Kayınvalidem İnatlaşıyor Ne Yapabilirim ?

baharibeklerken

New member
Hanimlar cok su goturur ve neticeye ulasmasi zor , herkesin kendine gore yaralar duygusalliklar ve hikayeler barindirdigi bir konu kaynana.
Birbirimizle hatira alisverisinde bulunmaktan cok bu forumun asil gayesi pedagojik hakikatleri kendi hayatimiza nasil uygulayabiliriz bunun fikir alusverisi daha faydali olur kanisindayim
Burda yzisarak rahatliyoruz, birbirimizden ogreniyoruz. Fakat sunu unutmayalm , burda yzismak bir odada konusmak gibi degil. Kaliciligi var, daha sonra okuyup birseyler ogrenmek isteyenler olavak ve bizim burda yazdiklarimiz insanlara ne fayda verecek. Bunu gozardi edemeyiz, sorumlulugu var yani.
Varsa bir oneri, veya merak edilen, paylasilsa herkes faydalanir.
Adem gunesin veya baska uzmanlarin bu konuya yaklasimi nasil veya bu konuda nasil bir cozum uretebiliriz bu sitenin amaci bu diye dusunuyorum. Sohbet tadinda guzel paylasimlar dilegiyle.
Bu arada sahis kisi degil kastettigim uzerine alinan olmaz umarim. Konu kac sayfa olmus ama acilan basliga cozum getiren paylasim dan ziyade klasik bayan tartismalarina donmus. Kirici birsey degildir umarim yazdiklarim, burda fikir paylasiliyorsa bende nacizane fikrimi paylasmak istedim. Yinede kirilan olursa simdiden ozur dilerim

Sümeyyeee

New member
Mehpare hanım sizin iyi niyetinizi anlıyorum ama bizde de durumlar çok çok farklı son olan olayi anlatayim size sadece eşimin ailesi bana ağır küfürler etti ve bu ispatı gösterdim eşime hazmedemedim baya sinirlendim, aradı ailesini beni korudu savundu hiç bir şekilde suçum yoktu bu olayda ve beni savundu diye eşimi evlatlıktan red etmekle tehdit ettiler ya esin ya biz diye ortada bıraktılar eşimi eşimde benle oğlumu seçti ve sizde bu saatten sonra ailem değilsiniz dedi....
Dedi ama yinede eşim için çok fazla üzüldüm kıyamadım dedim görüşelim tamam boşver geçmişte kaldı dedim kendisi kabul etmedi ve halada derim konuyu açmamı istemez bende üstlemem çok üzülüyor eşim içten içe sonuçta annesi ne olursa olsun ne kadar kötü olursa olsun bende anne olduğumdan eşime üzülüyorum ama işte benim canımı çok fazla yaktılar hayatımı mahvettiler onları bi daha ne bu dünyada ne ahirette Rabbim karşıma çıkarmasın illa eşim ailesiyle konuşur barışır ama bu saatten sonra benim hiç bişeyim değiller

yiğitimmm

New member
Mehpare hanim sizdeki peygamber sabrı mıdır yaa maşallah keşke sizin gibi olabilsek diyorum ama değiliz yani herkesten aynı tavrı bekleyemezsiniz işte insanda kendini bile bile yok sayamaz saymamali

yiğitimmm

New member
Atlar Tepişince Arada Taylar Ezilir
Çocuklar, kayınvalide-gelin çekişmesinin gizli mağdurlarıdır. Bir çocuğun annesine laf söyleyen kayınvalide unutmasın ki, sadece gelinini kaybetmiyor, aynı zamanda torununun da sevgisini kaybediyordur. Akıl sahibi hiçbir gelin de kayınvalidesine karşı söz söylememelidir. Çocuk açısından bakıldığında kayınvalide yaşlıdır ve yaşlı bir kişiye karşı söz söylemek çocuk vicdanını yaralar.

Kolay değil bir evladı besleyip büyütüp, bebekliğinde altının pisliğini alıp, hasta hallerinde sabahlara kadar uykusuz kalmak… Bir çocuğun yetişmesi, palazlanıp uçacak kuş haline gelmesi öyle üç-beş gün içinde olmuyor, on yıllar sürüyor. Bir anne açısından bakınca, bütün bir ömrün konusudur evlat sahibi olmak...

