Eşimden soğudum ne yapabilirim

Vuslatt

New member
Hocam ben 3 aylık evliyim eşimin ailesi hiç huzur vermedi ilk günden itibaren kavgalar bitmedi ailesi çok cahil ailesi beni baştan beridir istemedi ve ben görücü usulü evlendim eşimi nişanlılık evresinde tam taniyamadim şimdi ise eşim ailesine engel olamıyor ve bana gerekli ilgiyi göstermiyor bundan muzdaribim 2 kez babamin evine gittim eşim çaresizce davranıyor ve hocam beni ailesi ile birlikte yaşatıyor biz anlasamiyoruz çünkü kaynanam ruhsal yönden hasta buda dul bir kadın eşimi kendi eşi gbi görüyor babası gbi görüyor bizi yanyana bile görmeye tahammülü yok ben ne yapabilirim ? Lütfen yardımcı olun

sekerparem

New member
Hocam ben 3 aylık evliyim eşimin ailesi hiç huzur vermedi ilk günden itibaren kavgalar bitmedi ailesi çok cahil ailesi beni baştan beridir istemedi ve ben görücü usulü evlendim eşimi nişanlılık evresinde tam taniyamadim şimdi ise eşim ailesine engel olamıyor ve bana gerekli ilgiyi göstermiyor bundan muzdaribim 2 kez babamin evine gittim eşim çaresizce davranıyor ve hocam beni ailesi ile birlikte yaşatıyor biz anlasamiyoruz çünkü kaynanam ruhsal yönden hasta buda dul bir kadın eşimi kendi eşi gbi görüyor babası gbi görüyor bizi yanyana bile görmeye tahammülü yok ben ne yapabilirim ? Lütfen yardımcı olun

henüz çok yenisiniz.aile kavramını benimseyebilmek için biraz daha beklemeniz gerekiyor.erkekler bu konuda biraz daha fazla geç kalıyor.
annelerinden ayrılıp hop benim evim eşim ailem diyemiyor ne yazık ki.siz bunu eşinize yaşatacaksınız.gerekirse annesine artık biz bir aileyiz mesajını hareketlerinizle kırmadan incitmeden vermeye başlamalısınız.anneler evlatlarını çok iyi tanırlar.eşinizin anneside öyledir mutlaka.oğluna bir iki naz yaptımı akan sular durur.
sizde naz yapın.annesi eşinizi çocuk gibi seviyordur sizde çocuk gibi sevin.bunu dile getirirseniz erkeklik egosunu kırabilirsiniz.
yani dizinize yatırın saçını okşayın.masaj yapmak isteyin.şakalaşın bol bol.ama her ne olursa olsun suratı gün boyu asık görmesin sizi.içinizdekileri söyleyebileceğiniz anlarda gelecektir.12 yıllık evliliğimde çok fazla gel gitlerimiz oldu.fazlaca olaylar ama zamanla oturuyor her şey yoluna.hani soğudum demek için çok erken.
birbirinize alışma dönemindesiniz.bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmelisiniz.bakım yapın , çeşitli yemekler yapın, odanızı süsleyin.onu sevdiğinizi dile getiren sözler resimler asın duvarlarınıza dolaplarınıza.resimlerinizi göz önüne bırakın.
annesinin tek olduğunu söylemişsiniz.birlikte bişiler yapabilirsiniz.günlere katılabilirsiniz.el işleri yapabilirsiniz.sırf öğreniyomuş gibi yapayım diye bir atkıyı bir sene de ördüğümü biliyorum :D geçen sene lif ve patik ördüm bitirdiğime şaşırdı.senin elinde en az bir sene oyalanır boşuna ipi ziyan etme dedi.bir hafta da bitirince şaşırdı :D
öncelikle olumlu düşünün ve işe gülümseyerek başlayın ve bugün bir adım atın :)

