Kayinvalidem beni cileden cikariyor..

Naide

New member
Ben mi abartiyorum bilmiyorum ama kayinvalidem beni deli ediyor resmen deli ediyor... ya hic kaale almiyor hayir olmaz falanlari bizim evdeyken uygulayamiyor cunku ona attigim bakislardan rahataiz oluyor... benim evim benim kuralalrim ve benim bebegim demistim bi ara cunku... Altli ustlu oturuyoruz bu sabah dedim ki sabah kahvesine bi gideyim gittik kahve icmeden ciktim geri bebegim oynarken yerde yuvarlaniyordu oyjncak arabasini kendisine dogru cekti ve araba kafasina carpti evet muhtemeln cani acidi ama ben bu durumda notorum tepki vermiyorum.. eger gercekten cani acidiysa zaten aglar diyorum tepki vermemi beklemez.. ama gel gor ki kayinvalidem oyle degil bi ohhh aman dedi tedirgin bi sesle bebegim basladi aglamaya mecburen kucagima alip sakinlestirdim... dedim hatta ya bi yapmayin bunu ya senin tepkine agliyor su anda cani acidigindan degil.. benim yaptiklarimi yikiyosunuz ya.. aldim bebegi ben anneme gidiyorum deyip ciktik.. acaba ben mi abartiyorum..? Esime anltiyorum ama onunda annesi ne yapsin ki bana bisey demiyor ama onuda ikide bir annen soyle annen boyle diye kafa dirdiri cekiyorum demesini istemiyorum...

Naide

New member
Ben bu konulardan o kadar sıkıntı cektım kı baktım olan bana oluyor bıraz daha sogukkanlı olmaya başladım. Bıraz onların bakısacısından bakmak lazım. Bz gıbı cocuk konusunda bılgılı degıller dedıklerımızı kabullenemıyorlar bız buyuguz bız boylr yaptuk da ne oldu dıyerek daha da tepkısellesıyorlar bıze karsı. Keske bıraz daha sakın olup anne bak aslında aglamayacaktı ama tepkıne aglıyor deseydınız emınım bır daha bu olayı yasadıgunıda yine abartılı tepkı verırdı. Cunku anlamıyorlar bız dedıgımızde gelın oldugumuz ıcın ıyı bır seyde olsa yanlıs anlıyorlar benım kayınvalıdem en son torunumu bana sevdırmek ıstemıyorsun dedıgınde cok uzulmustım oglumu olumsuz seylerden korumaya calısmamı boyke anlamıs. Sız de bıraz daha sakım davranın kabullenmeye calsıın oncelıjle sızdem etkılenır cocuk. Ve bu durumda babannesının yaptığından cok belkı sızın tepkınızden etkılenır. Onların gozunde babanneyle anlasamayan anne ımajı vermemek gerekırmıs aıdeıyet hıssı zarar gorurmus. Gayet polıtık olmalıyız becerebılırsek. Ah ne zor ne zor
Haklisiniz aslinda ama gercekten yapamiyorum.. cunku kayinvalidem gayet akilli bir kadin ve herhangi bi caba da sarf etmiyor ya aslindan ondan deli ediyor beni... tabi ben bugunku olayi anlattim.. bizim eve adim attigi gibi ilk once tv kumandasini aramasi cocuk tvyi bozacak da sabahtan aksama kadar seyreyyigi programlari izleyemeyecek diye ki telasi o nedenle tv yi elleme demesi... telefon zarali bebeklere deyip sabahtan aksmaa kadar tv izlemesi ve ben cok zararli tv izlmesi deyince oo cok bakmiyir demesi.. sanirim neden isten ayrildigimi daha iyi anliyorsunuz Atika hanim..

Naide

New member
Yani demem o ki teefonun zarali oldugunu biliyor ama tvde zararli deyince onu duymamazliktan gelmesi falan.. ahh basimi alip baska ulkeye yerlesesim var..

