Merhabalar 6 yaşında bir oğlum var kimsenin yanında giyinmez bende bebekliği den bu yana hep ayrı bir odada giydirdim. Fakat bir arkadaşım bana çocuğunun oğlumun popomuzu gösterelim gibi oyunlar oynayalim gibi şeyler söylediğini bana anlattı bu durumda ne yapmam gerekiyor. Böyle oyunlar oynamamak gerektiğini nasıl anlatavilirim. Ben sürekli vücudun sana ait sana özel alanlarına kimse bakamaz ve dokunamaz diyorum konuyu biliyor ki kendine hiç dokundurmaz ben ve babası hariç kimseye
Okul öncesi dönemde çocuksu merak sınırsızdır, herşey çocuğun oyun aracıdır... iğneden ipliğe, bıçaktan ateşe herşey çocukta merak uyandırır. Bu dönemde çocuklar birbirlerinin pantolonunu indirmeyi,arkadaşını kizdirmayi, kendi pantolonunu indirip başkasına göstermeyi marifet zannederler. Çocuğun çocukla yaptığı bu tür davranışlar ne cinsel amaçlıdır ne de taciz...
Çocuk arkadaşından gördüğü,herkesin güldüğü bir davranışı kendi de yapmaktan keyif alır... Okul öncesi kurumlarda çocukların birbirlerinin cinsel organlarına dokunması,birbirlerini öpmesi büyük mahzurlar oluşturacak davranışlar değildir. Eğitimle giderilebilecek, çocuğun bir başkasının bedenine dokunmasının doğru olmayacağını öğrenmesi gerektiren "eğitsel onarım bekleyen" davranışlardır bunlar...
Böyle bir durumla karşılaşılması halinde olayı büyütmek,çocuğu korkutmak,tehdit etmek o ana ait olumsuz iz bırakacağından, davranışın kendisinden daha sakıncalıdır...
Bununla birlikte bilinmelidir ki, cinsel his içermeyen dokunuşlar, çocuklarda mahremiyet eğitimine zarar vermez.
Adem Güneş-Adım Adım Cinsel Eğitim sayfa 119