Kaygili olduğumu nasıl anlıyabilirim ?

Gülin

New member
benim de 3 yaşında bir oğlum var. çok yemek seçiyor. sebze yemeklerini pek sevmiyor genelde karbonhidrat türevlerini yemek istiyor. artık ne yapacağımı şaşırıyorum. ona nasıl et ve yeşillikleri sevdireceğimi bilmiyorum. bide benim yedirmemi istiyor. aslında kendisi çok iyi yiyor kreşe gittiği için, ama evde kendisi yemek istemiyor. bu huyundan nasıl vazgeçirebilirim.

ruken hanım okula giden çocuklar genel de anneye naz yapmayı çok seviyorlar benim oğlumda mesela 3,5 yaşında bazı akşamlar kendi yiyor bazı akşamlar ise anne sen yedir falan diyor çok zorlamıyorum bende yediriyorum ama ara sıra et olarak da et direk yemiyor ama köfte olarak falan mutlaka yiyor. Eğer yoğurdu seviyor ise üzerine yoğurt dökerek verin o zaman sebzeleri yer belki.

Ruken

New member
ruken hanım okula giden çocuklar genel de anneye naz yapmayı çok seviyorlar benim oğlumda mesela 3,5 yaşında bazı akşamlar kendi yiyor bazı akşamlar ise anne sen yedir falan diyor çok zorlamıyorum bende yediriyorum ama ara sıra et olarak da et direk yemiyor ama köfte olarak falan mutlaka yiyor. Eğer yoğurdu seviyor ise üzerine yoğurt dökerek verin o zaman sebzeleri yer belki.

öncelikle teşekkür ederim. oğlum pek yoğurt peynir türlerinide sevmiyor. bide zayıf bir çocuk. çok karışmıyorum zorlamıyorum ama yinede üzülüyorum.

Sümeyyeee

New member
Her ne kadar kafaya takmamaya çalışsanız da çocuğunuzun iştahsız olmasına üzülüyorsunuz ben iştahsızlık sorununu kısa bi dönemde oğlumda yaşadığım için dert etmedim çok egerki hala iştahsız olsaydı bende çok üzülürdüm eminim size yardımcı olabilmek çok isterim polivit ve dahada iyisi olan vitaminler var çok güzel iştah açıyor alipta içirseniz olmazmı
Aklıma geldi şimdi , yazayım dedim :) [MENTION=7773]Merve1987[/MENTION] [MENTION=1807]Ruken[/MENTION] [MENTION=591]duru[/MENTION]m

Merve1987

New member
Her ne kadar kafaya takmamaya çalışsanız da çocuğunuzun iştahsız olmasına üzülüyorsunuz ben iştahsızlık sorununu kısa bi dönemde oğlumda yaşadığım için dert etmedim çok egerki hala iştahsız olsaydı bende çok üzülürdüm eminim size yardımcı olabilmek çok isterim polivit ve dahada iyisi olan vitaminler var çok güzel iştah açıyor alipta içirseniz olmazmı
Aklıma geldi şimdi , yazayım dedim :) [MENTION=7773]Merve1987[/MENTION] [MENTION=1807]Ruken[/MENTION] [MENTION=591]duru[/MENTION]m

Tesekkur ederim Evet Ben de polivit kullaniyorum bu aralar bir de ferrum Fort. Ayrıca malesef pes ettim yine kendim yediriyorum. Çünkü dayanamadım. Elhamdullillah çocuk yeyince rahatliyorum. Biraz zamana birakacagim Insallah. Eninde sonunda ogrenecek simdi aç bırakıp mucadeleye girmek ikimizi de yipratiyor :)

Sümeyyeee

New member
aslında 2 yaşından sonra herşeyi kendi yapma havasında olur ya çocuklarda sizin oğlanda yokmu yani bırak ben kendim yiyecem hiçmi demedi

Merve1987

New member
Merve hanim benim oglumda sadece sabahlari kanim.ac derdi.bi haftadir felan.bana makarna yapsan pilav yapsan felan diyi.yaptigimdada istahla yiyo.ama baska hic bisey yemiyo sucuklu tost patataes kizarmasi makarna ve pide benim oglum bunlarla yasamini surduyo.bunlardan hic biri yoksa aciktigjnda kuru ekmek yiyo.yediremiyiorum her sefeeinde diyorumki oglum gel corba ic sunu ye bunu yee hep red ediyo.ben arrik onun ac yasadiginjndusunmye basladim:(

Ben de dayanamadım sinem hanım olsun bir sure daha ellermle besleyecegim en azından oğlum aç misin diye sürekli pesinde dolanip bunaltmam çocuğu bir de O Kadar cikmazda kaliyorum ki çocuk aç biliyorum sürekli benden Sut vs istiyor versem ayrı bir dert vermesem ayrı bir dert. Bugun 3 öğün yedirdim ve gun boyu ne istediyse de verdim ohhhh rahatladim Valla :)

Merve1987

New member
aslında 2 yaşından sonra herşeyi kendi yapma havasında olur ya çocuklarda sizin oğlanda yokmu yani bırak ben kendim yiyecem hiçmi demedi

Yok o gecici bir s süreç çünkü benim oğlumda da vardi. Once heves ediyorlar deniyorlar a aaa bak iste yapabiliyorumdan sonra sana birakiyorlar. Hep aklima benim cocuklugum gelir ablamlar halı yikarken nasil da ozenirdim buyusem de Ben de yikasam diye ablam da merak etme büyüyünce yikayacaksin hatta kacacaksin da biz zorla yikat a caiz. Gerçekten d oyle olmustu ergenken hep kacardim da zorla yikatirlardi;)

Sümeyyeee

New member
Bende ütü yapmaya meraklıydim şimdi eşimin zoruyla yapıyorum ütüyü :D
o zaman Merve hanım nasıl içinize siniyorsa öyle yapın sonuçta kendi yemeğini kendi yiyecek eninde sonunda:D

Merve1987

New member
Bende ütü yapmaya meraklıydim şimdi eşimin zoruyla yapıyorum ütüyü :D
o zaman Merve hanım nasıl içinize siniyorsa öyle yapın sonuçta kendi yemeğini kendi yiyecek eninde sonunda:D

Allah razi olsun Evet biraz da size ozendim iki üç gün aç kalır ama sonradan duzelir diye düşündüm ama yok bizimki yendi beni hayirlisiyla biraz daha büyüyünce duzelecek Insallah. Benim simdi annelere tavsiyem kesinlikle bebeklikten itibaren zorlama yin cocugu yada TV vs. Karsisinda yedirmeyin sonra benim gibi olursunuz :)

Sümeyyeee

New member
İşte demekki her çocuk aynı değil bide bizim sülale hep istahlidir dedem babam ben eşim bile oğlum bize çekmiş demekki :) bide şu günde 1 litre süt içmeye de çare bulsam o kadar iyi olacakki :)
Yaaa merveee hanım size çok kanım ısındı benim pozitif elektrik alıyorum sizden :) bide sinem hanımdan tabi

Merve1987

New member
İşte demekki her çocuk aynı değil bide bizim sülale hep istahlidir dedem babam ben eşim bile oğlum bize çekmiş demekki :) bide şu günde 1 litre süt içmeye de çare bulsam o kadar iyi olacakki :)
Yaaa merveee hanım size çok kanım ısındı benim pozitif elektrik alıyorum sizden :) bide sinem hanımdan tabi

Allah razi olsun Ben de sinem hanimdan ve sizden pozitif enerji aliyorum. Ayrıca musab kayra durum u da unutmamak lazim baskalari da var da nick ler aklimda kalmiyor ki:)