Eceerdonmez

New member
Ben mi abartiyorum bilmiyorum ama kayinvalidem beni deli ediyor resmen deli ediyor... ya hic kaale almiyor hayir olmaz falanlari bizim evdeyken uygulayamiyor cunku ona attigim bakislardan rahataiz oluyor... benim evim benim kuralalrim ve benim bebegim demistim bi ara cunku... Altli ustlu oturuyoruz bu sabah dedim ki sabah kahvesine bi gideyim gittik kahve icmeden ciktim geri bebegim oynarken yerde yuvarlaniyordu oyjncak arabasini kendisine dogru cekti ve araba kafasina carpti evet muhtemeln cani acidi ama ben bu durumda notorum tepki vermiyorum.. eger gercekten cani acidiysa zaten aglar diyorum tepki vermemi beklemez.. ama gel gor ki kayinvalidem oyle degil bi ohhh aman dedi tedirgin bi sesle bebegim basladi aglamaya mecburen kucagima alip sakinlestirdim... dedim hatta ya bi yapmayin bunu ya senin tepkine agliyor su anda cani acidigindan degil.. benim yaptiklarimi yikiyosunuz ya.. aldim bebegi ben anneme gidiyorum deyip ciktik.. acaba ben mi abartiyorum..? Esime anltiyorum ama onunda annesi ne yapsin ki bana bisey demiyor ama onuda ikide bir annen soyle annen boyle diye kafa dirdiri cekiyorum demesini istemiyorum...

Bu genel olarak ortak bir sorun sanırım. Emin olun hepimiz yaşadık çok basit bir örnek vereceğim alerjik bir oğlum var ve oğlumun olduğu ev sınırları içerisinde sigara içilmesinden hoşlanmıyorum ama 15 ay oldu hala aynı söyle söyle dilimde tüy bitti geçen gün lütfen ya 15 ay oldu yeter dediğimde ee napıcaz ozaman dedi bana alayacı bir tavırla. :)
Ama ben artık gülüp geçiyorum çünkü ee ne var bir senmi çocukmu büyütüyorsun ben 2 tane büyüttüm zihniyetine birşeyleri anlatmaya çalışmak bile çoğu zaman vakit kaybı benim için. Bir ara susayım kırılmasın gücenmesin moduna girmiştim bir baktım iç dünyamda her gece yatağa yattığımda kavga ediyorum saatlerce kayınvalidem ile uyuyamıyorum. Söyleyeceğimi söyleyip,sınırları çizip,gülüp geçiyorum.
Yaşadıklarınızı yaşıyoruz farklı değil İnanın,ama zorda olsa gülüp geçebilmeyi öğrendiğiniz gün daha rahat nefes alacaksınız.

Naide

New member
&Atika yani kayinvalidem bize uygun olmayan bi davranista bulundugunda ne yapmaliyim? Oh aman dedi mesela bebegim aglamaya basladi notur mu kalayim ki kaliyorumda kucagima alip sakinlestiriyorum.. baska ne yapilbilir..

Eceerdonmez

New member
Ben bu konulardan o kadar sıkıntı cektım kı baktım olan bana oluyor bıraz daha sogukkanlı olmaya başladım. Bıraz onların bakısacısından bakmak lazım. Bz gıbı cocuk konusunda bılgılı degıller dedıklerımızı kabullenemıyorlar bız buyuguz bız boylr yaptuk da ne oldu dıyerek daha da tepkısellesıyorlar bıze karsı. Keske bıraz daha sakın olup anne bak aslında aglamayacaktı ama tepkıne aglıyor deseydınız emınım bır daha bu olayı yasadıgunıda yine abartılı tepkı verırdı. Cunku anlamıyorlar bız dedıgımızde gelın oldugumuz ıcın ıyı bır seyde olsa yanlıs anlıyorlar benım kayınvalıdem en son torunumu bana sevdırmek ıstemıyorsun dedıgınde cok uzulmustım oglumu olumsuz seylerden korumaya calısmamı boyke anlamıs. Sız de bıraz daha sakım davranın kabullenmeye calsıın oncelıjle sızdem etkılenır cocuk. Ve bu durumda babannesının yaptığından cok belkı sızın tepkınızden etkılenır. Onların gozunde babanneyle anlasamayan anne ımajı vermemek gerekırmıs aıdeıyet hıssı zarar gorurmus. Gayet polıtık olmalıyız becerebılırsek. Ah ne zor ne zor

