Oglum Emzigi unutamıyor

Sümeyyeee

New member
Merhaba arkadaşlar
3 gün önce oğlum evde emzigini kaybetti bende fırsattan istifade emzigi bırakması için bana emzigini sorduğunda yok kaybolmuş diyorum 3 gecedir saat 3 4 gibi uyumaya başladı uyku düzenimiz karmakarışık oldu her gece mutlaka kalkıp emzigini soruyor bende kaybolmuş deyince avazı çıktığı kadar bağırıp ağlıyor az önce yine ağladı gün içinde de cİzgi film izlemek istiyor önceden istemezdi... emzigİ unutturmaya çalışırken farkında olmadan yanlış birşey mi yapıyorum ki lütfen yardım edin bana

AyBil

New member
Merhaba arkadaşlar
3 gün önce oğlum evde emzigini kaybetti bende fırsattan istifade emzigi bırakması için bana emzigini sorduğunda yok kaybolmuş diyorum 3 gecedir saat 3 4 gibi uyumaya başladı uyku düzenimiz karmakarışık oldu her gece mutlaka kalkıp emzigini soruyor bende kaybolmuş deyince avazı çıktığı kadar bağırıp ağlıyor az önce yine ağladı gün içinde de cİzgi film izlemek istiyor önceden istemezdi... emzigİ unutturmaya çalışırken farkında olmadan yanlış birşey mi yapıyorum ki lütfen yardım edin bana

Emziği de meme gibi yavaş yavaş bıraktırmak gerekir diye düşünüyorum. Çünkü çocuklar, sadece insanlarla değil eşya ile de duygusal bağ kuruyor. Sahip olduğu bir eşyayı bir anda kaybetmiş olmak, çocuğu duygusal olarak olumsuz etkiler.

Sümeyyeee

New member
Evet emzik kaybolduğundan beri dışarıdan eve gelmiyoruz ama işte uyku saati geldimi başlıyor ağlamaya vallahi şaşırdım ne yapacağımı:(

Sümeyyeee

New member
Bende emzigi birden bıraktırmak hiç bir sorun olmayacağını burda okumuştum ondan bi dahada emzigi bulma çabasına girmedim

Eceerdonmez

New member
Bence hazır kaybolmuşken hiç o arayışa girmeyin ben Zaten emzikten 1 günde vazgeçen bir çocuğa henüz rastlamadım. 24 ayın alışkanlığı kolay değil o onun için bir nevi uyku arkadaşı idi.
Kuzenim psikolog 2,5 yaşında bıraktırdı oda,onlar bile inanılmaz zorlandı,emziği olmadığı için gündüz uyku uyumadı gece 3 4 ayaktaydı,tabi bunlar yoluna 1 2 günde girmedi. Allah size bol bol sabır versin bu süreçte en çok buna ihtiyacınız olacak sanırım.
Bizimkide sürecinizi neler yaptığınızı ve sonucu paylaşırsanız sevinirim. Benimde tecrübelerinize ihtiyacım olacak emzik bıraktırma konusunda

AyBil

New member
5 aylıkken kendiliğinden bıraktı beni 24 aylık şuan

Şu anda 24 aylık olduğu için emme refleksinin artık zayıfladığı bir dönem. Yani Emziği bıraktırmak için uygun bir zaman. Ancak bence emziği azaltarak, daha az vererek bıraktırmak daha uygun olurdu. Emzik vermediğiniz zamanlarda onunla biraz daha fazla ilgilenip, yoksunluk hissetmesini engelleyebilirsiniz. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken, emzik yerine parmağını emmesin.

