Merhaba @hasibe Hanım
9 yaşındaki bir çocuktan beklenen bir davranıştan bahsetmiyorsunuz. Eğer fizyolojik bir nedeni de yoksa, daha net bir manzaraya ihtiyacımız olabilir. Bunun için aklıma gelen soruları yazıyorum. Sizin için de uygunsa, cevaplarınız üzerinden belki daha çok fikir edinebiliriz yardımcı olabilmek için.
- Bu durumu siz mi problem ediyorsunuz, yoksa kızınız da bunu problem olarak görüyor mu? Altına kaçırdığı için mahcubiyet duyuyor ve çözülmesini istiyor mu?
- Sizce kızınız olduğu gibi olabilen biri mi? Yoksa etrafındakilerin beklentisine karşı duyarlı mıdır?
- Bir derdi, sıkıntısı ya da rahatsız olduğu bir şey olsa bunu dile getirir mi kızınız? Yoksa içine attığından şüphe duyuyor musunuz?
- Daha önceki yaşlarında yaşadığınız problemler oldu mu? Yoksa bu zamana kadar her şey yolunda gidiyordu da sadece bu sorun mu çıktı?
- Adem Hoca'nın bahsettiği "güvenli bağlanma" açısından bakınca, kızınızla bağınızı nasıl görüyorsunuz?
Evet, bu kadar

Belki bunları burada paylaşmak istemezseniz de, sanırım yerinizde olsaydım bir uzmandan destek alıp, psikolojik bir problemden kaynaklanma ihtimali üzerinde dururdum.
Selamlar...