Ben mesela oğlum. yemek yemediginde geriliyorum. Bu bir kaygi aklima hep asaf aç kaldi diye sinyaller geliyor ikide birHayırlı geceler arkadaşlar kafama takılan bir soru var ve size sormak, danışmak istedim kaygılandığımı nasıl anlarım bununla alakalı adem hocanın hiç bi dersinde kaygiyla alakali genis bi anlatima rastlamadım telegramda da rastlamadim yada vardi da dikkat etmedim
Pedogoji okulu 15. derste kaygıdan biraz bahsediyor aslında. Eğer doymuyor aman ya da düşecek diye sürekli önüne geçiyorsanız ama düşmesin aman üzülmesin üzülürse hasta olur yada aç kalırsa hasta olur gibi düşünceleriniz var ise kaygılısınızdır bence. Birde kendi yapacağı sorumluluk var ise mesela 3 4 yaşlarında ayakkabılarını giymek gibi işleri kendi yapabilecekken yorulmasın diye siz yardımcı oluyorsanız da kaygılı olabilirmissiniz.
Benim oglum ayakkabisini giymiyo hep sen giydir diyo.bazen kendi giyiyo ama cogu zman benim giydirmemo istiyo.hatta kiyafetlerinide kendi giyemiyo.cikarmasini bilio ama giymesini bilmiyo.halbuki hic kaygili degilim.aman ben yapayim yorulmasin die biseyde gecirmiyorum aklimdan ama nedense oglum hep benim yapmami istiyo
Hani 2 bucuk yasina kadar ben yapt sonra ondan yapmasininistedim ugrasiyo bayagi giyemiyince sen giydir diyo.bazen.kendi yapio.icinden geldiginde ama cogu zman yapmiyo.evet duzeltmek sizin adiniza zor.ama imkansiz degil.
Beni anlatmıÈsiniz Peki kaygıdan nasıl kurtuluruz acaba?
Ya Ben simdi her NE kadar yeniden baglanma demesem de (çünkü o cesareti kendimde bulamıyorum hem de kural koyup uygulatacak bir babamiz yok) genel anlamda birlikte yatma, kizmama gibi tutum degisikliklerim var. Ayrıca Èimdi bir de iktidar mücadelesi konusu var bir de ozbakim ihtiyaçlarının kendi kendine karsilamasi cabasina girersem sanki bogulacagm hicbir seyi yapmayacagim gibi geliyor. O yuzden sadece arada bir teklif ediyorum ama yapmazsa Ben yapiyorum ki genelde yapmıyor. Mesela tuvalete kendi gidebilir ellerini kendi yikayabilir yemegini kendi yiyebilir ama benden bekliyor ve iki gundur aç çünkü Ben agzina vermeyi biraktim o aç oldugu icin de Ben huzursuzum ne yapacağımı sasirdim
Merve hanım hiç canınızı sıkmayın demekki çocuğunuz halinden memnun ..
Aç olduğunu kendisimi söylüyor
Yani yemek yememesi evet anne açısından zor bir durum ama açlıktan da kimse ölmez ki. Evet çok zor yememesi ama peki oğlum biz yemek yiyoruz sen istersen masaya oturabilirsin deseniz daha mı güzel olur acaba.
Kaygıdan bahsedilince dikkatimi çekti ben kaygı boyutunu aşmış bir anne olarak yazmak istedim çocukların bebekken hep yanlış yönlendirmelerle yetiştirmeye çalıştığımız için yemek yedirmeye çalışmayı kendimize dert ediyoruz yani çocuğun acıkıp acıkmadığı yada damak zevkini önemsemiyoruz çocuk yemek yesin diye kendimizi perişan ediyoruz zamanla çocuk yemedikçe biz tedirgin oluyoruz. En ufak bi düşse veya biyerlere çıkmak istese aman düşersin demeye başlıyoruz ben bu işi baya ilerletmişim okadarki çocuk düştüğü anda yüreğim ağzıma geldi diye bir tabir varya işte tam da o oluyor. Ve bu kaygılar gitgide ilerledi zamanla çocukları dışarı çıkardığımda panik olmama sebep oldu. Şimdi dışarı bile çıkarmak istemiyorum.bunun çocuk istismarı gibi bazı haberlerin de etkisiyle Kaygı boyutumun geldiği son nokta ise ya çocuklardan biri gözümden kayboluverirse diye resmen işkenceye dönüştü. Şuan Yalnız dışarı çıkaramıyorum.benim kaygılarım çocuğuma geçti öğretmenimiz çok kaygılı olduğunu söyledi.benim kaygılarıma birde korku boyutu eklendi şuan hırsız korkusu da eklendi anlayacağınız bukadar kaygı ile beraber şuan sürekli tedirgin korkan çocuklarına ve evime yetmeyen tamamen tahammülsüz herşeye kızar vaziyete geldim sürekli sınırlı ve stresliyim biraz uzattım ama tam anlatabildimmi bilmiyorum.size tavsiyem tek çocuk veya iki çocuklu anneler kaygı varsa hemen kaygılardan ve tedirginliklerinizden kurtulup genişlemenin yolunu bulmaya bakın çünkü insan genişlemeyi öğrenemezse gitgide daha kaygılı oluyor.
Kendinizi çok yıpratmayın diye düşünüyorum ben [MENTION=7773]Merve1987[/MENTION] sevdiği şeyler var ise onları yedirmeye çalışın yada yemeği onunla birlikte yapsanız acaba yeme isteği içinde uyanır mı yani biraz şöyle oğlum mis gibi bir makarna yapalım makarnaları sen at içine bak o zaman nasıl güçlü koşacaksın falan deseniz. Birde mesela bir hikaye anlatsanız geceleri yatarken bizim okuduğumuz bir kitap vardı tali yemeklerini yiyor diye orada ki karakter yemek yemeyince halsiz kalıyor falan kayra etkilenmişti ondan yemek yemezsem yorgun düşerim değil mi anne falan diyordu bir de öyle deneyin başarılı oluruz umarım![]()