Meme elleme 3 yaş

Baharyaman

New member
Merhaba,

Oğlum 28.07.2014 doğumlu.Malum çevre baskısı yüzünden 2 yaşında oğlumu sütten kestim.İlk çocuk olduğundan tecrübesizim.Sanırım oğlum hazır değildi ki tamamen sıkıntılı bir sürece girdik.Bu süreç 1 senedir devam ediyor.Uyurken yada işten geldiğimde hala beni meme olarak görüyor.Arada emmek istediğini söylese de izin vermiyorum ama elleyerek ve koklayarak uyuyor.Ne denediysem vazgeçiremedim. Ağlama krizleri ajitasyon bir sürü şey ile karşılaştım her denememde. Katlanarak büyüdü sorun.Sonuç olarak hala eli memede.Kendi doktorumuz ne yap et bıraktır diyor. Fakat başaramıyorum.
Sizce oğluma zarar mı veriyorum çözemedim.Doğduğundan beri benimle yatıyor.
Odasını da ayıramadım
Okuduğunuz için Teşekkürler

Baharyaman

New member
Nurdan hanım merhaba

Sütten kesmem aşamalı oldu gündüz vermedim salça vs acıyor kanıyor diyerek.emerek uyuduğu için gece uyku geçişlerinde sorun oluyordu yaz zamanına denk geldiği için bebek arabasında uyutup yatağına aldım.bu şekilde emme bitti fakat elleme devam ediyor onu aşamadık maalesef

Son düzenleme:
Nurdan hanım merhaba

Sütten kesmem aşamalı oldu gündüz vermedim salça vs acıyor kanıyor diyerek.emerek uyuduğu için gece uyku geçişlerinde sorun oluyordu yaz zamanına denk geldiği için bebek arabasında uyutup yatağına aldım.bu şekilde emme bitti fakat elleme devam ediyor onu aşamadık maalesef

Merhaba bahar hanım Allah guzel yavrunuzu size bagıslasın benimde oglum kasım dogumlu 3 yasına girdi hamdolsun bir de 1 yasında kardesi var 15 ay emzirebildim kardesi geldiği için oglum cok da duskundu ama yavas yavas kestim hiç zorlamadan biz oglumla o emerken tentene birbirimize dokunarak kokumuzu cekerek o uyurken bende uyuyarak gecirdik emme dönemini sütü kesincede bu devam etti oglum zaten dogdugundan beri dokunmayı oksamayı ten temasını seven bir bebekti uykusu gelse morali bozulsa aglasa bana sarılır boynuma memeye dokunur sakinleşirdi ben bunu hiç bir zaman problem olarak görmedim bileniyorum uzman degilim degerli editörler daha dogru bilgilendirirler ama ben oglumun bu davranısını bana baglanmak sıgınmak olarak görüyorum guzel uykusuna dalarken annem yanımda hissettsin diye yaptıgını dusunuyorum oyuzden engellemiyorum hatta suan kardesi emerken ister istemez görüyor ve anne dokunabilir miyim bende sute diyor tabi deyip musaade edşyorum sut istemiyor mesela ben buyudum bardaktan icerim diyor zamanla dokunma duyusunu da kaybedecektir kanaatimce Yeterki suan onun duygusal olarak baglandıgı hissini engelmeyeyim tabi bunlar benim dusuncelerim

Nurdan hanım merhaba

Bir de söyle dusunuyorum ilerde oglum evladım gel sarılalım gel söyle bir yanıma yat kokunu cekeyim desem de gelmez .. bu gunler yasanası durup durup öpülesi kokusuna doyulası gunler hala kucuk bebegim olarak görüyorum 3 yası sanırım

deryakerem

New member
Benim.oglumda 4 yasinda hala eli gogsumde ve alt dudagini emiyor dokununca :) memeden ayrilma donemi ise nerdeyse 3 yasindaydi ve asamali olarak tiksindirmeden kestim ama o dokunmayi hic birakmadi nedeni ne olabilir doymak mi doyamamak mi

Mutevvahhid

New member
Kıymetli Anne
Yavrunuzu kademeli kesmişsiniz lakin salça vb şeyler sürmek yani tiksindirerek bıraktırmak ne yazık ki doğru değil. Ne güzel 2 yıl emzirmişsiniz yavrunuz sükun bulmuş güven bulmuş anne göğsünde ama bir bakıyor salça yahut tiksindirecek başka birşey çocuğun duygu dünyası ne hale geliyor kimbilir. Şu an yapacağınız güzel anne bırakın yavrunuz dokunsun .sizinle temasta olmak size sığınmak istiyor belli. Kimi zaman doktorlar pedagojiden çok uzak yöntemler sunuyorlar ne yapın edin bıraktırın demek gibi. Sakin olun ve yavrunuzun bir ihtiyacı olduğunu düşünün bırakın dokunsun bir gün hepsi geçecek İnan’ın ...
sevgiler

bir yakinimin da 6 yaşındaki kızında meme elleme ve elledigi elini koklama durumu var. özellikle annesiyle yatağa uzaninca yapıyormuş. bunu geçmişe mi baglamaliyiz? güvenli baglanamama yada meme biraktirmanin erken yada sorunlu olmasi. yoksa günümüze gelip şuan annesini doyumsayamadigina mi kanaat getirmeliyiz. kafam karıştı benim. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Mutevvahhid