Vuslatt

New member
henüz çok yenisiniz.aile kavramını benimseyebilmek için biraz daha beklemeniz gerekiyor.erkekler bu konuda biraz daha fazla geç kalıyor.
annelerinden ayrılıp hop benim evim eşim ailem diyemiyor ne yazık ki.siz bunu eşinize yaşatacaksınız.gerekirse annesine artık biz bir aileyiz mesajını hareketlerinizle kırmadan incitmeden vermeye başlamalısınız.anneler evlatlarını çok iyi tanırlar.eşinizin anneside öyledir mutlaka.oğluna bir iki naz yaptımı akan sular durur.
sizde naz yapın.annesi eşinizi çocuk gibi seviyordur sizde çocuk gibi sevin.bunu dile getirirseniz erkeklik egosunu kırabilirsiniz.
yani dizinize yatırın saçını okşayın.masaj yapmak isteyin.şakalaşın bol bol.ama her ne olursa olsun suratı gün boyu asık görmesin sizi.içinizdekileri söyleyebileceğiniz anlarda gelecektir.12 yıllık evliliğimde çok fazla gel gitlerimiz oldu.fazlaca olaylar ama zamanla oturuyor her şey yoluna.hani soğudum demek için çok erken.
birbirinize alışma dönemindesiniz.bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmelisiniz.bakım yapın , çeşitli yemekler yapın, odanızı süsleyin.onu sevdiğinizi dile getiren sözler resimler asın duvarlarınıza dolaplarınıza.resimlerinizi göz önüne bırakın.
annesinin tek olduğunu söylemişsiniz.birlikte bişiler yapabilirsiniz.günlere katılabilirsiniz.el işleri yapabilirsiniz.sırf öğreniyomuş gibi yapayım diye bir atkıyı bir sene de ördüğümü biliyorum :D geçen sene lif ve patik ördüm bitirdiğime şaşırdı.senin elinde en az bir sene oyalanır boşuna ipi ziyan etme dedi.bir hafta da bitirince şaşırdı :D
öncelikle olumlu düşünün ve işe gülümseyerek başlayın ve bugün bir adım atın :)

Eşimin annesi ile tek yaşamiyprum aile kalabalık kayivalidem ruhsal yönden hasta evde görümceler kayın var ve üstelik düşünün beni kapının önüne cikarmiyolar kayinvalidem çok ama çok eski kafalı ona göre gelin kavramı cok farkli eşim dengeyi kuramiyor sürekli kavga var

sekerparem

New member
Eşimin annesi ile tek yaşamiyprum aile kalabalık kayivalidem ruhsal yönden hasta evde görümceler kayın var ve üstelik düşünün beni kapının önüne cikarmiyolar kayinvalidem çok ama çok eski kafalı ona göre gelin kavramı cok farkli eşim dengeyi kuramiyor sürekli kavga var

anlıyorum sizi.ancak şuan için yapılacak tek şey aile büyüklerinin konuşması.bunun çok etkili olacağını düşünmüyorum aslında.
herkes bişeyler yaşıyor kimine göre ağır kimine hafif.yani ne desem bilemedim.bu yaştan sonra kimseyi değiştiremezsiniz.henüz üç aylık evliyken bunu söylüyor olmanız
ileri ki dönem için endişelendiriyor.aklıma gelen en iyi fikir madem ki evde görümce kayınlar var ayrı eve çıkmanız.büyükler konunşup anlaşsınlar.şuan için en mantıklısı bu gibi görünüyor.ev ev üstünde olmaz.olmuyor da.bende 4 sene yaşadım aynı evde kayınvalidemle.odamızın kapısını dinler hatta gözetlerdi.eşime annen böyle yapıyor dediğimde utanmıyormusun iftira atmaya anneme derdi.birgün kapı deliğinde gözgöze getirdim annesiyle...geç uyur geç uyanırlardı.bende erken uyuyup erken uyanmaya alışkındım.akşam aldığımız kararlar sabah değişirdi.gece boyu annesi etkisinde kalırdı.bende uyumamaya karar verdim.oturduğum yerde uyukluyordum.iki dakikalık uyku yeter diyordum.
ilk bebeğim kızım istenmediği bir dünyaya doğmak istemedi.hamile olduğumu öğrendiklerinde kayınvalidem ben size çocuk yapmayın demedim mi diye eşime bağırdı :)
hamileliğim esnasında canımın istediği yemeği hastane dönüşü keyifle yaptı.gözyaşları içinde yiyemedim o yemeği.hala daha o yemek yapılırken dahi ağladığımı bilirim...
kızım hayatta olsaydı 9 yaşında olacaktı...ve bende yemin ettim.bu evde birlikte olduğumuz sürece çocuk asla düşünmüyorum diye.istersen şimdi ayrılalım dedim eşime...
bu sözün üzerine eşimi fena gaza getirdi annesi.sonrasında acele ev tutup ayırdık evimizi.
yani bu konuda yalnız değilsiniz.ancak biraz sakin ve sabırlı olmanız gerekiyor.henüz çocuk yokken evinizi ayırın.başka bir fikir şuan için aklıma gelmiyor ki...