Ah Atika hanım bende bir ara çocuğu bizden kaçırıyor olmuştum :) demek hepimiz aynı dönemleri yaşamışız. Acaba bizlerde böyle kayınvalideler olup böyle düşüncelere kapılacakmıyız

Naide

New member
Ben de aynen oyle yapıyorum baktım kaygı verdı cocuga alıp sakınlestırıyorum. Evde bır seylere ellemsını karıstırmasını ıstemez ne zorlanırım gıdınce ne yapacağımı sasırırım. Ama merak mı edıyor anne baksana nasıl heyecanlı falan dıye sankı bem de yenı anlamaya calısıyor gıbı yaparım. Bazen yarar bazen hooo diye ceker elındem kayınvalıdem elıne vurdugunu bıle gordum prıze ellıyor dıye ah ah. Ne yapalım bol sevgı ılgı onları bu olumsuz syelrden korur ınsaallah

Benim kayinvalidem de cok rahatsiz oluyor ellemesine ama ben izin veriyorum... Bi ara mutfaktaki tenecereleini cikarmisti dolaptan sen ne yaptin dedi bende bozuntuya vermeden biz gitmeden geri koyariz onlari babaannecim
Dedim mesaji aldi:) bisey demedi sonrasinda.. eger biseyler karistiriyorsa ben yaninda bulunuyirum mutlaka boylece kayinvalidem de benim gozetimimde oldugu icin bisey diyemiuir..

Esila Esila

New member
Atika hanım bende sizin gibiyim torunumu sevmemizi istemiyor kıskanıyor vs bile dendi düşünün.Bende takmamaya calisiyorum ama çok sürmüyor herkesin icinde yanlışıni düzeltme mahcup etme eleştirme bi sürü,bazen diyorumki keske ayni ilde yaşamasaydik ayda yilda bir görüşürdük yine davranislarinda degisiklik olmazdi belki ama azindan daha cok bu durumla karsilasmamis olurdu kızım...

Eceerdonmez

New member
Hiç unutmuyorum 5 aylık oğlum sünnet ettirdik eve gelicez yemekler hazırlandı dua okutucaz yakınlarımızı çağırdık kayınvalidem ben gelmiycem demiş anneme evine gitmiş. Annemler git getir kayınvalideni yoksa bizde nasıl kalırız burada nispet yapar gibi yakışık almaz dediler,baktım evdekiler bile gidiyor birer birer.Sünnetli bebeğimi annemlere bırakıp kayınvalidemin peşine düştüm düşünün. Bana yapılan en büyük ayıptı bu bence ve kimsenin bir suçu yokken hastanede kimse onunla ilgilenmedi diye trip attı bize. Ve ben o gece sabaha karşı hastanelik oldum panik atak dediler. O günden sonrada tavrım değişti beni son üzüşü oldu, çünkü kayınvalideler deniyorlar sonu yok hep deniyorlar ama ben hayır dediysem hayır tavrımdan artık ödün vermiyorum.
Yüz verdikçe astarını istiyorlar gerçekten. Hiç böyle bir gelin kayınvalide ilişkisi hayal etmemiştim ama beni bu hale getirende kendisi oldu. Geçenlerde neden böylesin diye soran eşimede uzun uzun izah ettim oda hak verdi ve artık beni zorlamıyor.
Bu hayat bizim hanımlar bizde bir kere geliyoruz ve bir saniyemizin geri dönüşü yok maalesef

