dızıler acık plunca kahroluyorum. Cocugum gorsun ıstemıyorum bu en dogal hakkım nerde abartıyorum acaba

Hanimefendi sizin cocugunuz uyuyor olabilir benim cocugum.misla.uyku problemi hat safhada bir cocuk.konu dahi actim. Benim.cocugumub uyudugu vakit yok neredeyse bende burda derman aradim herkes bir deil.ben tv faydali demedim bence asil.insanlar bu sekilde evlat sahibi olmaya korkacaklar..duyanda tv karsisinda 1 saat oturtun dedim.herkesinakli.mantigi okumasi var ben tencere tavadan daha fazlasini yapiyorum evladima emin olun siz buna ozaman siz mukemmel.annesiniz benim.gurbetteyken anneannem.öldu kar kis gidemiyorum esim.nobetci aglamaktan helak olmusum cocuguma nasil.bakayim hanimefendi ...koyup.aglamiyim.mi.10.dakika siz neden bahsediyosunuz. Bunu yasadim..siz hayatin bu givi durumlarinda.bile.ben cocuguma mukemmel.bakiyorum diyosaniz saygimiz.var.burada beni cocuklariniza.tv izletin saatlerce zarari yok.demisim.gibi lanse etmeyin.

Mahirhira

New member
Düzeltmek isterim, Anadolu Pedagojisinde tv karşısında çocuğa yemek yedirmenin doğru olmadığı hep anlatılır, çocuk tv karşısında yemeğin damağında oluşturduğu tadı ve o lezzet hissini alamaz,sadece hissizce midesini doldurur. Halbuki çocuğun gelişmesi gereken en önemli yönü his dünyasıdır...

Çocuk yetiştirmek elbette sanattır, bu nedenle gittiğiniz doktorda vahşet, şiddet haberleri açıksa o anda uzun süre çocuğun üzerinden atamayacağı bir his yerleşebilir, 3 saniyelik bir haberin etkisini atmak aylarını alabilir çocuğun,ne haberler var malum, bunun olmayacağının garantisini kim verebilir, ama bildiğiniz bir çizgifilmdir bir futbol maçıdır vs kapatmaya gerek yok tabi bu dengeyi sağlamak da bir sanattır...

Küçük olunca kapatmak kolay, büyüyüp sürekli kumandayı isteyince nasıl kontrol edeceksiniz mesela...

Tamamen uzak tutmak zaten çok mümkün değil ki, mutlaka bir yerlerde görüyor, ama Adem hocanın dediği gibi "önemli olan sizin evinizin kalitesi" dir...

10 dakikada yapılan yemeğin tarifini alabilir miyim?

Siz okudugunuz.herseyi.mukemmel.mi yapiyorsunuz..ben anadolu pedagojisi.neyi.nasil.diyir.gayet iyi.biliyorum aksini dusunmeyiniz..bazen cocuklarin saglik.durumu baska.durumlar degisir..yemesi.gerekir.anladiniz mi bence sizin yaptiginiz burda bu tarz problemleri olan anneleri umutsuzluga suruklemek.oluyor.ben kimseye tv iyi izlettirin demedim..annenin ruh sagligi iyi olacakki cocuguna iyi bakacak tahammulu olacak..anne 1 haftadir gece uyumamis yardim edecek kimse yok..10.dakika izlettiginde 1.5 ays uzere bebeg nefes aldiginda.bu o.cocuga tahammulu azalip.bagirmasindan yegdir hanimefendi..tarhana 10.dakikada yapilir tavsiye ederim

Mahirhira

New member
Ben mukemmel anne olduğumu soylemedım. Elbetye eksıklerım var. Sızı de elestırmek ıcın bunları anlatmadım. Herkes yasadıgını bılır. Herkesın kendıne gore sıkıntıları var. Benım ıncındıgım konu abartmayım demenız. Her seye ragmen ne guzel dogrusunu yapıyorsunız keske ben de yapabılsem demenız gerekır dıye dusundum. Abartıyorsunuz demenız anadolu pedagojısını bılen bır anne ıcın cok da uygun degıl bence. Gerekcelerınız olabılır. Allah yatdımcınız olsun sabır versın. Ama gerekcelerınızın olması bzım abarttıgımız sızın de dogrusunu yaptığınız anlamına gelmıyor. Bu cok zor bır karar tv olmadıgı ıcın zaten bırcok ınsanla karsı karsıya geldım. Senın evıne gelınmez çocuklar durmaz dıyen de oldu. Sız bılen bırı olarak en azından tebrık etmenuz gereken yerde abartıyorsunuz dıyorsunuz. Benı ıncıten bu. Emınım bırcok evınde tv olmayan anne bundan ıncınmıstır.

Yahu tabiki evinizde tv olmamasi takdir.edilir ben abartmayi genel.yorumlara dedim..size.neden tv evden gitti abartmissiniz demedim.ki...en iyisi tabiki ben sadece bunu yapamayanlar.cok.uzulmesin kendisini.yetersiz hissetmesin gunde 10.dakikayla.cocuk.olmez.minimuma.indirin hayatin binbir turlu hali var diyorum.ozetle...nie.evden cikardiniz abarrri iz demedim..sizin yaptiginiz da cocugu icin herseyin en dogrusunu yapmaya calsiisp zaruri.hallerde 10 dakika acana haksizlik.olmuyor mu o annenler kendini.kotu hisssetmiyormu zira burda olanlar hassas iyi anne olmaya calisiyor ki burda...