Kendimden korkuyorum..

Pınar Güzel

New member
Amin ..rabbim hepimize güc versin..bu esaretten kurtulamıyorum.onaramadıgım yanlarımla yakıyoeum evladımı..oyle anneler görüyorum.sesi rahmetle süslü.sakin.tane tane konusup .evladına tesir ediyor .gecen yıl bir olay yaşamıstım.sitenin bahcesinde komsuyla karşılastım.3 evladı var.oglu o yıl teogda ful cikardı.tebrik ettim.izliyorum cocuklarına nasıl davranıyor die.kızının biri8 yaslarında digeri 4 yaslarında.buyuk kızı telefon istiyor.veriyor ama sık sık bittimi annem işin die soruyor.kücuk kızı boynundaki kolyeyi asıliyor asılıyor...allahım ben deliriyorum izlerken kadın hala tebessümle kızının yuzüne bakıyor.kolye sonunda kırıldı.kadının sesı o kadar rahmetle süslüki asılınca kırıldı kızım dedi....:()ben orda coktân yapma kızım canım yandı asılma derdim.büyük kızada telefon yok sana bitirip getiremedin bir türlü derdimm...allahım bu nasıl sabırdır.sonra sohbeti bir sekilde kadının cocukluguna getirdim.annesi cok sewgi dolu bir hanimmıs.ahh cocuklugum ahhhh gençligim.....ve sonra birde ahhhh anne..dedim.başka ne diyebilirdim..

Hepimizin şikayeti aynı malesef. Ne kadar özendim anlattığınız anneye. Tamda olmak istediğim gibi..

Ben eşimle olan bu hali kabullendim.zor oldu ama kabullendim.eşim degisiktir .ama iyidir.cok konuskan bir adam deildir.gecmisime dair cogu acılarımı bilmez..zaten cok yogun calisan bir adamdır.isi zordur.ewe geldiginde cok bisey yansıtmam ona .birseyimizide eksik etmez .dısarı hayatı yoktur .evde olmayı sewer .mutfakda olmayı sever.bana yardım.eder.arastırmacı ruhu vardır.dedigim gibi.birkan enerjik bir cocuktur.uzun uzun biseyler okumaz arastırmaz hep hazır bilgi almak ister.ödevlerindede böyle oldu.ilk okula baslagında hep önunden yaptigim icin odevlerini.zorlandiginda bırakabiliyor.benim derdim birkan.inananın .yatasıya kadar aklımda.hep birkan var düsüncelerimde.simdi okuldayjen.gün icinde kendimi suclamayla geciyor.gelince şöyle yapcam böyle konuscam.aksam geliyor.bisey oluyor onu gördugumde .gun icindeki vicdan sızlamam bitiyor.unutuyorum.davlanıslarına takılıp kalıyorum.sohbet falan edemiyorum.genislemem lazım biyorum yapamıyorum .yapamıyorum.

Derya Hanım, "ben bu hali kabullendim" demek maalesef bu hallerin sizi eksik bırakmadığı anlamına gelmiyor. Eşler birbirinin ruhuna temas edecek, birbirinin ruhunda sükun bulacakki çocuklara sükunetle yaklaşmak mümkün olsun. Bir terapi alabilseniz keşke. Geçmişten gelen yüklerle yol almak zor bilirim.

Derya birkan

New member
Derya Hanım, "ben bu hali kabullendim" demek maalesef bu hallerin sizi eksik bırakmadığı anlamına gelmiyor. Eşler birbirinin ruhuna temas edecek, birbirinin ruhunda sükun bulacakki çocuklara sükunetle yaklaşmak mümkün olsun. Bir terapi alabilseniz keşke. Geçmişten gelen yüklerle yol almak zor bilirim.
Merhabalar 2 hafta gecti.birkan pc başında geceler yarısına kadar oyunlar oynadı..matematik sınavından yüz üzerinden 16 puan aldı.şimdi ne yapmalıyım.

Derya birkan

New member
Merhabalar 2 hafta gecti.birkan pc başında geceler yarısına kadar oyunlar oynadı..matematik sınavından yüz üzerinden 16 puan aldı.şimdi ne yapmalıyım.

Annenin çocuğun ruhuna temas etmeksizin bağ kurma şartlarını yerine getirmek için çocuğa sınırsız özgürlük vermesi her şeyi daha da karmaşık hale getiriyor değil mi? Birkan'ın ihtiyacı gece yarılarına kadar sanal oyunlar oynamak değil ki... Annesinin teması ile olduğu gibi kabul edildiğini görmek. Bu ne demek? Her şeye eyvallah etmek değil tabi ama her şartta saygın davranıp değerli hissettirmek demek. Bilgisayara sınır getirmek ama bunu onu ezerek yapmamak gibi. Bur uzmandan destek almayı düşünmediniz mi sizin durumunuz hayli karışık ve mucize çözümler ancak sizde başlar, Birkan'a değil size ve eşinize odaklanmak lazım gibi.