Mahirhira

New member
Sevgili dogan cuceloglu gelistiren anne baba kitabinda.soyle der....sahilde oturmus kitabini yazarken denizden cocuk.cigliklari geliyormus..anne babalar ise kahakaha ile.guluyormus..guya cocuklara yuzme ogretmek.icin suya atiyorlarmis..cocuklar travma yasiyormus..dogan.bey dusunmus..ve diyor du ki simdi bu kitabi yazmak.mi faydali gidip tel tek.sahili gezip.anne babalari uyarmak.mi.ama biliyorum.sen kimsin be adam.diyip yine beni tersleyecekler biz bilmiyormuyuz cocuk.buyutmeyi sanane diyecekler???dogan cuceloglu bile.bunu diyor dusunun..anlatabildimmmi

baharibeklerken

New member
Sevgili dogan cuceloglu gelistiren anne baba kitabinda.soyle der....sahilde oturmus kitabini yazarken denizden cocuk.cigliklari geliyormus..anne babalar ise kahakaha ile.guluyormus..guya cocuklara yuzme ogretmek.icin suya atiyorlarmis..cocuklar travma yasiyormus..dogan.bey dusunmus..ve diyor du ki simdi bu kitabi yazmak.mi faydali gidip tel tek.sahili gezip.anne babalari uyarmak.mi.ama biliyorum.sen kimsin be adam.diyip yine beni tersleyecekler biz bilmiyormuyuz cocuk.buyutmeyi sanane diyecekler???dogan cuceloglu bile.bunu diyor dusunun..anlatabildimmmi

:) çok haklıymış.
Olay anında uyarmak inadı körüklüyor, anlayamiyor insan, bize deseler biz de aynısını yaparız. Ki burda paylaşıyoruz zaman zaman akıl veren çok diyoruz. Herkes kendi doğru bildiğini paylaşmak istiyor İşte.
Olay olmadan çevreyi ne kadar bilinclendirirsek o kadar kâr galiba

Son düzenleme:

Eceerdonmez

New member
Tavrınızdan odun vermedıgınızde onlar uzuluyordır bu durumda ne hıssedıyorsunuz. Ah ben yenemıyorum kendımı . bazen haklı olsam da sırf uzuluyorlar dıye gıdıp ozur dılıyorum . gzolerınde suclu oluyorum boyle yapınca. Bır sey desem ıcım rahat etmıyor uzuluyorlar dıye dmeesem ıcım ıcımı yer neden demedım diye ah bu ben kendımı ne yapsam
Kıyamadıklarımın beni doğradığını gördüğüm gün kendimi değiştirdim. Herkes şaşırdı tabi susuyordu ya bu kız oldu, birde biz arnavutuz saygının dibini görmüşüz yıllardır saygı diye ezilmeyi göstermişler meğer bize.
Ben özür dilemeyi çok severim özür dilemek küçülmek değildir, bence özür dileyen insan aksine yücelir düşünmüş hatasını görmüştür hiç gocunmam eğer gerçekten haksız isem. Ama haklı isemde kimsenin gönlü olsun diye özür dilemem çünkü karşımdaki insanlar haksızda olsa benden özür dileyecek insanlar değil hep kendilerini haklı gören insanlar. E hal böyle olunca doktorun bana antidepresan verip ilaç kullandığım günlerin birinin sabahında aynaya baktığımda baya enayi gördüm kendimi.
Çok merhametliyimdir çok vicdanlı bu durum beni çok üzüyor buna yürekten inanabilirsiniz.Ama ben bugüne kadar hep koştum hiç karşılık beklemeden yanıma kalan üzülmek oldu. Şimdi ben değil onlar üzülsün belki bir gün anlarlar hiç sanmıyorum ama

Naide

New member
Tavrınızdan odun vermedıgınızde onlar uzuluyordır bu durumda ne hıssedıyorsunuz. Ah ben yenemıyorum kendımı . bazen haklı olsam da sırf uzuluyorlar dıye gıdıp ozur dılıyorum . gzolerınde suclu oluyorum boyle yapınca. Bır sey desem ıcım rahat etmıyor uzuluyorlar dıye dmeesem ıcım ıcımı yer neden demedım diye ah bu ben kendımı ne yapsam

Ayni ben Atika hanim sinri oluyorum bazen laf atiyorum.. Sonra pisman oluyorum gidip ozur dilemiyorum ama sanki pek bisey olmamis gibi davraniyorum dogrusu da bu zaten ama iste aradaki soguklugu giderme cabasi off offf daha cok yolumuz var Hanimlar..