Acaba başına bir şey gelir mi kaygısıyla geçer önce günler, sonra yıllar… Sokakta biriyle kavga etse, bir ağlama sesi duyulsa, yürek ağızda sokaklara koşulur. Okulda derslerden zayıf alınsa iştahlar kaçar. Bayramda yeni bir bayramlık kıyafet alınamayınca arefe günü bir hüzün çöker annelerin yüreğine…

Kış geldiğinde solacak diye, yazın da susuz kalacak endişesiyle bir ömür boyu çocuğunu güneşten ve kırağıdan korumaya çalışır.

Ama gel gör ki, bu dünyanın bir kanunu var. Bunca emek vererek, kendi yaşamından vazgeçerek yetiştirilen çocukların bir gün allayıp pullayıp bir başkasına emanet edilmesi şart... Ne de zor bir durum aslında anne-baba için çocuğunu tam da yeni yeni yetiştiği bir dönemde tutup bir başkasına vermek… Ne kadar zordur üzerine toz konar diye tozu kendi üzerine alan anne-babanın, çocuklarının evlenme vakti geldiğinde geçmiş anıları bir film şeridi gibi hatırlaya hatırlaya “Al artık bundan sonra senindir” diyebilmesi… Bu devir teslim ne kadar anlı şanlı törenlerle yapılsa da kolay kolay kabullenilmez… Hele ki, anneler… Hele ki erkek çocuklarını, kendisinden en az 20 yaş küçük bir kıza oğlunu emanet etmek…

Bir kayınvalide açısından bakıldığında, hayatın daha hiçbir tecrübesini yaşamamış genç bir kızın, yıllarca özene bezene büyüttüğü oğluna aynı kendisi gibi davranamayacak olacağı kaygısı anneyi (kayınvalideyi) anormal davranışlar sergilemeye iter. Bu anormal davranışlara karşı da gelin, bir savunma mekanizması geliştirir doğal olarak...

Bu kutuplaşma santim santim devam eder gider, ta ki bir de torun dünyaya gelinceye kadar…

Güç gösterisinin mağdurları

Ne zaman ki yeni evli çiftin bir de çocukları olur, böylesi bir kayınvalide için “Oğlumu kaptırdım bu kıza, ama torunumu asla” diyerek yeni bir güç gösterisi için bilinçaltı dürtüler harekete geçer.

Gelini, torununun altını değiştirse, kayınvalide “Aman yavaş ol bacaklarını yerinden çıkartacaksın” diyebilir ya da gelini çocuğu ile azıcık çok ilgilense “Aman bırak ağlasın, her ağlamasında peşine koşarsan yarın baş edemezsin” deyiverir. Gelininin kendi torunu ile aşırı ilgilenmesi sanki kayınvalide için torununun da kaybedildiği hissini oluşturabilir.

Kendisini henüz aşamamış, henüz kendisinden beklenilen bir “kaim-valide” olgunluğuna erişememiş olan bir kayınvalide için gelininin tüm bu halleri kendi sevdiklerinin elinden alındığı haller gibi gelebilir.

Kendisiyle arasında en az 20 yaş fark bulunan bir başka hanım üzerinde kayınvalide bu kaygı ve endişelerden dolayı iktidar mücadelesi yapmaya çalışabilir, kaybettiğini zannettiği değerleri gelinine kaptırmamak için türlü cambazlıklar sergileyebilir.

Böylesi bir durumda kalan hiçbir onurlu gelin yoktur ki, kayınvalidesinin bu tavırları karşısında etkilenmesin. Bu etkilenme sonucu gelin, ne kocasını ne de çocuklarını kayınvalidesine kaptırmamak için ciddi bir çatışma içerisine girebilir.

Tüm bu çatışmalar her ne kadar gelin-kaynana arasında gerçekleşiyor gibi görülse de bu çatışmanın asıl mağdurlardan birisi de evdeki çocuklardır. Anne, çocuklarını kayınvalidenin bu garip tavırlarına karşı korumak zorunda hisseder kendini, ya da evde eşiyle yaptığı tartışmaların şahidi çok defa çocuklar da olur. Çocukların bir kolundan kayınvalide tarafı, diğer taraftan da anne tarafı tutar ve sündürmeye çalışırsa, işte o zaman o evdeki kimse o çocukları tam olarak elde edemez… Çok defa böylesi çatışmacı evlilikler içinde çocuklar kendi anne-babalarına karşı da yabancılık çekerek, çocuklarda oluşması gereken “aidiyet” duygusunun zedelenmesine neden olur.

Arada kalan çocuklar

Çocuklar, kendi ailesiyle kurdukları aidiyet duygusunun gücü kadar etrafa güçlü dururlar. Atalarımız “Ağaç yaprağıyla gürler” demiş. Evet, eğer çocuk yaprakları gürleyen bir ağacın yapraklarından birisinin de kendisi olduğunu bilirse, hayata karşı dirençli olur; eğer kendi yanındaki yaprakların üzerinde kurtçuklar oluşmuş, solmuş ve hastalıklı halleri bulunduruyor olduğunu görürse çocuk öylesi bir ağacın yaprağı olmaktan mutlu olmaz. Ne annesinden, ne de babaannesinden vazgeçemeyen çocuk, sonunda ikisinden de vazgeçmenin en doğru yol olduğunu bulabilir.

Öte yandan, eğer bir kayınvalide, bir çocuğun annesine karşı laf söyleme, küçük düşürme, ince ince iğneleyerek onu rahatsız etme basitliğine girerse, hiçbir çocuk yoktur ki, kendi annesine karşı girişilen bu saldırılardan keyif alsın. Bir çocuğun annesine laf söyleyen kayınvalide unutmasın ki, sadece gelinini kaybetmiyor, aynı zamanda torununun da sevgisini kaybediyordur. Bu kaybedişleri çocukluk yıllarında göremese de, bir gün gelir kendi torununun kendisine karşı söyleyeceği ağır laflar karşısında şaşkına dönüverir.

Akıl ve vicdan sahibi hiçbir kayınvalide, bir çocuğun annesine karşı saygısızlık etmemeli, velev ki bu kişi kendi gelini dahi olsa…

Ve yine akıl sahibi hiçbir gelinin de kayınvalidesine karşı bir mücadelenin içerisine girmemesi gerekir. Zira bu mücadeleden çok defa annenin bizzat kendisi zararlı çıkar. Çünkü çocuk açısından bakıldığında kayınvalide yaşlıdır ve yaşlı bir kişiye karşı söz söylemek, hakkında dedikodu yapmak çocuk vicdanını yaralar.

Çocuk için sağlıklı ortam, hem anneden, hem de babaanneden doyasıya sevgi aldığı ve kendini savaşan gruplar içinde değil, güven verici yetişkinlerin arasında hissettiği ortamdır.

Bir kayınvalide ve gelin bilmelidir ki, her ne kadar iki kişi birbiriyle inatlaşıyor gibi görünse de asıl zararı görenler çocuklardır. Onun için “atlar tepişirken tayların zarar görmemesi” için bu inatlaşmaya bir an önce son verilmelidir.

Gelin-kayınvalide çatışmasına şahit olan çocuk ne yaşar?

1- Babaannesine karşı saygısızlık yapan bir annenin çocuğu olmak çocuğu suçluluk duygusuna iter.

2- Babaannesinin aleyhinde kendi annesinin babasıyla tartıştığını gören bir çocuk, babasını kendi annesini koruyamayan aciz biri olarak hissedebilir ve babalık gücünü çocuğunun gözünde kaybeder.

3- Annesinin, babaannesi hakkında komşuları ile konuştuğunun şahidi olan çocukta aile bütünlüğü duygusu zedelenir. Çocuk sığındığı ailenin güven verici olmadığını hisseder.

4- Bir anne, kayınvalideye karşı kendi çocuğunu yanına çekmeye kalktıkça, çocuk sadece babaanneden kopmaz, aynı zamanda o babaannenin oğlu olan babasından da duygusal kopukluklar hisseder. Çocuğunu babaanneden koparan bir anne, aynı zamanda çocuğunu babasından da kopardığını bilmelidir.

5- Bir çocuğun yanında çocuğun annesine hakaret eden bir babaanne o evin içindeki çocukların nefretini çeker. Hiçbir çocuk yoktur ki, kendi annesinin bir başka kadından hakaret işitiyor olmasına gönlü razı olsun, velev ki bu hakaretleri yapan kişi babaanne dahi olsa…

6- Bir baba kendi annesinin haklılığını savunur ve çocuğun annesine karşı bunu bir hakarete dönüştürürse, o çocuk da kendi annesini aynı babası gibi savunur. Çocuk annesini içten içe savunurken farkında olmadan babaya karşı soğukluk hisseder.

7- Bir çocuk, annesinin babaanne ve onun akrabaları arasında küçük düşürüldüğünü hissederse, çocuk babasının akrabalarına karşı soğukluk hisseder. Aile bütünlüğü zedelenir, çocuk güven duygusunu yitirir.

