kizim beni dovuyor

Duydu

New member
Merhaba anneler editorler. Kizim 14aylik ve son zamanlarda mesela bir anda kucagimda oyun oynarken beni tokatlamaya basliyor. Yada durduk yere bir anda basliyor beni tirmalamaya ve tokatlamaya. Ilgisiz bir anne degilim elimden geleni okuyup ogrendiklerimi yapmaya calisiyorum bu yuzden merak ediyorum bu normal bir surecmi? Yada bana vurdugu an nasil davrannaliyim geri mi cekilmeliyim yapma diye uyarmali miyim yoksa tepkisiz mi kalmaliyim. Beni doverken gulmuyor yani bir oyun yapmis durumda degil hatta istemsiz olarak yuzumu eksitince aglamaya basliyor.acaba neden yapiyor ve ben nasil davranmaliyim?

Merhaba anneler editorler. Kizim 14aylik ve son zamanlarda mesela bir anda kucagimda oyun oynarken beni tokatlamaya basliyor. Yada durduk yere bir anda basliyor beni tirmalamaya ve tokatlamaya. Ilgisiz bir anne degilim elimden geleni okuyup ogrendiklerimi yapmaya calisiyorum bu yuzden merak ediyorum bu normal bir surecmi? Yada bana vurdugu an nasil davrannaliyim geri mi cekilmeliyim yapma diye uyarmali miyim yoksa tepkisiz mi kalmaliyim. Beni doverken gulmuyor yani bir oyun yapmis durumda degil hatta istemsiz olarak yuzumu eksitince aglamaya basliyor.acaba neden yapiyor ve ben nasil davranmaliyim?

Merhaba duygu hanım
Söylediğiniz davranış bana duygusal bi tepkiymiş gibi geldi. Acaba kendini savunmak için mi böyle yapıyor diye düşündüm. Bu yaşta vurması size yakınlaşmak istemesinden olabilir diye düşünüyorum. Editör arkadaşlar nasıl düşünür bilemiyorum. [MENTION=7821]Esma Işık[/MENTION] [MENTION=3961]Gülbahar Sulu[/MENTION] [MENTION=1137]Nalan Erdoğmuş[/MENTION]

Evet, onun yaptığı herhangi bir şey yüzünden hoşnutsuz göründüğünüzde bu onu ağlatır. Ne hoşnutsuz görünüp onu ürkütün ne de gülümseyip bu durumu oyuna çevirin. Vurduğunda nazikçe vurmak yok deyip, o an ne yapıyorsanız ona devam edin. Vurmaya devam ederse hafifçe kendinizi geri çekip vurmak yok deyin. Bu davranışın üzerine düşmez, anlam yüklemezseniz çabucak unutur. Tabii evde şiddete tanık olmuyor ve tvden de uzak duruyorsa.

Duydu

New member
esma hanim cevqbiniz icin tesekkurler.evde tv yok hamile kalinca evden tvyi kaldirdik cokta mutluyuz aksama kadar oyun oynuyoruz disari cikiyoruz tum onceligim kizim ev yemek bulasik dag gibi oluyor ama biz yinede oyun oynuyoruz. evdede siddeti ogrenecegi bir ortam yok esimde kizimiz icin cok hassas ama kizimdan rewmen dayak yiyorum. su sira gogsumude cok siddetli isirmaya basladi bilemiyorum birseylere tepki mi yoksa sinirlarinimi ogrenmeye calisiyor yoksa kendini ifade edemeyip sinirlenip mi yapiyor.dediginiz gibi tepkisiz kalmaya calisacagim ins duzelir :)

Duydu

New member
Merhaba duygu hanım
Söylediğiniz davranış bana duygusal bi tepkiymiş gibi geldi. Acaba kendini savunmak için mi böyle yapıyor diye düşündüm. Bu yaşta vurması size yakınlaşmak istemesinden olabilir diye düşünüyorum. Editör arkadaşlar nasıl düşünür bilemiyorum. [MENTION=7821]Esma Işık[/MENTION] [MENTION=3961]Gülbahar Sulu[/MENTION] [MENTION=1137]Nalan Erdoğmuş[/MENTION]

evet sanirim kendini ifade edemeyince dovmeye basliyor ama nasil ogrendi dovmeyi anlayamadim . ahh kuzular ahh

baharibeklerken

New member
esma hanim cevqbiniz icin tesekkurler.evde tv yok hamile kalinca evden tvyi kaldirdik cokta mutluyuz aksama kadar oyun oynuyoruz disari cikiyoruz tum onceligim kizim ev yemek bulasik dag gibi oluyor ama biz yinede oyun oynuyoruz. evdede siddeti ogrenecegi bir ortam yok esimde kizimiz icin cok hassas ama kizimdan rewmen dayak yiyorum. su sira gogsumude cok siddetli isirmaya basladi bilemiyorum birseylere tepki mi yoksa sinirlarinimi ogrenmeye calisiyor yoksa kendini ifade edemeyip sinirlenip mi yapiyor.dediginiz gibi tepkisiz kalmaya calisacagim ins duzelir :)

O aylarda bizde de sık oluyordu. Özellikle ısırma, tırnağı ile çizme vb bana biraz keşif gibi geliyor. Şimdi de cimdik adını verdiğimiz iki tırnağının arasını sıkıştırmayı keşfediyor :) 18. aydayız. Donemseldir büyük ihtimalle.

evet sanirim kendini ifade edemeyince dovmeye basliyor ama nasil ogrendi dovmeyi anlayamadim . ahh kuzular ahh

Merhaba;
Sınırları keşfetme de ihtimaller arasında.. Özenli büyütülmüş bir çocuk için en öncelikki olan ihtimal bu aslında..

Biraz gözlemleyin isterseniz; harekete mi odaklı yada sizin özellikle bi anınıza mı denk geliyor bu yaptığı? Yoksa yoo herhangi bi zaman olabiliyor mu dersiniz? Eğer size karşı bir ulaşma tepkisiyse buradan anlayabiliriz inşallah.

Yapmanız gereken her iki durumda da tepkisiz biçimde kararlı bi ses tonuyla "vurmak yok, yanlış" gibi durumu izah etmek. Kök nedeni sınırlar ise bir dönem sonra geçip gidecektir..

Sevgiler

Duydu

New member
Forumda cevap arayan arkadaşlara faydası olur diye geri dönüş yapayım dedim :) kızım dövmeye devam ederken tepkisiz kaldım devam ederse vurmak yok deyip o an ne yapıyorsak onu bıraktım ama kızarak değil sonra hemen anne deyip geldiğinde sarıldım ve yaklasık 1bucuk ayda gecti vurması. Dönemsel bir tepkiydi sanırım yapmaması gerektiğini öğrendi kuzucuğum:)umarım faydalı olur benim gibi bu durumu yaşayıp çare arayan annelere