Naide

New member
Söyledikleriniz de çok haklısınız..Ama şöyle düşünmeden edemiyorum. Zaten cocuklukda uğradığım zararları telafi etme,genişleme çabaları verirken birde şimdi kayinvalidem yada baskalari tarafından kaygiya itiliyorum. Bu düşünceler daha çok yoruyor beni. O nedenle artık açık açık söylüyorum. Çok yoruldum cunki gerçekten. Adem hocam diyor ya annelik sanatı kitabında. Anneye annelik statüsü verilmeli diye. Annelik yaparken çok müdahale etmek annelik becerisini zedeler diye. Bu cümleyi okuduğumdan beri artik yaptığım bişeye karistiklarinda annesi benim kimse benim kadar düşünemez onu. Onun için en iyisi bu diyorum. Yavaş yavaş bastırdım bu şekilde baskıları. Ama bu kezde farklı bişey oldu . Kayinvalidem en ufak bişey söylese yanıt verir oldum. Yani bende ona karşı aşırı tepkisellesmisim bakiyorum da. Keşke bu aşamaya getirmeseydi çok uzuluyorum. Eskiden o kadar çok severdim ki onu. Hala öyle ama dusunuyorumda belkide hic farkında olmadan beni çok bunaltmis

Ne kadar haklisiniz.. Ben dogum yaptigimda yan yatakta baska bir arkadasim vardi(bizim burda devlet hastaneleri 3 4 kisili evet sasirmayin :) ) Daha dogumdan sonraki gun esti gurledi aslinda benim bebegim benim kurallarim sen karismiyacaksin diyordu annesine de kayinvalidesinede bazen diyorumda keske o sertlikten birazcik bende de olsa cok degil azicik boylece bana yanasmlari zor olur.. Yapicak bisey yok idare edecegiz... Ama Adem hoca sagolsun ben gercekten arada fark goruyorum genisledim artik ufak tefek seylere kafayi takmiyorum Sukur ki cocuklara cocuk onlar gozuyle bakabiliyorum ve bu gercekten insani cok rahatlatiyor... Cunku rahatsiniz kirlensede kirilsa da dagilsa da :)
Bir gunde cocuklugumuzdan bizde iz birak duygular adli bi konu acicam hala gozlerim dolar bazen annemin davranislari aklima geldikce...

Naide

New member
Sonra Naide neden delirdi...yahu insanin Kendi annesi ya demin eve gelmis surati bi karis... keyfin mi yok anne dedim yok dedi sonra bi basladi icindeki zehiri akitmaya paikolojimi bozdu... dedim yahu anne var biseyin ne dese sen hastalandin diyor niye diyorum ben gayetniyiuim isten ayriliyirum diye mi hastalandin diyosun dedim yok yok diyor ondan degil naide bak cocuk sende hep agliyor sen her istedigini yapiyosun cocuk seni kullaniyor ondan agliyor kaynanan bakarken masallah cocugun melek gibi diyor... sen her istedigini yapinca buna sana agliyor... dedim anne ne yapabilirim oleyim de kaynanam mi baksin? Bu cocugun annesi benim dedim.. hep agliyormus namaz kildirmiyormus banyoya girmeme izin vermiuomus dedim peki anne ablamin bebekleri ablam istediklerini yapmadigi halde aglamiyolar mi? Cevap vermedi.. aklimiza gelmiyor dimi bu cocugu ben ikide bir birakiyorum sizlere korktugundan hep dibimde ya yine gidersem diye bunu dusunemiyosunuz dimi dedim? Nasil moralimi bozdu anlatamam bana yetersizmisim annelikte muamelesi yapti resmen... sonra ben ani cikislar yapinca kotu oluyorum... ustelik annem bunu yapiyosa ben ne diyeyim daha.. Evet diyecektim aslinda psikolojimi bozan sizlersiniz ben bebegimle gayet mutluyum ama gelip ari kovanina comak sokar gibi sokuyosunuz ortaligi karistoriyosunuz..