Annenin çocuğun ruhuna temas etmeksizin bağ kurma şartlarını yerine getirmek için çocuğa sınırsız özgürlük vermesi her şeyi daha da karmaşık hale getiriyor değil mi? Birkan'ın ihtiyacı gece yarılarına kadar sanal oyunlar oynamak değil ki... Annesinin teması ile olduğu gibi kabul edildiğini görmek. Bu ne demek? Her şeye eyvallah etmek değil tabi ama her şartta saygın davranıp değerli hissettirmek demek. Bilgisayara sınır getirmek ama bunu onu ezerek yapmamak gibi. Bur uzmandan destek almayı düşünmediniz mi sizin durumunuz hayli karışık ve mucize çözümler ancak sizde başlar, Birkan'a değil size ve eşinize odaklanmak lazım gibi.

Derya birkan

New member

Babasını aradım ve dün gece 3 te yattı.sınavdan bu notu aldı defim. pc yi ve tableti almalıyız.ama bunu senin söylemen gerek dedim.aradı söyledi.sonra birkan tableti pc yi bana teslim etti.

Derya birkan

New member
eşimi seviyorum.oda beni seviyor bunu gözlerinden anlıyorum.cok duygularını belli edemez.anneside böyle.bu şekilde büyümüs.çok arkaşı yoktur.şimdilerde ben oraya buraya götürürüm.hayır demez.inadı yoktur.tv yi kaldırmayı teklif ettim düşünecegim dedi.hić açılmaz tv bizde ama yinede varlıgı bile tehdit.çunkü kızım büyüdügünde ewimizde görmesini istemiyorum.eşim naif biridir.sorun bende.benim gelgitlerim çok.çünkü çok eksik büyüdüm.bskarmısınız ogluma bile ne kadar zarar veriyorum .pc yi veriyorum sonra aldırıyorum.bu akşam birseyi fark ettim.birkan tırnak larının yanlarıni asılırdı.ve parmak uçları hep yaralı olurdu.ilk defa yaraları iğlesmis .parmaklarının güzelligi ortaya cıkmıs.pc oynarken parmak etlerini cekemedi tabi:..

Derya birkan

New member

Bu sınırsız özgürlügü verdim en dibe düşmesi gerekiyordu.hic bu kadar kötü olmamıştı notları.elimi üzerinden hiç cekmemiştim çünkü.kızım olunca mecbur takip edemedim.birde görmek istedim bakalım ne yapacak die.simdi en dipde dersleri cok kötü.ben saglık olsun diyorum.meslek ögrenirsin .yaz tatilinde biyerlerde diyorum.hakkında hayırlısı diyorum.daha ne diyebilirim.sıkma canını desem zaten sıkmıyorki.

eşimi seviyorum.oda beni seviyor bunu gözlerinden anlıyorum.cok duygularını belli edemez.anneside böyle.bu şekilde büyümüs.çok arkaşı yoktur.şimdilerde ben oraya buraya götürürüm.hayır demez.inadı yoktur.tv yi kaldırmayı teklif ettim düşünecegim dedi.hić açılmaz tv bizde ama yinede varlıgı bile tehdit.çunkü kızım büyüdügünde ewimizde görmesini istemiyorum.eşim naif biridir.sorun bende.benim gelgitlerim çok.çünkü çok eksik büyüdüm.bskarmısınız ogluma bile ne kadar zarar veriyorum .pc yi veriyorum sonra aldırıyorum.bu akşam birseyi fark ettim.birkan tırnak larının yanlarıni asılırdı.ve parmak uçları hep yaralı olurdu.ilk defa yaraları iğlesmis .parmaklarının güzelligi ortaya cıkmıs.pc oynarken parmak etlerini cekemedi tabi:..

Sevmek yetmiyor Derya Hanım... Bir şeylerin farkında olmak gerek. Anneler de çocuklarını çok severler, gözleri kapalı canlarını bile feda ederler ama işte bir çocuğa en çok zarar veren de genelde annesi olur. Gün içinde hiçbir şey düşünmeden sadece Birkan ile vakit geçirebileceğiniz bir zaman dilimi var mı? Bir yarım saat sadece Birkan ile temasta olur musunuz? Bu zamanlarda ikinizin de duygusal doyuma ulaşması gerekir.

Binicilik için bir şey düşündünüz mü bu arada?