Sümeyyeee

New member
Gün içinde emzik aklına gelmiyor uykusu geldiğinde emzik aklına geliyor sadece o zamanda mizmizlaniyor aslında emzigi bıraktı bırakalı gece süt içmeye de kalkmıyor

Sümeyyeee

New member
Tabiki [MENTION=7629]Eceerdonmez[/MENTION] hanım paylaşırım büyük bi keyifle..
Bugün mesela hala bana emzigini soruyor ben kayboldu artık emzik emmek yok sen büyüdün 2 yaşına girdin diyorum biraz mizmizlanip sarılıyor bana hep birşeyler yemek istiyor yada sakız çiğniyor bugün ilk defa iki çikolata yemesine müsaade ettim öğlen 1 de uyandı şimdi yine uyutmaya çalışacam inşallah başarırım çok sakin gün içinde neşesini kaybetti buda benim canımı çok sıkıyor bi emzik yüzünden depresyona girmiş olabilirmi ki

Nuray19

New member
Merhaba arkadaşlar

Geçenlerde ben bı konu acmistim bu durumla ilgili, bı radyo programı dinledim orda emzik kademeli değil birden biraktirilmali diyordu halbuki burda emziginde anne göğsü gibi kademeli bitaktirilacagini okumuştum.. adem hoca emziği vermeyin ama her talep ettiğinde onun yanında olun duygusal yoksunluga girmesin dedi tabi bu bir süreç ve süre isteyecek gibi şeyler soyledi arşivden bu konuya bı bakın isterseniz

Link atmayı bilmiyorum ki ama adem güneş sitesine girince emzik yazın 19.10.2014 yayını yalancı emzik kullanmayı bırakmak diye geçiyor

Ben bu konuda halen anne sütü alabiliyorsa birden bıraktırılabilir, anne sütünden erken kesilmişse emzik ile duygusal bağ da kurmuş olduğu için anne göğsünden ayırır gibi kademeli bıraktırmak uygun olur, diye biliyorum.
[MENTION=4365]polyanna[/MENTION] ademgunes.com sitesindeki yalancı emzik ile ilgili durumunuza benzer kayıtları dinleyin isterseniz. Daha doğru bilgiye oradan ulaşabilirsiniz.

Sümeyyeee

New member
[MENTION=1911]Nurudilara[/MENTION] [MENTION=1236]Esma[/MENTION] hanım vallahi çok sağolsun hemen bakıyorum çok teşekkürederim sizlere ❤

Nuray19

New member
Ben bu konuda halen anne sütü alabiliyorsa birden bıraktırılabilir, anne sütünden erken kesilmişse emzik ile duygusal bağ da kurmuş olduğu için anne göğsünden ayırır gibi kademeli bıraktırmak uygun olur, diye biliyorum.
[MENTION=4365]polyanna[/MENTION] ademgunes.com sitesindeki yalancı emzik ile ilgili durumunuza benzer kayıtları dinleyin isterseniz. Daha doğru bilgiye oradan ulaşabilirsiniz.

Ben yanlış anladım.demekkı belkide soran bayan emziriyordu hala orayı kaçırmış olabilirim.hazir konu açılmışken sorabilirmiyim kızım.3 aylıktan beri beni emmiyor sütüm olmadı maalesef o zamandan beri sadece uyurken veriyordum ama 1-2 aydır gün içinde de aklına gelmeye başladı bazen veriyorum ama genelde kızım uyurken vereyim diyorum tamam diyor birincisi; her istediğinde vereyimmi illa çok ta ısrar etmiyor yok deyince tamam diyor genelde ama yinede hayır dememelimiyim, ikincisi uykuya dalarken kesin emiyor ve gece uyandikca hem sarılıyorum hem emzik veriyorum ama emzigi sabaha kadar almayı unutursam uyuyakalirsam duruyor agzinda gece baya alışkın yani emmeye... Ben nasıl bı yöntem izliycem öğlen uykusunuda emzik vermesem uyumazki zaten saatlerce uyumasa uykusu gelmiyor, yani ilk önce öğlen sonra akşam yatarken sonra gece uyanmalarinda mı vermiycem kafamda bı turlu oturtamiyorum

Sümeyyeee

New member
[MENTION=1236]Esma[/MENTION] [MENTION=1911]Nurudilara[/MENTION] hanim Dinledim ve yarın oğluma emzik almaya karar verdim az önce uykuya geçerken ağladı uyku ortasında uyandı bi daha ağladı emzigini istedi,
emzigi aldığımda gün içinde saklayacam sadece geceleri vereceğim daha sonrada yaklaşık 2 ay sonra emzigin ucunu keseceğim kendisi rahatsız olunca kendiliğinden bırakır egerki bırakmazsa eskidigini söyleyip oğlumla beraber çöpe atacaz Allahın izniyle [MENTION=1236]Esma[/MENTION] hanım oğlum emzigi emmedigi günden beri daha uzun uyuyor sizce bunun sebebi nedir iyi bi durummu bu????