Rumser

New member
Sonra Naide neden delirdi...yahu insanin Kendi annesi ya demin eve gelmis surati bi karis... keyfin mi yok anne dedim yok dedi sonra bi basladi icindeki zehiri akitmaya paikolojimi bozdu... dedim yahu anne var biseyin ne dese sen hastalandin diyor niye diyorum ben gayetniyiuim isten ayriliyirum diye mi hastalandin diyosun dedim yok yok diyor ondan degil naide bak cocuk sende hep agliyor sen her istedigini yapiyosun cocuk seni kullaniyor ondan agliyor kaynanan bakarken masallah cocugun melek gibi diyor... sen her istedigini yapinca buna sana agliyor... dedim anne ne yapabilirim oleyim de kaynanam mi baksin? Bu cocugun annesi benim dedim.. hep agliyormus namaz kildirmiyormus banyoya girmeme izin vermiuomus dedim peki anne ablamin bebekleri ablam istediklerini yapmadigi halde aglamiyolar mi? Cevap vermedi.. aklimiza gelmiyor dimi bu cocugu ben ikide bir birakiyorum sizlere korktugundan hep dibimde ya yine gidersem diye bunu dusunemiyosunuz dimi dedim? Nasil moralimi bozdu anlatamam bana yetersizmisim annelikte muamelesi yapti resmen... sonra ben ani cikislar yapinca kotu oluyorum... ustelik annem bunu yapiyosa ben ne diyeyim daha.. Evet diyecektim aslinda psikolojimi bozan sizlersiniz ben bebegimle gayet mutluyum ama gelip ari kovanina comak sokar gibi sokuyosunuz ortaligi karistoriyosunuz..

Ilk zamanlar benim annem de mudahale ettigimde kiriliyordu biz bilmiyor muyuz diyordu.. En son patladigim nokta kizima ilac verirken klasik zorla verme yontemi yanaklarini sikarak vermeye calisti.ben de anneme anne yanaklarini sIkma o zaman iyice nefret eder almaz bizden de sogur dedim.o da cok kirildi al o zaman kendin ver dedi. Ben de cok agladim. Sonra karsima aldim konustum " Bak anne ben benim gibi bir cocuk yetissin istemiyorum,sizin gibi de cocuk yetistirmek istemiyorum.siz hic ilgilenememissiniz buyuklerinizin yaninda utanmissiniz. Utancinizdan doya doya Sarilamamissiniz bile.. Bak ben simdi insanlara sarilmaktan nefret ediyorum.. Zamaninda guvenli bir sekilde baglanamadigimiz icin aramizda hep bi sogukluk var.birbirmize kendimizi birakamiyoruz. Kaliteli zaman geciremiyoruz.hic hatirliyor musun unv. Okurken eve tatile geldigimde karsilikli bir ikindi cayi ictigimizi.. Sen hep mutfaktaki isleri dusunuyosun.o yuzden birbirimzle guzelce anne kiz muhabbetimiz hic olmadi. Sen hep teyzelerimin yaninda kendini daha mutlu hissettin cunku bizden o sicakligi bulamadin. Ama bunun sorumlusu biz degiliz. Simdi ben bu hassasiyetlerde bi cocuk yetistirmek istiyorum. Sen de istemezmisin. Boyle yetissin bizim gbi olmasin. Simdi lutfen bana kirilma ve yardimci ol" dedim.. Hem agladim hem konustum Annem cok duygulandi. "Cok haklisin hic bisey demiyorum.gerrcekten cok haklisin. Bizim gbi olmasin.biz sizi buyuklerimizin yaninda sevemedik ilgilenemedik. Bu yuzdende baglanamadik (onceden hep agzimda guvenli baglanma kelimesi oldgu icin annem de alismisti) sen guzwlce yetistir " dedi. Ve o gunden beri cok destek oluyor. Ogrendigim herseyi anlatiyorum bazen beraber manti yaparken telegram dinliyoruz hepberaber.. Dusunun babama Adem hocadan kitap imzalatmistim. Benm 12 yasindaki kardesm icin okusunlar diye. Bu yastan sonra cocuk icin kitap mi okuycaz demisti. Telegram dinledikce o da heyecanlaniyor.yeniden guvenli baglanmayla ilgili seyleri dinledikce etkileniyor..Babam cok kati bi insandir ki o bile suan cok sicak bakiyor.. Hatta arada bana espri yapiyolar Adem amca ne diyor diyolar.. :) Size tavsiyem COK UYANIK OLUP FIRSATLARI DEGERLENDIRIN...