Whynot

New member
Ben de ayrı ev diyorum
Fakat aynı ev olacağını evlenmeden önce bilmiyor muydunuz
Eger bile bile kabul ettiyseniz tabi ki ayrı ev konusuna sıcak bakmayacaktir kayinvalideniz.

Vuslatt

New member
Ev ayrı olucakti bir nevi ailemi ve beni kandirdilar kaynanam normal biri deil daha doğrusu gelinlere normal deil yoksa kızlarına öyle deil eşimi kocası gbi görüyor tabikide hiç kimse oğlunu paylaşmak istemez lakin bu vahim bir durum kadın anlatılmaz ilk.günden benimle kavga ediyor istediği şu ben bütün aileye bakayım 10 kişiler ya onlarla ilgileneyim evin hizmetcisi olayım şu anki durumum bu beni evin hizmetcisi gibi görüyor öyle olmasi gerektiğini düşünüyor

sekerparem

New member
Cok etkilendim yasadıkkarınızdan. Iyıkı kurtulmussunuz aynı evden. Su an dıyologunuz nasıl kayınvalıdeyle

Cok sey degisti.mesela basta kendim.sonra vicdan muhasebesine gore kayinvalidem.esimin annesi neticede.ve yasadiklari kolay seyler degil.saygimizi yitirmedik.kayinbabamin rahatsizligi ve vefati sirasinda herkese ders olacak seyler yasandi.

Vuslatt

New member
Eşim annesine güç yetiremiyor oda gerçekleri apaçık biliyor ve yinede sabır gostermemi istiyor ama olmuyor çünkü gidişat eşim ile aramızda bağin kurmasını engelliyor ve evliliğin bitmesine sebep olabilir çünkü kaynanam öyle şeyler yapıyorkı ailecek daha doğrusu beni pes ettirip kacirtmak istiyor😔

Whynot

New member
Ayrı ev olmamasının nedeni maddi ise bunu çözmeye odaklanın. Kendi ailenizden yardım isteyin.
Allah yardımcınız olsun
Ama hemen evliliği bitirmeyi düşünmeyin.
Kayinvalideniz sizi kaçırtmak istemez ki
Hiç bi anne oğlunu paylasamasa bile çocuğunun bisanmasini istemez.
Bi de sizi hizmetci gibi görüyorsa zaten kaçırmak istemez

Karanfil

New member
Iki kere evden gittim demissiniz ya evden gitmeler sorunu daha da derinlestirir.esinizden deger gormemeye baslarsiniz ama aksine sabir ederseniz yada olaylara biraz daha olumlu yerden bakmaya calisirsaniz esinizin gozunde degeriniz artar bu da ayri eve cikmanizi kolaylastirir.hickimse annesine laf soyletmez hatali bile olsa ve bir erkek icin en zor sey esi ile annesi arasinda kalmaktir.yani esinizin durumu daha zor bir nevi..malesef gelinin hizmetci gibi gorulmesi cogu yerde var.gelinin hastalandiginda bile dinlenme hakki yoktur..esinizle tartismak yerine sekerparenin de dedigi gibi naz yapin.sevecegi seyleri yapin.gonlunu feth edin gerisini esiniz hall edecektir zamanla...bosanmak care degil...