Ben yanlış anladım.demekkı belkide soran bayan emziriyordu hala orayı kaçırmış olabilirim.hazir konu açılmışken sorabilirmiyim kızım.3 aylıktan beri beni emmiyor sütüm olmadı maalesef o zamandan beri sadece uyurken veriyordum ama 1-2 aydır gün içinde de aklına gelmeye başladı bazen veriyorum ama genelde kızım uyurken vereyim diyorum tamam diyor birincisi; her istediğinde vereyimmi illa çok ta ısrar etmiyor yok deyince tamam diyor genelde ama yinede hayır dememelimiyim, ikincisi uykuya dalarken kesin emiyor ve gece uyandikca hem sarılıyorum hem emzik veriyorum ama emzigi sabaha kadar almayı unutursam uyuyakalirsam duruyor agzinda gece baya alışkın yani emmeye... Ben nasıl bı yöntem izliycem öğlen uykusunuda emzik vermesem uyumazki zaten saatlerce uyumasa uykusu gelmiyor, yani ilk önce öğlen sonra akşam yatarken sonra gece uyanmalarinda mı vermiycem kafamda bı turlu oturtamiyorum

Gece boyunca ağzında emziğin kalması hem ağız diş sağlığı için iyi değil hem de emme refleksini arttırır, git gide emme ihtiyacı artar. Uykuya daldıktan sonra çıkarmak gerekir. Gündüzleri de istemesinin bir sebebi bu olabilir. Bir diğer sebep de gün içerisinde duygusal yoksunluğa düşüyor olabilir. Anne göğsünü emen bebek mesela düşüp canı yandığında acısını unutmak ve güven almak için aç olmasa da anne göğsüne yönelir ya bu şekilde olabilir. Acaba o anlarda güven ihtiyacı mı oluyor bebeğinizin?

Emzikten keserken duygusal anlamı daha az olan gündüz zamanlarını önce, gece uykularını en sona bırakmalısınız. Yerine hep teselli edici olarak kendinizi verin. Sarın sarmalayın, avutun.

[MENTION=1236]Esma[/MENTION] [MENTION=1911]Nurudilara[/MENTION] hanim Dinledim ve yarın oğluma emzik almaya karar verdim az önce uykuya geçerken ağladı uyku ortasında uyandı bi daha ağladı emzigini istedi,
emzigi aldığımda gün içinde saklayacam sadece geceleri vereceğim daha sonrada yaklaşık 2 ay sonra emzigin ucunu keseceğim kendisi rahatsız olunca kendiliğinden bırakır egerki bırakmazsa eskidigini söyleyip oğlumla beraber çöpe atacaz Allahın izniyle [MENTION=1236]Esma[/MENTION] hanım oğlum emzigi emmedigi günden beri daha uzun uyuyor sizce bunun sebebi nedir iyi bi durummu bu????

Anne sütünden ayrılan bebekler de anne göğsü emme durumu olmadığı için uykuları uzuyormuş sanırım. Belki bu sebepten olabilir. Kesin bilgim yok yani.

Dinlediğiniz kayıtlarda Adem Hoca ne diyor bu duruma?

Sümeyyeee

New member
Duygusal bağ kurabiliyorlarmis bu sebepten kademeli emzikten uzaklaştırmak daha doğru olurmuş ne zaman emzik isterse verin , onun disinda goz onunde bulundurmayin diyor adem hoca bende gece uykuya geçtiğinde vereceğim emzigi sadece ...
Yarını bekleyemedim gittim nöbetçi aczaneden aldım az önce:) canım oğlum nasıl mutlu oldu