Merhabalar, 2 yasindaki oğluma sürekli şunu yaparsan bunu yapabilirsin şeklinde bi yaklasimim var sizce bu tehdit iceren tehlikeli bi durum mu yoksa olmasi gereken bu mu? Ornek vermek gerekirse yemeğini bitirip daha güçlü olursan parka gidebiliriz boylece oyununu daha guzel oynarsın tarzinda.. Eger yemezse de tamam nasil istersen yemezsen yeterince guclu olmazsin ve parka gidemeyiz o zaman. Cok zor zamanimda ikna etmek icin surekli kullandigim bi yol. Bi suredir ise yariyor 2 hafta kadar oldu bu yonteme baslayali. Ama bi kac gundur farkettim ki yapmasina ikna etmeye çalıştığım bi cok sey icin bu yontemi kullanmaya baslamisim. Kendimi bazen bunun bi tehdit olmadigina sadece ikna olduguna inandirsam da çoğu zaman yanlis olduğunu düşünüyorum sanki onu dar bi alana sıkıştırıp şartlı muamele yapıyorum. Ama bunu yapmayinca ikimiz de cok gergin noktalara ulasabiliyoruz ama bu sekilde yaklasinca ikna olup parka gitmenin heyecani içerisinde yemegini mutlu bi sekilde bitiriyor. Sonuc ikimiz de mutlu mesut, oglum parkta ve karni tok, ben ise mutlu. Asil beni bu yolu secmeme ikna eden sey ise şu: Onu yipratip aglatarak bagir cagir yemek yedirmektense bu sekilde huzurlu ve sakin en azindan kendisi isteyerek yemesini sağlıyor olmam. Çünkü talep ettiğim sey konusunda bana guveni tam, asla kandırma gibi bi niyetim yok eger yapmazsa da ben de soyledigim seyi yapmiyorum sakam yok bunu cok iyi biliyor. Bu sadece bir örnek bu tarz cok yaklasimim oluyor. Bu yaptigim dogru mu?
Son düzenleme: