2-3 yaş arası olan çocuklar da birlikte oynar arkadaş olur, ablamla benim aramız tam 2 yaş, hem oynardık hem kavga ederdik ama yakındık yani, kıskançlık durumu yoktu pek. kuzenlerim var araları 15 ay, abi kardeşini çok kıskanırmış... kıskançlık bence birazı ailenin tutumundan kaynaklanıyor. bizde pek omadı öyle bir durum. oğlum seviyor kızkardeşini. kızım 18 aylık yeni yeni beraber oynuyorlar. arada oyuncak kavgası, oyun bozma kavgası oluyor tabii ama bunlar normal. büyük çocuk, küçük geldiğinde kendini ihmal edilmiş hissetmezse kıskanmaz diye düşünüyorum. tabii çocuğun fıtratına da bağlı sanırım. ama çocuk her bişey istediğinde 'dur bi kardeşini uyutuyorum dur bi kardeşini doyuruyorum,. kardeşin uyuyor sessiz ol, kardeşin de kardeşin" denirse ben olsam ben de kıskanırım. sonuçta henüz o da bebek ve annesine en çok ihtiyacı olduğu bir zamanda bebek diye bir şey gelmiş eve annenin kucağında. eve bebek geldiğinde büyükle ilgilenecek biri lazım. yani uzman değilim tabi tamamen kendi fikrim. belki kardeş arası 1 yaş olan birileri vardır deneyimlerini paylaşırlar. hayırlısı...