Mahremiyet eğitimi

Ozuminalp

New member
Merhaba. Bu günlerde akĺıma takılan bir konu var...Kızımi anaokuluna bırakırken sınıfındaki bir erkek arkadaşı kızımı kapıda karşılayıp yanaklarından öptü..okul öncesi dönemde çocukların masum duygularla davrandığını biliyorum ama kızımın başkasının onu öpmesinden rahatsız olması gerekmez miydi...bu durum mahremiyet eğitimini alamadığını mı gösteriyor?

Sevgi Alem

New member
Merhaba. Bu günlerde akĺıma takılan bir konu var...Kızımi anaokuluna bırakırken sınıfındaki bir erkek arkadaşı kızımı kapıda karşılayıp yanaklarından öptü..okul öncesi dönemde çocukların masum duygularla davrandığını biliyorum ama kızımın başkasının onu öpmesinden rahatsız olması gerekmez miydi...bu durum mahremiyet eğitimini alamadığını mı gösteriyor?
[MENTION=3961]Gülbahar Sulu[/MENTION] [MENTION=1137]Nalan Erdoğmuş[/MENTION] benimde aklıma takıldı bu konu şimdi

Merhaba
Mahremiyet eğitimi kız çocuğu erkek çocuktan sakındırmak, ayırt etmek değil aslında. Ve çocuğun kimsenin onu öpmesine izin vermemek de değil. Güven duyup tanıdığı bildiği bir arkadaşıyla selamlaşırken öpüşmesi bunu göstermez yani endişelenmeyin. Rahatsız edici davranışı fark etmek, yada rahatsız edici olmasa dahi o an öpülmek vs istemediğinde, izinsiz alanına müdahale olduğunda vs hayır diyebilecek güçte olması yeterli yavrularımızın..