Derya birkan

New member
Sevmek yetmiyor Derya Hanım... Bir şeylerin farkında olmak gerek. Anneler de çocuklarını çok severler, gözleri kapalı canlarını bile feda ederler ama işte bir çocuğa en çok zarar veren de genelde annesi olur. Gün içinde hiçbir şey düşünmeden sadece Birkan ile vakit geçirebileceğiniz bir zaman dilimi var mı? Bir yarım saat sadece Birkan ile temasta olur musunuz? Bu zamanlarda ikinizin de duygusal doyuma ulaşması gerekir.

Binicilik için bir şey düşündünüz mü bu arada?

Yeniden baglanmayı10 hafta kadar yaptık.ders konusunda zarara ugramıstı baglanma uzattık.sonrasındada fırsatım oldukça uykuya dalmasını odasında kucak kucaga sarmaş dolaş sohbetlerle yapıyoruz.kız arkadaşı var.sewgilim diyor:)kız arkadaşı biraz kıskançmıs. Bu gün sınav olmuş matematikten .16 puandan sonra sınav yok sanıyorduk.cünku okul degisikliginde ilk okulundada olmustu.neyseki 1 sınav daha olucak.notunu yükseltebilir.iyi gecti dedi .olumlu yada olumsuz birsey demedim. derslerine çok kafa yordum.kaygılarımla dahada kötü yaptım bağımızı.buna cok dikkat ediyorum artık.

Derya birkan

New member
Birsey sorabilirmiyim derya hanim kiz arkadasi var dedinizya mesela oglunuz bunu size anlattiginda ne yaptiniz tepkiniz nasil oldu?ben cocuklarin anne babalariyla bu tarz seyleri konusmasindan yanayim hani baba olmasa bile anne mutlaka bilmeli.ama mesela yasi daha kucuk.oglunuzun.boyle durumlarsa ne dmeli ben meeak ediyorum 10nyasinda bi kiz kardesim var ve bana boyle bisi anlatsa bakar kalirim en azindan temkinli olmak adina soryorum [MENTION=1236]Esma[/MENTION]isik bilgilendirirmisiniz biraz :)

Gülumsedim.adı ne dedim.sizin sınıftamı dedim.dersleri nasıl dedim.sonra fotografi varmı dedim.gösterdi.geçen gün bana benim burcum ne anne sewgilim soruyor dedi söyledim.kendime hayret ediyorum ama bu konuda hep sakin yaklaştım.okulunu degistirdikten 2 hafta sonra bana sunu söyledi kız arkaşım ilk defa seni sewiyorum dedigi gün okuldan aldın beni anne dedi.içim yandı.şimdı ne durumdalar bilmiyorum.büyük ihtimal pc yi verince oyuna cok daldı sevgilisini ihmal etti.hatta unuttu.kızda ayrildı.

Üsküdar

New member
Derya son mesajında birşey farkettim.Kiz arkadaşının olduğundan bahsetmiş size bu güzel ama ilk kez kiz arkadasinin seni seviyorum dediği gün okuldan almaniza hiç tepki vermemiş.Anne ben o okuldan ayrılmak istemiyorum orda mutluyum alırsan üzülürüm gibisinden tepki vermemiş yani.Acısıni pek paylaşmıyor gibi geldi bana,normal yada mutluluk gibi pozitif duygularını paylasabilirken açısını paylaşmıyor yada kendisi de hissetmiyor olabilir mi

İnternet ve cep telefonuna sınırlama getirmeniz şart. Hayatında doldurmaya çalıştığı bir boşluk olabilir. Bu ihtiyacını tatmin için bunlara bağlanmış olabilir. Hangi ihtiyaçtan bunları bunları yapıyor önce onu bir keşfetmeyi deneyin bence...

Derya birkan

New member
Derya son mesajında birşey farkettim.Kiz arkadaşının olduğundan bahsetmiş size bu güzel ama ilk kez kiz arkadasinin seni seviyorum dediği gün okuldan almaniza hiç tepki vermemiş.Anne ben o okuldan ayrılmak istemiyorum orda mutluyum alırsan üzülürüm gibisinden tepki vermemiş yani.Acısıni pek paylaşmıyor gibi geldi bana,normal yada mutluluk gibi pozitif duygularını paylasabilirken açısını paylaşmıyor yada kendisi de hissetmiyor olabilir mi

Çok dogru yere degindiniz.okuldan alacagımı söyledigimde karsılıklı oturuyorduk.hic birsey demedi.telefonundan biseyler yazıyordu birilerine aglıyirdu ama göz yaşını bana göstermemek icin egildikce egildi telefonuna .bende cek8niyor rahat aglasın die odadan cıktım.ama kime ne yazdı cok merak etmistim.gece uyudugunda baktım.fen ögretmenine yazmıs.ogretmenide cok mu sinirli demis hayır sinirli deil.demis.ben konusurum annenle demis.oda hayır .ozamn kızar demis.yani alma okuldan derslerimi düzeltecegim falan demedi.ögretmenindn yardımda istemedi.kabullendi.üzgün oldugunu belli edermi .yani simdi kızim icin sut ürünleri yemiyorum diyetteyim .mesela ona üzülür.o yerken anne sen yiyemiyorsun üzülüyorum der.