New member
Kıymetli Anne
Yavrunuzu kademeli kesmişsiniz lakin salça vb şeyler sürmek yani tiksindirerek bıraktırmak ne yazık ki doğru değil. Ne güzel 2 yıl emzirmişsiniz yavrunuz sükun bulmuş güven bulmuş anne göğsünde ama bir bakıyor salça yahut tiksindirecek başka birşey çocuğun duygu dünyası ne hale geliyor kimbilir. Şu an yapacağınız güzel anne bırakın yavrunuz dokunsun .sizinle temasta olmak size sığınmak istiyor belli. Kimi zaman doktorlar pedagojiden çok uzak yöntemler sunuyorlar ne yapın edin bıraktırın demek gibi. Sakin olun ve yavrunuzun bir ihtiyacı olduğunu düşünün bırakın dokunsun bir gün hepsi geçecek İnan’ın ...
sevgiler

bir yakinimin da 6 yaşındaki kızında meme elleme ve elledigi elini koklama durumu var. özellikle annesiyle yatağa uzaninca yapıyormuş. bunu geçmişe mi baglamaliyiz? güvenli baglanamama yada meme biraktirmanin erken yada sorunlu olmasi. yoksa günümüze gelip şuan annesini doyumsayamadigina mi kanaat getirmeliyiz. kafam karıştı benim. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda [MENTION=3907]PeDeRe[/MENTION]

Baharyaman

New member
Merhaba bahar hanım Allah guzel yavrunuzu size bagıslasın benimde oglum kasım dogumlu 3 yasına girdi hamdolsun bir de 1 yasında kardesi var 15 ay emzirebildim kardesi geldiği için oglum cok da duskundu ama yavas yavas kestim hiç zorlamadan biz oglumla o emerken tentene birbirimize dokunarak kokumuzu cekerek o uyurken bende uyuyarak gecirdik emme dönemini sütü kesincede bu devam etti oglum zaten dogdugundan beri dokunmayı oksamayı ten temasını seven bir bebekti uykusu gelse morali bozulsa aglasa bana sarılır boynuma memeye dokunur sakinleşirdi ben bunu hiç bir zaman problem olarak görmedim bileniyorum uzman degilim degerli editörler daha dogru bilgilendirirler ama ben oglumun bu davranısını bana baglanmak sıgınmak olarak görüyorum guzel uykusuna dalarken annem yanımda hissettsin diye yaptıgını dusunuyorum oyuzden engellemiyorum hatta suan kardesi emerken ister istemez görüyor ve anne dokunabilir miyim bende sute diyor tabi deyip musaade edşyorum sut istemiyor mesela ben buyudum bardaktan icerim diyor zamanla dokunma duyusunu da kaybedecektir kanaatimce Yeterki suan onun duygusal olarak baglandıgı hissini engelmeyeyim tabi bunlar benim dusuncelerim ��

Teşekkür Ederim cevabınız için :) Yalnız olmadığımı bilmek güzel birşey. Sosyal çevre,Doktoru cinsel konular vs vs insanın kafası karışıyor.Ama bu bir süreç ise bende bırakana kadar devam edeceğim.

Baharyaman

New member
Kıymetli Anne
sevgiler[/QUOTE

Bıraktırma sıkıntılı bir süreçti.Toplum dayatmaları anne, teyze tavsiyeleri, tecrübesizlik hepsi bir arada.Artık kulaklarımı tıkayıp akışına olması gerekene bıraksam da hep kafamı karıştırmıştı bu durum.Çünkü doktor cinselliği keşfedecek uygun değil demesi ve ilk bıraktırmak da ki oğlumun çaresizliği.Şuan daha iyi anlıyorum.Kendi bırakmak istediği zamana kadar engellememeye karar verdim.

Rns

New member
Teşekkür Ederim cevabınız için :) Yalnız olmadığımı bilmek güzel birşey. Sosyal çevre,Doktoru cinsel konular vs vs insanın kafası karışıyor.Ama bu bir süreç ise bende bırakana kadar devam edeceğim.

Bu konuda yanlız değilsiniz bnm de eylül 2014 doğumlu bi kızım var 2 yaş dan sonra aşamalı olarak sütten kesmeye çalıştım en son gece uyanın ca emme yi birakamadim ve sabır taşı sürdüm sonrasında bi gece ağladı ve bıraktı. Ama sabır taşı da tiksindirme yöntemi bunu o zaman düşünmemistim hâlâ beraber yatiyoruz gece uykusunda fln dokunmak istiyor yada sabah uyanınca önceleri çok rahatsız oluyordum ama gördüm ki bi süre oynuyor sonra bırakıyor heralde o an tensel temas kurmak istiyor diye düşündüm. Ama ne zaman a kadar devam edecek, bağlanma ile alakali sorun olduğunun mu göstergesi acaba. Gelecek cevapları merakla bekliyorum.

Baharyaman

New member
Maalesef ic dunyasini bilemiyorum demissiniz ya sevgili anne..Bu biraz dusundurdu beni.Yani bir annenin cocugu hakkinda ic dunyasi hakkinda size doyup doymamasi hususunda bir sey hissedememesi zor olsa gerek...Bunu bir annenin anlamasi lazim.Calistiginiz icin bir muddet yabrunuzdan ayri kaldiginiz icin yavrunuzun duygusal acidan eksik kaldigini dusundum.Yavrunuza siz calisirke kim bakiyor sevgili anne?Ruhsal acidan onu doyurabilecek her daim simsiki sarabilecek kim var yaninda?Zira calisan bir annenin yavrusuna her haliyle kosulsuzca yaklasacak bag kurabilecegi biri olmali yaninda.

Nurdan Hanım Aslında işin özü 3 yaş sendromu da girince işin içine benim oğlum yatana kadar ki sürecimiz 4 saat.
İzin günlerinde tamamen benimle ve farklı planlar yapıyoruz eğlenmek ve vakit geçirmek adına. Bu süreç de oynuyoruz eğleniyoruz ama tartışmalar da oluyor. Geçirdiğimiz zamanlar bana göre kaliteli ve güzel fakat onun tarafından da gözlemlemek gerekiyor.Oğluma yeterli yada tatmin edici mi bu kısmıydı demek istediğim.Bir Anneye doyum nasıl olur doyulur mu, hep yanında kalsın ister çocuklar.Bazen de Daha cazip bir şey olduğunda sen git diyor bana çözmek mümkün değil.
Anneanne ve Dede bakıyor Oğluma..

deva

New member
Ben adem beyden 3 yada 4 yasindan sonra bu dokunuslar biraktirmali dedii gibi hatirliyorum kusura bakmayin net hatirlamiyorum ama burada birakin devam etsin denilmis sanki benmi yanlis anliyorum.

Değerli [MENTION=11763]Baharyaman[/MENTION]

Çocuğun anne sütü alırken aslında daha da çok ruhen beslendiğini biliyoruz. Dünyaya gelişinin ilk günlerinden itibaren huzur bulduğu, güven duyduğu, sekine soluduğu anlardı anne sütü aldığı anlar.

2 yaşından sonraki dönemlerde çocuğun böylesi bir huzur bulma, kendini iyi hissetme yolunu terk etmesi kolay bir şey değil. Ancak bu bu konuda ona yardımcı olabilmek için, çocuğu, annesinden sekine solumaya devam edebileceği bir alternatif ile de tanıştırmak iyi oluyor. Mesela annesinin bağrına yatabilir, ellerini, kollarını ona bırakmış annesi ile sarmaş dolaş olabilir, "ruhen birlikte" oldukları aktiviteler yapılabilir. Bir uğurböceğini parmaktan parmağa atlatmak gibi, beraber oturup cam önünde bir fincan çay içmek gibi 😊

Çocuğun, sanki annesinden olumlu duygular alma ihtiyacı olarak bakabiliriz bu haline aslında. Eski alışkanlıklarını devam ettirerek bu ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Duygusal duyumsama yaşayabilmesi için ona yeni imkanlar sunmamızı istiyor aslında.

Tabi bunun için, annenin de duygusal ihtiyaca cevap olabilecek duyarlılıkta olması gerek. Hani çocuk ile "ruhen birlikte" olmaktan bahsediyoruz ya, bu sağlanamadığı zaman, isterse 24 saati birlikte geçirsin, çocuk duygusal doyuma ulaşmadığı için, sanki hiç yol kat edilememiş gibi de olabilir.

Duygusal doyum, acayip bir şey biliyor musunuz 😊 Yetişkinlerde de öyle ☺ Mesela eşiniz ile duygusal doyum yaşanabildiğiniz bir saatlik bir çay molası, sonrasında içinizin öyle bir genişlemesine vesile oluyor ki... Ve o bir saatten sonra eşinizin kalkıp başka bir şeyle ilgilenmesi, hiç de yoksunluk oluşturmuyor; bilakis, siz de duyumsadığınız için, siz de gidip başka bir şeyle ilgilenebiliyorsunuz rahatlıkla 🤗

Baharyaman

New member
Değerli [MENTION=11763]Baharyaman[/MENTION]

Çocuğun anne sütü alırken aslında daha da çok ruhen beslendiğini biliyoruz. Dünyaya gelişinin ilk günlerinden itibaren huzur bulduğu, güven duyduğu, sekine soluduğu anlardı anne sütü aldığı anlar.

2 yaşından sonraki dönemlerde çocuğun böylesi bir huzur bulma, kendini iyi hissetme yolunu terk etmesi kolay bir şey değil. Ancak bu bu konuda ona yardımcı olabilmek için, çocuğu, annesinden sekine solumaya devam edebileceği bir alternatif ile de tanıştırmak iyi oluyor. Mesela annesinin bağrına yatabilir, ellerini, kollarını ona bırakmış annesi ile sarmaş dolaş olabilir, "ruhen birlikte" oldukları aktiviteler yapılabilir. Bir uğurböceğini parmaktan parmağa atlatmak gibi, beraber oturup cam önünde bir fincan çay içmek gibi

Çocuğun, sanki annesinden olumlu duygular alma ihtiyacı olarak bakabiliriz bu haline aslında. Eski alışkanlıklarını devam ettirerek bu ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Duygusal duyumsama yaşayabilmesi için ona yeni imkanlar sunmamızı istiyor aslında.

Tabi bunun için, annenin de duygusal ihtiyaca cevap olabilecek duyarlılıkta olması gerek. Hani çocuk ile "ruhen birlikte" olmaktan bahsediyoruz ya, bu sağlanamadığı zaman, isterse 24 saati birlikte geçirsin, çocuk duygusal doyuma ulaşmadığı için, sanki hiç yol kat edilememiş gibi de olabilir.

Duygusal doyum, acayip bir şey biliyor musunuz Yetişkinlerde de öyle ☺ Mesela eşiniz ile duygusal doyum yaşanabildiğiniz bir saatlik bir çay molası, sonrasında içinizin öyle bir genişlemesine vesile oluyor ki... Ve o bir saatten sonra eşinizin kalkıp başka bir şeyle ilgilenmesi, hiç de yoksunluk oluşturmuyor; bilakis, siz de duyumsadığınız için, siz de gidip başka bir şeyle ilgilenebiliyorsunuz rahatlıkla

Teşekkür ediyorum ilginize...Duygusal bağ üzerinde biraz daha yoğunlaşmam gerek.. Güzel günler bizimle inşallah :)

Mrymlk

New member
Ben de 15 aylıkken kızımı gebelik nedeniyle sütten kademeli olarak kestim. 2 hafta sürdü ama akışına bırakmıştım ne kadar sürerse. Sonra bu minciklamalar başladı. Onu da çaktırmadan yavaş yavaş kestim. Ama kardeşi doğduktan sonra yine başladi. Ve şu an 30aylik. Bulduğu her boşlukta ben hareket halindeyken bile daldiriyor elini bazen. Sürekli aklı orda. Beni müsait bulduğu zaman bana sarilmıyor bile aramızda hep bir kol. Sürekli bogazima dayanmış bir kol. Aşırı bunaldım artık ister istemez tersliyorum. Boğuluyorum resmen. Duygusal bir karşılık bulamıyorum bu davranışta kendi içimde. O mincikladikca benim sinirime sinirime dokunuyor sanki. Biliyorum bu bir eksikliği tamamlama çabası. Ama başka bişe olsun ya. Bütün gün oturup sarilalim otururum. Ama bu ne ya anlam veremiyorum. Sen aramızda bir kol ve meme minciklama. Gerçekten tahammül edemiyorum ve telkine ihtiyacım var :(

Homeostasi

New member
Değerli Rümeysa Hanım,
Yazınızı dikkatle okudum, teşekkür ederim. Bebeğimi emdigi surece 2yıl memeyle uyutmuş, memeden kademeli kesmemistim. Gun icindeki memeye dokunma istedigini yazdığınız gibi duygusal yakınlık isteğiyle cok ilgili olduğunu fark ettim. Uykuya dalarken de elbette öyle.
Ancak, gün icindeki duygusal istegini oyunlarla sakalarla tamamlayıp azaltmis olmama rağmen, uykuya geciste mutlaka dokunmak istiyor. Sevdiği kitabı okuyayım, sevdigi oyuncağı yanına koyayım, sadece uzanayım sacımla oyna dememe rağmen çok ısrarcı davranıyor ve normalden farklı içlenerek ağlıyor. Bu tavrimin aramizdaki duygusal yakınlığı zedeledigini hissediyorum.
Uykuya gecisteki talebi icin ne tavsiye edersiniz? Teşekkür ederim, sevgiler