kızım büyük tuvaletini altına kaçırıyor

hasibe

New member
Kızım 9 yaşında ve yaklaşık 1 senedir ara ara (ki şu sıralar çok sık )büyük tuvaletini altına kaçırıyor defalarca konuştuk bi problem yok sadece bazen çok geliyor tutamıyorum ya da iyi temizleyemiyorum diyor ne yapacağımı şaşırdım çocuk cerrahi doktoruna götürdüm bi anormallik yok kendini tam bosaltamiyordur dedi ben psikolojik olmasından korkuyorum bu durumu yaşayan başka arkadaşlar var mı acaba ne yaptınız ya da ne yapabilirim

Fatma Acar

Editör
Kızım 9 yaşında ve yaklaşık 1 senedir ara ara (ki şu sıralar çok sık )büyük tuvaletini altına kaçırıyor defalarca konuştuk bi problem yok sadece bazen çok geliyor tutamıyorum ya da iyi temizleyemiyorum diyor ne yapacağımı şaşırdım çocuk cerrahi doktoruna götürdüm bi anormallik yok kendini tam bosaltamiyordur dedi ben psikolojik olmasından korkuyorum bu durumu yaşayan başka arkadaşlar var mı acaba ne yaptınız ya da ne yapabilirim

Hasibe hnm merhaba

Bu konuda uzman değilim tabi ama yaklaşık 1 yıldır oluyor diye yazmışsınız daha evvel kızınız böyle bir durumla karşılaşmadı ve yeni yeni oluşan bir durumsa psikolojik yada sağlık açısından farklı sıkıntılar olmuş olabilir. Dilerseniz başka bir sağlık kuruluşundan ve psikolojik olarak uzman birinden yardım almanız iyi olabilir

Merhaba @hasibe Hanım :)

9 yaşındaki bir çocuktan beklenen bir davranıştan bahsetmiyorsunuz. Eğer fizyolojik bir nedeni de yoksa, daha net bir manzaraya ihtiyacımız olabilir. Bunun için aklıma gelen soruları yazıyorum. Sizin için de uygunsa, cevaplarınız üzerinden belki daha çok fikir edinebiliriz yardımcı olabilmek için.

- Bu durumu siz mi problem ediyorsunuz, yoksa kızınız da bunu problem olarak görüyor mu? Altına kaçırdığı için mahcubiyet duyuyor ve çözülmesini istiyor mu?

- Sizce kızınız olduğu gibi olabilen biri mi? Yoksa etrafındakilerin beklentisine karşı duyarlı mıdır?

- Bir derdi, sıkıntısı ya da rahatsız olduğu bir şey olsa bunu dile getirir mi kızınız? Yoksa içine attığından şüphe duyuyor musunuz?

- Daha önceki yaşlarında yaşadığınız problemler oldu mu? Yoksa bu zamana kadar her şey yolunda gidiyordu da sadece bu sorun mu çıktı?

- Adem Hoca'nın bahsettiği "güvenli bağlanma" açısından bakınca, kızınızla bağınızı nasıl görüyorsunuz?

Evet, bu kadar :) Belki bunları burada paylaşmak istemezseniz de, sanırım yerinizde olsaydım bir uzmandan destek alıp, psikolojik bir problemden kaynaklanma ihtimali üzerinde dururdum.

Selamlar...

hasibe

New member
Sayın rümeysa ve Fatma hanım öncelikle ilginiz için teşekkürler kızım oldukça neşeli ve kendini ifade etmekte zorluk çekmeyen bir cocuk bi kaç yıldır hayatımız biraz karışık aslında benim atanmamla birlikte Siirt'e taşındık bi süre baba bizim yanımızda değildi sonra babamızdan geldi derken bu defa da babanne özlemi yaşadık 4 yıl kadar ve bu arada 2 kardeşi dünyaya geldi ilk okula başladı annane bizimle yaşamaya başladı yazları evimize dönüyor bütün kışı siirt te geçiriyorduk aile içi sorunlar deseniz diz boyu (dede babanneyi çok hirpaliyor psikolojik açıdan) biz yanlarindayken de uzaktayken de hep aynı şuan ise bolu mudurnu da bir köyde yaşıyoruz bu defa da hafta içi köyde (babasız ) hafta sonu merkezde ki evimizde kalıyoruz seneye ise ne olacağımız belli değil eş durumu ile evimize geçmeye çalıyoruz hayatımız bu kadro karışık iken ben bile sendeliyor iken çocuğumun bu davranışını anlıyorum aslında her defasında kırmadan sakince yaklaşıyorum ona ama onda ki değişiklikleri de fark ediyorum çocuğum nizam kalmak istiyorum dediğinde bile sürekli bi şey çıkıyor yalnız kalamıyoruz ya dede ya babanne ya kardeşler bende o da çok bunaldık birbirimize sarılmayı çok özlüyoruz akşamları herkesi uyuyunca 5 10 dakika bile olsa yalnız kalıp sadece öpüşüp koklasiyoruz ama bu da çok nadir olabiliyor çok uzattım farkındayım ama fırsat bulunca bende boşalttım içimi galiba bolu da yabancı gibiyiz hiç bi yer bilmiyoruz adem Hoca ile tanışalı çok fazla bi zaman da olmadı ama okuduğum her satırında yanlışlarımı görüyorum arsivleri dinliyorum kendimi görüyorum çoğu yerde şimdi bolu da beni bu yolda anlayıp ilerletecek bir pedagog ve ya psikolog var mı diye düşünüyorum eğer biliyorsanız lütfen bana yardımcı olabilir misiniz teşekkürler

hasibe

New member
Online danışmanlık konusunda bi bilgim yoktu açıkçası bu konu hakkında daha fazla nasıl bilgi sahibi olabilirim acaba ilginiz için tekrar teşekkürler

Yeniden Merhaba [MENTION=475]hasibe[/MENTION] Hanım,

Size bir şey diyeyim mi :) Asla kaybetmeyeceğiniz şey, umudunuz olsun :) Ve biliyor musunuz, biz duygularımızı bastırmadan insan olmanın nasıl bir şey olduğunu tadabilseydik bir kez, umudumuz hiç dinmezdi...

Hayat problemsiz olamaz, olmayacak da... Problemleri yok edemeyeceğiz hiç bir zaman. Problem çıkmasın diye tüm yaşam enerjimizi oraya sarf etmeye de gerek yok bu yüzden. Ama her problem, kendi içimizdeki, ben'imizi kaplamış duvarların bir bir yıkılmasına vesile olabiliyor... Eğer problemin çözümünü doğru yerde ararsak...

İnşallah sizin için de içinizdeki bu daralmışlık hali, kızınız vesilesi ile ortaya çıkan arayışınız, yepyeni bir başlangıç olur.

Bu arada [email protected] adresine halinizi ve talebinizi anlatan email atabilirseniz, Adem Hoca'ya ulaşmanız daha kolay olabilir belki ;)

Selamlar...

hasibe

New member
Söyledikleriniz bile içime şu serpiyor açıkçası ileride daha düzenli bir hayat yaşayacak gücü kendimde bulamadığım günlerim olmuştu ama bundan sadece bi kaç ay önce adem Hoca ile tevafuken tanıştım başka bir kitabı ararken birden karşıma çıkardı allah onu ve o günden beri daha umutla bakıyorum hayata geleceğe sizlerin de bizlere böyle destek olması ayrıca huzur veriyor yalnız olmadığımı biliyorum yardımlarınız ve ilginiz için çok teşekkürler