Hamile kalmaktan korkuyorum ve kaygılanıyorum ?

deryakerem

New member
Merhaba,, ekimde 4 yasini doldurcak bir oglum var cok sukur ve ikinci cocuk icin dusunmeye basladik

Son düzenleme:

deryakerem

New member
Dogumdam mi korkuyosunuz eger oyleyse bunun stresini cok yasamistim.cunki ilk.dogumum ne yzikki hatirlamak.istemeyecegim anilarla dolu.guzel ulkemin asabi doktor ve hemsireleri ozellikle hic sesi cikmayan.hastalara davranislari gercekten icleracisi.ama soyle dusunun ben oyle dusundum.dogum zmani geldiginde korkma sinrm.bi doguram sen degilsin bak gireceksin 5 dakikada dogurup cikacaksin.sadece guce ihtiyacin var.normal.dogum.olmusti.cunki.neolcakki bak oglum dogdu.buyudu bile korkma die.kendimi stresimi yenmeye calistim.dogum.zmanina kadar da aman daha cok var nasilsa tadini cikarayim dedim;) ve kafama bu dusunceler geldikce baska seyler dusundum
Hep.dua ettim.dogum sancilarim.siklasana kadarda hastahaneye gitmedim.sabah 8.de sancilarim.basladi aksam saat 9 bucuk oldu evden ciktik ve gittim saat 10 u 5 gece dogurdum;) sela ve ezan arasinda dogdu kizim evet biraz korktum ama hazirlikliydim.doktorlari hic kafama.takmadim mesela.bisi soyleseler cvblarini aldilar.susmadim.;)

Cevabiniz icin sagolun ��

Son düzenleme:

şifa

New member
Kaygı gerçekten çok zor bi duygu insanı yoruyor ve yıpratıyor. İnşaallah çok güzel bir hamilelik geçirirsiniz ve doğumunuz da en kolay şekliyle olur. Benim bu konuda psikolojik olarak söyleyebileceğim bişey yok ama bende de hamile kalma korkusu var hatta bu korku artık yaşantımı da etkilemeye başladı. 3 çocuk annesiyim ve araları 2şer yaş. Çok zorlandım ve zorlanıyorum o yüzden bendeki korku ya tekrar hamile kalırsam korkusu... aslında bir çocuk dünyaya gelecekse ne yaparsak yapalım o takdir edilen saatte gelecek. Bunuda biliyorum ama işte yinede kaygıdan sıyrılamıyorum

deryakerem

New member
Tabiki dua ederim dualarim hep sizinle.insaallaah guzel bi hamilelik gecirirsin.ve kolay bi dogum olur.sizi cok iyi anliyorum.insanin evladi olunca biri ikisi farketmez herturlu olumsuzlukta cocuklarimizin gelecegini daha cok dusunuyoruz.ben ilk dogurdugum zman logusalikta cok kaygiliydim ben olmasam oglum ne yapar yaa iste bi uykudan uyanamazsam ölursem oglumu kim duyacak gibi gibi seyler cok dusunuyodum.hayat imtihanlarla dolu.

Ayrica ikinci dogum kolay olur derler.ben ikinciyi dogurdugumda cok kisa surede dogurdum ama dogumun her anini hissettim bilmem belkide dogumun her asamasini.ezberlemistim soyle olacak simdi boyle olacak.birazdan dogumhaneye alinacagim gibi.ama korktugum gibi olmadi cunki sancinin hepsini evde cektim.doktorlarin beni oyncak etmesini istemedim.ne kadar bilincli olirsaniz okadar korkmazsiniz.insan bilmedigi seyden korkar.ill dogumda hastahaneden kacmak istedim okadar kendimi kotu hissetmistim.
Kaygilarinizin dogum.olduktan sonra bos oldugunu bosuna endiselendiginizi anlicaksiniz:)

Haklisiniz desteginiz icin Allah razi olsun

Son düzenleme:

deryakerem

New member
Kaygı gerçekten çok zor bi duygu insanı yoruyor ve yıpratıyor. İnşaallah çok güzel bir hamilelik geçirirsiniz ve doğumunuz da en kolay şekliyle olur. Benim bu konuda psikolojik olarak söyleyebileceğim bişey yok ama bende de hamile kalma korkusu var hatta bu korku artık yaşantımı da etkilemeye başladı. 3 çocuk annesiyim ve araları 2şer yaş. Çok zorlandım ve zorlanıyorum o yüzden bendeki korku ya tekrar hamile kalırsam korkusu... aslında bir çocuk dünyaya gelecekse ne yaparsak yapalım o takdir edilen saatte gelecek. Bunuda biliyorum ama işte yinede kaygıdan sıyrılamıyorum

