[MENTION=1770]Emineisra[/MENTION]
Oncelikle sunu soylemek isterim tacize ugrayan kiz çocuklarında utanca bogulma hissi baskin olur diye yaziyor Adem Hoca, okuyunca goreceksiniz. Kiz cocuklarinin basina boyle birsey geldiginde heleki fail iyi taninan biriyse bu olaya kendisinin sebep oldugunu dusunurmus. Neden ben, diye sordugunda cunku soyle giyindim yahut dikkat cekiciydim vs vs diye kendini suclar ve kendi bedeninden utanir hale gelirmis zamanla. Ancak bilmelisinizki bir tacizcinin coook buyuk itimalle tek magdur ettigi kisi siz değilsiniz. Yani bu ne size ozel bir durum ne de bunun suclusu sizsiniz. Bir tek suclu var o da bunu yapan. Ve dahi hasta olan o.
Bir ikinci bildigim travma sebebini unutmya calismak sizi cok daha fazla yorar. Aksine hatirlayip bu olayda gunahsiz oldugunuzu anlamalisiniz. 6 yasinda Rabb'in gonderdigi tertemiz bir yavruymussunuz nicin kendinizi suclayasiniz. Milyonlarca kadinin ve hic konusulmasa da bir cok erkegin de aslinda basindan gelen birsey taciz olayi. Cocuklugunda tacize ve hatta tecavuze de ugrayan cok erkek var maalesef. Size travma yaratan olayi bastirmaya calismayin o yuzden.
Esinizin anlayisla davranmasi onun bu konuda acinacak durumda olanin siz olmadiginizin farkinda oldugunu gosterir. Es esi terapi eder. Buna inanin. Kacmayin esinizden hatta tavsiyem onunla konusun bu konuyu. Aranizda guzel bir baglanma var belliki. Bu mahrem gorulen konu en rahat esle konusulabilir sanirim. Adem Hoca diyorya o an hissetigin o agirligi hisset, onun uzerini orterek kurtulamazsin. Ustunu ortmeye calismayin. O halinizi gozunuzun onune getirin. 6 yasindaki kiz cocugunun basina geleni dusunun. Artik buyudunuz. Sebepleri ve sonuclari bilebilirsiniz. Ciglik atmamaniz karsi koymamaniz sizin sucunuz degilki. Tacize maruz kalanlara nicin karsi koymadin, diye soruldugunda aldiklari cevap hep korktum, oluyormus. Adem Hoca oyle guzel anlatiyrki.. Neden korkuyor o cocuklar biliyor musunuz? Ailelerinden siddet gore gore yetiskinlerin kendilerinden guclu oldugu zanniyla buyudukleri icin.. Siddet goruyor muydunuz annenizden yahut babanizdan?
Kiziniz konusuna gelince korkmayin ve bu tedirginligi ona yansitmayin obsesif, paranoyak oluverir yavrunuz. Mahremiyet egitimi kitabinda ayrintilariyla cocuga temel davranis refleksinin nasil kazandirilacagi anlatiliyor.
Bu iyilesme surecinde sakin kalmaya calisin, esinizin destegiyle kizinizin iyi ediciligiyle iyi olacaksınız. Adem Hocadan online danismanlik talep edebilirsiniz.
[email protected] a mail atarsaniz gec de olsa cevap veririm muhakkak demisti Adem Hoca bir videoda.