Eşim Ve Ben Uzaylı Mıyız?

Sevgili@ antiseptiq rahat olun..hiç kendinizi ve çocuğunuzu yormayın..bizim evde de tv yok,tablet yok,bilgisayar yok..emin olun hayat cokdaha kontrollü ve bize ait geciyor.eve gelen herkes nasil zmn geciriyorsunuz allah askina diye sormadan duramiyor..Anadolu ped demek ezber bozmak demek:)çoğu kisi senin yuzunden boyle diyorlar:))
Malum yurt disinda çocuk yetistirmek bir basina hakikaten emek ve gayret istiyor. Ama anne babalik zaten süresiz ve bahanesiz emek vermek degilmı?gittiğimiz yerlerde cocuklar (6_3)yasinda görünce yapışıyorlar..ve eğer küçüğe uygun değilse değiştiriyorum mutlaka..çünkü çizgi film diye 7_9yasinds izlenilen çizgi filmler ya aşırı cinsellik içeriyor yada aşırı şiddet..bir yerlere gitmek doğal olarak korkulu rüya oluyor bizim için ama ben hep biyolunu buluyorum.hiçbirsey ypamiyorsam orda annelerle oturmak yerine coxukalri toplayip oyun kuruyorum hepsiyle..herkes ayni hassasiyette degil olmasini da beklememek gerek..ama sunu bizatihi yasadigim icin soyluyorum tvsiz cocuk buyutmenin cok güzel okdr faydalı ve uzun vade de geri dönen tarafı var ki..
Çocukların konuşması,ana dilleri burda farkedilir derecede düzgün mesela..kelime dagarciklari..kendilerini ifade etmeleri..kurdukları cümleler..duygularını ifade edilebilir..ki okullarda 3-4dil aynı anda öğretiliyor..
İnsanoğlu tvden birşey öğrenmiş olsaydı eğer saatlerce tv izleyen insanlar enkulturlu insanlar olurdu..çocuğa nasıl zaman öldürülüru öğretmek yerine zamana nasıl hakim olunur bunu öğretmektir tvsizlik..
Daha anlatırım ama bilmiyorum anlatabildim mi?
Uzaylı olmadığınızdan emin olun demek istedim:)
Sevgiler

Son düzenleme:

savaşçı

New member
Aslında Anadolu Pedagojisi sadece "Çocuğa Karşı duyarlı Olmayı" öğretmiyor, "İnsana Karşı Duyarlı Olmayı" da öğretiyor. O nedenle, ben çocuklara karşı çok duyarlıyım deyip, yetişkine aksi davranmak Anadolu Pedagojisini çok daha içe sindirerek öğrenmek gerektiğini gösteriyor düşüncesindeyim...

Mahirhira

New member
Ustunuze cok gelindigini dusunuyorum.ve suan cok uzuldum.siz bence kafaniza takmayin gercekten.herkezin farkli dusuncesi ve farkli karakteri var.herkez herseyi cok dogru yapiyomus gibi burda soylenilen tek bi soze takilip bukadar yermenin bi anlami yok.corbalarin hepsi 10 dakikada hazirlanabilir.herkez yasadigini bilir.kimse kimsenin dusuncesini degistiremez.bence evlerinde tv olmayam insanlar tv olan insanlara uzayli gozuyle bakiyo.herkez cocugunu iyi yetistirmek ister kimsenin burda sen yalnis yapiosun demeye hakki yok.bende sizin gibi yapan bir anneyim.yalnismi yapiorum yani.hicde oyle dusunmuyorum.mecbur kaliniyosa yapilabilir.kimse kimsenin vebalinede girmez.herkezin akli var.Allah yardimciniz olsun

Demek. Istedigim.buydu tam.olarak..aslinda.gordugum tv olmayanlar olanlara uzayli gozuyle.bakiyor..yani.alisveris merkezinde kadin cocuguna cizgi.filim.ile yemeknyediriyodu sen napiyosun demek istedim.diyorsa.bir insan bende.derimki sen sadece gorunene bakiyosun sordunmu nie boyle derim.. Dediginiz.gibi herkesinde akli.fikri var.. Yine soyluyorum.birinin cocugu uyumaz gurbettedir.yardim edeni anasi babasi.olmaz ..gunde 10 dakika.bunalir aciyodur..ben bu anneye tv izletiyor.aaaaaa ne kotu demem herkese sevgiler

Mahirhira

New member
Cok haklisiniz.soylediklerinize aynen katiliyorum.iki cocugum var biri 6 aylik digeri 3 yasinda tvyi izletmemeye calisiyorum ama kizimi uyutcagim zamanlar aciyorum tv yi cunki icerden surekli beni cagiriyo bagiriyo bu sefer kizim uyaniyo.o sure zarfinda tv izlemesine karismiyorum.kizimi yyuttuktan sonra oglumla ilgileniyorum.oglum tek basina oynamayi sevmiyo.tek biraktigimda hep beni cagiriyo bagiriyo.kizim uykusunu almayinca huysuzlaniyo.onu uyutmak adina izlettiriyorum.ve masallah oglumda hic bi sikinti yok yani zeka anlaminda.hatta cok uretken.tabiki benimde saygim var tv izletmeyen ailelere.ama izlettiriyo diede yanlis yapildigini dusunmelerine karsiyim.sonucta aksama kadar tv karsisinda birakmioruz evlatlarimizi.

Benim.abartmayin derkende demek.istedigim.bu gibi hallerdi..simdi.bu ana napsin....anneler de insan...bebegi 10.dakika da uyudugunda gider evladiyla.ilgilenir. kendinide.verir evladina kaliteli vakit gecirir..aynen kimseye saatlerce birakin demiyoruz tv iyi demiyoruz..evinden cikarana sacma.demiyoruz..cok cok zorunlu hallere 10 dakika acan annelere bu kadar yadirgayan gozle.bakmak.bana haksizlik.geliyor..herkesin fikrine zikrine saygimiz var ..allah kimseyi zarurette birakmasin buyuk konustugunu yaptirmasin..allah yardimciniz olsun

Mahirhira

New member
Kizim dogmadan once oglumla hep ilgilenirdim tv izlemezdik.hep aktivite..ama kizim olduktan sonra cok zorlandim.yardim edecek kimsemde yoktu.hamileligimde sikintili gecmisti affededersiniz hep cikariyodum ve yatak dosek yatiyodum oglum ozmanlar kendi kendine oynar tv izlerdi.hasta oldugumu biliodu ve bana hic dokunmuodu yanimda oyle tv seyrederdi.ilgilenecek kimse olmayinca tv izlemeye birakmak zorunda kaldim.yanlismi yaptim yani.onun iyiligini dusunmemismi oldum.napabilirdim caresizdim.ama pardon aglasada tvden daha iyi aglamasimi demeliydim.oylece birakip aglatmadim die kotumu oldum.yanlis yapan bi annemi oldum.yani kimse kimsenin ne yasadigini bilmeden boyle yorum yapmasin.sizi ben gayet anladim cok sukur icim rahat vicdanimda.sizde rahat olun.bu kadar kasmaya gerek yok.zor durumda kalindiginda yapilabilir.

Ben biliyorum.olarak hastaliklarda ölum.haberlerinde yalnizliklari...yani simdi.yemek.yaparken mesela.kucagimda bende.yapiyorum.e sogan dogrucam.diyelim..cocuk.anne kucak diye agliyo pacamdan cekiyo tencere tava veriyorum olmuyo.buzdolabini aciyorum.oyna serbest diyorum olmuyo.baska.odada birakamam bencede pedagojik.olarak.o.cocuk.pacamdan cekerken aglamaya birakip.duygusal.yoksunluga dusurmektense acele isimi.yaparim 10 dakika bakar. Geri kalan 10 saat cocugumla.ilgilenirim

Hiçbir anne yavrusuna bile bile zarar vermez, burada birbirimize katkımız olsun, paylaşımlarımızla en doğruyu keşfedelim, örneklerle yapılabilirliğini görelim diye yazıyoruz. izleten ve izletmeyen annelerin tercihi kendine, tv siz yaşamı başarabilenlerin hepsini yürekten kutluyorum, ama kısa süreli zararsız olacak birşeyler izleten annelerinde çok kötü birşey yapıyor gibi algılanmasını istemem. Anadolu Pedagojisine uygun olan ve çocuğa uzun vadede en çok katkısı olan erken çocukluk döneminde evde tv siz bir yaşamı olması ama her doğruyu herkes dört dörtlük uygulayamayabiliyor, hep biraz daha iyisini yapabilmek değil mi niyetimiz??

Bu arada yemek yerken tv izletmekten bahseden arkadaşım, anlık çözüm olsada büyüdükçe sizi çok çıkmaza sokabilir. keşke farklı çözümler deneseniz?? şu anda bu alışkanlığı bıraktırmak da çok zor olabilir, aklıma şöyle bi fikir geldi, görüntüsüz sadece ses ile çocuk şarkıları açıp siz çeşitli mimikler ile dikkatini çekseniz, bir süre ekrana bakmayı unutsa? ardından hiç ses açmayıp siz birşeyler veya aynı şarkıları söyleyip yemeye alıştırsanız? bir süre sonra bu şarkıları masala çevirip dikkatini çekerken yemeye alışsa, en sonunda normal sohbet havasında yemek yemeye alışabilir ve aslında yemekler ailenin bağlarının en çok güçlendiği anlar, bu güzel anı tv ye kurban etmekten de kurtulabilirsiniz ne dersiniz??

benim kızımda iştahsızdı, çok dikkatini çeken hikayelerle mimiklerle sofrada oturmasını sağlayıp bi süre böyle yedirerek alışmıştı bazı yiyeceklere. şimdi çok şükür herşeyi yemesede doyacak kadar yiyip kalkıyo ve bizimle sohbet ediyo :)

kaktüs

New member
Merhaba cevap verme ihtiyaci duydum..cunki zira abartildigini dusunuyorum..burada beni bilen bilir.tam bir.anadolu pedagojisi uygulayan anneyim her acidan basardigima.inaniyorum.benim.kizim.1.5 yasinda ona montessori etkinlikleri ile.buyutuyorumm. 10 a kadar sayiyor...3 kelimeli cunle.kuruyor...anlayacaginiz cok aktif..ama.ben yemegini yedirirken cogu zaman niloya aciyorum..cunku oturmuyor pesindede kossam yemiyor...yemek.bitince kapatiyorum ve buna mecburum.denmis ya alisveris.merkezinde izletiyorlar doye..cocugun disi agriyodur hastadir biseydir mecbur kalinir acilir..e bende insanim.bazen o.oyun oynarken tv de bi yemek programi olsun elbet acik olur ama.onlara zaten bakmaz kizim..yani gittiginiz yerde doktora.falan kapatmak benim gibi cocuk yetistirmeyi sanat belleyen bir anneye bile.abartili geldi.bence abartiyorsunuz evet..bence bu tv olayi saatlerce karsisina.birakma ile.alakali bir durum.kadin cocuguna bir tas corba yapacak e kendide yicek sutu olsun yardimcisi yoksa..cocuk guvenli.baglama surecinde kucaktan inmiyorsa ee odada yalniz birakilmaz agzina bisey atacaksa neden acmasin 10.dakika cizgi film allah askina yapmayin..kadinlarda insan.kimse sen otur.cekirdek citle cocuk cizgi film izlesin demiyor ki yaparsin yemegini sonra alisrsin cocugunu saatlerce kitap okur aktivite yaparsin..

Aslında buradaki itirazın sebebi şu; birincisi üslup, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan kişilere, ben arada ferahlamak için açıyorum mecbur kaldığım için demek yerine, ya çok abartıyorsunuz ne olacak ki, şeklinde yaklaşmak hali ile tepki alır.
İkincisi buraya bilgi almak için giren insanları yanıltabilir, halbuki Anadolu Pedagojisinde çok nettir televizyonun ilk yıllarda zararlı olduğu...
Üçüncüsü burada anneleri bunaltmamak için, aslında doğru değil ama zor durumda kalırsanız şundan taviz verebilirsiniz bunu es geçebilirsiniz denirse doğru yanlış karışır gider.
Doğruyu eğip bükmeden vermek, zor durumda kalınca en az zararlı çözümü üretebilme yetisini de verir diye düşünüyorum...

Mahirhira

New member
Aslında buradaki itirazın sebebi şu; birincisi üslup, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan kişilere, ben arada ferahlamak için açıyorum mecbur kaldığım için demek yerine, ya çok abartıyorsunuz ne olacak ki, şeklinde yaklaşmak hali ile tepki alır.
İkincisi buraya bilgi almak için giren insanları yanıltabilir, halbuki Anadolu Pedagojisinde çok nettir televizyonun ilk yıllarda zararlı olduğu...
Üçüncüsü burada anneleri bunaltmamak için, aslında doğru değil ama zor durumda kalırsanız şundan taviz verebilirsiniz bunu es geçebilirsiniz denirse doğru yanlış karışır gider.
Doğruyu eğip bükmeden vermek, zor durumda kalınca en az zararlı çözümü üretebilme yetisini de verir diye düşünüyorum...

Uslubumda.skinti.goremoyorum..uslup.nasil soylediginizdir.ne soylediginiz degil degil mi ? Dogruyu egip.bukerek vermiyorum.doktorda orda burda tv kapatin denilmesini abartili buluyorum hala.ayni kanidayim..bu da sizin fikriniz

Mahirhira

New member
Gercekten neyin uslubu kime hakaret ettim kimi.tersledim kendi fikrimi okuduklarimi yasadiklarimla.ve hayat gercegi ile sentezledim.bende sizin gibi dusuncemi sundum? Sizin gibi dusunmeyene neden bu tepki? Burada her birimiz.pedagogmuyuz? Birbirimizle.fikirlerimizi sentez ediyoruz..kaldi ki.kime.tv izletin dedim evinden tv cikarana neden cikardiniz geri alin mi dedim? Hayir hastalik ta zorunlulukla caresizlikte 10 dakika acan annelere sizde uzayli demeyin dedim.benim.givi.dusunmek.zorunda degilsiniz.herkesin akli fikri vicdani var.hic tv izletmeyen bir anne geri kalan vakitte cocuguna kaliteli vakit ayirmiyor olabilir...kimiside.10.dakika izletip geri kalan zamanda kendini cocuguna tamamen verebilir.kimsenin anneligi alisveris.merkezinde yemegi tv ile.izletiyor aaaa izletenler kotu ile.yargilanacak durumda degil. Sizler ni bunlari.soylerken tv ile yedirenler asil.uzayli derken uslubunuz cok iyiyse buna da saygimiz var.yine diyorum ki tv yi evinden cikaracak insan sayisi. Bukadar azken bu kadar az duyarli es varken -kac insanin esi isten gelip haber mac. Film.izlemek istemicek.kadar fedakar-sizin gerceklerden bu denli uzaklasip konusmaniz abesle.istigal..hic bir konuda bu gune dek boyle bir catismam olmamistir.burada var. Bu kadar annelere yuklenilmesine karsiyim.

Son düzenleme:

Mahirhira

New member
Bakın rıca edıyorum bu mesele tartısma konusu olmaktan cıksın artık. Edıtorlerımız de yazdı bır seyler. Bunların uzerıne hala devam etmek yersız geldı bana hele kı MIna hanımın soyledıgı bıraz olsun kendımı durdurmam gerektiği fıkrını verdı bana. Sız de kendınız adına soylenenlerden bır ders cıkarıp devam etmesenız acıklama yaptıgım halde benım cumlelerımı elestırı konusu yapmaya. Ben durduk yere kımseye uzaylı demedım. Sadece konu acan arkadasa uzaylı dıyen kımseler ıcın dedım. Yıne de yakısan bır sey degıldı ama boslukta bulunup dedım. Cunku ben de cok eleştiri aldım tv ıcın dayanamıyorum artık. Babam bıle nerdeyse bır yıldır evıme gelmıyor tv sız sıkılılırım dıye. Sızın tv sız olmaz mumkun degıl gıbı tavrınız benı cok yıprattı. Yapmayın rıca edıyorum. Ne guzel onerıletde bulynmus edıtorumuz NAlan hanım. Benım oglum da alt degıstırrıken kalkıp gıtmek ıstıyor. Yardım edenım yok kakasına ellemek ıstıyor. Ben bır cocuk sarkısı veya ılahısı acıp aynı edıtorumuzun dedıgı gıbı mımıkler yapıyorum oylece seyredıyor donup kalıyor alt degıstırrıken. Lutfen sunu kabullenın yanlıs ama mecbur kalıp acıyorum keske acmasam dıyebılın. Ama demıyorsanız da saygım sonsuz. Yeter kı benım cumlelerım uzerınden konusmaya devam etmeyın dıger sızın gıbı dusunen arkadasla epey devam etmıssınız bunu yapmaya. Ben gereklı ve yeterlı acıklmayı yaptıgım halde devam etmeyın rıca edıyorum. Benım de burda kımseyle bu tarz bır dıyalogum olmadı. Olmasını da ıstemezdım. Yanlıs anlasıldıgım ıcın duzeltmw yapmak ıstedım sadece.

Peki sevgili atika..hala.cumlelerinizde.benim.tv dogru dedigimi.soyluyorsunuz neyse bu konuyu uzatmayacagim zira.kendi ailenizle ilgilide.bu konuda skıntı yasayip.hassaslastiginizi goruyorum.yuzyuze bir konusma.olmadigi.surece bu uzar gider anlasmazlik cikar... Bende kirdiysam.kendi adima.ozur.dilerim

Mahirhira

New member
Yazdıklarınızda dogru olmadıgını kabul ettıgınızi anlayamamıştım kusura bakmayın. Sımdı boyle soyledınız ya ınanın anladım artık. Ben de kendı adıma ozur dılerım. Sunu da bılmenızı ısterım benım esım de tam bır tv bagımlısıydı. Evlenırken en cok korktugum nokta buydu. Ben tv yı oldum olası sevmemıstım cunku. Oyle bır bagımlıydı kı ızledıgı bısey olmasa bıle tv acık kalırdı. İlgilendiği ılgılenmedıgı her turlu spor programını ızlerdı. Ben de evde var dıye hamıleyken bırkac dızı takıp etmıstım cok pısmanım ınsaallah oglumun manevıyatında bır hasara neden olmaz bu. Sonra esımle sublımınal mesajla alakalı bır program seyrettık. Devamlı bu konu uzerınde dusunduk. Ve bırgun kendısı bebek olunca dıger odaya tasıyalım dedı. Bu benım ıcın ımkansız gıbı bır gelısmeydı. Inanabılıt msısınız once ben ya olur mu tv sız dedım. Bıldıgım halde nasıl yaparız gelen ıster dedım. Gelen olunca dıger odada otururz dedı. Baktık hayat akarken dıger odaya gıtmelerımız sıklastı. Esım dedı kı sız içerde otururn ben ızleyeyım. Ustune Allah razı olsun kı Adem hocanın bır programını dınledık orda tam da bundan bahsedıyordu eger baaba tek kendı ızler çocuk dısarda olursa aıdıyet olusturamaz dıyordu. Bunun uzerıne cok gecmeden esım de anladı bu durumun sacma oldugunı bır hamlede bır anlık kararla tamamen kaldırdı tv yı. Inanın sızın ıcın de yurekten dua ettım su an oyle bır anda cıksın tv hayatınızdam ınsaallah. On dakıka bıle ıhtıyacınız olmasın ınsaallah�� ben de kırmısımdır sızı kusuruma bakmayın ben de ozur dılerım.

Ne mutlu size esiniz sizi anlamis biz simdi istanbula.donus yolundayiz esimle anlastik acmamayi denicez hic bizede vesile olur belki...allah yardimciniz olsun sevgiler

Aşkın Koçer

New member
Ben iki çocuğumu AP'den uzak, televizyonlu evde büyüttüm. Şuan üçüncü çocuğumla televizyonu (ne kadar gereksiz başköşe işgalcisiymiş)hayatımızdan çıkardık.Kendimi de oğlumu, ailemi de farkındalıklı görüyorum. Evet televizyon çok kolay bir bakıcı, oyalayıcı , ama asıl o olmadan doldurmakmış çocuğun büyüme zamanlarını. ..Onun yerine kitap girdi önemli anlamda hayatına, hayvan sevgisi, etrafla ilgi alakası çok fazla. Eğer sonuncu çocuk ve evdeyse hep arkadaşı olmak zorunda kalıyorsunuz tavsiyem evde kuş, balık beslemek olsun. Bizim hint bülbülümüz var. Çok sakin, sekineli bir dost, çıtı pıtı 😊Onunla geçirdiği zamanlar bana artakalıyor. Bu ve buna benzer etkinliklerle zenginlesince çocuğun günleri tv hayattan çıkarılıyor...

arkadaşlar ne kadar da güzel tatlıya bağlamışsınız Allah razı olsun. duanızda tüm tv den kopamayan annelere babalara olsun inşAllah, kendi adıma amin diyeyim.. sevgiler

Zeynep01

New member
Bende TV tel konusunda hep hassas oldum. Kızımız 21 aylik. Evde nerdeyse hiçe yakın açılmıyor. Haber izleniyor sadece. Ancak ustumuzde babaanne dede ve amcamız var. TV açık olabiliyor tel günde birkaç dakika da olsa öğrendi. Gittiğimiz yerlerde içeriğe gore göz yumdugum oluyor. Ama TV boşa çalışmasın muhabbet edelim deyip kapattirdigim da oluyor. Kimseye belli etmeden. Zira herkes anlamıyor. Bende şunu sormak istiyorum. Babaanne de TV nerdeyse hep açık. Başlarda bizim hassasiyetimizden oturu kızımı çıktığında kapatiliyirdu. Artık kapatılmıyor. Özellikle takip ettikleri bir dizi var o saatlerde gondermiyorum. Sizce- bizim evin kalitesi belli ama - nasıl dusunmeliyim içim rahat mı olsun yoksa böyle devam mı.( babaanne dairesi konusunda) Birde sonuçta gordugu şeylerden etkileneceği muhakkak. O yüzden bizde açılmıyor orda varsın açık olsun gibi bir düşünce de olmuyor. :/ Annelerin birçok cihadindan sadece biri bu TV tel konusu ...

yillars

New member
Merhaba,
Her evin kuralı ayrıdır.
Siz de bizim gibi evinizde tv açmıyorsunuz, takdir ediyorum. Fakat misafir olduğunuz evin kuralı ya da tercihine müdahale etmek doğru değil. Çocuk her evin farklı kuralları olduğunu bilmeli. Aynı şekilde bize misafir olanların tv aç bir şey olmaz demesi de ona göre doğru, bize göre değil.
Kızım/oğlum, tv izlemek gereksiz, ikimizin oyun oynaması daha güzel. Enişten tv açabilir ona saygı duyuyoruz ama biz tercih etmiyoruz demek, bence ayrı bir saygınlık kazandırır.

Afacannn

Banned
Merhaba,
Her evin kuralı ayrıdır.
Siz de bizim gibi evinizde tv açmıyorsunuz, takdir ediyorum. Fakat misafir olduğunuz evin kuralı ya da tercihine müdahale etmek doğru değil. Çocuk her evin farklı kuralları olduğunu bilmeli. Aynı şekilde bize misafir olanların tv aç bir şey olmaz demesi de ona göre doğru, bize göre değil.
Kızım/oğlum, tv izlemek gereksiz, ikimizin oyun oynaması daha güzel. Enişten tv açabilir ona saygı duyuyoruz ama biz tercih etmiyoruz demek, bence ayrı bir saygınlık kazandırır.

Alkışlıyorum :) doğruları savunmak karşındakini kırmak demek değil :)

candyx

New member
Ben çalışan bir anneyim. Kızım üç yaşına girecek. Allah razı olsun Annem kızıma bakıyor, Ben evde yokken oyun oynadıkları da oluyor, kitap okudukları da oluyor ama televizyon da açılıyor kızım tv izlemeye bile annemin sevdiği programlar açık oluyor ve ben bundan çok rahatsız oluyorum çünkü ben varken hiç tv açmıyorum çocuğumla gayet kaliteli vakit geçiriyoruz oyun oynuyoruz yaptığım her işe ev işi de dahil kızımi da dahil ediyorum.annem hassasiyetimi biliyor ve ne olacak ki yazık bu çocuğa izlemeden olmaz bir sürü şey öğreniyor gayet de faydalı diyor. Bir şey söylediğim de annemi incitmekten korkuyorum zaten bizim için evimize kadar geliyor ne yapacağımı bilemedim. Ne önerirsiniz acaba

Seva

New member
Arkadaslar ben yorumlarinizi okudum ama soyle bi durum var yakinimdakiler cocuklarina harifleri, rengleri, dil oyreten cizgifilm seyr etdiriyolar ve 1 bucuk yasindaki cocuk ingilizce rusca sayiyo ve harfleri soyluyo, dersinizki kendiniz oyretseniz ama bu kadar keyfli oyrenmez biz bile neyise anlamak oyrenmek icin guzel anlatimlari dinleriz, koylerde televizyon var ama cizgifilm seyretmezler neredeyse ama bilinc altinda geriler, tanidigim cogu bebekler ingilizce ruscayi cizgifilm izlerek oyrenmisler, kotu huylu cizgifilmlere karsiyim, paravoznik diye cizgifilm var herseyi guzelce anlatiyo bu tur cizgiler bence zarari olmaz, ben unversede okurken arapcayi oyrenmemiz icin cizgifilmler koyulurdu onlarin diyaloqlarini, konusma tarzlarini oyrenelim diye

savaşçı

New member
Arkadaslar ben yorumlarinizi okudum ama soyle bi durum var yakinimdakiler cocuklarina harifleri, rengleri, dil oyreten cizgifilm seyr etdiriyolar ve 1 bucuk yasindaki cocuk ingilizce rusca sayiyo ve harfleri soyluyo, dersinizki kendiniz oyretseniz ama bu kadar keyfli oyrenmez biz bile neyise anlamak oyrenmek icin guzel anlatimlari dinleriz, koylerde televizyon var ama cizgifilm seyretmezler neredeyse ama bilinc altinda geriler, tanidigim cogu bebekler ingilizce ruscayi cizgifilm izlerek oyrenmisler, kotu huylu cizgifilmlere karsiyim, paravoznik diye cizgifilm var herseyi guzelce anlatiyo bu tur cizgiler bence zarari olmaz, ben unversede okurken arapcayi oyrenmemiz icin cizgifilmler koyulurdu onlarin diyaloqlarini, konusma tarzlarini oyrenelim diye

Görünürde bir şeyler öğrendiğine şahit olabilirsiniz, ancak zihinsel fonksiyonlara verdiği zararı gözle görmek mümkün değil malesef... Bunları günlük yaşam içinde zaten öğrenecek acelesi yok ki, zararı faydasından çok demişti Adem hocam.
Bir boyutu da alışkanlığa dönüşmesi, bebekken kapatabilirsiniz istediğiniz zaman ancak biraz büyüyünce "ihtiyacı olmayan bişey yani tv, ihtiyaç haline dönüştüğü" için sürekli isteyecek, İktidar mücadelesi yapacak vs. Yani her türlü zararlı...

savaşçı

New member
Mrb. Bir buçuk senedir evliyiz . Tv istemedim. Eşimde onayladı. Eşimin ailesi tv ye aşırı düşkün. Evimize her geldiklerinde evde kocaman bi eksik var ne zaman alçaksınız biz size hediye alcaz onuda reddetmezsiniz gibi şeyler söylüyorlar şaka ile. Bu konuda çok netiz elhamdilulillah. Fakat kayın valide m bize kalmak üzere geldiğinde çok sıkılıyor. Okuma yazması da olmadığı için kitap falan da okuyamıyor. O yüzden bilgisayardan takip ettiği dizileri açtıriyor bana. Bende açıyorum. Şuan oğlum 4 aylık kucağına alıp izletiyor bazen. Zararlı desemde çok etkili olamıyorum. Hatta oğlumla konuşuyor bak gör biz aldıramadik ama oğlun az büyüsün nasılda tv aldıracak size demi oğlum diyor. Moralim çok bozuluyor . Sizce ne yapmalıyım. Bana bir yol gösterseniz. Benim senelerce kaşıkla verdiğimi kepçeyle götürecekler sanki. Çok üzülüyorum. Eşimde onları kıramıyor. Ama hata yaptıklarını biliyor. Sırf oğlumuz iyi yetistirebilmek için esin şehir dışında is bakıyor artık. Oda istemiyor böyle ortamlarda buyumesini. Çok mu buyutuyorum bilmiyorum...

Kararlı durmak ve çok da büyütmemek gerek sanırım. Nazikçe arada sırada bahsetmek lazım, büyükler malesef bazı konularda sabit olabiliyor. Ancak orası sizin eviniz, sizin düzeniniz, biz böylesini uygun buluyoruz deyip kararlı durmak lazım bence...