Eceerdonmez

New member
Ilk zamanlar benim annem de mudahale ettigimde kiriliyordu biz bilmiyor muyuz diyordu.. En son patladigim nokta kizima ilac verirken klasik zorla verme yontemi yanaklarini sikarak vermeye calisti.ben de anneme anne yanaklarini sIkma o zaman iyice nefret eder almaz bizden de sogur dedim.o da cok kirildi al o zaman kendin ver dedi. Ben de cok agladim. Sonra karsima aldim konustum " Bak anne ben benim gibi bir cocuk yetissin istemiyorum,sizin gibi de cocuk yetistirmek istemiyorum.siz hic ilgilenememissiniz buyuklerinizin yaninda utanmissiniz. Utancinizdan doya doya Sarilamamissiniz bile.. Bak ben simdi insanlara sarilmaktan nefret ediyorum.. Zamaninda guvenli bir sekilde baglanamadigimiz icin aramizda hep bi sogukluk var.birbirmize kendimizi birakamiyoruz. Kaliteli zaman geciremiyoruz.hic hatirliyor musun unv. Okurken eve tatile geldigimde karsilikli bir ikindi cayi ictigimizi.. Sen hep mutfaktaki isleri dusunuyosun.o yuzden birbirimzle guzelce anne kiz muhabbetimiz hic olmadi. Sen hep teyzelerimin yaninda kendini daha mutlu hissettin cunku bizden o sicakligi bulamadin. Ama bunun sorumlusu biz degiliz. Simdi ben bu hassasiyetlerde bi cocuk yetistirmek istiyorum. Sen de istemezmisin. Boyle yetissin bizim gbi olmasin. Simdi lutfen bana kirilma ve yardimci ol" dedim.. Hem agladim hem konustum Annem cok duygulandi. "Cok haklisin hic bisey demiyorum.gerrcekten cok haklisin. Bizim gbi olmasin.biz sizi buyuklerimizin yaninda sevemedik ilgilenemedik. Bu yuzdende baglanamadik (onceden hep agzimda guvenli baglanma kelimesi oldgu icin annem de alismisti) sen guzwlce yetistir " dedi. Ve o gunden beri cok destek oluyor. Ogrendigim herseyi anlatiyorum bazen beraber manti yaparken telegram dinliyoruz hepberaber.. Dusunun babama Adem hocadan kitap imzalatmistim. Benm 12 yasindaki kardesm icin okusunlar diye. Bu yastan sonra cocuk icin kitap mi okuycaz demisti. Telegram dinledikce o da heyecanlaniyor.yeniden guvenli baglanmayla ilgili seyleri dinledikce etkileniyor..Babam cok kati bi insandir ki o bile suan cok sicak bakiyor.. Hatta arada bana espri yapiyolar Adem amca ne diyor diyolar.. :) Size tavsiyem COK UYANIK OLUP FIRSATLARI DEGERLENDIRIN...

Ne mutlu size,epey güzel bir yol almışsınız annenizle.
Perşembe akşamı kayınvalideme yemeğe gittik eşim kardeşi eltim ben. Bu platformdan buradaki yazışmalardan bahsettim kırılıyormusun seni ikaz ettiğimde dedim.
İlk zamanlar şahsi algılayıp üzüldüm,kırılmadım çünkü üslubunda hiç bir yanlışlık yoktu. Ama zaman içinde gördümki kızım sen evladın için eşinide,kendi annenide,amcasınıda,teyzesinide uyarıyorsun o zaman şahsi olmadığını anladım. Bizim zamanımızda böyle değildi tabi siz okuyorsunuz araştırıyorsunuz herşey eliniZin altında daha ulaşılabilir,bilinçli annelersiniz sizler dedi.
Ama ben yapacağımdan geri kalmam sen beni uyar demeyide unutmadı:) yeterki üslubunuz düzgün olsun ve bıkmayın usanmayın yılmayın, gerçekten savaştığınız insanlar sevgisiz nesil maalesef.

