İlkokula başlayan oğlum altını ıslatmaya başladı

Henüz 5.5 yaşında ilkokula başladı oğlum. İlk haftalar oldukça gergin günler yaşadık. Çabuk sıkılıp yorulması ödev yapmak istememesi gibi nedenlerle zaman zaman kontolümüzü yitirip anne baba kızdık yavruma. Önceleri üşüttü diye düşündük ama her gece biz tuvalete kaldırmazsak uykusundan altını ıslatıyor. Güzelce konuştuğumda "Uyurken nasıl bilebilirim tuvaletimin geldiğini" diyor. Halbuki önceleri gece kendi uyanıp beni kaldırırdı tuvalete gitmek için. Artık alıştı derse ama tlf ödülü karşılığında yapıyor. Son derece karşıyım ve çok mücadele verdim ancak tek başıma başarılı olamadım.Ders yaparken sürekli kaleminin tepesini yiyor. Öğretmeni bir kaygı durumu yaşadığını düşünüyorum dedi. Bu konuda nasıl bir yaklaşımda bulunmalıyız? Bana yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Son düzenleme:

Üsküdar

New member
Bana da ders yaparken kalemin tepesini yiyor demeniz kaygı sorunu olduğunu düşündürdü.Sanki yavrunuz okula hazır değilmiş de bu yüzden yani okul yükünden dolayı kaygı düzeyi artmış gibi geldi.

Ayşe Gençer

New member
Henüz 5.5 yaşında ilkokula başladı oğlum. İlk haftalar oldukça gergin günler yaşadık. Çabuk sıkılıp yorulması ödev yapmak istememesi gibi nedenlerle zaman zaman kontolümüzü yitirip anne baba kızdık yavruma. Önceleri üşüttü diye düşündük ama her gece biz tuvalete kaldırmazsak uykusundan altını ıslatıyor. Güzelce konuştuğumda "Uyurken nasıl bilebilirim tuvaletimin geldiğini" diyor. Halbuki önceleri gece kendi uyanıp beni kaldırırdı tuvalete gitmek için. Artık alıştı derse ama tlf ödülü karşılığında yapıyor. Son derece karşıyım ve çok mücadele verdim ancak tek başıma başarılı olamadım.Ders yaparken sürekli kaleminin tepesini yiyor. Öğretmeni bir kaygı durumu yaşadığını düşünüyorum dedi. Bu konuda nasıl bir yaklaşımda bulunmalıyız? Bana yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Sevgili Rüzgarkaradeniz,

Okula erken başlaması sorunun ana nedenlerinden biri olabilir diye düşünüyorum. Çocuk akademik olarak hazır olsa duygusal olarak hazır olmuyor, duygusal hazır olsa akademik olarak hazır olmayabiliyor. Bu durumda geri adım atmak çocuğu almak ve seneye vermek nasıl olur bilmiyorum. Bu konuda uzmanlarımız fikir bildirse çok sağlıklı olur inşallah.

Siz de bu süreçte teselli edici olmaya çalışın. Özellikle öğretmenin teselli edici olması gerekiyor. Ona çok dikkat edelim olur mu?
Telefon ile bir şeyler yaptırmak uzun süreçte gerçek sıkıntılara neden oluyor. Kesinlikle çözüm değil. Yapmasın ders daha iyi. Hocamız ne diyor o yaştaki çocuğa ödev verilir mi hiç?

Sevgili [MENTION=1143]Psk. Serpil Yeşilkurt[/MENTION] [MENTION=1176]Peda. Derya Arga[/MENTION] [MENTION=1198]Psk.Sümeyye Demir[/MENTION] siz ne düşünürsünüz acaba bu konuda, çocuk başladıktan sonra okuldan alınabilir mi? Ne yapmalı üyemiz?

Çok teşekkürler

Sevgiler

Son düzenleme:
Merhaba [MENTION=4673]RüzgarKaradeniz[/MENTION]

Evet okula erken başlamış olmak etken olmuş olabilir, öğretmen çocuğunuzla ritim sağlayamamış olabilir, ödevler onun yapabilirliğinin üstünde olmuş olabilir. Burada ki yanlışlık çocuğun duygusal olarak hazır değilken birde baskı görmesi olmuş. Kaygılanma hissinin devreye girmesi çocuğunuzu bu zarardan koruma adına ne güzel ki size sinyal vermesini sağlamış.
Daha önce ilk okula başlamış olduğu halde bıraktırdığımız çocuklar oldu. Sonuç olarak iyi dönüşümlerde almıştık. Burada dikkat edilmesi gereken, çocuğa "başaramadın, yetersiz kaldın" hissini anlaştırmamak. Annecim zaten senin bu sene okul yaşın değildi, erken gitmiştin, o yüzden seneye okul yaşın olduğunda gideceğiz denilebilir. Yani isterseniz uzmanla da görüşerek bunu belirleseniz iyi olur. Daha önünüzde çokk yıllar var, yavrunuz şimdiden henüz tam yetkinliği yokken yüklere maruz kalmasın.
Selamlar...