8- Bir çocuk, annesinin beceriksizliğini babasından ve babaanneden duymaktan nefret eder. Her çocuk için kendi annesi çok beceriklidir ve mükemmeldir. Bunları annesine söyleyen kişiler vicdansızdır, sevimsizdir.

9- Bir babaanne, gelininden çok kendi torununu sevmeye kalkar, gelininden çok torununu sahiplenmeye çalışırsa, çocuk anne yerine babaanneye bağlanmaya başlarsa, çocuk için hayati önem taşıyan anne bağının yoksunluğu çocuğu başıboş hale getirir, çocuk sınır tanımaz hale gelir.

10- Bir babaanne, kendi gelininin koyduğu kuralları çocuğu lehine bozar ve annenin annelik statüsünü zedelerse, çocuk babaanneyi (çıkarı için) belki çok sevse de, çocukta kurallara uyma bilinci yıkılmış olur. Böylesi bir çocuk, kurallara uymak yerine kuralları yıkmak için etrafındaki insanları rahatsız etmeye başlayabilir.

11- Babasının annesi ile kendi annesinin çatıştığını gören çocuk çok defa kendi annesini tercih eder. Sağlıklı ruha sahip bir çocuk hiçbir zaman bir aile bireyini diğerine tercih etmeye zorlanmamalıdır.

Uzman Pedagog Adem Güneş
İşte ben böyle bi çatışmayı çocuk görmeden nasıl başa çıkcam ben artık ona cevap bile vermiyorum ki sürtüsme olmasın diye ama o aynı tavırla devam ediyor çocuk yine etkilenicek ben bunu anlatmak istedim mehpare hanim

EsmaGG

New member
Mehpare hanim sizdeki peygamber sabrı mıdır yaa maşallah keşke sizin gibi olabilsek diyorum ama değiliz yani herkesten aynı tavrı bekleyemezsiniz işte insanda kendini bile bile yok sayamaz saymamali
Mehpare hanımın anlatmak istediği şu aslında ben yaşadığım için onu çok iyi anlıyorum sizinde pişman olmamanız için ilerde anlatmaya çalışıyor kendisi yanlış anladıysam düzeltin lütfen [MENTION=5430]Mehpare[/MENTION] ben evlendiğim zaman yurt dışına gittim oyüzden ev kurmadık Türkiye'de ve mecburi dönüş yaptık kısa bir süre sonra.o dönemde eşim işsiz durumumuz belirsiz olduğundan kayınvalidemlerde kaldık netliğe kavuşana kadar ben o sırada hamile idim ve tabi bazı şeyler olduğundan büyük gözüktü belki gözüme. Eşimin omzunda çok ağladım başta anlatmak istemedim sonra onun ısrarlarıyla anlattım birşeyleri bir çok kez.şikayet gibi değil kötülemek gibi de değil sadece bana zor geldiğinden bahsederdim. Eşimde o zamanlar bana hep haklısın aşkım annem zaten şöyle böyle bende hep söylüyorum ama bu yaştan sonra değiştiremem gibi hep beni destekler şekilde konuştu yanımda oldu. Neyse çocuğumuz doğmadan evimizi ayırdık çok şükür. Doğum yaptığım güm kayınvalidem evime gelip benim yaptığım bür hareketten dolayı annemin eşimin yanında seni bu eşyalar da doyurmadı dedi. Ve ben bu lafın üstüne titreyerek ağladım ama eşim annesini savundu. Ve sonrasında her seferinde bana sen zaten benim ailemi sevmiyorsun kabullenmiyorsun ailen gibi görmüyorsun gibi gibi şeyler söyledi her kavgada bu gündeme geldi. Eşime dedim ki sen bana hak veriyordun o zamanlar ne oldu. O zaman hamileydin demez mi. Ve inanın 2yıl oldu ben yeni yeni ısınmaya başladım ailesine. Bunda kazanan kim oldu tabi ki en çok ben. Çünkü siz nasıl ailenizi annenizi ne kadar kötü olsalar silip atamazsanız eşiniz de atamaz. Ve hiçbirzaman eşinize ailesini kötülemeyin o kötü dese siz onlar senin ailen deyin. Çünkü o birgün ailesini yine affeder o zaman sizin söyledikleriniz kalır. Ne olduğunu anlayamazsınız bile. Burada sorsak herhalde benim kayınvalidem melek gibi kadın şöyle iyi böyle iyi davrandı bana diyecek birkaç kişi çıkar belki. Birçok kişi bu tarz şeyler yaşıyor belki daha kötülerini. O yüzden iyi olmak sadece size kazandırır aynı şekilde kötü olmak ta size kaybettirir bunu unutmayın. Birgün pişman olmayın diye bu kadar ısrarla yazıyor mehpare hanım..