Vuslatt

New member
Maddi imkanlar ful evet hiçbir kayinvalide istemez lakin beni baştan beridir istemedi ve boşanmamizi istiyor çünkü kayinvalidemin geçmişte çok sıkıntılar yaşamış 9 çocuk tek başına büyütmus aile baskısı şiddet görmüş şimdi aynısını gelinlerine uyguluyor

Afacannn

Banned
bence anne ve babanız girsin devreye onlar konuşsunlar aile büyükleri ile tabi önce siz eşinize açın bu konuyu ayrı ev fikrini nasıl karşılayacak sizde ona göre tavır takınırsınız. kızabilir belki eşiniz bana sormadan nasıl böyle bir işe kalkışırsın diye. ama üzülmeyin ne olur düzelir inşallah zaman alıyor evliliklerin oturması bizimki 2 senede anca oturdu mesela erkekler biraz geç farkediyolar böyle durumları siz siz olun sakın eşinize annesini şikayet etmeyin onun görmesini sağlayın yoksa haklı iken haksız duruma düşersiniz.

Vuslatt

New member
Eşimle konuştum bunu şu an imkansız diye belirtti ailesi ile anlaşmamı istiyor Oysaki beni hizmetçi gbi kullaniyolar çok eski kafalı bir aile ailem devreye girmeye korkuyor çünkü boşanma olabilir çünkü eşimin ailesi beni ilk günden beridir istemediler sebepi ise ben boyunegmedim. Eşim kendisi durumu çok iyi doktor kendisi ve ben çaresizce ortada kaldım ailesi beni kacirtmak için elinden geleni yapıyor korktuğum şey şu o kadar olay yaşıyorum ki inanilmaz eşim ile aramda iletişim bile kuramadik halen çünkü ailesi bizi rahat birakmiyor bundan dolayı çok soğudum bu evlilikten hatta pişman oldum evlendigime diyebilirim şimdi ise sabrediyprim ama kavgalar bizi çok etkiliyor eşim le yalnız kalıp ta bişeyler yapamıyorum ve ben gerçekten çok uğraşıyorum bu evlilik için lakin yoruldum beni çok yiprattilar 3 ay da benim canıma takettirdiler düşünün şunu bile düşünüyorum artık ev ayrilsin eşim annesi ile yaşasın yeterki sağlığım gitmesin huzurum olsun esimden bile vazgeçtim calismama izin verilmiyor

bahar1234

Banned
Valla kızlar ben burada ancak o güzel kardeşimin babasına kızarım. Kime kız verdiğini bileceksin arkadaş. Benim anam babam yoktu benim de evliliğim mutsuzdu, canımı ortaya koydum kızımı da aldım ama bitirdim çok şükür.

Baban aklı başında biri olsaydı en baştan anlardı kim kimdir seni vermezdi!

Sizin sorununuz cok net. Belli ki Ayni evde yasarken dengeler net kurulamiyor. Once Esinizle ve sonra ailedeki diger bireylerle net olarak konusup sartlari cok daha kotu bile olsa ayri bir eve tasinma fikrini dayatarak veya direterek degil, guzllikle ve cozumlerle ifade etseniz? Bu konuyu esinize biktim artik ayiralim su evi ben hizmetcimiyim şeklinde ifade ederseniz zaten anlamaz ve yardimci olmaz. Bence Once esinizle guzEl bir an gecirin. Ornegin beraber bi disari cikin, sinema olur temek olur veya sadece sakin bir parkta dolasmak olur.. Duygusal olarak yakin hissettiginiz anlari arttirin. Birkac seferden sonra ( hemen ilk seferinde değil) ben seninle boyle paylasimlarimiz artsin, ikimiz birlikteyken ne kadar huzurluyuz konusmasini yapıp ailesini butun bütün yalniz birakmiyacaginizi, haftanin belli gunleri onları ziyarete gelebileceginizi, hatta ev islerine yardim icin haftada bir gun sizinde onlara gideceginizi sunsaniz mesela? Maddi olarak katki saglamak istediğinizi belirtseniz?? Gerekirse sizinde calisabileceginizi soyleseniz?? Beni kandirdiniz, ailem boyle olacagini bilse beni sana vermezdi.. Ben bunun icin evlenmedim.. Cumleleri yerine beklentilerini bütün butun reddetmeyen cumlelerle yaklaşırsanız cozume daha kolay ulasirsiniz. Zamanla kensi evinizdeki huzuru esiniz tatrikca zaten sizi ailesine karsi daha cok sahiplenici olacaktir. Aile olmak ile evlenmek cok farklı şeyler der adem hoca, lutfen pedagoji okulu derslerini you tube dan izleyin. Sevgiler

