Komşu çocuğu dayak atma vurma anlaşmazlık

Betül

New member
Merhaba bu sorun birçok kişide vardır Komşunun çocuğu vardır ufak bir anlaşmazlık olur aralarında kavga olur sıkıntı olur komşu çocuğu ile 3 yaş bizimkisi kızım komşumuzun 30 aylık oğlan bazen ister istemez çocuk işte oluyor bu durum bu hadiseyi biraz önce yaşadığım için hemen yazmak istedim baktım kızım ağlıyor balkondan içini çeke çeke sonra yukarıdan komşumun baktığını gördüm hiç bir yapmadan kızım gel hadi eve dedim komşumuzla çok fazla samimiyet yok eskisi gibi daha önce iyidik şimdi selamlaşıyoruz sadece resmiyet var dargınlık falan yok Kızım gel dedim içini çekerek ağlıor üzülüyorum böyle canı yanar ya öyle oldum ama çocuk işte ne yaparsın sonra komşumun çocuğu çıktı geldi bende vurdum dedi anlattı kendi diliyle işte annesi yukarıdan özürdile bakalım vurulmaz falan fılan dedi işte bende indim aşağı Kızımız kim vurarsa vursun karşılık vermez bizler kızım vurulmaz onlarında canı var vurma bak hani sana vursalar canın acır gibi derken bilmem fıtrat gereği belkide vurmuyor öyle bekliyor.

Siz böyle durumda ne yapardınız ne yaptınız ? Allah korusun düşünsenize çocuk yüzünden ama baktım az dudağı yarılmış azcık kanamış gibi yarılmış çok büyük ifade oldu anlayın işte çizik yemiş söyliyeyim böyle demek daha uygun sanırım.

Komşumuz adem güneşi bilen duyarlı bir anne hassas bir anne ama bazen çocuklar dışarda yalnız kaldımı böyle durumlarla karşılaşıyoruz. olay bu ne yapmak lazım

Hayr

New member
3 yas ve 30 aylik cocuk disarida tek basina oynayamaz ebeveyn rehberligine ihtiyaclari var Betul hanim. Bir de o yastaki cocuklar vurmayi nerden ogrenmis olabilir?

Hayr

New member
Benim bildiğim kadarıyla çocuklar duygularını bazen vurarak bilmem öyle ifade ederler diye duymuştum

Bence tertemiz fitratlarinda siddet yoktur. Bu konuda Adem hocamin buyuklerinden ogrendiklerini soyledigini hatirliyorum ama tekrar arastiricagim insallah sevgili Sima. :)

Yurtdışı

New member
merhaba arkadaslar.yurt disinda yasiyorum.4 yasinda bir oglum var.bizim sorunumuz da arkadaslarinin vurmasina karsi gelememesi.kendini koruyamamasi.hem anaokulunda hem de samimi arkadas ortamlarinda vuruyorlar elinden oyuncagini da aliyorlar oylece kalip agliyor sadece.evde sana vurana sen de vur seklinde bir yaklasim dogru mu?kendini korusun istiyorum.kimseye vurma ama sana vuran olursa sen de vur diye tembihliyorum izin verme elini ger vs. diye konusuyorum ama ayni.ne yapmam gerek sizce?cok canim sıkılıyor.siddet gosteren cocuklu ortamlara gidesim gelmiyor.aileyi uyardigim zaman tepki de aldim..cocuk onlar gibisinden.

bu konuya rica etsem uzmanlarda cevp yazan olabilirmi gece gece tartstık eşimle bu sebwpten gözlerimw uyku gir iyor bu cocugu hep sen yaptın böyle biri ona vurunca kendini savunamkyor diyor ben ogluma hep oglum vurmak yanlks bir davranstr problemler vurarak degil konusrk cözülür diye öğrettim ama bu aksam bir dost yemegibdeoglumdan 7 ay buyuk 2 cocuk ogluma seni cöpe atıcaz demiş oglum hayor atamazsıbız demiş onlar atıcaz diyip itmişler oglumu o da aglayarak yaımıza geld oglum ismi gibi halim selim bir cocuktur sizce ben yukarda söyşdigm telkibi vererek hata mı ediyorum vuran kıran cok afedersiniz lanlı lunlu konusan cocuklar karsısında savunmasız kalınca esim beni sucladı aglıyorum aksamdan beri yavruma zarar mı verdm diye :( karsımızdaki cocuk agresif bagırıp cagıran evde 7/24 laptoştan tvdeb siddet icerikli seyler izleyen bir cocuk ben oglumj mubafaza ettim böyle seylerdeb simdi böyle bşrseyle karsılasınca ben de esimde sok olduk cocugumuza zarar mı verdik diye esim ogkuma artık söyle deneye basladı sana vurrlarsa sen de vur oglum yumruk at oglum it oglum :( içime sinmiyor neyapmalıyım yardımedin lütfen :(