Masallah ne guzel boy boy evlatlariniz varmis,, sizin tabi ruhen bedenen yipratici olmustur 3 dogumdan sonra bence gayet normal hisleriniz ben daha ilkte yasiyorum bu kaygilari sizinde Allah yardimciniz olsun ama ne guzel kocaman bir aile olmussunuz dualariniz icinde Allah razi olsun Rabbim cumlemizin evlatlarini bagislasin

deryakerem

New member
Allah sizdende razi olsun.etrafimizda boyle insanlar yok malesef.bende bunum acisini cok yasadim logusaylrkn hamileyken hep ayni seyler kimse gercekten basima ne gelecegini anlatmamisti.size bi tavsiyem daha olacak yavrunuzla bol yuruyuse cikin.yuruyus kolay dogumun en onemli faktoru.ben cok abartmistim yurumeyi.hergun 4 saat belki 5 saat yurudugumu biliorum.artik adim atacak halim.kalmazdi;)

Insan annr olmayinca anlamiyo bi cok seyi ama etrafimda bana yardimci olabilcek destek olabilcek bi cok anne varken hicbirinden bu destegi gormedim.kayinvalidem ben 4 tanr dogurdum ne var canim bunda hemde dikissiz derdi hep. Ikinci dogumda dikisim olmamisti benimde dogumdan ciktiktan sonra dikissiz oldugunu duyumca yuzu dusmustu.akrabaliklar bile bu kadar hasetlikle doluyken menfaatsiz.cikarsiz insan gormwk cok zor.ama bu site burdaki duyarli anneler banada cok iyi geliyo.Allah yardimciniz olsun.bi sorunuz olursada herzman sorabilirsiniz.:)

Butun kadinlar birbirine cektiriyor gercekten yaninizda olan birini bulmak cok zor herkez gecistiriyor yasasiklarinizi gormezden geliyor ilgilenmiyor sizede dogumunuzda oyle soyleyenler acaba kizlarina da oyle yaklasiyorlarmiydi yani insanlar birbirini sevmesede nolur saygi duysalar acilarina korkularina ve insanlarda boyle gittikce yalnizlasmasa Allahin bir mucizesine emanetine bile boyle kaygilarla yaklasmasak ..
Halden anlayan insanlarla tanismadan dertlesmekte boyle guzel bir duygu iste ve icten samimi tum duygulariniz icinde tesekkur ederim...

deryakerem

New member
Rica ederim deryakerem hanim.herzman soru dertlesebilirizde cocuklarimiz ayni yastalarmis.esinizden destek goruyomusunuz? Oglunuza kardes cok iyi gelicek emin olun.yalnizligi gidiyo cocuklarimizin.her nekadar kiskansalarda anlastigi zmanlari gordukce cok mutlu oluyorum ben.

Ben onun yalnizligina uzuluyorum cunku okadar arkadas canlisi bir cocuk yani yolda tanimadigi cocuklari bile cagiriyo eve oynayalim diye:) hatta gecen gun agladi kardesimi eczaneden alin artik diye ;)) yani daha cok onun icin istiyorum insallah ,, esim ilk hamileligimde lohusaligimda ailesininde etkisiyle yanlis davrandi ama sukur iyiyiz simdi Allah hakkimizda hayirlisini versin mahcup etmesin

Sevgili deryakerem 3 emanetinin 2ni gurbette kucagina almis bir anne olarak bir arkadas olarak sizi anladigimi dusunerek yazIyorum.
Ilk olarak sunu soylemek isterim gurbette ucsuz bucaksiz
kaygi insani yer bitirir..insanoglu bir yonuyle cok zayif oldugu gibi bir yaniylada cok dayaniklidir..hele ki anneler..yavrularinin kilina zarar gelmesin diye hep diken uzerinde oluruz..ama burda soyle ince bir ayrinti var ..bu yavrular bize emanet..biz sadece emanetciyiz..o zmn okdr kaygilanmak bosuna dglmi??
Onlari sag salim kucagimiza almayi nasip eden eminim bizleride Rahmetinden mahrum birakmaz..yeter ki biz hakkiyla tevekkul edebilelim..
Evet hamilelikte ve sonrasinda bedensel olarak cok sey degisiyor ama o cennet kokusunu icimize cektigimizde de tum olumsuzluklar geride kaliyor..
Kisaca elemi gidiyor lezzeti kaliyor:)..
Siz simdiden yasamadiklariniz icin sabrinizi tuketmeseniz,onun yerine yani basinizdaki evladinizla gonul gonule vakit gecirmeye calissaniz..
Sonrasinda yasanacak seyleri yasadiginiz zaman icinde cozume kavustursaniz. Mesela benim 3.hamileligimde dizimde sorun cikti..doktor ve kineopat uygulamasi ile halloldu sukur..zorlandigim yerlerde esimden yardim istedim..evimiz merdivenli ve Ben merdiven cikamiyordum..demem o ki her cocuk farkli her dogum farkli her hamilelik farkli..yasamdiginiz sey icin sabrinizi tuketmeyin lutfen:)
Birde sizi motive edecek ve kendinizi yenilemenizi saglayacak seyler yapmanizi tavsiye ederim..hergun yeni bir sey ogrenmek gibi,dil ogrenmek gibi,duzenli kitap okumak,spor yapmak gibi..
Eminim duzenli bir hayat her yonuyle sizi ve yuvanizi daha mutlu edecektir:)
Dua ve selamlar