Vuslatt

New member
Amin çok tsk ederim 5 ay oldu sürekli kavga kayinvalidem normal deil geçen gün büyük kavga çıktı kayinim beni dovecekti odada olmasaydı belki vücut olarak hasar alacaktim amaçları korkutmak ki becerdiler yüreğime giren korku yu bir türlü atamiyorum ve en son eşim benden vazgeçti çünkü dedi hep kavga hep sorun demekki bu evlilikte Hayır yok deyip benden ayrılmak istedi ben zor ikna ettim savunmami yaptım ama nafile halen aynı görüşte cevremdekiler de kayinvalidem çocuk olmadan boşatmak istedgini belirttiler bu durumda çocuk getirmemi telkin ettiler sizce mantıklı mi çocuk getirmek bu sorunların içinde yada ailesine çok düşkün erkek için çocuk getirsem değişebilir mi yada benden vazgecebilirmi bebek iyi fikir mi bilmiyorum bana göre deil çünkü çocuk evlilik kurtarmak için getirilmemeli yada bilmiyorum lütfen bu konuda bişeyler bilen varsa paylaşabilirmi çünkü çok acı çekiyorum

Vuslatt

New member
Evet çok defa denedim ve eşim görüyor ciddi sorunlar yaşadığımızi ve es dost akraba ayrı eve çıkma önerisi sunuyolar ama eşim annesinden korkuyor çünkü annesi normal deil ondan o üzülmesin diye yada kendisine zarar vermesin diye ayirmiuor lakin sonuç olarak yine kavga ki bitmiyor daha fazla eziliyprum eşim artık güç yetiremihor çünkü evde eşimin kız kardeşleri erkek kardeşi bana karşı sürekli tepkili ve psikolojik baskı uyguluyorlar ve bende güçlü duramıyorum çünkü şiddet bagirsma kavga bir süreden sonra beni unutkan yaptı çok yıprati bilmiyorum ne yapıcam eşim de artık tahammulsuz olmuş ne bilim kavgalar bitsin diye benden vazgeçiyor çocuk getirmek sizce mantıklı mi 😔😔 yani çocuk gelirsem eşim ailesine karşı savunmali olurmu yada benden artık ayrılma düşüncesinden vazgecermi yada ailesi benden uzak durabilirmi

Seva

New member
Her gece 1 saat disari cikamazmisiniz? Bakin her ailede sorun oluyo bende de vardi evliliyimizin ilk ayinda bile oldu esim elini duvara vurmusdu eli kirilmisdi aciyodu ama ben soguk idim kafani vur diyodum))) yani simdi nasiliz dersen iyilestik bir kizimiz var ne yaptim peki onunla iletisim kurdum o denizde olurken onun isiyle ilgili sorular topluyorum sohbetimiz olmayinca sorularimi soruyorum bag kurmaya calisiyorum, odada kosturup duruyorum ariliyorum uzerine kidikliyorum su atiyorum uzerine cocuk gibi her gun disari cikib kizimizla babasinin kucaginda olarken kosuyorum kzim guluyo keyf veriyo ikimizede yani dediyim cok iyilestik sukurler olsun, vallah bende kaynvaldemi sevmiyorum ama ne yapalim esimizin annesi, sevmesekde eristirmemiyiz