Konuşma problemi - oyun terapisi

Bihter

New member
Merhabalar ;
Oğlum 30 aylık ( düzeltilmiş 28 aylık 31+1 haftada doğdu ) Şuan itibariyle anne baba mama araba anane dede atta anlaşılabilir kelimeleri, bunun dışında hayvan seslerini ve organlarını gösterebiliyor. Bay bay ve öpücük atabiliyor. Konuşması için zorladığımızda kızıp gidiyor.Ancak çok hareketli ve takıntılı davranışları olan bir çocuk . Göz teması olduğu için otizm olmadığı söyleniyor, Mesela evdeki fırının alarmını kuruyor sürekli sürgülü kapı açıp kapatıyor , Nöroloji dikkat dağınıklı ve hiperaktivite dedi. Şuan da bir psikolog ve oyun terapistinden eğitim alıyoruz haftada bir gün . Önerebileceğiniz yapmamız gereken neler vardır?
Çok teşekkürler,
 
Merhaba, noroloji hiperaktivite teshisini fiziksel muayene, ( mr, film vs..) sonucu mu koydu? Adem hocanin pedagoji okulu 13 videosu tamamen bu konuyla ilgili, dinleyebildiniz mi?
 

Bihter

New member
Merhabalar ;
mr yada film istemedi bir takım kan tahlili birde denver testi istedi,
ancak takıntılı davranışlarımızda var. Mesela fırının alarmını sürekli çalıştırıp bip bip diyor ,
sürgülü kapıları sürekli açıp kapatma
ayrıca arabada sürekli cam açıp kapatma ve silecek çalıştırma gibi,
 

Sebamelikesi

New member
Merhabalar 28 aylik bi yegenim var. O da sadece annesinin ve kendisinin adini soyluyor bunun disinda cok kelimesi yok. Soyleneni anliyor bisey soruldugunda yada yapmasi istedihinde yapiyor. Okudum cevaplari takintili bi hareketi vs yok.Neler yapmamiz gerekiyor.
 
Üst