Naide

New member

Ahhh ahhh ne kadar guzel cok sevindim adiniza insaallahh bir gun bende buna benzer bisey paylasabilirim...ama biraz zor biz yunanistanda yasiyoruz annem malesef turkce bilmiyor hos bilse bile adem hocaya gicik kaptilar bi kere:-( butun bu degismlerim icin (Allah razi olsun Adem hocadan) Adem hocayi sorumlu tutuyolar... Adem hoca bazen der ya bu koyun delisi benmiyim diye aynen o durumdayim su anda etraftimdaki herkes bu koyun delisi de naide diye bakiyor bana...

Naide

New member
Cok uzuldum ustunuze bu kadar gelinmesine. Ne zor annelıgımızle ılgılı bır sey ısıtmek hele kı annemızden. Bosverın rahat olun. İlerde sıze hak verecekler
Hele bir sıze doysun guvenı tamamlansın sızı anlayacaklar. Cok tartısma ıcıne gırıp yıpratma yın kendınızı ben kendı annem bır sey deyınce artık gülup gecıyorum.

Aynen Atika hanim cok zor... ben aslinda cok kirilgan ve duygusal biriyimdir bazen evet ani cikislarim oluyor.. soyle dusunun mesela kalbiniz yumusacicik ama disardan gelen darbelerden korumak icin o kalbin etrafina dikenli teller oruysunuz..

Ama yaptigima cikislarima pisman degilim cunku artik uzelen ben olmak istemiyorum.. esimin de dedigi gibi takma kafama he de gec...

En sonda seye taktilar bu sefer kaynanam annem birlik oldular, cep telefonu icin baba izin vermiyor deme hep bazen bende izin vermiyorum de cocuk babasini kotu belliyecekmis... durum gercekten traji komik... Bu son olanlardan sonra (esim fransada calisiyor ve 3-4 ayda 1-2 aylihina bizi gormeye geliyor) sanirim bende fransaya yerlesmeye gidecegim en azindan bebegimde babasiyla buyur...

Katia

New member
İyi gunler hanimlar bende kayinvalidemden yana dertliyim
Bebegim bir yasina girdi dogum yaptim oglum kolikti kimse destek olmadi sen cocuguna bak ben yemegini yaparim dendi sabah yemek yok oglen yemek yok aksam oglunun gelmesine yakin yemek getirdi bu arada ayni binada oturuyoruz. Bebegi gormeye misafir gelir kimse yardim etmez annemi cagiririm kadin atlar gelir taki oglum cevresini farkina varip gulucukler sacana kadar kimse yok yanimda sonra hergun gelmeye basladi sunu soyle yap boyle yap emirler yagmaya basladi tabi oglum iyice cevresine adapte olmaya baslayinca bunlar yok amcanin kafasina vur denmeye basladin bende uyardim hayir oglum amcayi seviyoruz
Bebeklerde saclari tutma huyu var sanirim cevremdeki cogu bebektede mevcut oglumda saci yakalyinca cekiyordu bende surekli hayir oglum diyorjm babaanneside kendi sacini uzatip cek oglum cek demeye basladi uyardim anne bu sekilde ogretme sonra kendi ve kucuk cocuklarinda sacini cekiyor dedim kustu kayinpederim herkese vur suna vur buraya diye ogretiyordu lutfen bunu ogretmeyin dedim kusuldu evden gidildi banada sen bizim cocugu sevmemizi istemiyorsun dendi daha neler neler suan nerdeyse konusmuyoruz ve bu durum aradaki gerginlik beni daha da cok geriyi