Derya birkan

New member
İnternet ve cep telefonuna sınırlama getirmeniz şart. Hayatında doldurmaya çalıştığı bir boşluk olabilir. Bu ihtiyacını tatmin için bunlara bağlanmış olabilir. Hangi ihtiyaçtan bunları bunları yapıyor önce onu bir keşfetmeyi deneyin bence...
inanın cok yollar denedik .buradaki arkadaslar bilir.bir süre izin verdik.icsellesmesi gerekliydi.yasak oldugunda birkan degisik oluyor.simdi bir tek telefonu elinde .pc yi tableti dün .sınavdan coook düşuk not aldigi icin bunu sebeb tutarak aldık.tekefonundan videolar izliyor.ama olabildigince yakınimda tutuyorumki telefona yönelmesin die.bkalım simdilik böyleyiz .

Üsküdar

New member
Çok dogru yere degindiniz.okuldan alacagımı söyledigimde karsılıklı oturuyorduk.hic birsey demedi.telefonundan biseyler yazıyordu birilerine aglıyirdu ama göz yaşını bana göstermemek icin egildikce egildi telefonuna .bende cek8niyor rahat aglasın die odadan cıktım.ama kime ne yazdı cok merak etmistim.gece uyudugunda baktım.fen ögretmenine yazmıs.ogretmenide cok mu sinirli demis hayır sinirli deil.demis.ben konusurum annenle demis.oda hayır .ozamn kızar demis.yani alma okuldan derslerimi düzeltecegim falan demedi.ögretmenindn yardımda istemedi.kabullendi.üzgün oldugunu belli edermi .yani simdi kızim icin sut ürünleri yemiyorum diyetteyim .mesela ona üzülür.o yerken anne sen yiyemiyorsun üzülüyorum der.

Derya acısını sizle paylaşmıyor olması bu derecede özen göstermesi ne anlama geliyor pedagojide ınan bilemiyorum bildiğim tek şey bu işi bir pedagogla görüşerek yaşı da büyümeden çözmeniz gerektiği.

Birsey sorabilirmiyim derya hanim kiz arkadasi var dedinizya mesela oglunuz bunu size anlattiginda ne yaptiniz tepkiniz nasil oldu?ben cocuklarin anne babalariyla bu tarz seyleri konusmasindan yanayim hani baba olmasa bile anne mutlaka bilmeli.ama mesela yasi daha kucuk.oglunuzun.boyle durumlarsa ne dmeli ben meeak ediyorum 10nyasinda bi kiz kardesim var ve bana boyle bisi anlatsa bakar kalirim en azindan temkinli olmak adina soryorum [MENTION=1236]Esma[/MENTION]isik bilgilendirirmisiniz biraz :)

Aslında güvenli bağlanmış ve ergenliğe doğru da artık güvenli bağı aidiyet hissi ile pekişmiş çocuk ve gençlerde bu tarz erken ilişkiler beklenmez. Masum arkadaşlıklar olabilirse de çocuk içinde bir boşluk hissetmeyeceğinden anlamsız bağımlılık, aşırı sevme, kendisine zarar verecek arkadaşlıklara yönelme gibi şeyler görülmez. Böyle bir çocuk anlattığında duygularını anlatmasına izin vermek fakat duygularını aşağılayıcı ya da abartıcı tutumlara girmemek gerekir diye düşünüyorum. Yani "bak sen büyüdün de aşık mı oldun sen hadi canım" ya da "sen daha küçüksün aşkı ne bilirsin" demek çocuğun duygularını küçümsemek olur. Ya da çocuğu olduğu gibi kabul edeceğim diye bu hislerine gerçekten evlilik çağında biriyle konuşuyormuş gibi konuşmak da yanlış olur. Sanırım bunu bir fırsat gibi görüp hislerini anlatması için teşvik etmek, dinlemek, anladığımızı söylemek yeterli olur. Ben kardeşimde böyle davranmıştım. En azından bizim bilmedigimiz bir şey olmasın, diye. Sonrasında zaten ablayla bağlanma yapmaya çalıştık, epey de başarılı olduk.

Annesi ile bağında ve ailesi ile aidiyet hissinde eksilikler bulunan çocuklar için ise aslında arkadaşlıklar duyarlılığını yitirmemesi açısından iyileştirici bile olabilir. Tek sıkıntı nasıl ne tarz alışkanlıkları olduğunu bilmediğimiz çocuklarla arkadaşlık etme ihtimali. Bunu da engelleyemeyeceğimiz için aslında ipi baştan sıkı tutmak yani bağlanma ve aidiyeti es geçmemek lazım.