yiğitimmm

New member
Ben ona gerçekten sabrediyorum ecem hanım özellikle bu tavrını eşimin yanında yapıyor ki hiç hoşuna gitmiyo onuda huzursuz ediyor çünkü sürekli huzursuzluk çıkarıyor çocuğum kötü etkilenicek bundan korkuyorum :-( ben çocuğa ona emanet edicem birde işe başlayınca ki koyduğum hiç bir kurala uymuycak buda cocukta benim koyduğum kuralları yarın birgün tanimamasi hiç hoş değil anlatabiliyo muyum biz bu örnekleri dedikodu amaçlı da yazmıyoruz aynı durumda olupta çözüm bulan varsa yazsın diye örnekler vererek yaziyoruz yanlış anlaşılmasın

Son düzenleme:

yiğitimmm

New member
Her insanin sevgiye ihtiyaci var ve karsisinda kendisini seven bir insana duyarsiz kalmasi uzun surmez surduremez. Sevmeye devam etseniz gercekten sevseniz inanin cok zor degil payiniza dusen sey sevgi merhamet olsun olmazmi yigitim olmazmi niye olmasin ki olur bazi kodlar var beynimizde kayinvalide kotudur cekilmezdir. Bizim basimiz aslinda birazda bu kodlarla dertte.
mehpare hanim sevgi saygıda sikinti yok ben bu durum karşısında nasıl çözüm üretebilirz onu soruyorum üstünü nasıl kapatabiliriz demiyorum Çözüm Önerileri soruyorum sizin yaptığınız üstünü kapatmak buda çözüm değil

Ecem

New member
Ben ona gerçekten sabrediyorum ecem hanım özellikle bu tavrını eşimin yanında yapıyor ki hiç hoşuna gitmiyo onuda huzursuz ediyor çünkü sürekli huzursuzluk çıkarıyor çocuğum kötü etkilenicek bundan korkuyorum :-( ben çocuğa ona emanet edicem birde işe başlayınca ki koyduğum hiç bir kurala uymuycak buda cocukta benim koyduğum kuralları yarın birgün tanimamasi hiç hoş değil anlatabiliyo muyum biz bu örnekleri dedikodu amaçlı da yazmıyoruz aynı durumda olupta çözüm bulan varsa yazsın diye örnekler vererek yaziyoruz yanlış anlaşılmasın

Sabretmekten baska caremiz yokki.benimde yasadigim gordugum cok sey var benlede inatlasilmasi var.inanin bende k.valideme birakacak giibiyim kabul ederse.evladimiz icin hersey.rabbim korusun insanlar kundaktaki bebege kiz erkek demeden taciz tecavuz ediyorlar.guvenilmiyor taninmiyor insanlar.hicbisey yapmiyosa namusunu korur,ac koymaz,acikta birakmaz.varsin beni sevmesin.torununu sevsin yeter bana.k.valide naparsa ne dersin cocuklarimizin ornek alacagi kisiler biziz cunku.

baharibeklerken

New member
Ecem hanima katiliyorum. Guvenli bag kurulmussa cocugunuza tesir edersiniz, endiselenmeyin yigitimm hanim. K.valideniz in davranislarindan cocugunuf fitratina uymayan seyleri reddedecektir. Sizin ofkelenmeniz sorunu daha da buyutur. Ofkenizi yonetebilmeyi basarabilirseniz cok guzel cozumler bulacaginiza inaniyorum. Bu konuda genisleyebilirseniz yasanmasi muhtemel tum sorunlari onceden farkeder ve onune gecebilursiniz. Genislemeyle ilgili burds guzel paylsiimlar mevcut.
Bebeginiz onun torunu, kotulugunu istemez elbet, fakat bizim gibi de hassas degiller. Yetistirme yonteminde catismalar yasaniyor. Fakat baglanilan sizsiniz, bebeginizin reddettigini gorunce o da vazgececektir. Fakat cocugun reddettigini birde sizden duymasi onu daha da inatlastirip direnm3sine sebep olabilir.
Bebeginiz icin genislemeyi de basarabilirsiniz. Tabi burda genislemeden kastim yapilanlari hosgorme degil. Konuyu duygularinizi yonetetek idare edebilmeyi kastediyorum