deryakerem

New member
;) bu cocuklar ne guzel ne kadar masumlar yaa eczaneden alinan birsy zannediyo kardesi cok tatli.benim oglumda hastahaneden aldigimizi saniyo hala.anne kardesimi hastahaneden aldik dimi diyo :)

Ilk cocukta esler ne yapabilceklerini bilmiyo gercekten ikincide oyle olmaz merak etmeyin.heleki aranizda guselse ikinci cocuk daha cok bagliyo esleri birbirine.Allah mutlulugunuzu daim etsin insallah

Gercekten evlat sahibi olmak esler icin yeniden baglanmak ve evet erkekler belli bir seviyeye kadar anlamiyorlar cocuk kavramini bizse ilk ogrendigimiz anda,, insallah bu guzel dilekleriniz dua yerine gecsin hepimiz icin ve sizinde Allah guzel kalbinize gore versin ve razi olsun cok sagolun

deryakerem

New member
Sevgili deryakerem 3 emanetinin 2ni gurbette kucagina almis bir anne olarak bir arkadas olarak sizi anladigimi dusunerek yazIyorum.
Ilk olarak sunu soylemek isterim gurbette ucsuz bucaksiz
kaygi insani yer bitirir..insanoglu bir yonuyle cok zayif oldugu gibi bir yaniylada cok dayaniklidir..hele ki anneler..yavrularinin kilina zarar gelmesin diye hep diken uzerinde oluruz..ama burda soyle ince bir ayrinti var ..bu yavrular bize emanet..biz sadece emanetciyiz..o zmn okdr kaygilanmak bosuna dglmi??
Onlari sag salim kucagimiza almayi nasip eden eminim bizleride Rahmetinden mahrum birakmaz..yeter ki biz hakkiyla tevekkul edebilelim..
Evet hamilelikte ve sonrasinda bedensel olarak cok sey degisiyor ama o cennet kokusunu icimize cektigimizde de tum olumsuzluklar geride kaliyor..
Kisaca elemi gidiyor lezzeti kaliyor:)..
Siz simdiden yasamadiklariniz icin sabrinizi tuketmeseniz,onun yerine yani basinizdaki evladinizla gonul gonule vakit gecirmeye calissaniz..
Sonrasinda yasanacak seyleri yasadiginiz zaman icinde cozume kavustursaniz. Mesela benim 3.hamileligimde dizimde sorun cikti..doktor ve kineopat uygulamasi ile halloldu sukur..zorlandigim yerlerde esimden yardim istedim..evimiz merdivenli ve Ben merdiven cikamiyordum..demem o ki her cocuk farkli her dogum farkli her hamilelik farkli..yasamdiginiz sey icin sabrinizi tuketmeyin lutfen:)
Birde sizi motive edecek ve kendinizi yenilemenizi saglayacak seyler yapmanizi tavsiye ederim..hergun yeni bir sey ogrenmek gibi,dil ogrenmek gibi,duzenli kitap okumak,spor yapmak gibi..
Eminim duzenli bir hayat her yonuyle sizi ve yuvanizi daha mutlu edecektir:)
Dua ve selamlar
Allah razi olsun

Son düzenleme:
Amin sevgili deryakerem..
Tum dualarimiz musterek olsun ins..
Bizim ilgili ve bilgili olusumuzda Adem h mizi okuyup anlayip icsellestirmemizle gerceklesti emin olsun..
Anneligin lezzetini ve fitri olmasi gerekeni yine burdan ogrendik..
O yuzden dogru yoldasiniz ins..
Annelik duygularinizin size yol gostermesine izin verin ins:)
Rabbim mahcup etmeyecektir..
Ve hergun ama hergun istisnasiz atlamadan yaptiginiz dualariniz olsun..hem kendiniz icin hemde tum emanet yavrulamiz icin:)
Sevgi ve dua ile...:)

deryakerem

New member
Merhaba oncelikle cevap veren herkeze cok tesekkur ederim..
Yeniden cocuk sahibi olmayi cok istiyorum

Son düzenleme: