metronom

hafsa5

New member
Sevgili zeynep hanim kendim icin adem hocamiz tavsiye ediyor yanilmiyorsam pedagoji okulu 13 . derste anlatiyor .

Sabah

New member
Ben fiyat olarak bilmiyorum ama akilli cep telefonunuza indirebileceginiz ucretsiz pek cok metronom uygulamasi mevcut. Onlardan birini indirerek de metronom egzersizi yapabilirsiniz. Duzenli devam ettiginizde tahammul kuvvetiniz artiyor, insana cook tatli bir genislik kazandiriyor.

Hergun sabah 6:00- 9:00, aksam 21:00-24:00 arasi bir saatte 15 dk boyunca, metronomu en dusuk hiza ayarlayip tik tak dinliyoruz. Bu surede hicbirsey dusunmeyip metronomun sesine ve nefesimize odaklaniyoruz. Kendi icimize derinlesmeye gayret ediyoruz. Cok lezzetli oluyor. Siddetle tavsiye ederim. Ozellikle tahammulu dusuk, cocuklugundan gelen daralmayi bir turlu atamayanlara gelsin siradaki tik tak :)

elif0210

New member
Ben fiyat olarak bilmiyorum ama akilli cep telefonunuza indirebileceginiz ucretsiz pek cok metronom uygulamasi mevcut. Onlardan birini indirerek de metronom egzersizi yapabilirsiniz. Duzenli devam ettiginizde tahammul kuvvetiniz artiyor, insana cook tatli bir genislik kazandiriyor.

Hergun sabah 6:00- 9:00, aksam 21:00-24:00 arasi bir saatte 15 dk boyunca, metronomu en dusuk hiza ayarlayip tik tak dinliyoruz. Bu surede hicbirsey dusunmeyip metronomun sesine ve nefesimize odaklaniyoruz. Kendi icimize derinlesmeye gayret ediyoruz. Cok lezzetli oluyor. Siddetle tavsiye ederim. Ozellikle tahammulu dusuk, cocuklugundan gelen daralmayi bir turlu atamayanlara gelsin siradaki tik tak :)
İlk defa burda duydum çok merak ettim 2 çocuklu anne olarak canım çekti valla

hafsa5

New member
Elif hanim metronom dinlerken dediginiz vakitlerdemi olmali . 100 den basliyor fiyat 500 e kadar gidiyor . Bugun ismarliyordum internetten olmadi. Iyi fikir telefondan programla dinlemek bende oyle yapayim . sizce fark olurmu .

Sabah

New member
Yazdığınızı deneyeceğim, ayrıca toplum olarak şiddete meyilimiz var, mümkünse tavsiyelerinizi "şiddetsiz" verin, teşekkürler.

Cok guldum bu tespitinize harikasiniz. Su geldi aklima ben okumayi ogrenirken annem beni calistiriyordu guya. Cin ali kitabindan okutmaya calisiyor. Kitabin kenarinda kulubesinin onunde sevimli bir kopek vardi. Resmi gösterdi bak fino ne kadar tatli degil mi hadi oku bakalim, dedi. Dedi ama ben resme daldim bakiyorum. Hadi oku dedi. Basladim hayalden uydurmaya fino, kulubesinin onunde yemek yiyormus, diye anlatiyordumki kafamda bir sarsinti hissettim. Hani su cizgifilmlerde falan kahramanin kafasina birsey vurur biri. Kahramanin basi da boyle doingggg diye zangirdar ya o vallahi gercek :) ben o an o zangirdamayi hissettim, hafif gozum karardi baktim annemin elinde sobaya komur atmak icin kullandigi kurek var. Okumayip kafadan uydurdum diye sinirlenmis, cocuk mu var senin karsinda kimi kandiriyorsun diye.. Oku simdi, dedi bana. Sildim gozumun yasini hic durmadan kitabin sonuna kadar sakir sakir ve hic teklemeden okudum. Aferin bak, kotegi yiyince nasil da söktün birden dedi. Ben yillarca gercekten o darbenin etkisiyle okumayi söktügümü sandim nasil kaniksamissam siddeti. Hep anlatir gulerdik bunu. Tabii yillar sonra bunun yasini tutmak cok aci verici oldu. Siddete meyyalim vallahi dertten, buna diyorlar iste :)

Son düzenleme:

Bayan Koala

New member

Ben indirdim bir tane uygulama. Hızını 15'ten 500'e kadar ayarlayabiliyoruz. 15'e ayarlayınca 6 saniyede bir geliyor tik tak'lar. Hatta tik tak tak tak şeklinde geliyor. Bu hız iyi mi? Bir de tam anlamadım ya ne yapacağımızı, hiç bir şey düşünmeyip derinleşiyoruz derken? Biraz açabilir misiniz acaba :) (Sen hala başlamadın mı diyeceksin, elimde yoktu android bir cihaz :))

Tuba12

New member

Günde kaç defa dinlemek gerekiyor dinlerken ne yapmak lazım biraz daha anlatırmısınız lütfen

Sirac_melik

New member
Ben indirdim bir tane uygulama. Hızını 15'ten 500'e kadar ayarlayabiliyoruz. 15'e ayarlayınca 6 saniyede bir geliyor tik tak'lar. Hatta tik tak tak tak şeklinde geliyor. Bu hız iyi mi? Bir de tam anlamadım ya ne yapacağımızı, hiç bir şey düşünmeyip derinleşiyoruz derken? Biraz açabilir misiniz acaba :) (Sen hala başlamadın mı diyeceksin, elimde yoktu android bir cihaz :))

Metronun nedir?kısaca anlatabilirmisiniz ilk defa duydum galiba benimde ihtiyacım olan bir uygulama

Bayan Koala

New member
Metronun nedir?kısaca anlatabilirmisiniz ilk defa duydum galiba benimde ihtiyacım olan bir uygulama

Ben gene kolaya kaçıp topu [MENTION=137]Elif Şirin[/MENTION] Hanım'a atmıştım ama siz sorunca kendim bir araştırayım öyle cevap vereyim dedim. Ben araştırıken sanırım geldi Elif Abla. İşin uzmanları cevap verirse daha doğru olur :)

Sabah

New member

Tik tak tak tak diye ses geliyor ya onu tik tak sekline ayarlayabilecegin bir ayari vardir Koala'cigim. Ses tik tak tik tak seklinde gelmeli.

Sadece onun sesine odaklanacaksin. Baska hicbirsey dusunmek yok. Burnundan nefes alip agzindan nefes vereceksin. Ilk zamanlarda birsey dusunmemekte zorlanabilirsin pes etme. Biraz dinledikten sonra nefesin de tik takla es gidiyor zaten. Bagdas kurup oturabilirsin. Benim indirdigim uygulamada sure ayari da var 15 dkya ayarliyorum. Varsa kullananbilirsin. Derin nefesine odaklan, sadece havanin cigerlerine dolup bosalisini hissetmeye calis. Zamanla insan kendi icinde gezintiye cikiyormus gibi oluyor. Deneyimlerini aylas hatta bizle :)

Sabah

New member
[MENTION=1913]Tuba12[/MENTION] gunde iki kez. Sabah 06.00-09.00 arasinda 15 dk, aksam 21.00-24.00 arasinda 15 dk.

Bahsettigimiz araliklari Adem Bey tavsiye ediyor. [MENTION=4244]dilekoglu[/MENTION]

Genisleme egzersizi diye dusunebilirsiniz. Beynimize gecmis gelecek hicbirsey dusunmedigimiz anlar yaratiyoruz bir nevi onu dinlendiriyoruz ayni zamanda da yavasliyoruz :) [MENTION=1445]Sirac_melik[/MENTION] google play e metronom yazarsaniz uygulamalar çıkacak. Metronom aslinda muzik yapan kisilerin ritim tutturabilnek icin kullandiklari bir alet biz de kendi ritmimizi ayaelamak icin kullanmis oluyoruz :)