Son düzenleme:

Ecem

New member
Ecem hanima katiliyorum. Guvenli bag kurulmussa cocugunuza tesir edersiniz, endiselenmeyin yigitimm hanim. K.valideniz in davranislarindan cocugunuf fitratina uymayan seyleri reddedecektir. Sizin ofkelenmeniz sorunu daha da buyutur. Ofkenizi yonetebilmeyi basarabilirseniz cok guzel cozumler bulacaginiza inaniyorum. Bu konuda genisleyebilirseniz yasanmasi muhtemel tum sorunlari onceden farkeder ve onune gecebilursiniz. Genislemeyle ilgili burds guzel paylsiimlar mevcut.
Bebeginiz onun torunu, kotulugunu istemez elbet, fakat bizim gibi de hassas degiller. Yetistirme yonteminde catismalar yasaniyor. Fakat baglanilan sizsiniz, bebeginizin reddettigini gorunce o da vazgececektir. Fakat cocugun reddettigini birde sizden duymasi onu daha da inatlastirip direnm3sine sebep olabilir.
Bebeginiz icin genislemeyi de basarabilirsiniz. Tabi burda genislemeden kastim yapilanlari hosgorme degil. Konuyu duygularinizi yonetetek idare edebilmeyi kastediyorum

Burda bi arkadasti sanirim adem hocanin cocugunuzu kendinize asik edin dedigini soylemisti.bende anneanne babaanne nasil davraniyorsa daha fazla hosgorulu eglenceli guleryuzlu olunki cocugunuzun gozu sizden baskasini gormesin kim bakarsa baksin sizden etkilensin bi tek demisti.cok mantikli geldi bana.oyle bi anne olmaliyiz,oyle bir huzur bulmalilarki yanimizda biz yokken bile bizim hayir dedigimiz seye yanasmamali.bunu sizinle ayni sartlarda biri olarak soyluyorum.umarim sizede banada faydasi olur.

yiğitimmm

New member
Teşekkür ediyorum tavsiyeler için baharı beklerken doğru diyorsunuz ben soyleyince inat ediyor çocuk zaten davranışıla belli ediyor ne isteyip ne istemediğini inatlasarak sanırım kendimi yıpraticak gibiyim bakalım bu hafta gittiğimde kendimi kontrol altında tutmaya çalışıcam en azından oğlum için :)

yiğitimmm

New member
Burda bi arkadasti sanirim adem hocanin cocugunuzu kendinize asik edin dedigini soylemisti.bende anneanne babaanne nasil davraniyorsa daha fazla hosgorulu eglenceli guleryuzlu olunki cocugunuzun gozu sizden baskasini gormesin kim bakarsa baksin sizden etkilensin bi tek demisti.cok mantikli geldi bana.oyle bi anne olmaliyiz,oyle bir huzur bulmalilarki yanimizda biz yokken bile bizim hayir dedigimiz seye yanasmamali.bunu sizinle ayni sartlarda biri olarak soyluyorum.umarim sizede banada faydasi olur.
Nasıl bi anne olucam çok merak ediyorum doğrusu inşallah oğlumla güzel günlerimiz olması dileğiyle :)

yiğitimmm

New member
Sevgili Atika ben bu durumun esiyle butunlesememis insanlarin evlatlariyla butunlesme cabalarindan kaynaklandigini dusunuyorum. Esim beni mutlu etmedi butun mutlulugu evladim verecek ve beni dunyanin en mutlu insani yapacak gibi bir hastalikli dusunceden kaynaklandigini dusunuyorum. Bu evlada da kendine de eşe de sonrasinda geline torunada zulum oluyor boylelikle. Dusunun mesele 2 arkadasiniz var ikisiyle ayni seyi paylasmazsiniz biriyle gulup eglenirken dertlesirken digeriyle sadece yol arkadasligi yaparsiniz. Bunun gibi herkesten alacaginiz duygu derinlik ayni olmaz olamaz. Es ve cocukta boyle ikisinin ayrimini yapabilirsek bence bircok kayinvalidenin durumuna dusmeyiz.
Çok yerinde bi tespit olmuş mehpare hanım belkide K.validemde bu yüzden böyle davraniyo olabilir